Седмичен хороскоп за периода 31.07 – 06.08

Традиционно в периода на Лъва ние изпитваме естествено желание да се порадваме на живота, да се забавляваме, да се занимаваме предимно с дела, които са ни приятни, реализират нашата същност и творчески потенциал, а не се осъществяват по задължение. Сега това послание е преувеличено, защото Марс аспектира Слънцето и покачва адреналина в пъти…В оптимален и позитивен смисъл това е „горяща точка“, много мощен стимул, която не ни дава покой, а ние притежаваме достатъчно енергия, за да сътворим чудеса от храброст, но да постигнем поставената цел.

Повечето от нас изпадат в състояние на психологическо напрежение и концентрация върху индивидуални приоритети, които в значима степен ги освобождават от зависимости и условности диктувани от околните. Но свободата и изборът си имат цена, поне в частта на отговорността, която се поема после.

Можем да усещаме това влияние също като силно предчувствие и разбира се в периода на Лъва, най-много подсказки получаваме от сърцето- буквално и в преносен смисъл. Всъщност в кратка отметка трябва да се спомене, че хора, които имат високо кръвно или проблеми със сърдечно съдовата система трябва да са по-внимателни към здравето си!

Полезно е да се пазим също от прояви на неумереност в действията, дори агресия, от инциденти….

Още в началото на седмицата Венера преминава в Рак и ще ни потопи в дълбоки преживявания, чувства, така че през идния близо месец ние ще приемаме отношенията с важни за нас хора твърде сериозно, ще искаме някакви гаранции, че можем да разчитаме на тях, може много да се обясняваме, да изискваме отговори…Демонстрации на обич и привързаност през това време и в повечето случаи ще бъдат искрени. Но  страстите могат да „отнесат главата“ на мнозина, особено, ако не получават това, което очакват…в такъв случай реакциите са непредвидими.

Венера в Рак винаги може да придаде смисъл на привързаността, да търси и намира нейните корени. Всъщност, това е подходящ период да се скрепят семейни връзки, да се хармонизира домашната атмосфера по различни начини.

Нови любовни авантюри стартирани сега, бързо могат да преминат в брачни. Ако романтичните трепети не достатъчно  задълбочени, тогава могат внезапно да бъдат прекратени или поне различията лъсват ярко, ескалират спорове, недоразумения, проявява се непримиримо вътрешно недоволство…

Хубав лакмус да оценим отношенията си…

Овен – През тази седмица продължавате да проявявате лидерски качества, които ще ви завоюват и съответните престижни позиции. Вероятно повечето от вас изпитват силно вътрешно напрежение да не чакат щастието само да дойде при тях, а бързо да го постигнат и усилията им действително могат да се увенчаят с успех.

Може често да се оказвате в център от внимание, творческият ви потенциал се разгръща с пълна мощност, може да ви подтикне да сътворите чудеса от храброст, за да постигнете намеренията си, рядко или трудно се съобразявате с другите и умеете да владеете „публиката“ с независимото си и ексцентрично поведение.

Същевременно, през настоящия период може да изпитате дълбока необходимост от сигурност, която да потърсите-намерите в семейството си. Навлизате в прекрасен период, през който можете да хармонизирате най-близката си среда, можете да получите подкрепа от любимите ви хора и да внесете известен порядък в текущите ви ангажименти, като ги пренаредите по важност, обсъдите ги у дома и т.н.

Сега животът ви предоставя множество възможности, но вие трябва да се концентрирате и да съсредоточите тази мощна енергия в нещо конкретно, което да направи пробив в избраната цел, подобно на насочен лазерен лъч и тогава- всичко е възможно или почти всичко! Помислете и изберете!

Все пак, полезно е да се пазите и от крайности в поведението, хубаво е и да сте по-предпазливи към здравето си, така че да избегнете инциденти или други рискови ситуации.

Телец – Въпроси свързани с дом и семейство, недвижимо имущество, условия на съществуване-общо, могат да се превърнат в толкова значими, че да обсебят вниманието ви и да избутат на заден план всички останали теми. Причините могат да са много- належаща нужда да се справите с някакви спорове в тази сфера, които ще са базисна, отправна точка за бъдещото ви развитие, в друг вариант-член от семейството ви изисква повече внимание и гълта огромен енергиен ресурс, само внимавайте това да не се превърне в конфликт…В оптимален случай- вие се занимавате с ремонти, уреждане на имуществени казуси и сега можете да извършите доста положителни трансформации, които ще обновят атмосферата и не само…Тенденциите и фонът, който зададете в дома си, после ще ви влияе дълго, възможни са пик от показателни събития или развръзки през последните дни на периода, когато клоним към Пълнолуние с частично Лунно затъмнение! Помислете, не изтървайте от контрол бъдещи перспективи…

Още от началото на седмицата вашата покровителка-Венера, преминава в зодиакалния знак Рак, ще ви направи по-емоционални в изказа, но също и по-въздействащи. Венера ще изкара на повърхността вашите дълбоки преживявания, вие може да ги изразите ясно чрез дар словото си, а може и да ги демонстрирате чрез грижа…съдбата през идния близо месец може да ви срещне с интересни, хора, ще ви даде шанс да хармонизирате връзките си, а ако сте сами- да срещнете любовта. Всъщност, ако напрежението в душата ви е по-голямо, а това изобщо не е изключено, може да решите да се измъкнете от него точно като повишите социалната си активност…

Речта ви е много въздействаща, може да отвори не една врата пред вас или сърце…Възползвайте се по оптимален начин!

Близнаци – През тази седмица вие сте особено социално активни, борите се за своите права, по-добри позиции в обществото, съумявате да наложите мнението си, дори като влизате в словесни двубои и по-остри спорове. Може и да се чувствате предизвикани да влизате в полемики и да  обсъждате  важни теми, но ораторските ви способности на този етап са почти непобедими. Изказът ви е убедителен, на моменти агресивен, не търпящ отказ.. По този начин вие можете да постигнете почти всяка цел, може да се превръщате в център от внимание, да привличате на своя страна енергични и влиятелни личности, да създавате ценни контакти, които да се превръщат в мост към успехите ви и не само.

Същевременно връзки, които не могат да издържат на своеобразен тест за издръжливост и лоялност могат да се скъсат спонтанно, тенденцията се усилва към края на периода.

Не е изключено да ви се налага повече да пътувате, в такъв случай ви очакват цветни преживявания, но е полезно и да сте по-внимателни на пътя.

Мнозина изпитват желание да променят нещо от „корен“ в своите договорки-лични или делови, но ако действате прибързано, тогава може да се завъртите във водовъртеж от повтарящи се ситуации, които трябва да се изправят по етапно и до есента.

От началото на седмицата се появява шанс да подобрите доходите си или да им повлияете положително като спечелите нещо, получите подкрепа от страна на близките си ли поне се обсъждат финансите и може да се вземат оптимални решения за тяхното повишение или стабилизиране…

Рак – Водещ фокус продължава да бъде материалното ви благополучие, в тази сфера ще вложите не малко ресурси и може да направите своеобразен пробив или важни стъпки, които да ви отведат далеч, да имат дългосрочно отражение.

Тази перспектива няма да се случи без активна позиция от ваша страна, а може да се появят хора или външни обстоятелства, които да ви концентрират върху тази област, а вие да реагирате с особена инициативност, понякога смелост, склонност да поемате рискове над средното ниво. До средата на август тази тенденция може да се прехвърли върху условията ви на съществуване, например да се хармонизира семейната обстановка, да си организирате малко тържество…

Подходящо време да се уреждат битови или имуществени казуси.

Още от началото на периода Венера вече ще транзитира през вашия зодиакален знак, ще  ви надари с доза късмет, вие с по-голяма лекота ще привличате погледи, ще печелите симпатии, ще получавате подкрепа, тенденцията ще се усилва, ще е повод за интересни, полезни, приятни или конструктивни разговори, преговори  и срещи.

Някой от вас ще променят нещо във външния си вид или дори линия на поведение, които ще се отчете за положително. Чувствата ви стават все по-дълбоки, имате подчертана нужда от взаимност, обич и разбиране, така че ще направите всичко възможно, за да ги получите- ще разказвате за преживяванията си, ще се грижите за любимите си хора и вероятността да ви отговорят със същото е повече от голяма.

Лъв – Онова, което е закодирано в характера ви и ви прави толкова силни, уникални и ви отличава от „тълпата“ сега се проявява с пълна мощ, вие се чувствате все по-самоуверени, свободни от зависимости, готови да поемате рискове, така че да спечелите всичко или да се откажете от всичко, но не и да правите компромиси, да попадате под нечия сянка, да отстъпвате от интересите си и да заемате второстепенни „роли“.

