Уроци по грим

Макиажа е изкуство, което има своите тънкости, с които ако си наясно може да сътвориш чудеса с визията си. Някои от най-известните визажисти в света ни разкриват тайните на есенно-зимните тенденции в грима.

БЛЕСТЯЩИ СЕНКИ

EYE7
Pinterest

Отиват на притежателките на широки горни клепачи. Нанесете ги на няколко пласта и ги размажете в посока към външните ъгли на очите с пръст или широка мека четка.

ВАЖНО: За да не “натежи“ погледа ви, непременно поставете най-светлия оттенък във вътрешните ъгли на очите и в средата на подвижните клепачи. Освен това се спрете на спирала за обем, благодарение на нея миглите ви няма да се “изгубят“ на фона на сияйните сенки.

 

ВИНЕНИ УСТНИ

EYE8
kimgray.co.za

Подсилете матовия ефект на червилото, като очертаете устните и надраскате повърхността им с молив. После го разнесете с пръст , сложете червило и напудрете леко.

ВАЖНО: Винени,вишневи,червени устни са ярък акцент, който трябва да бъде уравновесен с уплътняване на веждите.

Най-лесният начин да постигнете огледален блясък е първо да използвате молив за устни, а после гланц със същия цвят.

ВАЖНО: За да не се състарите неволно, ориентирайте се към блясък със златисти или сребристи частици. И в никакъв случай не гримирайте натрапчиво очите си.

 

ЯРКИ СКУЛИ

eye10
adrianamontalvo.tumblr.com

За да е дълготраен ружът ви, смесете го върху опакото на ръката си със съвпадащ по оттенък блясък за устни или течно червило.

ВАЖНО: Ако кожата ви е матова, слагайте руж в коралова гама, а ако е светла в студенорозовата. За да изглеждате не само свежо, но и модерно използвайте червило с цвета на ружа.

Преди да нанесете ружа подгответе добре кожата си – тя трябва да е идеално гладка. За целта смесете фон дьо тена си с леко хидратиращ крем в пропорции две към едно.

ВАЖНО: За нищо на света не слагайте еднакво ярък грим върху очите, скулите и устните си – това е абсолютно табу.

 

ОПУШЕНИ ОЧИ

eye9
makeup.com

Блондинките трябва да се спрат на оттенъците на шоколада и охрата, брюнетките на маслинените и сиво-зелените сенки. Преди да ги поставите напудрете леко клепачите.

ВАЖНО: Не съчетавайте опушен грим в зелено или кафяво с червено червило. Въпросните цветове са много активни и съответно се “убиват“ един друг.

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:  makeup-inspired.tumblr.com

No Comments Yet

Leave a Reply