Как да подготвим кожата през пролетта за лятото

Може би всяка от вас е чувала тези съвети, но доста често забравяме факта, че смяната на сезоните предопределя и промяна в начина и грижите, с които трябва да третираме нашата кожа. Ето и основните правила, които не бива да подценяваме, ако искаме сиянието да не слиза от лицето ни по отношение на добре поддържаната кожа.

Ексфолирането и хидратирането на кожата са базисните условия за нейния успешен изглед. С покачването на температурите навън омазняването е налице, затова използвайте тонери с гликолова киселина за отстраняване на себума.

Относно грима можете да не слагате тежка основа и допълнително да запушите порите, което се случва още по-бързо в период на горещини. Вместо това нанесете лек слой фон дьо тен със слънцезащитен фактор над 15. Изобщо от момента, в който слънцето започне да определя метеорологичните правила, избирайте козметични продукти с UV филтър.

beautifulfacebio
www.puls.bg

Слънцето е мощен състарител на кожата. Така че подбирайте антиейдж серии, в чиито съставки присъства хиалуронова киселина и пептиди и яжте храни, богати на омега-3-6-9 мастни киселини, които ще оптимизират свежестта и младежкия вид на кожата ни.

Не се  лишавайте от витамините (най-вече А, C, D, Е, К и B3 – който намалява червенината на кожата и я овлажнява), както и цинка – възстановяващ кожата.

Кремът за очи също не бива да се пренебрегва, тъй като кожата в тази лицева област е най-тънка, а липсата на достатъчно мастна секреция води до бързото образуване на бръчици в околоочната зона. Ако сте подпухнали и имате черни кръгове, задължително търсете козметични артикули, съдържащи кофеин (стягащ капилярите), зелен чай (действащ противовъзпалително), пептиди и хиалуронова киселина(стимулиращи хидратацията на кожата).

Пийте достатъчно количество вода, чай и фрешове, за да бъде кожата ви максимално овлажнена и подхранена.

 

/в раздела Красота може да намерите страхотни маски, както за суха, така и за мазна кожа/

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: revita.bg

No Comments Yet

Leave a Reply