Силата на личния стил

Всеки един от нас познава  промяната, която настъпва у него, когато си позволи  да изглежда по начина, който иска. Тогава сетивата ни и сърцето ни ликуват. Ако сме по – наблюдателни ще забележим, че и поведението ни се променя.  Когато облечем строг костюм със семпла и стриктна линия, то и нашия маниер на говорене и държание става по-решителен, по-бизнес, по-конкретен, по-логичен. Ако в същото време една дама  си позволи да облече  червена, сексапилна рокля, то това провокира в нея промяна и изважда наяве сексуалната и съблазнителната жена.

Ние познаваме това усещане за трансформация. Въпросът е използваме ли го?

Испанския художник Начо Рохо засне една и съща двойка в девет различни варианта – с различни дрехи, прически и грим. Никога не подценявайте значението на стила!

C1

Във всеки момент от живота си ние като хора  имаме нужда да активираме определени качества, имаме нужда да сложим акцент и да се чувстваме по определен начин.Понякога е доста трудно да открием нужното ни качество вътре и да го извадим веднага на показ. Затова нашият личен стил може много да ни помогне.

C2

За да откриете дали настоящия ви  стил помага да се превърнете в личността, която искате,  е необходимо да се запитате: „За кого се обличате?“, „Обличате ли се по начина, по който смятате, че следва да се облича една личност  на вашата възраст, с вашия пост и доколко това е израз на вашата душа?

C3

След като си зададете този въпрос се попитайте: „ Каква личност искам да бъда?“ Ако искате да покажете отвореността и  добротата си, изберете меки тонове, материи и модели, които обгръщат тялото ви като с памук, за да усетите тази топлота към себе си и да можете да я излъчите и навън. За дамите е важно ако желаят да се превърнат в нежна, ефирна и плавна жена, да изберат дрехи, които ги карат да се чувстват грациозни и леещи се като струя.

C4

Ако искате да си дадете усещане за волност и свобода на движението и тялото, помислете кои дрехи ви дават подобно усещане.

C5

Запомнете, че цветовете и начинът на обличане събуждат настроения и поведение у вас. Затова, ако сте си самоналожили да носите тъмни цветове, израз на затворените състояния на душата, то вие се съгласявате с мрачността и сивотата.

C6

Личния стил може да се използва не само като  изразител на желано наше състояние, а и за да привнесе  промени в това как се чувстваме.

C7

Ако напоследък забелязвате, че сте по-затворени, рутинни и като че ли ангажиментите ви затрупват отвсякъде, а имате нужда от развлечение и свобода – погледнете гардероба си. Какви цветове виждате? Изразители ли са те на вашите нужди? Погледнете моделите- откривате ли в тях развлечение и свобода?

C8

Ако направите всичко това съм сигурна, че ще усетите промяната. Тя ще предизвика и промяна на обстоятелствата, защото и хората ще ви възприемат по различен начин. Нищо чудно скучноватият колега/колежка да започне да ви се усмихва, мъжът/съпругата ви да предложи да излезете с приятели или хората  около вас да се смеят  и шегуват повече.

 

C9

Понякога промяната на стила е като промяна на идентичноста!!! Така, че не го подценявайте. Смело напред към промяната !!!

Ела на 21-ви Ноември в зала Лозенец от 10.00 часа и ИЗГРАДИ СОБСТВЕН СТИЛ И ОТКРИЙ СВОИТЕ ЦВЕТОВЕ.

Можеш да си закупиш билети за семинара от тук.

източник: www.ladymagazine.today

снимки: http://chuime.bg

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply