Седмичен хороскоп 13 – 19 Март

Вече сме споменавали, че секторът на Риби се свързва с миналото, с необходимостта да приключим нещо, също- да направим равносметки- какво да оставим зад гърба си, с какво да продължим напред. Всички тези послания са  подчертано силни и императивни през настоящия период. Ако има нещо, с което трябва да се разделите, вероятността това да се случи точно сега- е доста голяма. Като минимум- това е раздяла с илюзии, с непродуктивни действия, изкривяване и преувеличения, на които може да сме станали жертва, а към настоящия момент да проглеждаме за истини!

Ако сме допускали грешки или сме натрупали дългове- морални или материални, те ще напомнят за себе си. В оптимален вариант- ще имаме шанс в черно-бели краски да видим всичко, което ни подкрепя и съответно-препятства.

При всички случаи- миналото ни застига, изисква равносметки, преди да започнем новата година според пролетното равноденствие, астрологичния зодиакален кръг…

На помощ идва Меркурий, който на 14 март преминава в Овен, това е превключващ момент, през който „нашият персонален компютър”-образно казано, ще превключи на друга и по-бърза скорост. По време на прехода- нещо скрито, може да стане ясно или да изплува на повърхността…Ако до вчера сме били склонни да се хвърляме в крайности /като начин на мислене/- от прекалено големи очаквания и мечти до страхове, то от вторник и постепенно- ескалира осъзнатата връзка между лични цели и шанс за тяхното осъществяване. Ние ставаме по-смели в своите съждения и идеи, склонни да си служим с думите като с оръжие и да побеждаваме или губим- според подготовката, потенциала и способността аргументирано да защитаваме тезата си. Но на този етап- са повече „словесните предупреждения”- какво ще направим, какви са плановете ни..изглежда лесно ще изразяваме истинските си намерения…А действията- те се определят от Марс /в астрологията/. Марс за сега „се чуди още къде се намира”, отново- в метафоричен смисъл. Заедно и с него- ние се чудим дали да предприемем нещо или пък не?! Вероятностите така поставени са две- едната, да се захванем с тежък труд, който няма да среща достатъчно подкрепа /не е набрал скорост/ и ще се сблъсква с всякакви препятствия и трудности, особено през последните дни да седмицата, а в друг случай- оставяме се на личните си нужди- да починем, да си доставим вид удоволствие, да забавим темпото, да се огледаме, преди да изберем вярната посока…и така е правилно! През тази седмица не ви препоръчвам да започвате нищо ново! Вслушвайте се във вътрешния си глас, също- състоянието  на физическото ви тяло. Не се претоварвайте, не се стремете да пробивате „стена с глава”- ще установите, че няма смисъл, освен, ако наистина не ви е много здрава главата…

За ново начало, което ще набере скорост и почти неудържимо, може да се мисли- едва след 22 март, дори 28 март…на този етап- изберете посоката, вижте къде получавате „зелена светлина”, къде- „червена”, ще има достатъчно ярки „сигнали”…

Овен – През настоящия период вие ще получите отговор на много въпроси, които до този момент са ви били неясни, дори скрити. Ако сте имали вид колебания по водещи теми- те ще се „изчистят” чрез разяснителни разговори, преоценки на миналото, вид прозрения. Понякога, вие може да имате усещането, че все едно се вдига пелена от мъгла пред очите ви.

Съжденията ви стават точни, целесъобразни, обслужващи конкретни приоритети…

Социалната ви активност ще нарасне, паралелно с това- вие рязко може да смените тона и подхода си към околните, вероятно и не без причина. С думите ще си служите като с оръжие и да, вие ще сте категорични в изказа, ще принуждавате околните да се съобразяват с вас.

В края на седмицата, тази тенденция може да ви помогне да спечелите нещо- любов, внимание или материални облаги, но понякога /зависи от индивидуалната карта/- може да ви подтикне да скъсате връзки, защото разумът ще кулминира над страстта…

Периодът ще ви поставя някакви граници на развитие, ще ви принуждава първо да се справите с въпроси от миналото- морални, материални, дори правни, преди да продължите напред. В това направление- имате шанс да направите „пробив”, да изчистите грешки и недоразумения.

За ново начало обаче е почти изключено да се говори.

Някой от вас може да се чувстват изморени или изпитват необходимост да забавят темпото, да си „угодят”…И така е правилно. Не пресирайте събитията. Изградете си стратегия, която трябва да материализира целите и желания та ви през април, подобен план можете да стартирате в края на март. За сега-преговаряйте, търсете полезна информация, която ще отключи после много възможности и варианти.

Седмицата е важна, превключваща за партньорските взаимоотношения, особено във вторник и сряда. Ако тези дни минат спокойно, това е отличен знак за идното полугодие, иначе- набележете слабите звена, насочвайте, подчертано възниква шанс или необходимост точно през тези дни. През втората част от седмицата сте крайни, доста емоционални. Не се претоварвайте, не вземайте определящи решения, а ако това все пак се случи, имайте предвид, че после ще са трудно отменяеми.

Телец – Марс вече транзитира през вашия зодиакален знак и усилва енергията ви, инициативността, готовността да се борите за своите идеи, права, „място под Слънцето”. Най-силно усещат тенденцията родените през първи деканат на зодията, но и всички останали в различна степен. Полезно е да канализирате въздействието на тази планета във вид активност /предимно физическа/, за да не прерасне в нервно напрежение.

И това- на фона на ретроградна Венера, която силно ви подтиква да преосмисляте всичко ценно за вас- от любими хора до начин на печелене на материални блага. Тенденцията ще се усили през настоящия период и вероятно не без причина. В черно-бели краски, вие разбирате на кого можете да разчитате, а кой ви носи повече щети. Всъщност, сега наистина е важно да се пазите от „удари под кръста”, подвеждане, което да ви струва скъпо.

Полезно е да сте дипломатични с по-възрастни и авторитетни лица, така че те да не оттеглят подкрепата си към вас.

В оптимален случай- вие инвестирате в имиджа си, във връзките си, тогава- разходите ще са оправдани и ще се възвърнат поетапно с лихвите.

Ежедневието ви е извън обичайния ритъм, защото възникват допълнителни ангажименти и/или понеже- все повече се оглеждате за алтернативи, на които да се осланяте, особено в дните до сряда. За такива /оформящи се варианти/-можете да разберете през втората част на седмицата и/или ще ви се даде втора възможност за едно и също нещо. Дали ще приемете- въпрос на личен избор. Вариантите отново обхващат- чувствата, личните взаимоотношения или финансовото ви състояние.

Близнаци – От 14 март вашия покровител Меркурий ще транзитира през Овен и ще окаже влияние върху цялостната ви линия на поведение, приоритети…

Ако до скоро сте били като в мъгла от силни емоционални преживявания, илюзии или страхове, това бързо ще се промени, вие ще имате ясна визия как да постигате бъдещите си планове, да печелите симпатии, доверие, факт, който ще има благоприятно въздействие върху позициите ви в колектив и не само.

Все пак, не може да се каже, че периодът е лесен за вас, но е силно отрезвяващ, вие влизате в словесни битки, ако се наложи, така преборвате конкуренти, но също- може да предизвикате отпор на врагове.

При всички случаи- борите се за правата си, за мечтите си и така е правилно, защото сега се решава нещо важно и/или с дълготрайно отражение-поне върху имиджа ви.

Може да имате усещането, че не получавате достатъчно подкрепа от вашите партньори-лични или делови и/или те не ви разбират така, като вие очаквате и искате. Околните сега могат да играят ролята на коректив, такъв, който коректно ви показва слабите звена в различни сфери от живота, но също- могат да се проявят като „спирачка”, да препятстват развитието ви умишлено и от користни подбуди. Така че е полезно да търсите причините за една или друга реакция, а после да си „разчистите” обкръжението, това ще има оздравителен ефект.

„Не позволявайте да ви се качват на главата”-образно казано.

Ако има стари и неразрешени казуси, дългове-материални или материални, те ще напомнят за себе си, ще ескалират в разяснителни разговори, принудителни плащания, а понякога-разрив, ако е невъзможно разбирателството.

Няма за какво да съжалявате, Съдбата ви предоставя алтернативи, но те все пак зависят и от собствената ви инициативност, а тя пък тя ще развие значима скорост по различни причини…

Не се претоварвайте физически, не е изключено някой от вас да се чувстват уморени, обръщайте внимание на сигналите на физическото ви състояние…

През първата част от седмицата притежавате доза късмет, може да се възползвате, но е хубаво и да сте внимателни, не са изключени изненади. Втората част от периода е натоварена, понякога с извънредни ангажименти, но също-доста резултатна.

Рак – Възможно е да се чувствате притиснати от ангажименти, понякога над средното ниво. В подобен процес водещи теми са въпроси свързани с по-далечното ви бъдеще, периодът е показателен за онова, на което можете да разчитате и/или препятства вашето развитие.

Ако желаете да повишите авторитета си, позициите си на работното място, вероятно ще се налага да повишите също- квалификацията си и/или да разширите знанията си, да промените подходът си, а това ще се закодира трайно в имиджа ви и не само.

Ако е невъзможно да реализирате тези послания на звездите, тогава може да стигнете до късане на договори и отношения, особено с по-възрастни или авторитетни лица.

В друг случай- правни казуси, принудителни пътувания, премествания отнемат голям енергиен ресурс, но справянето с тези теми ще доведе до стабилизация.

Звездите ще ви зареждат с достатъчно сили и енергия, за да се справяте с всички текущи предизвикателства- в лицето на конкуренти, нови изисквания или по-високи амбиции от ваша страна. Едно е сигурно- сега и до края на април вие може та да преобразите социалния си статус, да се превъртите на по-високо ниво по йерархичната стълбичка, да сбъднете мечта, но не без борба. Всякакво отпускане ще ви дърпа надолу, а статуквото едва ли ще бъде съхранено при мнозина.

Действайте, направете си план-график и го преследвайте стъпка след стъпка, но без да бързате. Марс е в Телец и не толерира бързи успехи, а бавни, но пък-качествени и осезаеми…

До сряда дребни действия имат широко отражение, дните са показателни, понякога превключващи, реагирайте на „момента”, за да сте адекватни на случващото се и да извлечете максимални ползи. През втората част от седмицата притежавате доза късмет, интуицията ви е силна и няма да ви подведе. Пазете здравето си!

Лъв – Периодът е емоционален и трансформиращ за вас, в основата са въпроси свързани с вашата материална сигурност и/или в частта- колко и каква подкрепа получавате от любими хора, дали не инвестирате повече в тях? Подобни равносметки или анализи могат да възникват спонтанно, поради натрупани в миналото недоразумения или в резултат на нови провокации. Каквото и да е, седмицата се окачествява като „отрезвяваща” за вас- в сърдечните дела и финансови потоци, които са като скачени съдове за добрия тон, бъдещите ви намерения, изборът, който може да направите на своеобразен житейски кръстопът.

Ако имате стари дългове- материални или морални, те  също ще напомнят за себе си.

В друг случай- някой от вас ще се чувстват притиснати от ангажименти спрямо близки-партньори и/или деца, ако имате такива. Ако проявите търпение, отдадете нужното внимание, в края на април- това ще бъде възнаградено по един адекватен начин или повече, отколкото сте очаквали.

За сега, вие получавате благоприятни възможности за развитие като разчитате на хора „стоящи далеч от вас”, уреждате правни казуси, пътувате, сменяте средата си на съществуване или поне- разширявате социалната си среда с нови контакти, това ще има положителен ефект върху развитието ви-общо, самочувствието ви- в частност.

През първата част от седмицата водите разговори, получавате новини, които ще променят предишните ви представи, ще рефлектират върху връзките ви, ще дадат отговор на някой неизвестни, относно ритъма на ежедневието ви и/или професионалната ви реализация. През втората част от периода- конкуренция или вид препятствия ви мобилизират, ще покачат инициативността ви със съответните последици.

Дева – Водеща тема са партньорските ви отношения-лични или делови, също- необходимост да се разрешат битови, имуществени или други въпроси, отнасящи се до условията ви на съществуване. Двете теми са като скачени съдове, ако повлияете добре на едното, то ще рефлектира и върху другото и обратно…Например, ако намерите изход от заплитащи се имотни казуси, хармонизирате и освежите битовите условия на съществуване, това ще се отрази и на отношението на човека до вас, който в повечето случаи ще търси готови отговори, отколкото сам да предлага конструктивни решения.

Не е изключена и обратна връзка- проблеми с партньора ви да имат силно отрезвяващ ефект, който да доведе до разрив, щети в дома, загуби на имущество и т.н. Хубаво е да изберете някаква посока на въздействие, която изисква да бъде канализирана в избрано направление, за да не ескалира в трудно контролируеми процеси.

От  14 март Меркурий-вашият покровител,  ще транзитира през Овен,  ще придаде на характера ви не твърде специфични нюанси- да рискувате, да действате крайно, дори спонтанно, за да спечелите нещо. Все повече ще се проявявате като войн и можете да спечелите много, но рисковете от крупни загуби също не са малки. Изглежда- рискът и инвестицията са необходими, но трябва да са добре обмислени, за да не предизвикат обратен ефект.

През първата част от седмицата можете да въздействате най-силно точно на финансови приоритети, възползвайте се, но бъдете внимателни… През втората част от периода водите интересни, полезни разговори, дори и понякога да не са съвсем приятни…

Везни – Партньорските ви отношения /лични и делови/, обществената ви популярност, инициативността ви- това са фактори, които могат да разнообразят живота ви, да ви изведат от неприятна рутина, да разширят възможностите пред вас на различни нива и според собствените ви желания.

В частта чувства и любов- няма да ви липсва внимание, може да сте склонни да преосмисляте връзките си, а да са неустойчиви по различни поводи, но звездите ви дават шансове, включително и да поправите минали грешки и недоразумения, да си върнете стар другар или подобен- ще напомни за себе си, също- не разрешени казуси, които отново изплуват. Каквото и да е- животът ви е пълен и интересен, няма да ви остави без възможности и варианти.

Но! Около вас витае и една друга реалност от текущи задачи за изпълнение- на работното ви място, уреждане или преподписване на договори, необходимост да утвърдите позициите си при изпълнение на служебни приоритети, да отговорите на ниви или повишени изисквания от страна на висше-стоящи чиновници, необходимост да се съобразявате повече с по-възрастни лица…Каквото и да е, тези процеси няма да протичат твърде леко и е целесъобразно да сте предварително подготвени, да имате стратегия, да сте готови да поемате повече отговорности, така че да преминете през този своеобразен „тест” и да „циментирате” позициите си или пък да се изкачите на по-високо ниво, на един по-късен етап, да кажем- през юни-юли, ако условията на реализация го позволяват.

Препоръчително е и да сте по-внимателни към здравето си, да не се претоварвате…

През първата част от седмицата вие привличате погледи и хода на събитията в значима степен се определя от самите вас. Изненади от важни за вас личности- шансове, но и провокации. През втората част от периода са възможни допълнителни харчове, спорове на тема приходи-разходи, същевременно през тези дни най-силно можете да влияете на тези процеси.

Скорпион – Ежедневието ви продължава да е много динамично, даващо ви внезапни шансове, но и предупреждения за изненади, необходимост да сте мобилизирани, за да се предпазите от предизвикателства и „удари под кръста”, които също не са изключени. През тази седмица ви се дава шанс да спечелите нещо, като водите разяснителни разговори с колеги, възползвате се от „втора възможност”, за да постигнете, доведе до край- цел, която се „влачи”, от доста време. Поне- се оформят варианти, получавате интересна информация и отговори, особено през втората част на периода.

Материалното ви положение продължава да се затяга, защото инвестирате в близки и любими хора, в хоби или частна инициатива, понеже възникват някой препятствия при осъществяването на творческите ви проекти и/или се налага да се разплатите със стари дългове- буквално или в преносен смисъл…

Препоръчително е да не бързате при вземането на определящи решения.

В близкото ви обкръжение се изявява личност, която все по-силно ви оказва влияние, опитва се да ви контролира или напътства, но също-може да е доста полезна, ако не се противопоставяте с нея, а се възползвате от инициативността и енергията й, дори и понякога да ви се струва, че реагира с неразбиране към вас, не толерантно, дори агресивно…Сега е по-добре да се обединявате, да търсите и намирате общ интерес, от който да се възползват и двете страни.

До сряда, ако има нещо скрито или извън контрола ви- то се изяснява в значима степен. От четвъртък до неделя вие сте под влияние на силни, пречупващи емоционални преживявания, бих казала още-отрезвяващи. Възползвайте се, привличате внимание, дайте най-доброто от себе си и наклонете везните в посока, която ще прораства дълго и ще ви носи ползи, а не щети…Помислете, може да се каже, че сте пред избор, който ще ви оказва съответно въздействие дълго.

Стрелец – Ежедневието ви е напрегнато, изпълнено с ангажименти над средното ниво, но също-даващо ви доста възможности, така че да порадвате сърцето си, да осъществите намерения, които са „легнали на душата ви” от доста време.

Сърдечните ви дела може и да не протичат гладко, поне да са свързани с доза колебание и несигурност, а през тази седмица ви се дава „втори шанс” да изгладите евентуални недоразумения, да си върнете любов или друго ценно за вас обстоятелство.

Същевременно, дълбоко в душата ви е неспокойно, родените през трети деканат, но и всички останали в различна степен- са обсебени от личен въпрос, в друг случай-отнасящ се до семейство, по-възрастна или авторитетна личност, роднина, партньор…Седмицата е показателна за слаби звена в горе-споменати теми, също- подходящо време да ги оставите зад гърба си, да намерите решения, като ясно видите бъдещи възможности, варианти и направите оптимално правилен избор.

До сряда няма да ви липсва подкрепа, хора, на които да разчитате при нужда. Изненади, допълнителни, извънредни ангажименти. През втората част от седмицата имате нужда от почивка, да намалите темпото или поне- предпочитате компанията само на най-близките ви.

Козирог – Дома и семейството ви са водещ приоритет, който обсебва вниманието ви от началото на годината, тенденцията ще продължи до края на април в по- бурни, провокиращи събития, затихващи-до юни…Това може да са имотни казуси, въпроси отнасящи се до место-жителство, условия на съществуване. Вероятно ще водите разговори или ще получите ценна информация, втори шанс- да решите по оптимално подходящ начин подобни приоритети. Особено показателни са дните до сряда.

Информационният поток продължава да е много усилен около вас, ако има нещо скрито или извън контрола ви- то ще се прояви в значима степен през тази седмица и ще ви подейства доста отрезвяващо. Знанието е сила, дава шанс- да потърсите-намерите най-добрите варианти за бъдещ просперитет. А изглежда, че на този етап- професионалната ви реализация, имидж и/или благосъстояние е тясно свързано с дома /место-живеене/ и семейството ви…

В началото винаги по-лесно се влияе на пораждащи се тенденции, усетете на „къде духат ветровете”, насочете си „платната”, а през втората част от периода- като се възползвате от подкрепата на околните.

Водолей – През тази седмица е важно да направите нужните стъпки, за да стабилизирате материалното си положение, поне- да не позволявате допълнително изтичане на финанси…Разбирате кои са „пробойните”, вземете адекватни мерки, като не се конфронтирате с по-възрастни и авторитетни лица, не се предоверявате, не позволявате да ви използват.

Все пак, ако имате стари дългове- те ще напомнят за себе си.

Отстоявайте твърдо правата си, заложете на социалната активност. Информационният поток продължава да ви носи изненади, но също- и внезапни нови, допълнителни възможности. Колкото по-голяма инициативност проявявате, комуникативни и диалогични сте, търсите подкрепа, създавате връзки, осъществявате срещи с лица по интересуващия ви профил, толкова повече се преумножават възможностите те пред вас- да изчистите евентуални недоразумения с партньори, да срещнете стара любов или да спечелите- нещо загубено, но заслужено.

Шансовете- трябва да ги „уловите на момента”, бързо, защото обстановката е доста променлива, динамична.

В дома ви назрява напрежение или семейни, битови въпроси- ще отнемат голяма част от вниманието ви. Канализирайте енергията конструктивно- в ремонти например, обновяване на средата ви на съществуване, разрешаване на имотни казуси, а не като се конфронтирате с най-близките ви хора.

До сряда притежавате доза късмет, която може да разшири границите на възможното. Заложете на добрия тон, не го прекрачвайте, за да „не извадите очи, вместо да изпишете вежди”. През втората част на седмицата-дребни действия имат широко отражение върху имиджа ви и не само. Дайте най-доброто от себе си, въпреки че събитията в значима степен ще  се движат  повече по създадени в миналото тенденции…

Риби – Настоящият период може да е силно отрезвителен за вас, по отношение на личния ви живот или професионалната ви реализация.

Знанието е винаги сила, от която можете да се възползвате. Сега звездите ще ви дадат ясни сигнали- кои са слабите звена, онази част, която не можете да „пробиете с глава” или препятства възхода ви, ако не смените вашата тактика.

Също- на какво можете да разчитате, така че да спечелите нещо значимо- материално предимно, но не само.

Финансовото ви състояние може и да е нестабилно, но постоянно се проявяват внезапни шансове, от които да се възползвате, идеи, новини, особено, ако сте на хонорар.

Звездите могат да ви върнат също нещо старо и изгубено, но заслужено.

Информационният поток постепенно се усилва, паралелно с повишаващите ви се амбиции и/или провокации от страна на околните. Каквото и да е, колкото сте по-активни, преговаряте, осъществявате срещи, споделяте идеите си, толкова повече нараства вероятността да материализирате идеите си. Показателни са дните до сряда- дали действията ви са конструктивни, „стреляте” в правилна посока и печелите, а не обратното. Възможни са важни събития, понякога превключващи- с ваши близки, любими хора, поне в частта- материална, морална подкрепа от тяхна страна. В друг случай трансформации около тях, могат да се отразят и на вас самите.

През втората част от седмицата- интересни, полезни новини, които разширяват границите на възможното пред вас.

 

 

 

 

източник:http://horoskop-astrom.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply