Продукти
2 тиквички
2 домата
400 г бяло пилешко месо
1 главичка лук
2 скилидки чесън
2 с.л.олио
200 г гъби
1 ч.л.мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка сирене за тост сандвичи
настърган кашкавал за поръсване
Приготвяне
* Нарежете много ситно месото, гъбите, лука и чесъна. Запържете ги в олиото и подправете с мащерка, сол и пипер.
* Нарежете тиквичките по дължина та тънки ленти. Ако разполагате с ренде за чипс ползвайте го за ваше удобство. Лично аз ги правя с широка белачка за зеленчуци. Доматите нарежете на тънки резенчета.
* В края на всяка лентичка тиквичка сложете малко от плънката и парченце от сиренето. Завийте на рулца и ги подредете в намаслена тавичка. Между рулцата наредете резенчетата домати.Посолете и лекичко полейте с олио.
Изпечете ястието във фурна на 200* за около 40 мин. Няколко минути преди да го извадите от фурната поръсете с кашкавал. Не слагайте никаква вода в тавата. Самите тиквички пускат достатъчно количество. Сиренето се разтапя напълно и става на гъст вкусен сос. Да ви е сладко!
източник:http://yoli-www.blogspot.com/2009/09/blog-post_30.html