Цветът на твоето настояще…

…. и какво издава той за теб

 

Съзнателният или подсъзнателният ни стремеж към определен цвят говори много за състоянието, в което се намираме и вътрешните ни нужди. А дори и за здравето ни. Всеки цвят излъчва определена енергия и посягането именно към него издава много важни тайни за нас. Как да разберете цвета на своето настояще? Ами просто се огледайте! Огледайте вещите и дрехите, които сте си купували напоследък и вижте какъв е цветът, който преобладава. А може и сами да си усещате, че точно сега ви се иска да се сдобивате с неща в определен цвят. След като разберете какъв е, вижте и неговото значение.

Червено – ако повечето ви вещи са в червено, значи усещате липса на подкрепа, несигурни сте, тревожите сте, дори често изпадате в депресивни състояния. Имате нужда от човешка топлина, закрила и обич. Негодувате срещу ситуация, в която се намирате. Правите прекалено много компромиси, а не бива. От гледна точка на здравето, този цвят предполага болки в гърба и кръста, и проблеми с надбъбречните жлези.

COLOURESname
Pinterest

Оранжево – този цвят показва, че имате спешна нужда от забавления и емоции. Дори в сексуален план. Твърде дълго сте търпели скучното ежедневие и е време, да се отдадете на повече веселие и приключения. Често сте гневни, избухвате бързо, прекалявате с ревността. Именно затова ви е нужно удоволствие във всякакъв аспект. За здравето, оранжевото предполага болки в долната част на корема, нарушения на ендокринната система.

Жълто – щом е преобладаващият цвят в ежедневието ви, значи имате нужда от растеж в кариерата. От нови контакти, социализиране, успехи, признание. Наличието на този цвят обикновено върви със силно чувство за отговорност, чувство за вина и стремеж да отстоявате позициите си. Бързо трябва да предприемете стъпки към интелектуално и професионално развитие. За здравето, жълтото предполага проблеми с храносмилането.

Зелено или розово – преобладаването на един от двата цвята говори за вашата силна емоционална уязвимост. Прекалено състрадателни сте, прекалено зависими от нещо или някого. Изживявате силно и чуждата болка. Чувствате се безпомощни, виновни, без да знаете за какво точно. И имате нужда от постоянни доказателства за нечии чувства. Хубаво ще е да поработите върху своята самостоятелност и емоционална самодостатъчност, защото това постоянно напрежение може да ви докара сърдечни проблеми и слаба имунна система.

Небесно синьо – настроени сте на творческа вълна. Искате да изразите себе си в пълен блясък. Да бъдете забелязани, чути, съветите ви да тежат. Нещо, което не се случва. Може би не подхождате правилно, може би натяквате, може би се налагате излишно… намерете начин да накарате близките ви да се вслушват в думите ви, защото емоционално имате силна нужда от това. В здравословен аспект, синьото предполага болки в гърлото, наднормени тегло, нарушения на щитовидната жлеза.

Синьо – ако това е вашият преобладаващ цвят, значи имате нужда от повече духовна храна! Осъзнавате или не, сте се отдали прекалено много на материалния свят. Най-вероятно сте започнали да се „подхлъзвате“ с повече алкохол или цигари. Бъдете внимателни! Намерете време за медитация, за разходки сред природата, за дълбоки размисли.

Лилаво или бяло – всъщност вие сте на прав път! Чувствате се в хармония със себе си, можете да се контролирате, да се радвате на малките неща, не се губите в материалното, а цените духовното и моралните добродетели. Единственото, което можем да ви кажем, е да продължавате все така!

Кафяво – имате нужда, а и се стремите да се чувствате здраво стъпили на земята. Търсите практичното, рационалното, не залагате на емоциите, а на здравия разум. Анализирате всяка една ситуация и търсите решение на проблемите, вместо да се вайкате, че ги има. Но кафявото също така показва скритата ви нужда от подкрепа. Може и да не си го признавате, но определено ще е добре някой да застане рамо до рамо с вас.

Черно – това не е траурен цвят. Всъщност преобладаващото черно е категоричен знак, че имате нужда от глобална промяна. Може би не се чувствате щастливи във връзката си или пък дълго време сте били сами. А може и работното ви място да не е подходящо за вас. Замислете се и сами ще разберете кое не е наред. Но наистина трябва възможно най-бързо да махнете пречките в живота си и хората, които ви правят нещастни.

Ако не откривате вашия цвят, то вижте кой е най-близо до неговата гама. Например тъмно сиво е до черното, пясъчните цветове до кафявото, златно до жълто и т.н

 

 

 

 

 

източник: ПИК

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply