Съвети за уморени и подпухнали очи

Очите са прозореца на нашата душа или поне така казват. Те е първото нещо, което всеки човек забелязва когато ни погледне. Така, че е грехота да не отделим достатъчно внимание и грижа за тази толкова чувствителна зона. Кожата около очите е много по-тънка и деликатна от останалата кожа на лицето. Поради тази причина малките фини бръчици се появяват първо там. Ето защо трябва да подхранваме с подходящи продукти сутрин и вечер. Без значение какъв тип е вашата кожа – нормална, комбинирана, мазна или суха  има нужда от хидратация, а зоната около очите два пъти повече.

Преди да избирате какъвто и да било околоочен продукт трябва да имате в предвид, че в тази зона няма никакви пори, ето защо е хубаво да се спрете на леки консистенции, флуиди и много нежни кремове, които да нанасяте с леко потупване, без силен натиск. В никакъв случай не си купувайте тежки кремове за зоната около очите.

Ако искате да подхраните още малко тази нежна и деликатна кожа сме ви подготвили няколко много интересни и подходящи за тази цел съвета 😉

Чаени пакетчета: Можете да използвате чай от лайка или зелен чай, тъй като те имат успокояващо действие. Чая разбира се трябва да е в пакетчета, които предварително да накиснете във вода и след това да охладите в хладилник. Поставете ги на очите и стойте така за 20 мин. Ефекта който ще забележите е, че видимо тъмните кръгове ще са намаляли, подпухналите торбички ще са спаднали и кожата ще е много по-спокойна.

Eyethritmunts
http://beautybanter.com/

Студени супени лъжици:  Вземете две големи лъжици за супа и ги сложете в камерата, след 10-15 минути ги извадете и поставете на очите си. Освен, че ще ви освежи и разсъни това упражнение ще намали сутришната подпухналост на очите.

Краставици: Всеки е чувал за това колко добре действа краставицата на кожата. Поставяйки си кръгчета от краставица върху очите ние не само успокояваме кожата, премахваме подутини и оттоци. Ако нарендосате една краставица в купа и изцедите сока и може да го намажете не само по очите, но и по цялото лице. Стахотно е, ще се уверите сами. Бърза, лесна и  много успокояваща кожата маска. Може да я видите във видеото към статията 😉

Зелен шейк: Смесете спанак, брюкселско зеле, краставица и зелена ябълка за да има сладък вкус. Всички тези зеленчуци са богати на желязо, а то не позволява да се появяват тъмни кръгове под очите или ако имате вече такива много бързо ще изчезнат.

20-20-20: В днешно време всички работим пред компютър или ако не, то прекарваме голяма част пред него просто защото живеем във високо технологични времена. Яркия екран уморява очите, така че се опитайте да работите 20 мин., след това се отдалечете 20 крачки от компютъра и бройте до 20 преди да се върнете предд него. Това време позволява на очите да си починат и да не се уморяват толкова.

 

 

 

източник:ladymagazine.bg

снимка:http://beautybanter.com/

No Comments Yet

Leave a Reply