Топ 10 анти-ейдж съвета

Всяка една от нас може би се чуди защо козметичните компании не създават продукт с помощта на който да се “замразим“ и да не остаряваме повече след една определена възраст. Съществуват обаче няколко начина по които може да третирате кожата си, така че да я запазите колкото се може по-дълго здрава и еластична.

 

1. Предпазвайте кожата си от слънцето

Независимо от сезона, не забравяйте да нанасяте крем с слънце защитен фактор най-малко с SPF 15 върху кожата на лицето. Вече повечето анти-ейдж продукти са такава защита, вие трябва само да обърнете внимание при избора на дневен крем. Най-добре е да го съобразите с типа и тена на кожата си. Ако сте с много светла и чувствителна кожа заложете на по-висок фактор и обратното тъмен тен, нормална кожа може да се задоволите и с SPF 15. Ако спазвате това просто правило ще имате страхотен ефект върху кожата си с години.

 

2. Хидратеция

Ежедневното хидратиране на кожата предпазва кожата от изсушаване и люспене. Освен това ще я изравни и ще изглежда здрава и опъната без видими бръчици.

 

3. Използвайте околоочен крем

Този тип кремове са специално направени така, че да третират чувствителната зона около очите. Не е необходимо да се спирате на силен крем с идеята, че ще премахне бръчиците с магична пръчка, кремовете тип емулсия са подходящи за зимния сезон, а леките гелове или серуми са за по-топлите сезони. Не забравяйте и слънчевите очила, те помагат много.

 

4. Пробвайте  серум  против бръчки

Той ще предпазва естествения колаген и ще подпомага неговото възстановяване.

 

5. Нанасяйте ежедневните си продукти за лице

Ако вашият дераматолог ви е преписал продукти, като ретинол, пептиди, витамин С и др. такива, не се отказвайте от тях, защото те са необходими на вашата кожа и е хубаво да следвате предписанията на лекаря. Те ще възстановят структурата на кожата ви, ще я балансират, ще изравнят тена на лицето ви и ще регулират нивата на колаген.

 

6. Третирайте петната

Така наречените “старчески петна“ биха могли да се третират както с билкови медикаменти, така и професионална козметика. Избора е ваш, но е хубаво и да се обърнете за съвет към дерматолог.

 

7. Забравете за пушенето

Може да звучим малко скучно и изтъркано, но това е самата истина. Пушенето изсмуква кислорода и полезните вещества на вашата кожа. Повишава нивата на свободните радикали в клетките ви и предразполага кожата към бръчки и не здрав тен.

 

8. Премахнете стреса

Хроничния стрес може да има страшно много негативни ефекти върху физическото и менталното ви състояние. Един такъв проблем са завишения холестерол произвеждан от тялото ви. Направете всичко възможно да го сведете до минимум.

 

9. Пийте много вода

Това може би няма жена, която да не знае , но все пак да припомним 7-8  чаши вода са напълно достатъчни за вашата естествена хидратация.

 

10. Не забравяйте да  си вземете вашият  бюти сън

Вашият мозък произвежда хормони, които помагат за възстановяването на клетките в кожата, костите и мускулите ви. Така, че най-лесно изпълнимия съвет и може би най-приятния, е да се насладите на нощния си сън.

 

Е мили дами никога не е късно да заживеете здравословен начин на живот, да си отделяте малко повече време за себе си и просто да се обичате. Бъдете прекрасни ..;)

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: Pinterest

 

No Comments Yet

Leave a Reply