Продукти
1 малък патладжан
1 голям домат
прясна мащерка
зехтин
Плънка
50 г сирене
50 г кашкавал
50 г синьо сирене
50 г пушено сирене
1 яйце
1 с.л.квасена сметана
1 с.л.галета
Приготвяне
* Нарежете патладжана по дължина на тънки ленти без да го белите. Посолете филийките и ги оставете да преседят 10 мин. Изплакнете с вода и ги подсушете с кухненска салфетка.
* Настържете сирената на едро ренде и ги смесете с останалите продукти за плънката.
* Сложете по една лъжичка от плънката в края на всяка лентичка патладжан и завийте на рулце. Поставете готовите рулца в намазана с малко зехтин тавичка. Поръсете ги с листа прясна мащерка.
* Нарежете домата на максимално тънки филийки. Върху всяко рулце сложете по една филийка домат. Полейте с малко зехтин и изпечете патладжаните за 20 мин.на 200*. Преди да поднесете, поръсете блюдото с мащерка.
източник:http://yoli-www.blogspot.com/2008/09/blog-post_6677.html