Червилото – как да издържи по-дълго?

Помните ли ги онези химическите червила, които бяха зелени и като се сложат на устните ставаха червени? И после няма махане!Добре, че вече няма от тях. Иначе щяхме да ви ги препоръчаме, като най-добър вариант за по-дълготрайно червило.Това беше шега ;). Химическите червила вече са отживелица, а и са доста вредни. Колкото по-малко химия има в едно червило, гланц или балсам за устни – толкова по-добре за здравето ти.

Все пак статистиката показва, че една жена, която редовно ползва червило, в живота си изяжда около два килограма червило. Та, за да сведем до минимум яденето на червило и да увеличим дълготрайността му е хубаво да следвате следните съвети:

– Изсушаване на устните преди нанасянето на червилото – най-добре и лесно става, когато минете по устните с фон-дьо-тен-а. Може леко да го попиете, за да не се смеси с червилото и да даде обратен на желания ефект. Вариантът с коректора също е добър, но е важно да се знае, че той трябва да по-скоро на стик (или кремообразен), защото течния се разтича, а и е по-лек. Ако изберете пудрата, то нанесете я с пръст, който също е добре подсушен преди това. Минете с него по горната и долната устна без да излизате от контурите й. Устните могат да бъдат изсушени  само със салфетка. Важното е да са сухи преди нанасянето на разкрасителния продукт.

Lipstick1
Pinterest

Ето нещо ВАЖНО: Червилото (особено, ако е по-течно) остава там, където му е мястото, когато е обградено от молив. И няма да се стича в ъгълчетата на устните ви. Мек, хубав молив, който е с цвета на устните ви. Изпише-те ги така, че да следвате естествената им форма, да ги подчертаете, вместо излишно да ги уголемявате. За тази цел добра работа върши блясъкът, гланцът за устни.

lipstick3
allyourbeauty.org

Много е важно също да се избягва прекомерното изсушаване на устните, както и изобщо да не се прилага този съвет при жени със сухи устни. С изключение на допълнението за молива за устни. Той си важи за всички. 🙂

 

 

 

източник:grimiram.com

снимка: lifestyle.ca.msn.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply