Ползи от излежването на плажа

Излежаването на плажа през един обикновен летен ден е не просто форма на релакс, но и своеобразна терапия, след която изглеждате по-млади и красиви. Вижте какви са красивите ползи от ходенето на плаж.

С какво ни помага морската вода?

Дори да не можете да плувате, е хубаво да прекарвате известно време на плитко в морето, за да се възползвате от полезното действие на морската вода. Козметици я препоръчват при акне, кожни проблеми, за по-бързо заздравяване на рани и заличаване на белези, при проблеми с пигментацията.

Освен това в морската вода се съдържат минерали, които кожата абсорбира, и по този начин става по-здрава, еластична и изглежда по-млада. В морската вода се съдържа също натриев хлорид, който има почистващо действие и отпушва порите.

Морската вода е полезна и за хората с мазна коса. Причината е, че водата почиства скалпа и отмива замърсяванията, в следствие на което косата става по-суха. Имайте предвид обаче, че ако страдате от изтощена и вяла коса, тогава морската вода в комбинация със силните слънчеви лъчи може да увреди допълнително косъма.

Морският пясък е идеална основа за ексфолиант, а терапията с него може да си правите дори докато просто си стоите на плажа. Достатъчно еда масажирате бедрата и ходилата си с мокър пясък, докато лежите на брега на морето. По този начин отстранявате мъртвите клетки и правите кожата по-еластична и мека.

Другият вариант е да смесвате пясъка с няколко капки етерично масло и зехтин или с мляко за тяло и да повторите масажа, но в домашни условия.За мека кожа на петите и отстраняване на загрубелите участъци е хубаво да си правите и дълги разходки по мокрия морски пясък.

sun-benefits
http://krasota.rozali.com/

Морската сол не е нещо, което може да грабите с шепи на плажа, но пък е дар от природата и най-вече от морето. Използвайте я в рецептите за домашна козметика, за да ексфолирате кожата. Освен това морската сол има способността да абсорбира токсините от кожата и да я подхранва, затова често се използва като съставка за лосиони и кремове за тяло.

С морска сол подхранвате косата и я правите по-податлива за оформяне на нежни къдрици. За целта напълнете празна бутилка от спрей с 1ч.ч. топла вода, 1с.л. морска сол, сока от половин лимон и 2ч.л. кокосово масло, а след това впръскайте в косата.

sun-benefits-2
http://krasota.rozali.com/

3 рецепти с морска сол с които да възвърнете вашия здрав и красив външен вид

  1. За красиви и здрави нокти – почистете ги с паста от равни части лимонов сок, сода бикарбонат и морска сол
  2. Срещу акне и проблемна кожа – смесвате 2 чаени чаши вода с 1ч.л. морска сол и 1ч.л. ябълков оцет, а след това нанасяте тоника върху проблемните зони
  3. Ексфолиант за мека и сияйна кожа на лицето – разбърквате 1с.л. мед и 1ч.л. морска сол и нанасяте внимателно с кръгови движения върху лицето, като се стараете да не натискате силно, за да не нараните кожата

 

 

 

източник: http://krasota.rozali.com/

снимка:http://krasota.rozali.com/

No Comments Yet

Leave a Reply