Какво търси еволюиралият мъж в една жена?

Напоследък често чувам жените да казват, че искат еволюирал съзнателен мъж. Според моите разбирания това означава, че искат мъж, който е способен да види цялата човешка природа на жената, съкровените дарове, които тя има да предложи като женствена жена и човешко същество, преди да се фокусира върху задните й части. И тъй като връзката се състои от двама, нека видим какво търси еволюиралият мъж в една жена:

1.    Той иска нейния цялостен автентичен Аз

Еволюиралият мъж иска жена, която не би се променила, само и само за да бъде с него, която не се интересува особено от чуждото мнение, дори не се притеснява какво той си мисли за нея. Тя не е арогантна, а просто знае коя е и няма нужда да доказва на когото и да било, че има право да живее както си иска. Разбира се, че понякога се налага да направи труден избор, когато полага основите на съвместния живот с мъжа, но тя в никакъв случай не би пренебрегнала своите желания, само за да го направи щастлив. Защото ако жената пренебрегне своите желания, това със сигурност няма да направи мъжа щастлив. Но в същото време един еволюирал мъж не би критикувал жената, че проявява автентичното си Аз.

Еволюиралият мъж копнее да види своята жена сияеща и истински щастлива. Ако тя не е ентусиазирана от всекидневния си живот, той също няма да бъде ентусиазиран. Не защото тя е отговорна за неговите чувства (в никакъв случай не е), а защото един от най-скъпите дарове, който тя някога може да му даде, е своето собствено истинско щастие, което ни води до номер 2.

2. Той иска нейното автентично щастие

Това не е някое садистично желание да впримчи радостното женско сърце в стоманена клетка и да го изолира в крепостта на домакинството. Еволюиралият мъж просто иска неговата жена да е толкова влюбена в собствения си живот, че да сияе от радост през повечето време.

Да, ще има трудни моменти. Той не очаква от нея винаги да бъде щастлива – той не иска някоя призрачна степфордска съпруга* с фалшива усмивка. Той просто иска тя да е достатъчно осъзната, за да знае, че тя е отговорна за своето собствено щастие. Той ще даде най-доброто от себе си да бъде добър мъж за нея, но не иска да бъде обременен с непосилната задача „да я прави щастлива“. Той е достатъчно зает с това да направлява собствената си опитност. Когато жената разбере това, тогава и двамата партньори спокойно могат да се проявяват във връзката истински през всеки един ден, а това е съществено за поддържането на истинска интимност… А именно истинската интимност е това, което един еволюирал мъж наистина иска.

3. Той иска тя да го обича с дива страст

Няма да забравя как преди много години видях погледа на една булка към младоженеца, изпълнен с такова абсолютно обожание към него… Един еволюирал мъж иска неговата жена да го обгръща със своята любов точно по този начин. Той ще даде най-доброто от себе си, за да заслужи тази любов от нея, но все пак жената трябва да прояви желание да му даде такава любов. Еволюиралият мъж иска неговата жена да го обича съкровено, въпреки неговите несъвършенства, винаги да вижда отвъд човешките му недостатъци, забелязвайки най-доброто от него.

Тук обаче е добре да уточним нещо изключително важно – много жени са специалисти в това да обичат с дива страст, но по начин, който ги унищожава. Еволюиралият мъж не иска жената да изостави себе си в името на любовта си към него или пък да търпи непристойно поведение, в случай че му се случи да не изпълни тяхна уговорка (еволюиралият мъж все пак е човешко същество, на което от време на време може да се случи да оплеска нещата).

4. Той иска тя да общува открито и да е честна с него

Еволюиралият мъж иска жена, която заявява своята истина. Жена, която знае, че мъжете не четат мисли и не разбират от намеци. Той иска жена, която да извиква в него най-висшия му потенциал като мъж и която винаги го обича и уважава. Той НЕ иска тя да се вглежда във всеки негов недостатък в опит да го направи перфектен. Това наистина дразни. Но той не иска и тя да си мълчи, когато вижда, че той не използва потенциала си или се задоволява с по-малко в живота си. Интимната връзка е могъщо средство за еволюцията на човека и еволюиралият мъж знае, че винаги ще израства и еволюира. Той иска жена, която ще го подкрепя в тази еволюция и която знае разликата между здравословна честна комуникация и изпепеляваща критика.

5. Той иска тя да се предаде

Тук не става въпрос да се върнем към някое старо схващане за жените от 1950-та например, когато жените е трябвало да оставят съдбата си в ръцете на мъжете. Много далеч сме от това схващане. Това, за което говоря, е много по-различно от гореспоменатото потисничество. Еволюиралият мъж не се и опитва да притежава жената. Той не иска тя да изостави мечтите си или да живее единствено заради него. Той иска тя да живее изцяло в собствената си истина.

В същото време обаче той иска тя да се отпусне и да му повери кормилото на съвместния им живот. Той винаги иска и уважава нейния принос към съвместния им живот и ако наистина е еволюирал мъж, той винаги ще се старае да чуе нейното мнение и да получи съгласието й по важните решения. И все пак еволюиралият мъж не иска решенията в интимната връзка да се вземат 50/50. Когато двама души танцуват заедно, само единият може да води. Да се предадеш означава да се довериш. Еволюиралият мъж иска доверието на своята жена да ръководи връзката.

Разбира се, че той трябва да бъде достоен за нейното доверие, но тук си говорим за еволюирал мъж. Той непрестанно показва на своята жена, че заслужава доверие. Което най-вече значи, че той е отдаден да служи на някоя по-висша цел в живота, далеч отвъд прищевките на собственото му малко тиранично его.

6. Той иска тя да се предаде сексуално

Еволюиралият мъж все пак иска и секс. Страстен. Редовен. По всяко време. Той не иска игрички, да го карат да се потиска или всеки път да води преговори. Просто се нуждае от секс. Той е изключително чувствителен и отзивчив към нейните нужди, но не за сметка на своите потребности. Мъжът, дори и еволюирал, е сексуално същество. Ако се налага да потиска своите нужди, това може да избие в посягане към порнография, стриптизьорски клубове, масажи с щастлив край, изневери.

Да усещаш как жена ти системно се изключва сексуално от теб е толкова влудяващо, че не може да се опише с думи. Ако жената постоянно се изключва от мъжа сексуално, то някъде между тях е зейнала пропаст. Възможно е това да се дължи на начина, по който той се проявява в техните взаимоотношения, на нещо, което я е наранило, или нещо друго. Еволюиралият мъж би искал да изследва причината, поради която неговата жена се изключва сексуално. В същото време държи и самата жена да иска да изследва причината за пропастта между тях заедно с него. И точно това е, което правят еволюиралите двойки – общуват на дълбоко ниво, проявяват своята уязвимост, ценят различията и винаги имат за крайна цел да създават истинско вълшебство през всеки един ден.

 

 

 

 

Автор: Брайън Рийвс

Източник:http://www.spiralata.net/

Снимка: https://www.pinterest.com/

No Comments Yet

Leave a Reply