Тази тенденция ще я усетят най-силно родените през тази и отминалата седмица, но и всички останали в различна степен.

Не е изключено, да имате силни предчувствия, вътрешно безпокойство, че нещо трябва да се случи и на практика е точно така, само трябва да последвате вътрешния си глас, за да получите отговори.

Все пак може да се каже, че енергията, с която разполагате е изключително мощна, способна да направи пробив в избраното от вас направление, а вие само трябва да си изберете подходяща цел. Ако не разходвате този космически заряд отправен към вас, може да изпаднете в нервно напрежение, така че действайте, бъдете максимално дейни, а постиженията ще се отразят поне през идните две години, а може и повече.

В този процес мнозина ще ревизират всичко ценно за тях-от хора до парични потоци. Може би няма да разказвате за бъдещите си намерения, а възникват алтернативи при това доста съблазнителни и печеливши. Въпрос на избор е дали ще се възползвате от тях или пък не…

Дева – Меркурий-вашият покровител вече транзитира през вашия зодиакален знак-Дева, ще усили в пъти комуникативните ви умения, също-аналитичната ви мисъл, която така или иначе е способна да надниква и най-тъмните ъгълчета, да решава сложни житейски ситуации.

Въпреки всичко, може да се каже, че информационният поток нараства перманентно ,носи ви полезни знания, прозрения, някой от които ще ви изненадват, може да се каже ,че мнозина ще разкрият обстоятелства и детайли, за които дори не са подозирали.

Ако има нещо подривно, извън контрола ви или зад гърба ви, сега можете да го идентифицирате в пълна степен, така че да вземете максимално адекватни мерки. Тенденцията се запазва с особена интензивност и пик от показателни събития в края на тази и началото на следващата седмица.

На мнозина може да им се прииска да избягат от вид шумотевица, да се оттеглят за малко от обществено-значими мероприятия, да си починат…А може би имате действително нужда от почивка, да забавите темпото, да погледнете на случващото се около вас от една по-далечна и цялостна перспектива?!

От началото на периода в близкото ви обкръжение се появяват хора, на които можете да разчита, да споделяте, да ви подадат ръка при нужда. Паралелно с това растат и шансовете за печалба- алтернативна, допълнителна, дори неочаквана до средата на август…

Везни – Околните ви указват все по-силно въздействие, стимулират ви да се развивате, дават ви ценни съвети, а понякога ви зареждат и енергийно…В друг вариант- налага ви се да се доказвате повече от обикновено, защото попадате в подчертано конкурентна или променена среда на съществуване, която ви мобилизира да дадете най-доброто от себе си и скоро да привлечете съмишленици, някой от вас- в подобен процес да заемат лидерски позиции.

При всички случаи имиджът ви се променя, вероятно и като следствие на променената ви линия на поведение. Вие ще държите повече от всякога да правите добро впечатление и можете да направите много за по-добрия ви социален статус. Вероятно не винаги ще разказвате за своите планове, част от тях ще остават скрити, може би защото възникват нови и паралелни възможности, понеже не са изключени и някой съмнения или пък алтернативите, които предстоят пред вас още не са добре премислени, оформени и с ясна визия, те ще владеят съзнанието ви до октомври и едва след това могат да изплуват на повърхността като реализирана неявна мечта, нещо, което ви пренася на други релси на развитие.

Скорпион – Вие се стремите да заемете лидерски позиции или сами да владеете „кормилото на собствения си житейски кораб“.

Вероятно ще демонстрирате забележителна устойчивост, изобретателност, борбеност, която ще респектира, ще буди уважение, а вие можете да получите подкрепа от страна на влиятелни личности или сами ще се превъртите в позиции на мениджъри на собствено предприятие и частна инициатива. Каквото и да е, следва се каже ,че човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му, а сега звездите ви надаряват с особена сила, ваш е изборът дали ще се възползвате от нея или пък не.

При всички случаи репутацията ви се трансформира, ако не сте особено настойчиви и борбени, тогава може да бъдете изместени от конкуренти, а някой от вас могат да се окажат притиснати в ъгъла подобно на боксов мач. Но отпускане едва ли е възможно или уместно, вие трябва да сте максимално мобилизирани, мнозина ще се пренесат на нови релси на развитие, те генерално ще се отразят на социалния ви статус-кариерно развитие /приоритетно/, но може да засегне и личните взаимоотношения. Действайте, постигнатите успехи ще ви съпътстват поне през идните две години, а може и повече.

Върви при пътувания, комуникация с хора извън близкото ви обкръжение, дава ви се шанс да получите подкрепа и да разширите границите си на влияние и не само..

Стрелец – Повечето от вас са силно концентрирани върху възможността да излязат извън орбитата на познатото, да разчупят статуквото или да се изкачат по йерархичната стълбичка. А може и желанието да пътувате да е значимо, защото щастието или успехите са там в далечината.

В друг случай- налага се да се справяте с юридически казуси, да оформяте документи, които имат дългосрочно отражение. В такъв случай отпорът ще е значим, без борба няма да успеете, хубаво е да имате и подкрепа от влиятелни личности, професионалисти по интересуващия ви профил.

Навлизате в период, през който активно ще се обсъжда вашият бъдещ социален статус-кариерно развитие или брачни отношения, самите вие може да изпитвате вътрешни колебания или да попадате под повишено внимание и обсъждане от страна на околните. В този процес, вероятността да получите подкрепа и да извлечете ползи е повече от голяма, но трябва да реагирате и да се възползвате от „момента“, за да не пропуснете шансове. Те са особено интензивни до средата на август, след това стихват…

В любовта- склонни сте да ревизирате чувствата си, изглежда, че ги преценявате повече по това, което получавате като грижа и  подкрепа, отколкото да вярвате на думи. Владеят ви силни страсти и ако изпитвате неудовлетворение, може да бъдете доста крайни, непредвидими в реакциите.

Козирог – Повечето от вас са в силно трансформиращ период, който създава вътрешно напрежение, необходимост да се направи избор, все едно сте на прага на житейски кръстопът, а взетото от вас решение пряко ще се отрази на джоба ви и зависи, то е като скачени съдове за одобрението и подкрепата от страна на партньори-лични или делови.

Още в  началото на седмицата ще получите достатъчно подсказки- на какво и кого можете да разчитате. Появяват се хора, на които ви подкрепят, също- шансове да хармонизирате отношенията си с важни за вас личности, да разширите кръга си на влияние, включително и с особи, които са стоящи далеч от вас-буквално или в преносен смисъл.

Не е изключено и да обсъждате  пътувания, в този случай те могат да бъдат полезни или приятни, доста интересни и освежаващи…

Чисто материални въпроси за разрешаване могат да се превърнат в превратна точка, която да ви подтикне да промените средата си, като минимум-линията на поведение.

Водолей – Попадате под „светлината на прожекторите“, причините за това могат да са най-различни- самите вие засягате с действията си нечий интерес, възбуждате ответна реакция на конкуренти, може да сте особено инициативни и енергични, а всяка сила си има равна по противодействие енергия…

В оптимален случай, вашата популярност расте и вместо да се конкурирате и противопоставяте, вие всъщност  привличате влиятелни покровители…Препоръчително е съзнателно да насочвате към второто иначе може да попаднете в трудно контролируема обстановка ,не може да се каже ,че сега крайният резултат зависи предимно от вас, напротив…зависи  предимно в частта да умеете да се обединявате с подходящи и подкрепящи ви личности.

Периодът е важен за партньорските ви отношения, не са изключени разгорещени дебати, а решенията, които вземете ще имат дългосрочно отражение.

На работното ви място настъпва благоприятно време да се докажете, съответно-да извлечете ползи, а ако позволява статута ви и да повишите доходите си.

Риби – Ежедневието ви е все по-натоварено с ангажименти, но и резултатно. Вие можете да направите много за професионалната си реализация като проявите инициативност, отговорите на изискванията на енергични личности ,справите се с конкуренти и т.н.

Още в началото на периода се появява и една друга паралелна необходимост- да обръщате повече внимание на близки до сърцето ви хора- партньори, пораснали деца, ако имате такива. Подчертано се налага да балансирате между служебни и лични приоритети…

До средата на август можете да хармонизирате връзките си, а ако сте сами- да срещнете любовта.

Творческият ви потенциал расте, той ще се цени по достойнство, особено, ако работата ви не е рутинна, позволява да се проявите и експериментирате. Препоръчително е и да сте по-внимателно към здравето си, особено, ако имате хронични заболявания.

 

 

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply