Коледни бисквити с кафе

Коледа наближава и с радост всяка домакиня ще направи домашни коледни сладки. Те са страхотни, както на вид така и на вкус. Предлагаме ви чудната рецепта на Йоланда и и благодарим, че твори такива страхотни вкуснотии 😉
Продукти за около 60 – 70  бисквити
250 г меко масло
80 г пудра захар
40 г мека кафява захар
2 с.л. течен мед
1 яйце + 2 жълтъка
350  г бяло брашно
100 г пшеничено нишесте
1 с.л. ситно смляно кафе
1 с.л. какао
1/4 ч.л. канела
ванилия
Christmas_ cookies_3
Приготвяне
* Разбийте маслото с двата вида захар и меда. Прибавете яйцето и жълтъците.
* Смесете и пресейте заедно всички сухи съставки. Добавете ги съм маслената смес  и омесете меко тесто. Ако е нужно добавете още малко брашно.
* Завийте тестото в найлоново фолио и го охладете за 30 минути. Разточете го на части върху набрашнен плот и изрежете бисквити с формички за сладки. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене.
* Загрейте фурната на 170* и изпечете бисквитите за около 10 – 12 минути. След като изстинат ги украсете по ваше желание. Аз ги покрих с глазура от белтък и пудра захар. След като изсъхнаха добре, нарисувах върху нея различни Коледни мотиви със сладкарски флумастери.
Christmas_ cookies_2
* Ако искате да направите белтъчна глазура, разбийте на твърд сняг белтъци с пудра захар. Пропорциите, които ползвам са 70 г пудра захар за 1 белтък.  С тази глазура може да рисувате по сладките. С нея съм очертала контурите на бисквитите. Запълнила съм ги със същата глазура, но разредена с малко вода. Добавяйте водата внимателно на малки части. Трябва да получите такава консистенция, че капка от глазурата свободно да се разлива. С тази полутечна глазура може да запълните бискивитите. Трябва да ги оставите добре да изсъхнат и глазурата да се втвърди напълно. След това може да рисувате спокойно по тях. Забавно е, опитайте. Флумастери може да намерите в магазините за сладкарски принадлежности на ул. Кадемлия 6 в кв Редута, както и в магазина на ул. Неофит Рилски 17. И двата магазина са в София, но доколкото знам може да направите поръчка и да ви доставят избраните от вас продукти. Да ви е сладко!
No Comments Yet

Leave a Reply