Хороскоп за седмицата 12-18 Февруари

Най-важно астрологично събитие за предстоящата седмица е Новолунието, което е в съчетание с частично Слънчево затъмнение.   Новолунието- традиционно се свързва с ново начало. Сега на това ново начало се предава по-голямо значение предвид влиянието на затъмнението. Следва да се има  предвид, че не всичко, което ще прораства като обновление в живота ни ще зависи от собствената ни воля.

По време на затъмнения, особено когато те са свързани с нашето минало, новото начало е нещо добре  познато старо, на което можем да въздействаме, често и се налага- да разрешим казуси от преди, които са останали висящи, ако имаме стари дългове- да се разплатим с тях, ако имаме неразрешени взаимоотношения- те също ще напомня за себе си. По време на Новолунието е препоръчително да сведем  своята инициативност до степен- да се справяме оптимално добре с текущи приоритети като търсим и намираме варианти за тяхното разрешение. Не се препоръчва обаче по време на затъмнения да се сключват трудови договори или брак, други дългосрочни контакти. Дори и да сме изкушени да го сторим или сме принудени, трябва да знаем в такъв случай, че всичко гореспоменато, което евентуално подпишем, после ще бъде повече под контрол на Съдбата, отколкото на собствената ни воля… Все пак и най-смелите могат да се  гмурнат  в дълбока река, да поемат риска и съответните последици… Всичко е въпрос на избор.

Настоящото Новолуние  включва и Меркурий, което означава, че през идните две седмици подчертано, след това около 40 дни наситено и с продължителност не по-малка от половин година- ще бъдем съпътствани от новини, които ще променят социалния статус на цели общества,  колективи…Вероятно ще има бурни събития, които ще обединяват групи от хора по интереси, ще се открояват ярки лидери, които ще водят „масите“ и ще ги подтикват  да действат докато не постигнат определена цел.  Същевременно, аспектацията на звездите е такава, че изобщо не е сигурно- крайният резултат дали ще бъде позитивен или точно обратното…

В личен план- следва всеки един индивидуално да си направи равносметка- какво жертва в името на определено желание и дали цената не е по-скъпа. Всъщност- прекалено големи и неоправдани разхищения /буквално и в преносен смисъл/, че и очаквания- ще усетим на различни нива. Можем да действаме доста непоследователно,  дори- нелогично, да изненадваме себе си и околните. Следваме предимно своите инстинкти и често ще  имаме усещането, че ни е трудно да издържим на някакво изкушение… Почти всеки може да бъде изправен пред вид морална дилема.  После, когато страстите утихнат  или се вдигне „пелената“ пред очите ни,  нерядко ще се оказва, че едно сме си представяли, а то е съвсем друго.  В различна степен  и  не малка част от нас- ще попаднат в подобна ситуация и ще осъзнаят това, ако не веднага, то в края на март.  Няма да са застраховани от подвеждане дори и най-рационалните личности. На този етап е полезно и препоръчително да се пазим от измами и само заблуди, на които можем да станем жертва.

Все пак и през втората част на седмицата, ще има и такива, които ще успяват да спечелят  нещо тайно и значимо, ще заемат „първите места“ в колектив или в нечие сърце- ще изпреварят останалите, докато те се суетят, „ще издърпат килимчето под краката им“…

Открити конфронтации и победи не се очакват. Но примъкване зад гърба- да. В оптимален вариант- откриваме обходни  пътища към нашите мечти…

Овен – Вашата социална активност е значима, а като следствие- вие се откроявате като лидер  в обществото, в което съществувате или се създават подобни предпоставки- да заемете някаква водеща роля в колектив. При всички случаи, сега е моментът да утвърдите своя авторитет сред „другите“,  защото те може да изпитват търпението ви, но може и да са проводник на успехи, а в този процес вие по един естествен начин ще обновите средата си или положението си в нея.

Въпроси свързани с пътувания, уреждане на документи, също-справяне с юридически казуси- могат да се натъкнат на непредвидени усложнения, така че е полезно да внимавате за подробности, в оптимален вариант-успявате да идентифицирате скрити процеси и да ги отстраните.

Хора стоящи далеч от вас- също може да са повод за повишено внимание, понякога тревога и/или недоразумения. След Новолунието се оформят някакви алтернативи за печалба, за кариерно развитие, изход от сложни и заплетени ситуации. Нещо дребно, може да смени посоката ви на развитие за дълго, но  все пак всичко ще бъде въпрос на избор.

Телец – Вашият социален статус или имидж се обновяват- причината може да е в повишените ви амбиции, но в други случаи- подтикната от външни влияния, например, ваши партньори-лични или делови, които ви стимулират, насочват да се развивате в определена посока.

Вие можете да идентифицирате вашите успехи с техните желания, така че да сработи обогатяващ общ проект-в един по-широк смисъл на думата, а ако това не се случи, тогава- можете да стигнете до сериозен разрив, разочарование, което ще изисква да си „сверите часовника“ с важни за вас хора.

Възникват внезапни алтернативи за реализация, някой от вас ще получат „зелена светлина“ да осъществят тайно желание.

Водеща тема са и финансови приоритети, особено в частта- морална или материална подкрепа от близкото ви обкръжение. През тази седмица са възможни недоразумения в този план, а в по-неприятна форма- разбирате за измами или нечестно поведение, което ви носи щети. Пазете се от подвеждане, крайно непрепоръчително през тази седмица е да задлъжнявате, да теглите кредити, да давате пари на заем.

През втората част от периода се появяват хора, на които можете да разчитате, включително приятели от миналото, авторитетни лица и т.н.

Близнаци – Силна фокусна точка за мнозина е да излязат извън границите на познатото-буквално или в преносен смисъл, за да облекчат напрежението в ежедневието си или  защото повече възможности се очертават точно там. Не е изключено обаче да се наложат принудителни пътувания. В друг случай- хора стоящи далеч от вас ви указват значимо въздействие и могат да преобразят живота ви. Една част от тях ви надаряват с внезапни нови възможности,  но има и такива, които ви налагат своята воля, влияят на ритъма в ежедневието ви, бъдещи планове, понякога-сключени дългосрочни договори и т.н.

Ваши партньори /лични или делови/- не са твърде толерантни към вас на този етап, в оптимален случай- се стремят да ви стимулират, така че да изчистите евентуални грешки. Също- натрупани недоразумения в миналото ескалират и могат да доведат до разрив, някой ще узнаят тайна, други- ще разберат, че „целта оправдава средствата“ и ще попаднат в подобна схема, ако не по желание, то по принуда. Конфликти с важни за вас хора могат да имат сериозни последици за социалния ви статус-кариерно развитие или пък брак. На този етап е препоръчително да залагате на дипломацията, защото по-малка част от случващото се зависи от вас.

През втората част от периода се очертава възможност да получите стабилна посока, пряко рефлектираща върху онова, което имате или по-конкретно- финансите ви.

Рак – Вие сте в силно трансформиращ период, когато можете да придобиете нещо значимо- материално и не само, а това ще е съпътствано от внезапни предложения или важен избор, който се налага да направите.

Вероятно повечето от вас имат повишени разходи, част от тях може да са инвестиции в любими хора, хоби или бизнес, но е полезно да се пазите и от подвеждане, да бъдете по-внимателни на тема „приходи-разходи“.

Ежедневието на повечето от вас е доста натоварено, често-извън обичайния ритъм поради допълнителни ангажименти или необходимост да уредите въпроси, които касаят по-далечното ви бъдеще.

В друг вариант- това са документи, може и юридически казуси, принудителни командировки…

Далечни роднини или хора извън близкото ви обкръжение- обсебват вниманието ви, може да са повод за тревога, но и шанс да разплетете дълго затягащ се възел от трудно разрешими казуси…Тенденцията се усилва през втората част на периода.

