Уникален домашен лосион за след слънце

Няма да си кривим душата, лято е и едно от нещата които ангажира съзнанието ни е как да се откъснем от работата и да отпрашим към морето или на някое друго подходящо за релакс  вълшебно място, където да се насладим на галещите слънчеви лъчи. Има безброй много статии в посока как да се предпазим от вредното слънце, какви слънцезащитни продукти да ползваме и прочие. Ние сме ви подготвили една уникална рецепта за домашен крем за след слънце. Благодарение на него кожата ви ще се чувства хидратирана, освежена и добре успокоена след слънчевите бани на които ще се подлагате.

За основа използвайте 50% масло от шеа и 50% от любимия ви лосион за тяло. Към тази смес добавете малко зехтин, гел от Алое Вера, масло от кокос и лавандула. Маслото от шеа е силно подхранващо, зехтина хидратира кожата в дълбочина, гела от Алое Вера има успокояващо действие, кокоса и лавандулата дават онзи вълшебен аромат, който ще ви успокои и отпусне.

homemade-aftersun1
http://www.bloglovin.com/

3 с.л. масло от шеа

3 с.л. лосион за тяло

2 с.л. гел от Алое Вера

4 с.л. зехтин

1 с.л. кокосово олио

1 стръкче лавандула стрито в кокосовото олио

homemade-aftersun2
http://www.bloglovin.com/

Разбъркайте хубаво съставките докато получите хомогенна смес. Резултата ще ви остави много доволни. Лосиона може спокойно да го държите в хладилника, така при употреба, освен всичко останало кожата ви ще се охлади много приятно.

 

 

 

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: http://www.bloglovin.com/

No Comments Yet

Leave a Reply