Супер храни за супер коса

Ние човешките същества сме много суетни по отношение на външният си вид. Косата е едно от нещата за което полагаме изключително много грижи за да бъде здрава,красива, блестяща и добре оформена. За съжаление често пъти хора от различен пол и възраст имат проблеми като косопад, себорея, тежки форми на оплешивяване, цъфтеж и ред други неприятни усложнения с косата си. Съществуват храни, които ако приемаме редовно действат като стимуланти за косата и нейната здравина.

 

super-hair-food1
http://www.foodlve.com/

Кисело мляко:

Една от най-полезните съставки за косата е Витамин В5, който се съдържа в киселото мляко. Освен всичко млякото има страхотен вкус и ред други полезни качества, така че хранейки се често с него ние помагаме не само на косата си , но балансираме цялостно нашия организъм. Спокойно може да хапвате сутришната си доза овесени ядки с кисело вместо прясно мляко ;).

super-hair-food
http://www.foodlve.com/

Яйца:

Те са изключителен източник на протеини. Освен това в тях има цинк, селен, сяра и желязо. Всяка една от тези съставки помага на вашата коса да бъде в отлично състояние.


Домати:

Ако искате да се радвате на страхотна коса задължително включете многооо домати в менюто си. Те са богат източник на ликопен и мощен анти-ейдж антиоксидант. От доматите не само косата ви ще е в прекрасно състояние, но и кожата. Тенът и еластичността ще се възвърнат мигновено.


Сурови ядки:

Ядките могат да ви дадат необходимото количество дневна доза Омега-3 полезни мазнини, киселини и витамин Е

 

Киви:

Кивито е много богато на витамин С и антиоксидани, които са много полезни за целия организъм.

 

Ако искате косата ви да расте по-бързо заложете на:

 

carrot
Pinterest

Моркови:

Те съдържат витамин А, който стимулира производството на себум върху скалпа. Той от своя страна стимулира растежа на косата и я подхранва. Колкото по-малко е неговото количество, толкова вашата коса е застрашена от увреждане.

 

Лук:

Лукът върши чудеса с косата. Освен това е много полезен за сърцето и кожни раздразнения. Ще ви предпази от косопад и ще предизвика по-бърз растеж на вашата коса. Заслужава си да си похапвате веднъж дневно лук 😉

 

Бобови култури:

Богати на фибри тези култури са много подходящи за здравината на нашата коса. В една чаша сварени боб/леща има средно между 9-13 гр. фибри, освен това изобилстват от протеини, които подпомагат растежа на косата.

 

 

 

 

източник: www.ladymagazine.bg

снимка:http://www.foodlve.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply