Седмичен хороскоп за периода 5 – 11 Септември

През тази седмица можем да зададем тенденции, които да се развиват не само през настоящия месец, а през следващото полугодие. Възможно е свободата ни на действие да е ограничена от човек или обстоятелство, отговорност, която трябва да поемем. Но това не означава, че няма изход, напротив! Но на този етап ни се налага да бързаме бавно, да се разплатим със стари дългове-буквално или в преносен смисъл, да поправим минали грешки, преди да отворим нова страница в живота си.

Звездите ще толерират онези ходове, които са обезпечени от реални знания и умения, така че е полезно да искате предимно онова, върху което можете да въздействате, едва ли е удачно да се стремите да пробивате стени…

Поставяйте си земни, обозрими цели, залагайте на доказани ориентири и натупан авторитет, покажете, че сте устойчиви и на вас може да се разчита дори и в изпитващи моменти, така качествата ви ще се оценят по достойнство и ще дадат резултат, ще имат благотворен ефект върху бъдещото ви развитие и то за дълго.

Изглежда, че повече от всякога, за да заслужим спокойствие, трябва да проявяваме търпение и толерантност! Ако не сте привърженици на „бурите”, не сейте „ветрове” и избягвайте всякакви конфронтации!

Венера е във Везни и ще ни помага в тази посока, освен това ще ни съдейства да възродим отминала любов или чувства, ако желаем, разбира се…В друг случай анализираме преживяванията си безпристрастно и със съответни последици.

Ако сте сами, можете да привлечете партньор, който е перспективен и/или обществено значима личност.

На 09 септември предстои ключово астрологично събитие- Юпитер ще премине от зодиакалния знак Дева във Везни. Юпитер е най-голямата планета в слънчевата система и се счита за един от водещите фактори за посоката на социалното ни развитие за една година като минимум. Юпитер във Везни ще акцентира върху нашите връзки- лични и делови, които ще преминат на ново ниво, ще се тестват и ще се променят за всички. Вероятно много от тях ще се скъсат, но нишката се къса там, където е най-тънка…други  ще се заздравят, трети ще се появят по един внезапен начин, за да преобърнат живота ни…Но Юпитер ще изисква обновление във взаимоотношенията ни и ние много бързо ще го усетим, перманентно и настойчиво до февруари ще се оформят нови тенденции в това поле, ще ни изненадват в широки граници- внезапни шансове или пък обрати…Човек, ако не знае на къде е тръгнал, винаги може да пристигне другаде, а ако знае- все ще открие попътен вятър през този период…

Овен – През септември ескалират въпроси, които са свързани с професионалната ви реализация, но сега този процес протича под някакъв натиск- на човек или обстоятелство, които ви влияят и ограничават първичния ви импулс и намерение. Това може също  и да са теми от миналото, неизяснени казуси, натежаващи и изискващи да им обърнете внимание и да ги разрешите преди да продължите напред. Ще имате подобен шанс и моментът е доста подходящ за това.

Отговорните ви и последователни реакции на всичко случващо се ще ви проправи път да се развивате напред и нагоре и задължително ще се закодира в имиджа и общественото ви положение, ако не веднага, то поетапно и през следващите месеци.

На този етап обаче е важно да се съобразявате с определени указания, да сте по-гъвкави, дори да избирате посока с най-малко съпротивление, вероятно тя не е „случайна” и ви е показана.

Венера вече е във Везни и вие можете да разчитате на по-голяма подкрепа и/или разбиране от страна на ваши партньори-лични или делови. Възползвайте се максимално, така ще снемете част от напрежението, ще намерите изход при евентуални заплетени ситуации, ще получите полезна подкрепа при нужда.

Удачно време да скрепите взаимоотношенията си, да изгладите недоразумения, да откриете личности, които да ви носят полза или пък удоволствие, удовлетворение. До сряда можете да направите своеобразен пробив в избраното от вас направление и не без чужда помощ и одобрение, съсредоточете се върху този нюанс. В четвъртък, петък и събота- ясно си проличава онова, което ви ограничава, на къде трябва да насочите усилията си в една по-далечна перспектива. В неделя- дребни провокации имат широко отражение.

Телец – Звездите ви насочват настойчиво да погледнете на сърдечните ви връзки от един друг и по-реалистичен ъгъл, вероятно ще има и повод за това. Например, ще се тества по различни поводи шанса да разчитате на моралната или пък финансова подкрепа от страна на важни за вас хора. Може да има обективни причини, за да не получите точно това, което очаквате от тях и е от определящо значение за бъдещото ви разбирателство  да анализирате в настоящия момент- какво препятства доброто ви взаимодействие и дали, как да се преодолеят своеобразните спънки. В повечето случаи те не са случайни, а дълго трупани и ви насочват да вземете мерки…Тогава- концентрирайте се върху изхода, а не върху проблема. Варианти ще се оформят- при обсъждане и в една по-далечна перспектива.

Разтоварване от напрежение ще откриете също при пътувания, общуване с хора извън близкото ви обкръжение, далечни роднини и т.н.

Ако имате пораснали деца- те вероятно също ще се нуждаят от повече внимание и/или вид инвестиция за просперитета им. Припомням, че тенденциите зададени до средата на септември са дълготрайни…

Ако заниманията ви са творчески или имате частен бизнес- можете да се натъкнете на някой трудности, които ще отпаднат в края на септември и през октомври, но на този етап е полезно да избягвате задлъжняване, да се пазите от подвеждане.

Ако сте служители във фирма- по-лесно ще се справяте с текущите ангажименти, ще привличате погледи и одобрение, подкрепа. До сряда социалната ви активност е значима и ще съдейства за по-добрите ви позиции, популярност и значимост- в един по-общ смисъл. Успявате да прокарвате идеите си, да влияете на околните-възползвайте се! Интересни и/или приятни известия. В четвъртък и петък се пазете от загуби- материални и не само. В неделя- покачвате авторитета си, със съответните следствия.

 

Близнаци – Вие сте един от зодиакалните знаци, на който Слънчевото затъмнение указва подчертано въздействие, така че то може да ви постави на своеобразен житейски кръстопът и в подобна ситуация да ви се налага да вземате  ключови решения, които ще засегнат вас, а също и най-близката ви среда на съществуване.  Вероятно част от ескалиращите събитията ще зависят от собствената ви воля и желания, но в значима степен ще се определят и от важни за вас хора, които ще ви насочват, понякога и ограничават и/или промени около тях ще рефлектират и върху вас самите.

Докато е ретрограден Меркурий /до 22 септември/-препоръчително е да се замисляте за варианти и обходни пътища, способстващи по-добрите ви позиции. Вие инстинктивно или по принуда ще се замисляте за алтернативи и можете да ги откриете, но като вземете радикални мерки или извършите по-сериозни преобразувания, които да разчупят статуквото, освободят ви от обстоятелства-изчерпани или по-скоро деструктивни, отколкото полезни.

Ваши партньори-лични или делови са като „мотор” за бъдещото ви развитие, но понякога и агресор, дразнител…Границата е тънка, а понякога и нишката, която ви свързва-внимавайте, не допускайте конфронтации, ако искате да избегнете усложнения за дълго.

През тази седмица звездите ви дават достатъчно ресурси, за да превъртите евентуални негативи в позитиви във взаимоотношенията ви. Периодът е благоприятен да изгладите различия.

Ако сте сами- можете да срещнете любовта в лицето на авторитет, енергична и динамична фигура, която да ви подкрепя, стимулира, но и да е достатъчно независима и своенравна… До сряда ежедневието ви е доста натоварено, но и резултатно. В четвъртък, петък и събота- се проявяват всички натрупани позитиви и негативи в отношенията ви. Обърнете подчертано внимание на случващото се, опитайте се да наблягате на позитивите и да елиминирате негативите… В неделя успявате да реализирате намеренията си.

 

Рак – През тази седмица звездите ви подтикват да  сте социално активни- да преговаряте, да търсите и получавате подкрепа от влиятелни личности. Периодът е отличен да увеличите популярността  си, да изгладите недоразумения с ваши партньори-лични или делови, но като разчитате на дипломатичния тон….

Освен това  е полезно да отсявате „сеното от плявата”, да се пазите да не станете жертва на чужди кроежи, подвеждане, че и интриги и т.н.

При всички случаи комуникацията ви с околните е способна да преобрази живота ви- да ви превърти нагоре или надолу, ако не внимавате, но в страни от събитията трудно ще останете и е препоръчително да си изберете позиция, теза, която да защитавате.

Ежедневието ви продължава да е доста натоварено и ето, че изход от заплетени ситуации имате шанс да откриете точно чрез диалог и обмен на полезна информация.

Оптимален срок е до сряда… В четвъртък, петък и събота се опитайте да не се претоварвате, да не влизате в конфликти. Ако все пак се проявят о-остри различия, значи-те не са от вчера, а са трупани дълго и явно е необходимо да се вземат по-радикални мерки. В неделя обърнете повече внимание на половинката ви, вероятно ще има нужда…

 

Лъв – Финансовата ви стабилност е водещ мотив, защото имате шанс да получите допълнителни облаги, да повишите доходите си или понеже- разходите ви нарастват, а това е повод да търсите съответни компенсации.

Всъщност, ако имате собствен бизнес- на този етап е полезно да действате без да поемате излишни рискове.

Но ако сте служители във фирма- действително ще получите възможност да спечелите бонус или друг вид разплата за професионализма ви.

Сърдечните ви дела продължават да се влияят подчертано от въпроси като приходи-разходи, а не е изключен и варианта- само да преоценявате стойността на взаимоотношенията ви- до колко са ви полезни или ви носят предимно щети и/или разочарования.

До средата на септември, тенденциите, които ще зададете в подобен аспект после ще ви влияят дълго, за това насочвайте разумно,  а не емоционално.

До края на седмицата можете да изчистите някой недоразумения, ако желаете, в значима степен крайният изход ще зависи от подхода, че и намеренията ви.

До сряда сте под голямо напрежение, от приоритетно значение е да овладеете преживяванията си,  а за това ще имат значение реакциите на семейството и близките ви. В четвъртък, петък и събота сте енергични, пробивни, но и прозорливи, „отрезвявате”- за добро или зло. В неделя „почивате” активно.

 

Дева – Ретроградният Меркурий през тази седмица ще ви помогне да се справите с отложени дела, такива, които са затлачени и объркани във времето. Възможно е те да са свързани със семейството ви, но и други водещи теми, които се отнасят до благосъстоянието ви-общо, хармонична среда на съществуване и т.н.

Ежедневието ви забързва своя ритъм, едновременно с повишаващите се шансове за печалба, които вероятно ще инвестирате бързо в близки, семейство, любими хора, деца и т.н.

Периодът е отличен да се замислите за допълнителни варианти за развитие, да преговаряте, ако статуквото не ви удовлетворява, а после и след 22 септември ще успеете да реализирате намеренията си, поетапно да ги материализирате от октомври…

До сряда водите емоционални, но и много полезни разговори. В четвъртък, петък и събота се налага да обръщате повече внимание на дома и семейството си. Всички натрупани въпроси за разрешение могат да се проявят през тези дни, а последиците от реакциите са дълготрайни… В неделя- звездите са на ваша страна.

 

Везни – На път сте да приключите един житейски цикъл и през това време ще вземете важни решения- с какво да продължите напред и какво да оставите зад гърба си- в подобен период вероятно ще получите ценна информация, може да осъзнаете истина, да разберете тайна или пък подробности, които са ви убягвали до този момент.

До 22 септември Венера ви закриля и по различни начини ще ви помага да реализирате намеренията си.

Привличате внимание, с по-голяма лекота печелите симпатии и указвате влияние на околните. Тенденцията може да изчисти недоразумения, които са се натрупали през времето ,но ако вие желаете, защото може и да сте неспецифично крайни и по-резки в общуването, но „крушката винаги си има опашка”, така че едва ли ще е случайно.

До сряда можете да спечелите нещо-материално или под формата на морално удовлетворение. В четвъртък, петък и събота водите напрегнати разговори, връщате се към стари и неизяснени въпроси, получавате ценна информация, способна да преобърне бъдещите ви планове и не само. В неделя имате нужда от почивка или предпочитате компанията само на най-близките ви хора.

 

Скорпион – За вас водещ мотив си остава да стабилизирате материалното си положение, като се справите с вид конкуренция, повишени изисквания спрямо вас, а понякога и нечестно поведение.

Под подобен натиск вие може да промените най-близката си среда, при условие, че настоящата ви носи повече напрежение, че и загуби, отколкото ползи.

До края на периода обаче, имате шанс да проведете полезни и конструктивни разговори, които да преобърнат евентуални негативи в позитиви. Важно е да си избирате обществото, в което съществувате,  съответно определящо условие за успехите ви е да отсявате положителните от негативните въздействия в обкръжението ви…

Иначе- вид алтернативи, от които да се възползвате постоянно ще възникват и на различни нива, те могат да сбъднат и ваше тайно желание. До сряда сте доста активни, пробивни, привличате погледи, дайте най- доброто от себе си, защото посоката на събитията в значима степен се определя от вас самите… В четвъртък, петък и събота се пазете от загуби-финансови и не само. В неделя-интересни известия, изненади, понякога-обрати.

 

Стрелец – Вероятно ще сте изправени пред необходимостта да се борите за социалния си статус и вече придобити позиции,  а като минимум- енергично да отстоявате мнението си в спорни ситуации. И да- на този етап звездите са на ваша страна, вие сте настойчиви, крайни в реакциите, а понякога дори войнствени, защото сте решени да постигате набелязаните цели на всяка цена.

В известен смисъл подобна тактика е правилна- вие градите енергийна програма за следващите близо две години и то не без натиск-от обстоятелства, хора, различен род предизвикателства, зад които стои авторитетът и репутацията ви, бъдещото ви развитие и сега е определящо да не пропуснете някакъв съществен, бих казала- превключващ момент.

Благоприятно време да хармонизирате отношенията си с приятели, колеги…Благодарение на подкрепата на другите, вие ще спечелите материални облаги или поне морално удовлетворение.

Все пак, далеч не всички ще са толкова доброжелателни към вас. В края на седмицата ще има и такива личности, които могат да се превърнат в повод за загуби- буквално или в преносен смисъл. Поне ще ги идентифицирате…

До сряда външни или независещи от вас причини могат да отклоняват погледа ви от основни теми, да променят предварителните ви планове. Но това ще е повод за мнозина да се замислят и за допълнителни шансове, чрез които да сбъднат своя съкровена мечта.  Ще се оформят „подсказки”. В четвъртък, петък и събота-изплуват всички трупани от вас емоционални преживявания- положителни и отрицателни. Предимно от вас зависят ескалиращите събития и нека изберете положителната посока, позитивния изход, без конфронтации, негативизъм и т.н. В неделя- можете да си удовлетворите прищявка, за получите подарък…

 

Козирог – Слънчевото затъмнение изисква от вас да разширите хоризонтите пред себе си, като увеличите кръга си на влияние- чрез общуване с повече хора, включително и вид авторитети, подпомагащи личните ви планове, като пътувате или пък се справите с юридически казуси, разрешите въпроси свързани с „правото”- буквално или в един по-общ смисъл.

Възможно е да имате усещането, че не ви достига енергия или друг ресурс, за да постигнете намеренията си. В такъв случай, можете да разчитате на подкрепата на околните- искайте, за да си даде, търсете помощ, ако искате да получите подобна…ще имате шанс да подобрите имиджа си и не само, точно-чрез одобрение и подкрепа, понякога и по един неочакван начин, възникнала алтернатива и т.н.

Не е препоръчително да се претоварвате, мнозина може да се чувстват изтощени, да имат нужда от почивка. Вслушвайте се във вътрешния си глас.

До сряда- може да сте в център от събития или няма да ви липсва компания, възползвайте се по оптимален начин. В четвъртък, петък и събота се „осветява” всичко ,което препятства чувството ви на щастие или действа зад гърба ви. Ако имате недоброжелатели- те ще се проявят и напомнят за себе си. В неделя- сте емоционални, спонтанно изразявате мнение, принуждавате околните да се съобразяват с вас.

 

Водолей – Вие сте в силно трансформиращ период, през който сте склонни да действате крайно, защото се е изчерпал някакъв ресурс от възможности или поне търпение от ваша страна.

Хубаво е, че на хоризонта се оформят допълнителни възможности, от които можете да се възползвате, нещо като – неочаквана или допълнителна подкрепа, способна да разтовари ескалиращото напрежение в близкото ви обкръжение.

На този фон могат да се появят стари приятели или вид авторитети и те също да са на ваша страна, да ви помогнат при нужда. В друг вариант-шанс да възродите стара любов.

Дните то сряда са важни за социалния ви статус, имидж като минимум, но също и даващи възможности да насочвате в позитивна посока-възползвайте се максимално, тенденцията ще се закодира трайно със съответните ползи. В четвъртък, петък и събота-разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате и то по един ярък начин. Пазете се от негативни въздействия, способни да рефлектират и върху финансовото ви състояние, но само. В неделя- имате нужда от почивка или предпочитате само компанията на избрани личности.

 

Риби – През настоящия период ви се налага да се борите за своето място под Слънцето като се справяте с ескалираща конкуренция или повишаващи се претенции, от страна на важни за вас личности.

Полезно е да докажете на какво сте способни, да демонстрирате потенциала си, но без да се конфронтирате, защото това ще ви подейства по-скоро като ограничител, при това трудно преодолим.

Не са изключени развръзки или пик от събития, които да „запечатат” партньорските ви отношения. В подобен процес- виждате близките си без „розови очила” или се разделяте с онези представи, които са неточни ,неправилни или деструктивни.

До 04 октомври положението ви обществото се трансформира под влияние на „другите”  и нека това да е с положителен знак за вас, а не обратното. Все още можете да направлявате събитията.

През настоящата седмица ще се появи и полезна поддръжка от страна на вид авторитети, приятели или колеги. Чрез тях ще имате шанс да разширите границите на бъдещия ви просперитет, а от кого и в каква степен се изяснява до сряда.

Четвъртък, петък и събота ще се окажат превключващи за мнозина. Дребни действия имат широко отражение…Проявяват се всички спънки, но и варианти за развитие- обърнете приоритетно внимание на случващото се, насочвайте и  не губете от поглед крайните си цели… В неделя можете да се разтоварите в приятна компания.

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

No Comments Yet

Leave a Reply