Седмичен хороскоп за периода 5 – 11 Февруари

Вече три планети транзитират сектора на Водолей и усилват по един естествен начин желанието ни да общуваме с повече хора, да споделяме, да се обединяваме по интереси и не само. Причините за това може да  са продиктувани от повишените ни амбиции, желание да излезем извън рамките на познатото, да разчупим статуквото, да се разделим вид неудовлетворение по един спонтанен и трудно контролируем начин.

В този процес ние може да имаме много интересни, важни или полезни срещи, да участваме в дискусии, чрез които да постигаме набелязаните цели и независимо дали става въпрос за личния ни живот или професионална реализация. И в двата случая, колкото сме социално по-активни, толкова по значими ще бъдат нашите успехи.

В професионален аспект- нашата активност, инициативност, готовност да обсъждаме своите намерения, ще ни гарантират по- престижни позиции в колектив, шанс да изпъкнем,  да получим подкрепа от страна на колеги, която може да е съпътствана и от чисто материални облаги.

Сега е моментът да утвърдим своето място, да наложим авторитета си, а постигнатото после  ще има положителен ефект за дълго. Ако проявим лидерски способности, представим се като индивидуалисти с оригинални хрумвания, пред нас и по един внезапен начин ще се разкриват допълнителни шансове за печалба. От друга страна, ако не успеем да се справим с вид конкуренция, тогава това може да е повод за щети- морални и финансови. Колективът- общо, почти през целия февруари ще има някакво определящо значение в живота ни. Ние или ще станем част от някаква структура, ще застанем зад кауза или ще изпаднем „извън борда на кораба“- образно казано и съответните последици.

Вероятно през втората част от седмица ще има много шумни дебати, в които ще се открояват водещи фигури, а те ще се стремят да привличат на своя страна околните, съответно да се възползват от тях по различни начини. Преувеличенията и по малки поводи ще имат големи отражения, понякога-превратни.

Така през настоящия период ще се откроят две категории хора- едната, която следва идеи и желания наложени отвън и втората, която утвърждава своята воля, при това доста изобретателно, креативно, понякога коварно и без оглед на средствата.  Всъщност, тази тенденция ще се усили след 9-ти февруари и ще е полезно всеки един от нас да е по-внимателен, за да не попадне в мрежите на чужди кроежи.

През втората част от седмицата ескалира вероятността да се сблъскваме  тайни процеси, да ставаме жертва на неявни  мотиви за действие. Ще просперират онези, които си служат с хитрост, но не за дълго. Както знаем, за всяко действие си има равно по големина противодействие. И ние почти до края на февруари ще попадаме в подобни ситуации, ще се налага да правим избори, да следваме инстинктите си или пък да обмисляме внимателно стъпките си.

В личен аспект- обзема ни носталгия, продължават да ни застигат някакви развръзки от миналото, чувства.. Стари приятели се сещат за нас и ни изненадват, част от тях искат да нахлуят отново в живота ни.

Ако  имаме неразплатени дългове, то те също ще напомнят за себе си и ще изискат да се разплатим.

Желанието ни да излезем извън рутината, да порадваме сърцето си може да е повод да участваме в шумни събития, обществени прояви, партита. Също, за да изпъкнем- ние ще сме склонни да харчим повече от обикновено. Доста хора ще разходват средствата си спонтанно, но нека това да не свързано с рискове, подвеждане или задлъжняване.

Все пак, до края на седмицата мнозина мога да действа точно така- и да изгубят крупна сума пари. Същевременно онези, които успеят да действат тактически, да привличат на своя страна благодетели- могат да се доберат до забележителна облага, голямо възнаграждение, да извършат пробив към избраната цел, понякога над очакваното. Показателни са сряда и четвъртък.

След Лунното затъмнение  преди Слънчевото затъмнение- ние сме подтикнати да  си правим равносметки, често под въздействие на съдбоносни обстоятелства, обрати, които напомнят точно- на разплата.

Ние винаги имаме право на избор, а най-успешни ще бъдат онези, които успеят да обединят своите идеи, интересни, цели с по-голям кръг от хора, с близките си…

Успешна и щастлива седмица за всички!

Овен – Вашият покровител Марс е в Стрелец и от този сектор раздухва още повече вашата рождена инициативност, борбеност, огнен ентусиазъм, склонност да се целите на високо и надалече. Тенденцията действително ще ви помогне да извършите своеобразния скок напред и нагоре в избраната от вас направление.

През първата част от седмицата вие може да се въвлечете в шумни дебати с ваши приятели колеги, с които обсъждате по-далечни перспективи на развитие. В близкото ви обкръжение има хора, които много силно ви подкрепят. Не е изключено да се появят и стари приятели, чувства, нещо като „дежа вю“, докосващо сърцето ви. Ако сте сами, едно приятелство може да прерасне в романтична връзка. Колкото сте социално по-активни, толкова повече ще привличате погледи и може да печелите от това- морална или чисто материална подкрепа. Може да отключвате шансове по един внезапен начин. Околните, събуждат ентусиазма ви, превръщат се в генератори на нови идеи, предложения, от които можете да се възползвате.

През втората част на седмицата на хоризонта се очертават, някакви неясноти, вероятно свързани с бъдещето ви развитие. Тези неясноти може да се отнасят до скрити процеси, които сега идентифицирате, може да се отнася до хора стоящи далеч от вас, които ви тревожат по някаква причина, също това може да са принудителни пътувания, необходимост да повишите квалификацията си, да разширите знанията си, а в най-неприятната форма- трябва да се пазите да не ви въвлекат в неконструктивни спорове, които могат да прераснат юридически дела, те пък да завлекат имуществени щети и т.н.. Разходите ви през тази седмица нарастват, по външни и не зависеше от вас причини  или защото се налага да правите инвестиции в близки хора или бизнес. Същевременно, имате шанс да извършите голям пробив в избраното от вас направление и да спечелите някакви крупни суми. Но е важно да не поемате прекалено големи рискове, за да се предпазите от подвеждане.

Телец – Звездите продължават да ви подтикват да проявявате повече свободолюбие, да действате изненадващо за околните, а понякога и за самите себе си. Вие откривате нови черти в характера си, които се имплантират пряко в имиджа ви. Действията ви могат да бъдат ексцентрични, но същевременно доста целесъобразни и действащи положително на обществения ви статус.

Същевременно, мнозина са обсебени от някакви носталгични настроения. Миналото ви застига по различни поводи и начини- чрез стари предложения, които отново застават на пътя ви и вие може да се възползвате от тях, чрез чувства, които се възраждат…

В друг вариант- ескалират развръзки, касаещи кариерното ви развитие или пък брачни отношения. В този процес може да имате усещането, че се намирате на прага на житейски кръстопът. От една страна са интересни, внезапни предложения, които касаят всичко гореспоменато и могат да преобразят начина ви на съществуване, а от друга- е статуквото към което можете да се придържате, ако желаете.

Партньорските отношения играят голяма роля при вземането на решения. В сряда и четвъртък вие ще разберете в по-ярки краски дали очакванията ви към близкото ви обкръжение са преувеличени или действително обогатяващи. Евентуално и конфликти с околните се отчитат за неслучайни, и ще изискват по- дълго време за тяхното разрешение или пък окончателна раздяла с онези, които ви носят повече щети отколкото ползи.

През втората част на седмицата, се проявяват все по-силно спорни въпроси, осветяващи чисто финансови потоци- до колко можете да разчитате на важни за вас хора или те по-скоро ви подвеждат. Нека недоразуменията продиктувани от материални спорове да преминат в конструктивни разговори. Но ако има умишлено подвеждане, то следва да го стопирате своевременно, за да не прерасне в загуби. …

Близнаци – Погледът ви е устремен все повече към далечното бъдеще и не толкова към настоящето, защото в живота ви настъпват преобразувания, които изискват точно това.  Те може да са съпътствани от необходимостта да повишите квалификацията си или пък да разрешите отдавна тлеещи спорове, които касаят професионалната ви реализация.

В друг вариант- хора стоящи далеч от вас обсебват вниманието ви и са повод да изведат ежедневието ви извън обичайния ритъм.  Възможно е на някои от вас да се наложи да предприеме  принудителни пътувания и/или премествания.

Ако ескалират юридически казуси, то следва да действате по-гъвкаво и креативно, да избягвате преки конфронтации…

В партньорските отношения/ лични или делови/ също назряват недоразумения, които стават все по-видни през втората част от седмицата. Хубаво е да вземете своевременни мерки, защото те пряко рефлектират върху социалния статус, върху имиджа ви като минимум. Ако не се стопират в началото, когато по-лесно се влияе, тогава ще се задълбочат до края на февруари и ще са все по-трудно контролируеми.

Рак – Водеща тема е материалното ви състояние, а то силно зависи от подкрепата, която получавате от влиятелни личности, партньори- лични или делови. През тази седмица възникват интересни предложения, вие можете да се възползвате от тях и те да преобразят по един внезапен начин социалният статус.  Също-имате шанс да спечелите нещо значимо- финансово  или под формата на морална подкрепа.

Същевременно, разходите ви нарастват и те се налагат предимно от инвестиции в бизнес или любими хора- партньори, деца и т.н..

Ежедневието ви става все по- напрегнато, тенденцията се усилва през втората част от седмицата, като допълнителните ангажименти може да са свързани с уреждането на документи, справяне в юридически казуси, необходимост да се обръща повече внимание на далечни роднини или пък това са повишени изисквания от страна на хора извън близкото ви обкръжение, включително шефове.

Някой от вас могат да бъдат принудени да пътуват, в такъв случай ги очакват вълнуващи моменти.

Лъв – Водеща тема за вас са партньорските отношения, като през тази седмица могат да ви обземат носталгични  чувства, възможно е  стара любов да напомни за себе си.

Следствие на ретроспекции и минали събития обаче, които се анализират, някой от вас могат и да  се откажат от човек, който им носи повече разочарования, отколкото удовлетворение.

При всички случаи- след Лунното затъмнение и преди Слънчевото затъмнение вие се намирате превратен момент относно вашите взаимоотношения. Тенденциите може да са съпътствани от  развръзки, но вие можете да ги насочвате в значима степен.

Ако сте семейни, препоръчително е спокойно и без конфронтации да разрешите спорни въпроси, които се отнасят до имущество, местоживеене или благоустройство. Не е изключено вашите виждания да се разминават с тези на половинката ви.

През втората част от периода разходите ви нараства, интуицията ви е много силна, може да се изкушени от нещо далечно/ буквално или преносен смисъл/, но много съблазнително. Причината за това понякога ще са дълго трупани ерозивни процеси във вашите връзки, понякога- чисто финансови неуредици, също- тайна или съмнения, които изплуват на повърхността и изискват адекватна реакция.

Дева – Вашето ежедневие е доста натоварено, включително с ангажименти, които може да са отлагани във времето, а сега изискват разрешение. Същевременно вие сте в прекрасен период да се докажете като професионалисти и да повишите доходите си и то по един внезапен, бърз начин.

Ако това е невъзможно, вероятно и през втората част на февруари- вие ще потърсите и намерите по-благоприятна и подходяща за вас работа. Но на този етап е подходящо да преговаряте, да искате, за да ви се даде. Въпреки някой  възможности, които се оформят пред вас, на работното ви място не са изключени и недоразумения, повишени изисквания, а в по-неприятна форма- некоректност, която следва да стопирате своевременно и да не позволявате да прораства.

Хубаво е и да не се претоварвате прекалено, да обръщате повече внимание и на физическото състояние.

През втората част от седмицата  се проявяват все по-остро всички недоразумения между вас и партньора ви. Ако има нещо скрито или ерозивно, то ще се прояви. Не е изключена и своеобразна борба за надмощие. Заложете на конструктивните разговори, за да не се задълбочават конфликтите, които в месеца  на затъмненията ще бъдат после трудно потушими.

Везни – Не ви е лесно да се концентрирате върху текущи дела, които са свързани предимно с професионалната ви реализация. Но затова пък силно ви влече към хоби, на което може да се отдадете и да превърнете в своя работа.

Хора близки до сърцето ви- партньори, деца и др,  обсебват вниманието ви и са повод за интересни, ярки емоционални преживявания. Възможно е да ви обземат стари чувства, любов от миналото да напомни за себе си , а ако сте сами- да си върнете стар другар.

В друг вариант- получавате интересни предложения, малка авантюра може да прерасне в бурен роман. При всички случаи няма да ви липсва внимание, но същевременно във взаимоотношенията ви са налице много изненади и развръзки, които на този етап можете да насочвате в значима степен. Социалната ви активност допълнително благоприятства шанса да сбъднете някаква ваша съкровена мечта.

През втората част от периода ежедневието ви е по-натоварено с ангажименти, които може да не са твърде по-вкусна или да са съпътствани от спорове с ваши колеги или откровени недоброжелатели. Отстоявайте мнението си, за да се предпазите от некоректност, която пряко ще засегне имиджа ви или ще има негативно отражение върху кариерното ви развитие.

Разходите ви нарастват, особено през втората част на седмицата,  правете си точен разчет, не позволявайте да се възползват от вас. В оптимален случай- отдавате се на развлечения, доставяте си радост, но това ви струва скъпо.

Скорпион – Водещ приоритет може и трябва да бъде вашият дом и семейство. В този сектор ескалират процеси, които после дълго ще порастват. От тази гледна точка е препоръчително да набелязвате по-далечни перспективи на развитие и да насочвате внимателно.

На този етап не можете да се съмнявате добронамереността на близките си, дори и не винаги вашите очаквания да се сбъдват, а да се оказват преувеличени. В оптимален вариант- вашият дом е вашата крепост, вие инвестирате в недвижимо имущество, благоустройство и това има хармонизиращо въздействие  върху взаимоотношенията у дома. Разбира се, в месеца на затъмненията- не всичко ще зависи от вас. Ако трябва да си разделите с определени обстоятелства, то те ще отворят място на нещо ново и по градивно, задаващо но фундамент под краката ви- един по- глобален смисъл. Например, може да се наложи да се премествате, да се справяте с неуредени имуществени казуси или промени около близък човек, рефлектират и върху вас самите…

През втората част от седмицата разходите се  увеличават, пазете се това да не се отрази върху вашата привързаност и чувства с хора близки до сърцето ви. Ако имате бизнес и сте решили да инвестирате в него, целесъобразно е да внимавате за подробности и да се пазите от вид подвеждане.

Стрелец – Информационният поток около вас е много усилен, чувате интересни новини, част от тях могат да ви изненадват, да ви носят приятни емоции и неочаквани възможности, също- да ви върнат нещо изгубено, включително и любов.

При всички положения ви предстои един  динамичен период, в който няма да ви липсва внимание, подкрепа, особено, ако я търсите.

Ескалира вероятност да научите за някакви тайни процеси, които до този момент сте пренебрегвали.  В друг случай- това са стари и неразрешени казуси, които  отново напомня себе си и изискват нужното внимание или по-крайни мерки, за да се разрешат окончателно.

Почти през целия период сте склонни да влизате в дебати  и да се превръщате в център от внимание. Колкото сте социално по-активни, особено до сряда- толкова по-значими могат да бъдат постигнатите успехи. През втората част от седмицата  се пазете от нервно напрежение, опитайте се да канализирате огнената енергия на Марс в една по- конструктивна посока, за да не се обтегнат отношенията ви с близкото ви обкръжение и предимно представители на дома и семейството ви.

Съществува и вариант- член от семейството ви да отнема голяма част от енергията ви,  да изисква повече грижа- буквално или преносен смисъл.

Козирог – През тази седмица можете да си върнете нещо  изгубено- материално и  не само. Оформят се внезапни, бързи възможности да разрешите дълго трупани неуредици, които касаят предимно- недвижимо имущество, но също- местоживеене или спорове семейството. Каквото и да е- възползвайте се от опеката на звездите, насочвайте, действията ви няма да останат без последици.

Същевременно, ако имате натрупани дългове, то те също ще напомня за себе си и ще изискват да бъдат изплатени. Разходите ви през тази седмица са значими, те може да са свързани със съветски мероприятия, участие в приятелски събирания, но може да са  следствие на подвеждане от страна на околните. При всички случаи, ще можете да идентифицирате пробойните и да вземете оптимално целесъобразни мерки. Не прибързвайте с инициативите си в този сектор и поставянето на ново начало, усетете първо на къде духат ветровете, съобразете се с теченията, а след това и след новолунието на 15-ти февруари, можете да се впуснете качествено обновление, което  да ви действа обогатяващо. Това не означава, че на този етап трябва  да бездействате,  а само, че се налага да сте по-внимателни.

Някакви проекти, които касаят- дом, семейство, а оттам и социален статус, вероятно защото близките ви  насочват или влияят силно- са на път да бъдат изчерпани. Кои от тези идеи и зададени тенденции следва да оставите зад гърба си, става особено видно в сряда и четвъртък. Това са „първи сигнали“. Обърнете внимание на случващото се и насочвайте, за да не се окажете в позиция да реагирате, когато е късно или  събитията излизат извън контрола ви…

Водолей – Вие сте в център от събития, привличате погледи, активно дебатирате и оказвате влияние на много хора. В този процес променяте  имиджа си, а  понякога-  външния си вид и/или линия на поведение. Каквото и да е, то трябва да има благотворен ефект върху вас и да отключва внезапни нови възможности, под формата на предложения- в личен или професионален аспект.

Възникват интересни идеи, срещи, през това време можете да преобразите живота си, ако се възползвате от част от възникналите шансове. Същевременно,  мнозина от вас са обзети от носталгични чувства, може да имате усещането, че сте на прага на житейски кръстопът, на който трябва да решите- дали да се върнете назад и да позволите  стари обстоятелства,  отново да намерят място в живота ви или  пък да продължите  напред като се разделите окончателно с нещо, което е изживяло своето време.

Вече сме споменавали, че в месеца на Водолей, вие градите енергийна програма за цялата предстояща година. Сега това послание има преувеличено значение, поради Слънчевите и Лунните затъмнения, които пряко ви засягат. Те ще се отразят на личните ви връзки или кариерното развитие, обществено положение- генерално.

Хубаво е в сряда и четвъртък да набележите всички силни и слаби звена и без да ги пренебрегвате, да преумножите позитивите и да се опитате да елиминирате негативите. През тази седмица можете да си върнете нещо изгубено, но ако имате стари дългове, то те също ще напомнят за себе си…

Риби – През тази седмица се оформя възможност да спечелите нещо по един бърз и неочакван начин- това може да са допълнителни и нерегламентирани доходи, тайна подкрепа или сбъдната мечта, която сте преследвали от доста време, а ето, че сега имате шанс да я реализирате. Разбира се, препоръчително е, ако се чувствате неудовлетворени, самите вие да търсите допълнителни варианти да стабилизирате доходите си, като се оглеждате и извън близкото ви обкръжение, задължително в такъв случай ще се оформят благоприятни обстоятелства, ще се появят хора, които ще ви подадат ръка.

Все пак е полезно да се пазите от преувеличени очаквания, които по-скоро мога да ви разочароват. Коя част от по-далечните ви планове са реалистични и ви носят крупни печалби или поне обещание за такива по-далечно бъдеще, съответно- коя част ви разминава с надеждите, разбирате в по-ярки краски- в сряда и четвъртък.

През втората част от седмицата, звездите изискват от вас все повече да сте мобилизирани, защото реалността около вас трансформира, нарастват изискванията, конкуренцията или пък- ако дълго време сте „стреляли в неправилна посока“- образно казано, сега ще се налага бързо да смените целта, да се фокусирате в правилна посока, важното е, че все още имате избор и от вас зависи в значима степен крайният изход.

Любовта- възможно е да не разкривате в пълна степен истинските си преживявания, а в друг вариант- вие сте в период на преоценки. Ако сте сами, можете да срещнете доста интересна личност, но такава, която е твърде различна от вас и се налага да се адаптирате към нея,  но пък е обогатяваща- буквално или преносен смисъл.

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply