Съвети срещу косопад

На много от нас през есента косата се обновява, други страдат от хроничен косопад и дават купища пари за различни козметични продукти с които да предотвратят този процес. Ние ще ви дадем няколко съвета с които може да се справите с това неприятно явление наречено “Косопад“.

 

Зелен чай

Всички знаем че е пълен с антиоксиданти, но не само това са неговите полезни ползи, той също така помага и при косопад. Приемайте 3-4 чаши зелен чай дневно, така ще се справите с този проблем. Трябва да ви предупредим, че няма как да видите резултатите мигновено, ще отнеме малко време, но повярвайте – действа!

 

Витамин В 12

Този витамин образува много креатин в червените кръвни клетки, които моментално осигуряват повече кислород за вашето тяло. Витамин В подпомага на циркулацията на кръв в скалпа на главата, по тозии начин косопада намалява, а косата видимо се заздравява.

woman combing hair

Бъдете внимателни когато косата ви е мокра

Отнасяйте се много внимателно с мократа си коса. За предпочитане е да ползвате гребен вместо четка. Той трябва да е широк, за да разресвате внимателно кичурите коса. Опитайте се да избегнете дърпане и скубане. Това само може да засили косопада ви!

 

Масажирайте скалпа с масла

Такъв тип масажи са особено полезни при такъв проблем, като косопада. Затова масажирайте често скалпа с масло от лавандула в комбинация от няколко капки бъдемово олио. Такъв масаж стимулира  фуликулите и от там растежа на косата. Косата ви ще изглежда по- плътна и жива от когато и да било.

 

Каквото и да опитате от тези съвети няма да съжалявате 🙂

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:  http://blog.spafinder.com

No Comments Yet

Leave a Reply