Лъв – Водеща тема са партньорските ви отношения-лични или делови- сега е моментът да „усетите на къде духат ветровете“ и да ги насочвате по оптимално подходящ за вас начин. Не на всички тенденции ще можете да повлияете, понеже значима част от случващото се е естествено продължение на ескалиращи процеси от изминалото полугодие. Да се надявам, че то ви бута в посока да обновите и заздравите връзката си с важни за вас хора, а не обратното.

Все пак, може да има и такива, които ще идентифицират скрити процеси, които ще им повлияят.

Пазете се и чисто материални приоритети да не застават между вас и любимите ви същества.

Ако имате пораснали деца, то те също ще изискват нужното внимание- не ги пренебрегвайте!

Припомням, че фонът, който се зададе по време на Новолуние съчетано със затъмнение влияе поне през идното полугодие, имайте го предвид и нека това се превърне в своеобразно положително, оздравително време, в което ще отстраните недоразуменията и ще наблегнете на онова, което скрепва отношенията ви…

Дева – Вие имате шанс да заемете по-престижни позиции на работното ви място, особено, ако се стремите към това- предложения или шансове могат да застанат на пътя ви по един внезапен и обогатяващ начин.

Същевременно, част от комуникацията с ваши колеги не е твърде коректна, а понякога- направо подвеждаща. Пазете се от подвеждане, преувеличения, които могат да ви поставят в конфузна ситуация. Препроверява се настоящата ви позиция в колектив, може да имате усещането, че ви гледат под „лупа“ и няма да сте далеч от истината…

В семейството ви също ескалира необходимост от разяснителни разговори с вашия партньор или пък- той има нужда от повече грижа, внимание, в по-неприятна форма- разбирате за ерозивни процеси, които са ескалирали между вас…

Подходящо време за ремонти, а понякога- те са и наложителни. За да подобрите атмосферата у дома- можете да изхвърлите евентуални ненужни вещи, да освежите фона с нещо ново и т.н.

Везни – Звездите ви надаряват с доза късмет, имате шанс да постигнете желаното по един бърз и неочакван начин, особено, ако това касае партньорските ви отношения, вид подкрепа, която желаете, любовни дела, хоби, а може и частна инициатива, ако това ви вълнува.

Същевременно разходите ви продължават да растат, в оптимален вариант-инвестирате, а в не толкова позитивен- пазете се от необмислени, неоправдани харчове.

Ежедневието ви може да е хаотично или извън обичайния ритъм  поради допълнителни ангажименти, включително- принудителни пътувания, необходимост да предоговорите или преподпишете някой контракти, включително трудови, вариантите са много, но обединяващо правило, че сега се налага да се борите за правата си, в този процес може да се въвличате в словесни „войни“, да научавате, че не винаги околните са коректни, а вие не бива да отстъпвате, най-добре- да си имате и изградена стратегия.

От втората част на периода възникват благоприятни условия да се разрешат дълго трупани семейни, домашни или имотни казуси.

Скорпион – Най-важните събития се случват във вашия дом и семейство, обстановката в този сектор се обновява, вие активно допринасяте за това- като инвестирате в близкото си обкръжение-време или чисто материални блага…И така е правилно, сега най-силно можете да влияете на горе-посоченото, да насочвате и да имате благотворно въздействие.

Вероятно ви се налага силно да балансирате между лични и служебни приоритети или пък- важни за вас хора ви указват помощ, съществено въздействат на вашите решения.

Внимавайте само чисто материални въпроси да не застават между вас и любимите ви хора, да не се превърнат в повод за недоразумения.

През втората част от седмицата може да чуете новини, които да ви зарадват, да откриете своеобразна „светлина в тунела“ и то за по-продължително време, това е тема, която силно ви вълнува.

Променяте начина си на мислене, действате упорито и почти нищо не може да застане на пътя ви.

Стрелец – Ежедневието ви е много динамично, изпълнено с интересни срещи, разговори, новини, предложения…В никакъв случай няма да ви липсва внимание, често може да се оказвате в център от внимание. В този процес може да получите интересни, неустоими и изненадващи предложения от любими хора или това е свързано с хоби, развлечения, а може и частна инициатива, ако това ви интересува.

Ако сте сами- можете да срещнете любовта.

Информационният поток е усилен до степен да преобрази представите ви за близкото ви обкръжение, може да чуете или осъзнаете някаква тайна и/или процеси зад гърба ви, така че да вземете оптимални решения.

Трансформира се начинът ви на мислене, изразяване, бъдещи намерения, а едновременно с това- може да преобразите средата си на съществуване…

През втората част от периода възникват благоприятни възможности да изчистите евентуални недоразумения в дома и семейството ви, възползвайте се по максимален начин.

Козирог – Обновява се материалното ви състояние или онова, което имате-общо. Сега е моментът да насочвате тези приоритети в оптимално позитивна за вас посока, а верен коректив или помощник за вас може да бъде вашето семейство.

Същевременно, може да чуете новина, която е като изненада и „осветява“ тайни, ерозивни въпроси или такива, които са извън контрола ви.

Ако нещо е на път да си отиде от живота ви, тогава- то ще отвори място за ново и по-перспективно, касаещо пряко- кариерното ви развитие, брачни отношения или имидж като минимум.

Пазете се да не ви  въвлекат в неконструктивни спорове, понякога- интриги..

През втората част от периода се появяват хора, на които можете да разчитате или това са допълнителни алтернативи, приятни предложения, новини, които могат да се окажат начало, първи сигнали за по-далечни перспективи и благоприятни шансове за развитие.

Водолей – Вие сте в един от най-важните периоди през годината, а в този процес трябва да направите всичко възможно да постигнете и най-смелите си мечти. Дори и дребни инициативи- на този етап имат широко отражение. За съжаление не всичко е във вашите ръце, предвид затъмненията- част от случващото е като развръзка на минали процеси, „нещо старо застава отново на пътя ви“, за да го разрешите или да промени вектора ви на развитие за идните поне шест месеца, а може и повече.

Обръщайте внимание на детайлите, не ги пренебрегвайте, за да можете да се възползвате от изненадващи шансове, но също- да се предпазите от обрати..

Колкото сте социално по-активни, толкова по-големи хоризонти се разкриват пред вас…

Разходите ви продължават да са значителни, може да имате усещането, че буквално изтичат между пръстите ви. Все пак е полезно да се пазите от измами и подвеждане…През втората част на периода се появяват благоприятни възможности да въздействате позитивно на финансите си и да попълните загубите чрез алтернативи, неочаквана или тайна опека и т.н.

Риби – Вероятно повечето от вас се замислят за алтернативи за печалба, за бъдещ път на развитие-общо, който може да ги измъкне от заплитащи се и изпитващи ситуации. В този процес действително можете да откриете тайна или неочаквана подкрепа, допълнителни доходи, а някой-могат да сбъднат съкровено желание..

Налага ви се да се борите за своето място под Слънцето поради нараснали изисквания, конкуренция, а може да се появи личност, която силно да ви стимулира, да ви мобилизира, да не ви позволява да се отпускате.

Венера вече транзитира през вашия зодиакален знак- действа на линията ви на поведение, дори външен вид, така че през идните седмици вие с по-голяма лекота ще печелите внимание и симпатии, а дори и да възникват някой трудности, Венера ще ги минимизира.

През втората част от периода може да усетите това влияние по позитивното и подкрепящо отношение от страна на  власт-имащи, по-възрастни и авторитетни лица, защото влиянието ви нараства в колектив…

Стари приятели могат да напомнят за себе си или да си върнете нещо изгубено, особено, ако го търсите….

 

 

 

 

Източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply