Морска сол срещу целулит

Целулита е целогодишен проблем, да обаче често се сещаме за него, когато топлите месеци наближат и трябва да съблечем дългите панталони и да покажем крачета и дупета по плажовете нали?!

Морската сол е доказан враг на портокаловата кожа. Известни са ви препоръките за масажи с морска сол и използването ѝ като натурален ексфолиант. Това чудо на природата обаче има още доста полезни свойства – укрепва имунната система, стабилизира кръвното налягане, действа като антихистамин(припомнете си колко е ефикасна при запушен нос). Богата на калций, йод, желязо и магнезий, морската сол действа благоприятно върху епидермиса. В резултат от процедурата, която ще ви препоръчаме, кожата се стяга и целулитът намалява. 

Изключително подходяща е за прилагане, ако сте в процес на отслабване – ще се погрижите за най-рисковите места по тялото, по които кожата може да се отпусне и увисне. Нещо повече – ако искате да приберете по някои и друг милиметър от бедра и талия, с редовното прилагане на тази процедура ще го постигнете. 

d1b7545ae74a3b27167376e554b90784
Ето какво да направите:

Изберете си дрехи, които ще жертвате в грижата за красотата. За случая на нас ни се стори най-удобна пижамата – обхваща цялото тяло и е лека и удобна материя. В малък леген(или друг подходящ съд) разтворете в топла вода морска сол – количеството на водата и морската сол зависи от дрехата, която ще ползвате, ние преценяваме на око. След като солта се разтвори, накиснете пижамата, докато се намокри хубаво и облечете. Трябва да постоите така около 20-ина минути.

Какво е усещането: да си признаем, в първия момент е леко неприятно, все пак обличаме мокра пижама. После свиквате. Но остава въпросът какво ще правите, докато стоите с мокри дрехи – къде да седнете, например. Решението беше да жертваме за пране и една дебела хавлия, която поставихме на стола, сгъната многократно.

След известно време пижамата изстива и е възможно да ви стане хладно. Когато обаче това стане, може да се събличате. Кожата е мека и осезаемо стегната. След редовно прилагане на процедурата, поне три пъти в месеца, ще забележите видимо подобрение – кожата е стегната, гладка и изчистена от дребни недостатъци като пъпчици, например.

 

източник: ladymagazine.bg

снимка:Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply