Уникален скраб против целулит

Не познавам някой да обича целулита, или поне не съм чувала за такъв човек. За съжаление обаче все повече не само жени, но и мъже се оплакват от този кожен проблем. Това е така заради начина ни на живот, храната с която се храним, колко често спортуваме, стреса на който сме подложени ежедневно. Разбира се има хиляди мазила, процедури, масажи и други подобни с помощта на които бихте могли да се справите с тази напаст, но едва ли всеки от вас би могъл да отдели поне 400 лв. на месец за 10 ударни антицелулитни масажа или други програми. Ето защо ви подготвихме една домашна скраб, която е също толкова ефикасна както скъпите козметични кремове, с “малката“ разлика, че няма да се налага да изпразните портфейла си за нея.

Необходими са ви:

1/2 ч.чаша смляно кафе/утайка

1/4 ч.чаша кафява захар

1/4 ч.чаша зехтин

coffee-scrub
henryhappened.com

Сигурна съм, че всеки един от вас има тези продукти в къщи. Смесете съставките в купа и разбъркайте хубаво. След което нанесете върху проблемните зони и масажирайте с кръгови движения минимум 5 мин. на мястото. Ако имате масажор бихте могли да ползвате и него. Изплакнете с топла вода, попийте с мека кърпа и нанесете хидратиращ продукт.

Антиоксидантите съдържащи се в кафето стимулират засегнатите зони, захарта помага за отстраняването на мъртвите клетки, а зехтина ще хидратира и подхрани кожата в дълбочина.

Трябва също така да знаете, че тялото на всеки е различно и реагира по различен начин. Не очаквайте, че ако на вашата приятелка целулита е изчезнал след 2 седмици, то и при вас ще е същото. Прилагайте тази процедура минимум 3 пъти в седмицата и ще си говорим след месец 😉

 

Успех дами…

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимка: henryhappened.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply