Седмичен хороскоп за периода 30.07 – 05.08

След Пълнолунието и Лунното затъмнение на 27 юли ние навлизаме в период на развръзки на минали събития. Тенденцията се усилва от факта, че Меркурий и Марс са ретроградни, така че продължават да ни застигат следствия от стари решения, действия и т.н. При това пикът от напрежение все още не спада, неустойчивата атмосфера навън в природата и вътре в душите ни все още бушува и създава условия за катаклизми, обрати и пожари- буквално и в преносен смисъл.

В подобна екстремна ситуация на различни нива ще ни е трудно да останем безразлични или безучастни на случващото се, трябва да помним, че дребни действия продължават да имат широко, дълготрайно отражение като минимум до октомври.

Най-засегнати са власт-имащи, лидери- в личното си обкръжение или по-голям мащаб.

Ще успяват предимно онези, които умеят да запазят хладнокръвие, не започват „войни“ и  конфликти, напротив- намесват се в тях, за да ги потушат или да извлекат ползи като посредници, странични и стратегически наблюдатели и т.н.

При ретрограден Меркурий и Марс- можем да си върнем пропусната възможност, най-подходящо е да се справяме с допуснати вече евентуални грешки, да откриваме варианти, които преди са убягвали от погледа ни. Подходящо е да се вслушваме във вътрешния си глас и натрупан опит. Така или иначе информационният поток ще продължи да бъде затормозен, няма да ни е лесно да приемаме гледна точка различна от нашата собствена, но за това пък по-гръмко ще изказваме личните си желания, цветно ще описваме своите преживявания, ще продължим да ставаме свидетели на ярки ораторски изказвания, вероятно звучащи категорично, но несъзнателно- неустойчиви, дори подвеждащи. Хубаво е да не вярваме на всичко чуто, да внимаваме какво говорим, защото после може и да съжаляваме.

Преувеличенията ще ескалират до края на седмицата, както и честолюбивите реакции, изглежда, че трябва да внимаваме повече от всякога да не нараняваме достойнството на някой, защото трудно ще ни го прости.

Продължават промени, понякога и изненадващи, които касаят материалното ни положение, това е общ поток, който може да ни увлече, за сега не толкова силно, но все пак е добре да набележим пробойните и да се ориентираме към нещо ново, нетрадиционно, което може да попълни пробойни и загуби. Във връзка с финансови приоритети Венера в Дева много ще ни помага да си правим разчет или все пак да не губим интереса си от поглед. Но под подобно влияние чувствата и връзките са пак така- хладни, разчетени, практично оценени. Венера в Дева може да подейства оздравително на материални приоритети, също отнасящи се до отношения…Какво пък, Дева „чисти“ всичко ненужно, слага ред, сега това засяга всичко ценно за нас, нека се възползваме!

Овен – Вашият управител Марс продължава да е ретрограден, така че поддържа съмнения и колебания в душата ви по кой път да поемете, какъв подход да изберете, особено що се отнася до партньорски и приятелски взаимоотношения, онези, които пряко рефлектират върху вашата сигурност-общо.

В този процес може рязко да решите да смените средата си, поне- някой хора да отпаднат от обкръжението ви, но това ще бъдат предимно онези ,които ви носят повече загуби, отколкото ползи-буквално и в преносен смисъл.

В положителен вариант предоставя ви се възможност да изправите стари грешки, да смените подхода си и да постигнете онова, за което преди не са ви стигнали силите.

В не толкова подкрепящ случай- пазете се от ескалиращо напрежение, евентуални конфликти, създаване на врагове, които могат да ви въвлекат в процеси, от които ще се измъкнете едва през октомври.

Шанс да откриете нещо ново, но всъщност добре познато старо, което ще подейства добре на имиджа и социалния ви статус, в частност-кариерно развитие и доходи. Може да се обърнете към стари шансове, поне-да разчитате на придобит вече опит и авторитет.

Телец – Водещи събития и тенденции засягат вашия дом и семейство, евентуални приоритети с недвижимо имущество. Пикът от показателни събития е вече зад гърба ви, но остават следствията, на които е добре да обърнете внимание, защото те могат да определят или посочат фона ви на съществуване и в бъдеще. Най-засегнати са родените през първи деканат на зодията, но и всички останали в различна степен.

Онова, на което можете да разчитате, за да подействате положително на тенденциите е да използвате нов, нетрадиционен подход за въздействие като трябва тази обновена линия на поведение да обслужва собствения ви интерес и свобода- в един по-широк смисъл на думата.

Пътуванията, взаимодействието с авторитетни личности стоящи далеч от вас могат да ви бъдат много полезни. Изглежда най- добре се справяте с приоритети, които се отнасят до по-далечното ви бъдеще, също, ако не изпускате от поглед пак така- по-далечни цели и перспективи на развитие.

Има кой да ви подкрепя, притежавате и достатъчно ресурси да въздействате на околните, така че дори и да се затвори една врата, друга ще се отвори.

Все пак мнозина съществуват в напрегната конкурентна среда, може да имате усещането ,че околните ви провокират и ако е така е по-добре да градите стратегии, отколкото да се въвличате в преки сблъсъци, освен, ако не сте готови за всички последици.

Близнаци – Меркурий вече е ретрограден и обикновено през това време вие преосмисляте ваши предишни решения, линия на поведение, връзки и т.н. Променливото ви настроение вероятно е провокирано и от неустойчивата ви среда на съществуване, усилен информационен поток, който ви мобилизира, кара ви да влизате в словесни битки, спорове, за да защитавате правата и интересите си. В повечето случаи успявате, все пак вие сте „царе“ сред ораторите и посредниците.

Но въпреки всичко трябва да сте много внимателни, за кратко може да имате усещането, че сте изолирани или не всичко зависи от вашите действия, напротив- реакциите на околните рефлектират върху вас, а вие трябва да сте много гъвкави, за да се справите.

Вероятно най-добрата тактика е да не прибързвате, дори и да се чувствате предизвикани за това. Ежедневието ви става все по-натоварено, до степен да се разпилявате в различни посоки, да губите фокус. Хубаво е да не преувеличавате случващото се, не всичко е такова, каквото изглежда, освен, ако сами не го раздухате с прибързано, иначе- перманентно ще откривате шансове, някой от тях ще са стари, но отново заставащи на пътя ви. Взаимодействието с далечни роднини или хора стоящи далеч от вас не е лесно, бъдете и по-внимателни при уреждането на документи, особено, ако касаят и някакви правни въпроси.

Рак – Водеща тема за вас е материалното ви състояние, онова, което имате-общо. Възможно е да ескалират събития, които да „тестват“ вашата стабилност, съответно- какво можете да задържите, евентуално- какво трябва да дадете, да „жертвате“, за да получите или да направите някакъв компромис.

Все пак е крайно непрепоръчително на този етап да теглите кредити, да давате пари на заем, да задлъжнявате-общо. На по-късен етап ще се окаже, че това е по-скоро загуба.

Концентрирайте се върху възможността да поддържате подкрепата, която можете да получавате от страна на влиятелни личности, институции и партньори, като избягвате конфронтации и неконструктивни спорове отново по чисто финансови приоритети, но не само.

Вие сте в силно трансформиращ период, вероятно ви предстои да правите важен избор, но не е добре да прибързвате, помислете първо къде са пробойните, реорганизирайте евентуални плащания, може да се замислите да си върнете стари източници на доходи, но това ще е възможно едва след 19 август, за сега обмисляйте, анализирайте.

През седмицата постепенно нарастват разходите- за любими хора, развлечения, хоби, а може и частен бизнес, ако имате такъв. Вероятно част от тях можете да редуцирате, помислете, консултирайте се и т.н.

Лъв – Меркурий е ретрограден от вашия зодиакален знак и ще ви принуди да преосмислите ваши минали решения, да промените линията си на поведение, за да се справите с бързо променяща се ситуация. Вероятно тя е провокирана от хора, които силно влияят на мнението ви.

Част от тях ще ви подкрепят, стимулират да се развивате, но други ще ви дразнят, конкурират и реално могат да навредят на социалния ви статус, ако се въвлечете в конфликти с тях. Най-засегнати могат да бъдат родените през първи деканат на зодията, но и всички останали в различна степен.

Опитайте се да редуцирате това въздействие като проявите търпение, изградите си стратегия, не бързате с изказани думи и т.н.

Все пак, ако нещо рязко се трансформира в близкото ви обкръжение и ви принуди да се освободите от него, вероятно и така е правилно, отива си онова, което е изживяло своето време или само внася смут и напрежение в душата ви.

Тестват се и партньорските ви отношения и нека случващото се ви носи удовлетворение, а не обратното.

Идеи за обновяване, разширение, премествания и др., които да обновят фона ви на съществуване ескалират и вие можете в пълна степен да влияете на тези процеси, в повечето случаи- вие ги инициирате и нека това ви донесе удовлетворение…

Дева – Ежедневието ви е доста натоварено и рядко протича по план и предварителен  график. Възможно е внезапни планове за пътувания, необходимост да уреждате документи да ви отклоняват от обичайния ритъм. Хора стоящи далеч от вас-буквално или в преносен смисъл обсебват вниманието ви, изненадват ви, а понякога разкриват и внезапни нови възможности, предоставят ви избор или ви поставят пред дилема.

Появява се шанс да насочите в по-положителна посока отношенията си с важни за вас хора-от партньори до деца, ако използвате нов и нетрадиционен подход, също-осланяте се на придобит авторитет, опит и т.н.

Информационният поток е много усилен, не е изключено да разберете за тайни процеси, недовършени дела, които ви действат деструктивно. Но не всичко е точно такова, каквото изглежда. То може да е преувеличено или ако изчакате- в края на август и началото на септември да се разреши поетапно и почти по инерция.

Меркурий е ретрограден, помага ви да вниквате в дълбочина на случващото се, да търсите и откривате първо причините и да откривате алтернативни начини за справяне.

Венера ви закриля до 06 август и каквото и да се случва, то може да бъде минимизирано, преодоляно по-леко  или превъртяно във ваша полза…

Везни – Вие сте изключително практични и успявате да откриете ползи там, където другите трудно успяват, пред вас могат да се разкриват и алтернативи за развитие, но е въпрос на избор дали ще ги приемете или не.

Въпреки всичко в душата на мнозина е хладно, вашият реализъм понякога може да води и до песимизъм. Вие анализирате и преосмисляте всичко ценно за вас, но в крайна сметка и общата тенденция е такава, че подобен подход може да ви подейства обогатяващо. Вие сте в прекрасен период да стабилизирате вашите позиции на работното място, да откриете начини да повишите доходите си.

Същевременно разходите ви също може перманентно да нарастват, защото инвестирате в себе си, по-добрия си имидж или се разпилявате по приятели и други близки хора…

Хубаво е да се пазите и от некоректно поведение, което пак така ще се отрази на джоба ви по различни начини и поводи.

В партньорските ви отношения може да тлее напрежение, което ако не се овладее ще предизвика рязка промяна и дори скъсване на връзки, тенденцията засяга предимно родените през първи деканат, но и всички останали трябва да бъдат по-внимателни.

Подходящо или необходимо време да се доказвате в колектив, да градите мостове, това ще гарантира бъдещите ви успехи и ще ви предпази от загуби-буквално или в един по-общ смисъл.

Скорпион – Родените през първи деканат на зодията са аналитични, твърди и безкомпромисни в своите решения, будят доверие и изискват мнението им да има чуваемост. Това може да гарантира в значима степен заемането на нови и по-авторитетни позиции.

Все пак не е изключено в този процес да ескалират разяснителни разговори, вие да се връщате към миналото, да го анализирате, да се стремите да промените качествено важни за вас взаимоотношения. И не без причина, а защото се чувствате предизвикани от партньори-лични или делови, от влиятелни личности или външни, изненадващи, бързо развиващи се събития, които ви подтикват да реагирате. Хубаво е, че възникват варианти за развитие и те се коренят в собствените ви преценки, изказани думи и т.н. Все пак известен стрес не е изключен и ако нещо е на път да си отиде от живота ви, не го задържайте, защото ще ви действа по-скоро дестабилизиращо.

Не са изключени изненади в дома ви, отнасящи се до семейство и недвижимо-имущество, звездите предупреждават да избягвате конфликти. Влейте тази енергия в ремонти, друго ,което ще подобри атмосферата…

Родените през втори деканат са успешни, привличат късмет, любов, пари…минават „между капките“, ако все пак ескалират провокативни ситуации.

За всички скорпиони без изключение- периодът е показателен за техния имидж, социален статус-общо, продължават да ви застигат развръзки, ключови и преобразуващи тенденции.

Не е нужно да бързате, някой процеси се бавят, леко ще се завлачат, поне до 19 август, но после всичко ще тръгне напред. За сега- вижте какво внася смут и съмнения в душата ви, възползвайте се от известен толеранс на време, за да изберете най-правилната посока, после бързо ще наберете скорост по нея…

Стрелец – Възможно е да имате силното желание да излезете извън границите на познатото и действително да го направите като пътувате, разширите кръга си на влияние като общувате с хора, които са извън близкото ви обкръжение. Тенденцията може да ви сблъска с необичайни ситуации, изненади, понякога справяне с дълго трупани въпроси в миналото, които не са открили своето решение. А може да узнаете тайни и те да ви бъдат особено полезни.

Информационният поток ви носи изненади, особено на родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен. Следва да сте по-внимателни, ако пътувате, ако имате кола и т.н.

Воювате за своите интереси и така е правилно. Все пак е целесъобразно да не преминавате определени граници на добрия тон, защото ще постигнете точно обратния ефект.

Подходящо е да разчитате предимно на опита си. Материалното ви положение е все още неустойчиво, но се оформят шансове да откриете нови и стабилни източници на печалба, според променящите се условия на труд. За сега може да получавате само първи „сигнали“, но не изключени и бързи преобразувания. Следете за тенденциите, „усетете на къде духат ветровете“ и ще успеете да извлечете ползи, да превъртите евентуални провокации в позитиви.

Козирог – Възможно е да изпитвате някаква несигурност, която е свързана предимно с финансовото ви състояние, в оптимален вариант променяте подхода си, търсите и намирате варианти, които ще стабилизират материалното ви състояние като се осланяте на подкрепа-от страна на влиятелни личности, партньори, че и институции.

Не е изключено и да имате усещането ,че сте на прага на житейски кръстопът, а каква посока ще изберете- зависи много от близкото ви обкръжение, така че трябва да се концентрирате в тази посока- да получавате подкрепа, да се сдружавате и т.н.

Ще има личности, които ще ви подкрепят силно, но за съжаление ще има и такива, които повече ще обещават, отколкото реално ще са на ваша страна, а в по-неприятна форма- направо могат да ви действат подвеждащо и да предизвикат загуби. Така че е полезно да внимавате на кого се доверявате.

Най-много енергия влагате, за да стабилизирате доходите си, усилията ви за сега не винаги дават очаквания резултат, но нека това не ви притеснява, после- инвестираните време и усилия могат да ви се върнат с лихвите, да кажем- през септември и октомври. Важно условие е, да избягвате остри конфронтации с определени персони, защото ще се провокира точно обратния ефект. Помислете, изградете си стратегия…

Водолей – Продължават да се осветяват вашите партньорски отношения, пикът от събития и тенденции са вече зад гърбави, но през тази седмица се раздухват последиците и нека те да бъдат позитивни за вас.

Вероятно мнението на вашите партньори- лични или делови е неустойчиво, може да имате усещането, че се колебаят…Не е изключено да ескалират и стари неразрешени казуси, които трябва да обсъдите спокойно.

Самите вие, особено родените през първи деканат може да се чувствате, че сте на прага на житейски кръстопът, изпитвате колебания за собствените си действия.

На този етап е препоръчително да се въздържате от прекалено резки и остри реакции, дори и да се чувствате провокирани за това, защото ефектът на по-късен етап ще бъде точно обратния, на който сте се надявали.

Същевременно разполагате с достатъчно енергия, за да се справите с всички ескалиращи провокации. В значима степен вие определяте тенденциите според собствения преосмислен подход и т.н.

По въпроси с дом, семейство, недвижимо имущество- може да ескалират внезапни, бързи промени, те пак са като скачени съдове за собствените ви реакции. Усетете на къде „духат ветровете“, особено родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен и вземете своевременни мерки.

Родените през втори деканат са в хубав период да повишат доходите си.

Всички Водолеи без изключение са във важен период относно социалния си статус, посоката зависи предимно от важни за вас взаимоотношения, имайте го предвид…

Риби – Ежедневието ви е много натоварено, възможно е и да ви застигат минали и неизпълнени ангажименти, в друг вариант- решавате да пренаредите приоритети се , за да сте по-успешни и т.н. Не е изключено и да се съмнявате за професионалния ви път на развитие, но сега е подходящ моментът, ако съществуват някакви недоразумения, да потърсите и намерите варианти, за да ги разрешите.

Родените през първи деканат може да спечелят нещо по един внезапен и бърз начин, също да открият нов източник на доходи, въпреки че на този етап не е подходящо да се подписват договори, а едва след 19 август, поне- можете да очертаете, преговаряте за съответните шансове.

Родените през втори деканат са под защита на висшите сили, върви им на различни нива, особено- в юридически казуси, повишение на квалификация, разширение на хоризонтите чрез взаимодействие с хора извън близкото обкръжение.

Родените през трети деканат живеят сравнително спокойно и могат на този етап в значима степен да направляват събитията.

Всички риби без изключение трябва да направят нужното, за да стабилизират позициите си на работното място като се възползват от опеката на влиятелна или власт-имаща особа.

Полезно е да се пазите от скрити врагове, да сте по-внимателни към здравето си…

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply