Ягодова супа с шампанско и камембер

Супите може и да не са сред предпочитаните ястия у нас, но тази ягодова супа категорично прави изключение!! Божествена е :))

Продукти за 4 порции  

Неоходима подготовка 10 мин, а цялото  приготвяне е 3 мин

500 г ягоди
75 мл шампанско (или сухо бяло вино)
3 с.л. захар (или подсладител)
2 с.л. вишновка (по избор)
60 г сирене камембер
1-2 стръкчета мента
Strawberry Soup with Champagne and Camembert
Измийте и почистете ягодите от дръжките. В тиган с двойно дъно изсипете виното, 2/3 от ягодите и захарта и оставете да заври. Варете в продължение на 3 мин, след което отстранете супата от огъня и пюрирайте. Добавете по желание вишновката.
Отделете няколко ягоди за декорация и нарежете останалите на тънки резенчета, внимателно ги добавете към соса.
Нарежете сиренето на тънки резенчета. Изсипете супата в подходящи купи или чинии и украсете с целите ягоди, резенчета сирене и листенца мента. Сервирайте ягодовата супа топла, но е много приятна и охладена.
СЪВЕТ: Ягодите могат да бъдат заместени с малини, къпини, боровинки или бъз.
Да ви е сладко 🙂
снимка: BBC GoodFood Bulagaria

 

No Comments Yet

Leave a Reply