Медена торта с маскарпоне и дулсе де лече

Една бърза,лесна и ужасно вкусна торта …Да ви е сладко!

Необходими продукти:

1 опаковка готови кори за „Медовик“ (5 бр кори)
250 г меко масло
150 г пудра захар
250 г маскарпоне
2 консерви (около 400 г всяка) сгущёнка, или домашно приготвено дулсе де лече
100 г филирани бадеми, леко запечени
100 г бадеми, запечени и нарязани на едро
шепа бадеми, леко запечени и ситно смлени
плодчета физалис, за декорация – по избор
med4a
Начин на приготвяне:

Разбиваме с миксер на средно силна степен маслото и пудрата захар до бял крем.
Добавяме постепенно маскарпонето, като продължаваме да разбъркваме с миксера на ниска степен, докато се смесят.

Поетапно добавяме и дулсе де лечето, като разбъркваме със силиконова шпатула или дървена лъжица – от долу нагоре, докато получим хомогенен крем.
Разделяме (визуално) крема на 3 равни части, като 2-те от тях разделяме общо на 4 (ох, много сложно стана!).
Мацваме леко от крема на дъното на тортен поднос или чиния и поставяме първия блат.
Покриваме първия блат с първата четвъртинка от отделения крем и поръсваме с едро нарязани бадеми.
Поставяне отгоре следващия блат и повтаряме процедурата – и така, докато поставим и последния – 5-ти блат.
Покриваме цялата торта с отделената 1/3 от крема и заглаждаме.
Покриваме тортата отстрани с филираните бадеми, а отгоре поръсваме със ситно смлените.
Оставяме в хладилника да престои поне 12 часа (най-добре едно денонощие).
Преди да поднесем, декорираме (по избор) с физалис.

Цялата процедура по приготвянето на крема и сглобяването на тортата отнема между 15 и 20 минути, което определено я изстрелва в топ 3 на моята класация за спасителни торти при спешни случаи – стига, разбира се, да разполагам с поне една нощ, за да може тортата да отлежи – което е и най-тягостната част при приготвянето…

източник:http://angellovescooking.blogspot.com/search/label/Десерти

No Comments Yet

Leave a Reply