Седмичен хороскоп за периода 9-15 Юли

Луната е намаляваща,  така че ние приключваме  период на зададени перспективи  и през седмицата  не са изключени развръзки,  силно показателни събития-  до какво са довели наши действия при това не само за изминалия месец,  а за изминалото полугодие,  тъй като  зодиакалния знак Рак  е кардинален знак,  Слънцето „осветява“ този сектор от нашия живот. 

С какво се свързва още той?  Периодът на Рак се отнася до нашия фундамент на съществуване,  това са също условията ни на съществуване  като дом,  семейство,  в по-голям мащаб-  това е народ и родина.  Докато Слънцето е в зодиакалния знак Рак-  нашият фон,  в който пребиваваме  може да се промени по някакъв начин.  Традиционно по това време в годината  ние може да надникнем дълбоко в себе си,  в своите емоционални нужди и да извършим евентуална корекция,  така че да бъдем по-щастливи.  Реакциите ни съответно са инстинктивни,  но същевременно  и правилни,  целесъобразни.  Припомням,  че Марс е ретрограден,  а докато е ретрограден Марс  ние може да се разделим с онова,  което препятства пътя ни на развитие,  но до сега не ни е стигала смелост,  за да го оставим зад гърба си.  Така че  настоящият период може да се окачестви като „пречистващ“.

На 11-ти  юли Венера преминава в Дева  и ще подейства като студен душ  за нашите чувства и страсти, съответно  те ще охладнеят,  в оптимален вариант- ще бъдат овладени.  Причината за това е,  че докато Венера е в Дева,  разумът  и практичните оценки надделяват над всичко останало.  Любими хора ще ги виждаме без ореол, такива каквито са, дори ще  бъдем по-критични,  но това може да има и полезен,  оздравителен ефект,  който ще насочи отношенията ни в оптимално конструктивна посока.  Венера отговаря и за паричните потоци,  с преминаването й в Дева  ние традиционно ставаме по-пестеливи,  а сега-  и не без причина.

Едно от най-важните събития за цялата седмица това е  Новолунието на 13-ти юли,  което ще бъде съпътствано и с частично слънчево затъмнение.   Влиянието на затъмненията е подобно на космически стрелочник,  който ни премества на други релси на развитие.  Засега,  усещаме само бъдещи тенденции на други и по-значими трансформации в бъдеще,  които в глобален аспект ще засегнат приоритети отнасящи се до  етноси,  границите,  народностите и т.н.,  но това предстои през 2019 година. В личен план ще засегне хора, които имат планети в орбис до 1-2 градуса.

Това Новолуние с частично Слънчево затъмнение ще има бърз и осезаем ефект, но каквото ще продуцира, ще го продуцира през идния близо месец, след това тенденциите отново ще се обновят със следващо затъмнение, което на 11 август. На този етап е полезно да се каже, че настоящото затъмнение ще преобрази социалния статус на мнозина, може да засегне власт-имащи структури. Новото начало също така ще изисква някаква „жертва“ или пък да платим някаква цена, вероятно и преди всяко едно преобразуване ние действително трябва да си помислим- дали си струва цената. Ако решим, че това е така, тога можем да се възползваме от приливната вълна по време и след Новолунието, Слънчевото затъмнение, действията ни няма да останат без осезаеми последици…

По време и след това затъмнение са възможни малки или големи земетресения- буквално или в преносен смисъл, там, където трябва да се изпусне напрежение…

Овен – През тази седмица се приключват тенденции,  които са зададени през изминалото полугодие.  Вероятно  този процес  ще бъде съпътстван от равносметки  и развръзки,  пик от показателни събития- до какво са довели вашите минали действия.

На 13-ти юли предстои новолуние с частично Слънчево затъмнение.  Това новолуние и затъмнение  може да се превърне в своеобразно ново начало за фона ви на съществуване.

В оптимален вариант-  вие може да решите да обновите дома си чрез инвестиции в него,  чрез покупко-продажба или премествания,  в друг вариант- намирате начин да хармонизирате и скрепите  още повече отношенията в семейството.  Счита  се,  че това Новолуние прокарва ново начало за сметка на някаква „жертва“  или нещо,  което трябва да бъде оставено зад гърба ви.  Ако има слаби звена в  този сектор от живота ви,  те ще се проявят като малки или големи земетресения- образно казано, които да наместят пластовете под краката ви. Ако тези земетресения предизвикат и разрушения- вероятно така е трябвало да стане, за да е по-пълно и цялостно- от основи настъпването на ново начало в живота ви.

През август месец предстои второ слънчево затъмнение,  което ще бъде много по-съзидателно за вас.  Засега е полезно да знаете,  че част от промените зависят от вас,  но други- граничат с воля наложена от Съдбата, по друг начин казано- външни и независещи от вас сили. Ако искате да се възползвате от затъмнението и новолунието- инициирате сами част от трансформациите, като се замислите какво ви дестабилизира и доброволно се разделите с него.

Телец – До 11-ти юли е като оптимален вариант,  през който можете да въздействате позитивно  на фона ви на съществуване,  съответно- да хармонизирате отношенията си с вашия партньор,  да предприемете действия,  които да имат обогатяващ ефект,  водещ до комфорт и т.н.  Все пак не са изключени някои различия  в близкото ви обкръжение, които е подходящо да изчистите като се пазите от крайности или преувеличения, които могат да имат точно обратни последици, при това трудно променими.

През цялата седмица водите напрегнати разговори, които доведат до скъсването на някой важни за вас отношения, включително и роднински. Близкото ви обкръжение може да внася смут или тревога в душата ви, не е изключена борба за надмощие, власт-буквално или в преносен смисъл.

Новолунието и частичното Слънчево затъмнение, което е на 13 юли ще обнови и/или тества вашите отношения-лични или делови, някой от тях ще останат в миналото, включително и договори, за да нахлуят нови и по-надеждни, други ще се трансформират според промененото ви мнение, линия на поведение и т.н., вероятно не без причина, а следствие на чутото, получена информация и т.н.

Това е ключов период за средата ви на съществуване и отношенията ви, посоката вероятно зависи от компромисите, на които сте готови.

На 11 юли Венера вашата покровителка преминава в Дева и ще охлади страстите, за сметка на практичните оценки, вие ще реагирате все по-практично, ще будите съответно уважение и т.н.

Близнаци – Вие сте прекрасен период  да трансформирате  социалния си статус, кариерното си развитие  в една по-положителна посока  като през тази седмица могат да предстоят развръзки,  които са следствие на ваши действия и инициативи през изминалото близо полугодие.

В оптимален вариант тенденцията ще доведе до обновяване на вашите позиции на работното място, съответно- обновяване на вашите ангажименти,  които са съпътствани с възможност за повишаване на доходите.  Ако това не може да се случи според позициите които заемате,  тогава поне- това е период, през който можете или трябва да получите морално удовлетворение,  да защитите позициите си  в колектив и т.н.

Периодът е важен за онова, което имате-общо.

В частност това може да са доходи, въпроси отнасящи се до парични потоци. Тази сфера от живота ви се обновява, особено след Новолунието и Слънчевото затъмнение на 13 юли. Тогава са възможни крупни печалби, но те ще изискват и нещо в замяна, някаква цена…Възможни са обаче и крупни загуби, особено, ако поемате финансови рискове, имате дългове и т.н. Важно е да канализирате тази мощна енергия чрез инициативност и в една обогатяваща посока, но както казах вече- без излишни рискове…

През втората част от седмицата все повече ще искате да оставате в дома си или ще усещате, че „вашият дом е вашата крепост“, също- можете да хармонизирате обстановката у дома.

Рак – Вие сте в един от най-важните периоди в годината, когато „берете плодовете“ на зададени тенденции през изминалото полугодие, се га предстоят развръзки, пик от събития, които могат да са свързани със социалния ви статус-общо или в частност с общественото ви положение, партньорски връзки-лични или делови. И нека тези „плодове“ са сладки, а не „горчиви“, образно казано.

Ако все пак нещо не се развива по вкуса ви в този сектор, вие може да се възползвате от Новолунието и частичното Слънчево затъмнение на 13 юли, то е едно от най-значимите за вас, може да се превърне в нова приливна вълна, която ще ви отведе далеч, пак така-за идното полугодие, а може и по-далеч. Вие градите перспективи  за новата ви лична година и действително имате големи шансове да направлявате събитията. Все пак крайният и позитивен изход много зависи от това какво сте готови да „жертвате“, да кажем- в партньорските отношения, може би да бъдете по-отстъпчиви, да се съобразявате повече с властен или силен партньор?

Това Новолуние може да преобрази вашите лични и делови връзки, които са като скачени съдове за общественото ви положение. Нека посоката е по-позитивна, изградете си стратегия, действайте, както казах вече- зададените перспективи ще бъдат дългосрочни.

Ако във взаимоотношенията ви всичко е наред, не се налагат преобразувания /показателни са дните около Новолунието и седмица след него/. Все пак, корекциите в една или друга посока са задължителни за хора, които са родени по време на Новолунието до 1-2 дни преди и след тази дата…

През втората част на седмицата информационният поток се усилва, възможни са изненади, думите ви имат все по-силна чуваемост.

Лъв – При вас тенденцията е ясно изразена- да оставите зад гърба си онова, което е изживяло своето време, за да позволите да нахлуе нещо ново и по-позитивно.

Новолунието и Слънчевото затъмнение от 13 юли ви действа като пусков механизъм, който ще оформи нови перспективи на развитие, ще оформи и съответни варианти пред вас. Но за сега, от вас се изисква по-скоро да се разделите с нещо, което ви действа деструктивно, а може би и влияе зле на тонуса, че и здравето ви. Подходящо е по време на Новолунието да се разделите с евентуални вредни навици, да пренаредите приоритетите си, за да сте по успешни, да се вгледате за скрити или допълнителни шансове, които могат да се разкрият пред вас, ако искате. Този процес може да е съпътстван с научаване на тайни, отдръпване от активна социална позиция поради необходимостта да си починете, обърнете внимание на себе си.

Новолунието, което предстои и е на 11 август ще бъде много по-съзидателно за вас. За сега, ако усещате, че нещо е извън контрола ви, оставете го да се канализира и реагирайте на момента.

През втората част на седмицата нараства възможността за печалба, да повишите доходите си, да спечелите нещо-материално или морално.

Дева – Вие се борите за своето място под Слънцето в колектив на работното място или в най-близкото ви обкръжение. Възможно е да има хора, които силно ви провокират, внасят смут в душата ви и изпитват търпението ви. В такъв случай е подходящо да се възползвате от Новолунието и частичното Слънчево затъмнение, което може да преобрази вашите позиции, да превърти евентуални предизвикателства в позитиви. Вероятно този процес ще е свързан със своеобразна „чистка“, едни хора ще останат извън живота ви, но пък ще привлечете други.

Възползвайте се от приливната вълна на Новолунието и затъмнението, за да заемете нови и по-престижни позиции, да се изкачите по йерархичната стълбичка, като минимум- да защитите авторитета си. Вероятно този процес ще е съпътстван с равносметки, може да узнаете тайни, също-да промените линията си на поведение, начин, по който възприемате важни за вас хора.

Ако имате деца, то те също ще са във фокуса на вниманието ви, както никога до сега, вероятно около тях също ескалират преобразувания, изискват да сте близо до тях и т.н., за да ги насочвате, помагате…

На 11 юли Венера навлиза във вашия зодиакален знак и през идния близо месец ще ви закриля, дори и да съществуват някой предизвикателства, вие ще можете да ги преодолявате с по-голяма лекота.

Везни – Това е една от най-важните седмици за вас, когато звездите ви насочват към развръзки, пик от показателни събития на тенденции, които сте създали през изминалото полугодие. Тези въпроси могат да засягат дома и семейството ви, недвижимо имущество, место-живеене и т.н. На този етап тези теми ескалират  като важни приоритети, които касаят общественото ви положение, имидж като минимум.

Периодът е прекрасен да извършите крачка напред и нагоре, така че да се изкачите по йерархичната стълбичка в кариерното си развитие, но ако имате подобни амбиции е по-добре да се възползвате от Новолунието на 13 юли, да сте по-инициативни и седмица след това. Възможно е да повишите доходите си или да откриете перспектива на развитие, която е свързана с тайна, съкровена мечта. Подобно на останалите и вие ще трябва да жертвате нещо, да направите компромис, за да избегнете малки или по-сериозни земетресения-образно казано, в личния си и професионален живот.

В дните на Новолунието може да ескалират превключващи, показателни за дълго събития, дори и дребни, често ще се оказват с мащабно или дълготрайно отражение.

През втората част на периода все повече криете истинските си чувства и преживявания, практичните оценки могат да внесат хлад в душата ви.

Скорпион – Звездите продължават да ви закрилят, но през тази седмица вие ще трябва да си направите съответни анализи- до какво са довели ваши действия и то през изминалото полугодие. Под подобно въздействие вие ще обновите вашите планове и то в по-далечни перспективи на развитие. Възможно е те да са свързани с пътувания, разширяване на границите на възможното като разчупите статуквото и излезете извън него.

Този процес може да е свързан с важни новини, разяснителни разговори и преговори, да е съпътстван от скрепването на едни и разпадането на други контакти.

Възможно е да ви се наложи да скъсате договори-писмени или устни, ако взаимодействате с официални институции, водите юридически дела, вероятно ще трябва да направите компромис, тоест- за да спечелите едно, да се откажете от друго и т.н.

Роднински отношения, включително с братя или сестри- също се трансформират и нека да е в положителна посока.

За да обновите отношенията си, възползвайте се от приливната вълна на 13 юли, която е провокирана от Новолунието и частичното Слънчево затъмнение. В дните на Новолунието и седмица след това- е особено показателно на къде се развиват описаните по-горе отношения.

През втората част от периода ще срещате все повече приятели, на които да разчитате.

Стрелец – През тази седмица имате шанс да хармонизирате семейната си среда на съществуване, като изгладите евентуални недоразумения, скрепите отношенията с близките си чрез общи интереси, инвестиции, планове за бъдещето.

Същевременно вие продължавате да сте на прага на житейски кръстопът, който засяга онова, което имате-общо. Вероятно ще си правите равносметки в това отношение и не без причина, а защото получавате развръзки за действия през изминалото полугодие и нека те са обогатяващи, а не обратното.

Можете да подействате позитивно на финансите си, ако се обединявате с влиятелни личности, откриете партньори-лични или делови, на които да разчитате.

Новолунието с частичното Слънчево затъмнение може да ви донесе крупни печалби или загуби, всичко зависи от това-дали поемате значими рискове, дали имате натрупани дългове, дали партньорските ви отношения са стабилни и коректни. Препоръчително е да сте по-внимателни, да се вглеждате в детайлите, преди да изберете посоката. Продължаващите развръзки ще са бързи, може да включат променен ритъм в ежедневието, но е хубаво да се пазите от пренапрежение, да пазите здравето си и т.н.

Разходите продължават да са високи, вероятно не можете да ги спрете, но нека поне да са премерени, добре канализирани в оптимално правилна посока.

През втората част на седмицата навлизате в период, през който можете да направите много за по-доброто си обществено положение, имидж-като минимум, ще привличате погледи и ще печелите симпатии с по-голяма лекота.

Козирог – Периодът е важен за партньорските ви отношения-лични или делови, за общественото ви положение. През тази седмица са възможни развръзки и показателни събития за изминалото близо полугодие и нека те ви удовлетворяват. Ако това не е така, тогава през идните седмици или месец- важни за вас отношения ще се превъртят в съвсем ново направление, ще преминат на друго ниво и нека то да бъде по-конструктивно.

Трябва да знаете, че водещ фактор и сила на зададените тенденции сте самите вие- това е мощ, с която ви надаряват звездите, но и отговорност, с която трябва да се справите, да носите на раменете си-образно казано.

И така, Новолунието и Слънчевото затъмнение ще обнови вашето партньорство. Част от трансформациите ще за извън контрола ви, но друга и значима- вие ще канализирате. Възползвайте се по оптимален начин, насочвайте, особено по време на Новолунието- усилите позитивите чрез инициативи, елиминирайте негативите.

През втората част на периода се открива шанс да сбъднете своя съкровена мечта или да стартирате проект, който ще разгърне потенциала ви, понякога и по един внезапен, бърз начин.

Водолей – Вие сте във важен период относно вашата професионална реализация като през таи седмица могат да ескалират развръзки на полагани усилия през изминалото близо полугодие. Ако резултатите не ви радват, удовлетворяват, тогава можете да се възползвате от „приливната вълна“, която се свързва с Новолунието и Слънчевото затъмнение, което е на 13 юли и подчертано-седмицата след тях.

Припомням, че Марс е ретрограден във вашия зодиакален знак, зарежда ви с хъс за победа, да отстоявате енергично правата  и интересите си. Може да си върнете отминала възможност, да се възползвате от стари варианти и т.н. Съвсем нови проекти могат да бъдат стартирани след Новолунието, но ще ви порадват и удовлетворят едва през октомври.

За сега – трябва да „ловите своята птица на щастието“ разчитайки предимно на собствения си потенциал, натрупан опит, авторитет, който може да поправи евентуални допуснати грешки преди или пък да ви върне нещо изгубено.

Хубаво е да не се претоварвате, да сте по-внимателни към здравето си. Ако има подмолни течение или тайни недоброжелатели, то те ще бъдат особено видни в дните на Новолунието, хубаво ще е да ги идентифицирате, за да можете и да ги отстраните.

Риби – Хора близки до сърцето ви от партньори до деца- обсебват силно вниманието ви, защото моментът е подходящ да скрепите отношенията си, понеже те имат подчертана нужда от вниманието ви, около тях се случват трансформации, които рефлектират и върху вас.

Ако имате собствен бизнес, той също може да претърпи внезапни преобразувания. Следете за тенденциите през първата част на седмицата и се постарайте да се възползвате от приливната вълна на 13 юли, така че да обновите в оптимално позитивна за вас посока горе-описаната сфера на влияние. Хора от близкото ви обкръжение-приятели, колеги- също ви указват силно въздействие. Сред тях може да откриете мощна подкрепа от влиятелни личности, но и подобни недоброжелатели. По време и дни след Новолунието- ще получите пределна яснота на кого и в каква степен можете да разчитате.

Хубаво е, ако намерите и време за почивка. Рутинните занимания ви натоварват повече от обикновено, факт, който може да провокира умора у мнозина.

През втората част от седмицата растат шансовете да хармонизирате партньорските си отношения,  флирт може да прерасне в любовна връзка, ако желаете разбира се…

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply