Неочакваните ползи от кокоса

Ако искате да се снабдите с универсален козметичен продукт, запознайте се със свойствата на кокоса. Кокосовите стърготини ефикасно избелват зъбите, облекчават главоболието и пречистват организма от токсините. Кокосовото масло подхранва, овлажнява и отстранява мъртвите клетки от кожата. Още един плюс е облекчаването на симптомите на настинка и алергичен ринит. Освен това кокосът омекотява устните, лекува акне и е отлична профилактика против бръчки.

Маски с кокосово масло

Скраб за ръце

Смесете 1 с.л. кокосово масло с 1 с.л. мед. В друга купа разбъркайте 1/4 ч.ч. захар и 1 с.л. лимонов сок, докато сместа стане на трохи. Смесете двете текстури и разбъркайте до гладкост. Използвайте получения скраб 1-2 пъти в седмицата.

Coconut-Lime-Sugar-Scrub-22_thumb
www.theidearoom.com

Лосион за тяло

Смесете 1/2 ч.ч масло от шеа, 1/4 ч.ч кокосово масло и 1/4 ч.ч масло от жожоба и сложете на водна баня. Ще разберете, че сместа е готова, когато се получи бял цвят или стане полупрозрачна. Замразете разтопеното масло за около час. След това с помоща на миксер разбийте, докато се получи пухкав крем. Към него сложете 10 капки етерични масла от лавандула и мента. Оставете лосиона за още час в хладилника , преди да го използвате.

Балсам за устни

Загрейте 1 с.л. кокосово масло, 1 с.л. течен восък и 1 ч.л. зехтин на ниска температура. След като се разтопи сместа я налейте в буркан или метална кутийка. Преди да нанасете балсама трябва да се изстуди.

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply