Колко е полезна тиквата?

И тъй като сме в сезона на тиквите, ябълките и печените чушки няма как да не им отделим достатъчно внимание. Не само защото са много вкусни, но и защото са ужасно полезни. В тази статия ще се спрем по-специално на полезните вещества които се съдържат в тиквата и ще ви дадем някои изпитани рецепти за лице.

 

И така , този чудесен плод освен, че е пълен с витамини се съдържат много минерали и антиоксиданти. Това разбира се се забелязва от пръв поглед заради яркия цвят. Освен това има много витамин А,Е,С и К,керотин и по-специално алфа и бета керотин. От минералите се забелязват магнезий и желязо.

 

Тиквата и тиквения екстракт биха могли да се използват много разнообразно. Освен за третиране кожата на лицето, тя подсилва тялото и е много полезна за различни спа процедури дори и в домашни условия.Тиквата подсилва и възстановява сухата и уморена кожа мигновено, придавайки и здравословен вид и всички необходими вещества за да изглежда свежа и блестяща. Тиквата помага също и при акнеична кожа, освен това изравнява и избистря тена .

Ензимите и витамините, които се съдържат в тази нежна маска, която сме ви приготвили имат за цел да възстановят в дълбочина вашата кожа докато премахват черните точки  и мъртвите клетки от кожата. Едва ли ще срещнете по-добра маска за лице, която да подготви кожата за есента.
Маска с тиква: 2 чаени л. намачкана тиква
                                1/2 ч.л. мед
                                1/2 ч.л. мляко
                                1/4 ч.л. канела на прах
pumpkin3

Разбъркайте всички съставки заедно, без да внимавате за реда на смесване и нанесете върху кожата на лицето, предварително добре почистена. Оставете я докато изсъхне за 15-20 мин. и отмийте с топла вода.

Скраб за лице и тяло с тиква: 5-6 ч.л.  тиква
                                                                 3 ч.л. захар
                                                                 1/2 ч.л. олио от тиквени семки
Смесете съставките, докато получите гъста паста. Нанесете за 2-3 мин. и след това отмийте като използвате гъба с която обтриете тялото, а за лицето използвайте почистващи тампони за лице.

pumkin5

Анти-ейдж маска с тиква:  тиква, 2 жълтъка и олио от сандалово дърво – нарежете сурова тиква и я поставете в блендер, добавете двата  жълтъка и сандаловото масло. Получената паста нанесете върху лицето си и стойте така 20 мин. Отмийте с хладка вода.

5 мин. нощна маска с тиква:  12 бъдема стрити на прах

тиква

1/4 чаша мед

1/8 ч.л. зехтин

Смесете всички съставки заедно в блендер. След като получите гладка паста нанесете на лицето за 5 мин. Изплакнете и подсушете кожата. Не използвайте допълнителни почистващи продукти. На сутринта ще имате най-меката кожа за която някога сте мечтали.

Е мили момичета това е… лесно, бързо и много ефикасно. Убедете се сами!
източник: ladymagazine.bg
снимки: http://lecitykitty.com
No Comments Yet

Leave a Reply