Тайни за здрава коса, стари колкото света

Трикове за поддържане на здрава, красива и блестяща коса, преписани от тетрадката на баба

Всички сме чували от бабите си, че косата трябва да се реши по 100 пъти всяка вечер, за да бъде здрава. Е, това всъщност е напълно вярно, тъй като по този начин разнасяте по дължината на косъма естествените масла, които скалпът произвежда и по този начин подхранвате гривата си.

Какви са останалите трикове за поддържане на здрава, красива и блестяща коса, ще разберете в днешната ни статия.

Експертите коафьори съветват да спите на копринена калъфка, защото по този начин ще предпазите косата си от наелектрезиране, заплитане и начупване, вследствие на триене.

За да поддържате къдриците си във форма и да ги направите още по-красиви, добавете към продукта без отмиване, който ползвате, няколко капки зехтин.

Ако косата ви се омазнява бързо, пригответе смес от сока на половин лимон и 100 мл черен чай. Получената течност нанасяйте на чиста коса след измиване.

Ако страдате от сух и лющещ се скалп, то няколко часа преди да измиете косата си втривайте в него лосион за тяло, за да го хидратирате и успокоите. Тук важно условие е продуктът да не съдържа Petrolatum (mineral oil jelly), за да не запушите порите на скалпа.

За да омекотите и подхраните сухата си коса, пасирайте два броя авокадо и нанесете получената маска по дължините. След 20 минути отмийте.

За да пригладите стърчащите косъмчета от косата, след измиване я облейте с чиста натурална газирана вода. Също така използвайте памучна кърпа, вместо хавлиена, за да подсушите косата си.

В тенджера сипете чаша бира и я варете на бавен огън, докато течността се редуцира наполовина. След това я оставете да се охлади и я добавете към обичайния си шампоан. Така ще подхраните косата, благодарение на протеините, които бирата съдържа.

За да преборите мазните корени, сварете няколко клонки мента във вода, след това охладете течността и я добавете към шампоана си в съотношение 1:2

 

 

източник: www.niejenite.bg

снимка: Google

No Comments Yet

Leave a Reply