Силата и енергията на парите

Парите са една много интересна тема, която не винаги се тълкува правилно. Често парите се приравняват от хартиената им стойност, която виждаме или до цифрите в банковата ни сметка. Пропуска се моментът, че парите са преди всичко енергия и именно в тази насока ще си говорим сега.

 

Всичко около нас е енергия. Самите ние сме енергия. Ние като хора сме изпълнени с енергия по рождение. Тази енергия се модифицира с времето под влиянието на родителите, на социалния модел и редица други фактори, които ни бележат завинаги. Накрая ние, като завършени личности, сме и напълно изградени енергийно. Това ни кара да привличаме редица неща в живота си, а други да отблъсваме. Същото се отнася и до парите.

 

В астрологията всяка една от важните сфери в живота е свързана с тип енергия. Парите, като една от важните сфери в нашия материален живот също. В астрологията много точно може да се проследи как една личност остойностява материалния свят, както и могат да се дадат съвети и решения, когато има проблем в тази насока.

 

Парите попадат в сферата на притежанията. Там не се намират само парите, но и личните ни качества, както и самооценката ни. Затова тези три понятия са така силно свързани и ако имаме подем при едно от тях, то той се предава и на другите.

 

Много важен тук е моделът на родителите, защото в началото на живота ни, те са тези които оформят светоусещането ни и на базата на тяхното поведение ние изграждаме самооценката си.

 

Именно родителите предават най-често представата за това, което заслужаваме, не заслужаваме и ни се пада по природа. Като цяло се смята, че обичта на родителите е безусловна и те трябва да ни отдават безусловно.

 

В реалността не е така и ние разбираме именно от тях какво можем да притежаваме, защото те ни го дават, както заслужаваме и какво не заслужаваме, особено когато това не заслужаване е свързано с някакви наказания.  Често ние и повтаряме модела на родителите ни по отношение на парите, защото сме закърмени с техните ценности.

 

Парите, извън цифровата и хартиената им стойност, са енергия.  Голямо количество от тази енергия не може да бъде понесено от всеки, ако той не е готов, дори и много да го иска.

 

Аз не заслужавам…

Това е един от най-типичните сценарий, който се случва в наше време. Много хора живеят с идеята, че не са достатъчно подготвени, че не са достатъчно квалифицирани, че не умеят много. Това често е продиктувано от средата, в която са живели и която ви е рамкирала или постоянно ги е критикувала, без да ги насърчава. Всичко това води до подценяване в личностен план и води до липса на пари и способността да продадеш уменията си по един адекватен начин, просто защото ти нямаш оценка към тези умения.

 

Парите при пари отиват…

За хубаво или лошо това е истина. Често богатите семейства са отработили енергията на парите и са научили децата си как и те да я отработват. Просто това са хора, които имат сходни цели и начин на възприемане на света. Те са се научили как да активират и да мултиплицират тази енергия, затова и често тези хора се събират.

 

Какво ще правя с толкова пари

Това е един от основните проблеми на хората. Искат да има много, но реално ако им се зададе този въпрос, често отговора е – да ги пилея или много често хората и не могат да си отговорят какво биха правили с много пари. Парите са енергия и ако не знаете какво да правите с нея, тя може да се обърне срещу вас и да ви създаде много проблеми.

 

Тото милионерите

Те са най-добрата илюстрация за хора, които не са подготвени за енергията на парите. Ако до един момент те са се оправяли със скромни суми и това е енергията, която те са можели да управляват, то когато дойдат многото пари, те не знаят какво да правят с тях. Често животът дава пример как много тото милионери след известно време, което е все по-кратко, отново се връщат към стария си живот и разполагат с толкова пари, с колкото са разполагали преди, като милионите просто са изтекли през пръстите им.

money1
Pinterest

Знаците на парите в астрологията

Това са фиксираните знаци – Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Всеки един от тази знаци носи различно послание по отношение на парите и различно направление. При Телецът това са личните пари, тези които човек притежава като лични ценности. Лъвът се свързва с многото пари, с големите сделки, с хазарта, с парите дадени за удоволствие, за веселие. Скорпионът носи идеята за наследствата, за кредитите, за парите, които идват при нас чрез другите. Водолеят завършва този цикъл с идеализма си. Това са парите за благотворителни цели, за помощ, насочена към другите.

 

Всеки един от тези знаци носи идеята за материалното, за сигурността и за свободата, която дават парите. За тези знаци усвояването на енергията на парите е най-лесна.

 

Парите като отговорност

Парите като енергия предполагат и своето ниво на отговорност и зрялост. Те са една невидима, но много силна енергия, която трябва да се управлява много умело. Те са като балон с вода, който постоянно се движи и едновременно с това е много крехък и може да се спука, както и цялата вода да изтече. Затова трябва да се борави много умело с тази енергия.

 

Затова не искайте повече, отколкото можете да понесете. Многото пари са много голяма отговорност и много енергия. Ако не сте готови за тях, те ще ви прекършат под една или друга форма. Ако все пак толкова много ги искате, то подгответе се постепенно за тях.

 

Енергията на парите  задължително трябва да бъде насочена в дадена посока. Това често става като се определи цел – искам да получа пари, за… Формулирайте ясно сумата и за какво точно я искате. Добре формираната цел задейства нашата собствена енергия и тя се хармонизира с тази на парите. Така те започват да ни се подчиняват и идват при нас.

 

Един от най-важните проблеми, с които се срещат хората е този на трудния контрол на собствената енергия. Ако човек не може да контролира добре себе си, ако не владее емоционалния си свят или има тежки блокажи, то той може да има и редица проблеми с енергията на парите. Дори и да ги има, те могат да си тръгват от него.

 

Едно от най-важните неща, свързани с парите, е че ви е необходимо не да имате много пари, а достатъчно. В наше време и то най-вече в бедните страни има голяма завист по отношение на материалните ценности – пари, коли, къщи. Хората обикновено виждат само хубавата и лъскавата страна на този свят, но не са готови за отговорността, която върви с тях.  Многото пари често са един голям риск, за които повечето хора не са готови и не са родени да са готови. Ако се сравнявате с другите хора и изпитвате завист, то неминуемо ще си вгорчите живота. Всеки има своя път и в него получава толкова, отколкото има нужда или е заявил, че иска. Ако искате повече, то подгответе се самите вие да се промените и то съществено. Тази подготовка ще включва поемане на повече отговорности, както и боравене със силни енергии. Ако не владеете тези умения, то парите могат да ви погубят, защото те са енергия и то много силна.

 

Като всяка една енергия парите трябва да се ценят и да се уважават. Това  е енергия, която насочвате към тях и тя се връща към вас.

 

 

 

 

източник: http://www.xyli-leonis.com/2014/05/blog-post_14.html

снимка: Pinterest

No Comments Yet

Leave a Reply