Януари – време за вълшебства

Настъпи месец януари, който за повечето от нас е време за на покой, радост, вълшебства и сбъдване на желания. Месецът получава името си от римския бог на вратите, портите и времето – Янус. Затова януари може да се нарече и врата на годината. Както прекарате тези дни, кого и какво ще пуснете през тази врата, такава и година ви предстои….

И тъй като половината месец се изтъркули ще ви споделя какви са поверията за следващите дни до края на месеца и ако ги спазвате кой знае…чудеса се случват всеки ден 😉

14-16 януари

За да дойде в живота ви финансов успех, разтворете 1 с.л. мед в чаша топла вода, поставете чашата върху банкнота от 50 лв. На сутринта  на малки глътки изпийте напитката на паричния успех, а остатъка излейте на входната врата.

17-19 януари

В тези дни водата е надарена с магическа сила (на 19-ти януари се празнува Богоявление по стар стил). За да подобрите здравето си , проведете древния ритуал „Отварата на знахарката“.

От незапомнени времена с помощта на отвари прогонвали болестите и изпълвали със сила тялото. С помощта на този обред не само ще подобрите самочувствието си, но и ще подсказки по повод възможни проблеми със здравето. В хаванче стрийте три сушени лайкови цвята и 8 листа прясна мента. Запалете свещ с небесно син цвят с думите: „ЦСъс слънцето, вятъра и  дъжда благославям тази напитка със здраве.“ Залейте получената смес с вряла вода. Покрийте чашата с чинийка и произнесете: „Ангели на здравето, прогонете от мен болестта, изпълнете ме със сила!“. След 5 мин. отворете чашата и изпийте отварата на глъдки, мислейки за своето здраве. Обърнете чашката, поставете я върху чинийката – нека остатъците изтекат върху нея. Образувалите се върху чинийката и стените на чашата фигури ще ви покажат върху какво трябва да обърнете внимание. Фигурите могат да бъдат: чаша или подкова – пикочен мехур или бъбреци; някакво животно – бедра; профил, черти на лице – глава; линии и ъгли – стави, ръце, длани, крака, стъпала; цифрата 8 – гръден кош или бели дробове; вълнисти линии – черва или стомах.

Запомнете сънищата си на 20-22 януари

За подобряване на семейните отношения се използват методите фън-шуй. Завържете червена копринена лента на вратата на спалнята си. Това ще ви позволи не само да приключите с неразбирателствата и конфликтите в семейството, но и ще придаде небивала хармония на любовните отношения.

23-25 януари

Това са дни за уединение и медитация. Ограничете общуването (шумните компании са категорично противопоказни), спете повече, разхождайте се на свеж въздух, размишлявайте, фантазирайте, градете планове. Преди сън приемайте разпускащи вани с лавандулово масло. В тези дни може да получите съдбоносни знаци, изпратени от Вселената. Запомняйте сънищата си – те могат да съдържат подсказки.

26 януари

Това е отлично време за генерално почистване. Заедно с боклука и праха от жилището ви  ще си отиде и негативната енергия. За да привлечете в дома си богатството и благополучието, пригответе специален разтвор за миене на пода. Изсипете в чаша 3 с.л. сол, добавете 2 капки етерично масло от хвойна и 3 капки масло от бор.  Разтворете получената смес в чаша водка и излейте в кофата с вода. Веднага след почистването ще се появи усещане за защитеност.

27-28 януари

Време е да запазите спокойствие, не влизайте в конфликти. В тези дни е добре да се заемете с йога, полезни са физическите натоварвания и разходките на чист въздух.

29-31 януари

Проявете активност. Приключете това, което все отлагате „за после“. Като довършите отдавна започнати неща, ще отворите нова страница в живота ви.

 

 

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.today

снимка: https://www.pinterest.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply