Тайната на супер бързия метаболизъм

За тези от вас, които само са чували думата метаболизъм и не знаят какво точно означава това ще се опитаме да дадем кратко обяснение без да изпадаме в излишни подробности.

Накратко метаболизма е системата, която превръща всичко с което се храним и поемаме под формата на течности в енергия. Това е начина по който нашето тяло консумира и произвежда енергия за да ни поддържа живи. Нашите тела са невероятно умни машини и те забавят или забързват в зависимост от нуждите ни. Как тогава ние да им поддаваме верните сигнали, така че работи нормално. Как да кажем на тялото че сме сити без да сме се натъпкали? Как да го убедим, че сме в добра кондиция, не ни се спи и е време да горим повече калории?

Хранете се с полезни мазнини: Използвайте зехтин за салатите, яжте риба богата на Омега 3, заложете на авокадото, бадеми… и тн. На края на статията ще намерите пълен списък на храните, които засилват метаболизма.

fastmetabolism1
http://www.skinnymom.com/

Спете по 8 часа на денонощие: Сънят е много важен за организма, за да може той да работи с пълния си капацитет през целия ден. Също така помага на организма да не изпраща сигнали на метаболизма да забави темпото заради преумора. Спейки може да отслабнете, повярвайте ни!

Хранете се с малки порции на всеки 3-4 часа: По този начин създавате чувство на сигурност в организма, че няма да му липсва нищо и той не трупа запаси.

Избягвайте драстични диети: Когато се подлагате на изтощителни диети като дневната консумация е между 1350-1500 калории /за жени в зависимост от височината/, казвате на организма да забави темпото и да се запаси с мазнини. Ето защо често пъти вместо да се отслабва кантара не мърда, а вие се демотивирате.

fastmetabolism
http://www.skinnymom.com/

Пийте по 2-3 литра вода на ден: По последни данни на webmd , след като сте поели 0,200мл. вода метаболизма се забързва с 30% след 10-тата минута и достига своя максимум на 30-40-тата минута. Ето защо разпределете това количество от 2,5 л. на порции по 0,200мл и поемайте редовно през целия ден.

Състезанието с метаболизма се състои в това да разбираме нуждите на нашия организъм и да се опитаме да ги задоволим максимално. В наш интерес е вместо да трупаме мазнини да ги изгаряме правилно. Всичко, което правите е послание за вашия организъм. Така, че ако искате различен резултат от сегашния, променете посланието.

Храни, които засилват метаболизма

– какао

-черен шоколад

– вода

– боровинки

– ленено семе

– сладки картофи

– авокадо

– домати

– кисело мляко

– канела

– люти подправки

– чесън

– бобови култури

– бадеми

– ябълки

– яйца и в частност белтъка

– соеви кълнове

– лимон

– джинджифил

– брюкселско зеле

– спанак

– зехтин

– овесени ядки

– риба: сьомга, тон

– сирене котидж

– пилешко месо

 

 

 

източник: ladymagazine.bg

снимки: http://www.skinnymom.com/

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply