Цветната градина на Giambattista Valli

Вдъхновен от градините на Аламбра в Андалусия – Испания младият дизайнер Джиамбатиста Вали преди година сега ги е претворил в красиви рокли спиращи дъха на всеки който ги види. Нежните цветове и ръчно декорираните цветя по тях са толкова реалистични, че усещането все едно се намираш в най-красивата цветна градина не те напуска нито за момент.

 

 

GBV2-horz
http://www.style.com/

Друга линия която дизайнера бе развил в тази колекция е тази на монохром и раета. Тафта, шифон, коприна, прозрачни и лъскави материи нежно вплетени в едни невероятни модели. Повечето поли и рокли бяха с дължина до под коляното в комбинация с по-свободни топове.

GBV6-horz
http://www.style.com/

В колекцията на Вали се усети и духа Холивуд от времето на Норма Джейн :). Красиви разкроени рокли с подчертана талия и красив цветен принт по тях внесоха онази нестихваща елегантност, която помним и не спира да вдъхновява много дами години наред.

GBV10-horz
http://www.style.com/

“ Тайната на моите момичета е, че те винаги са ексцентрични.“ – каза Вали точно преди старта на шоуто. И това наистина е така. Показа го с всеки един от моделите си. Усети се в дългокосместите палта, цветните препратки и цялостното вдъхновение на дизайнере преплел умело арабския и испанския дух в една красива цветна градина за колекцията Couture Fall 2014.

GBV14-horz
http://www.style.com/

От дългите официални рокли лъхаше толкова романтика и нежност, че едва ли има дама която да остане равнодушна пред такъв разкош. Вталените сака подчертаваха изящно силуета, а цветния принт допълваше цялостната картинка.

GBV18-horz
http://www.style.com/

Шоуто бе завършено с поредица от четири великолепни поли в бледи нюанси на синьо, мента, жълто и червено. Както самия Вали убедено каза: “Те ще са бест селъра този сезон, тъй като дамите ще ги предпочитат за сватбата си.“ Преливащия ефект или вече добре познатият ни стил “омбре“ присъстваше именно при тях, а голямото количество тюл и волани създаваха усещане за тежест, величие и в същото време имаш чувство на лекота. Невероятен както винаги и много романтичен Джиамбатиста Вали Couture F.all 2014

GBV22-horz
http://www.style.com/

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

колаж: ladymagazine.bg

снимки: http://www.style.com/

No Comments Yet

Leave a Reply