Седмичен хороскоп за периода 29 Февруари – 06 Март

През настоящата седмица Слънцето продължава своя ход в сектора на Риби, а той се свързва с края на годишния цикъл, който между впрочем се отразява и в природата, която очаква скоро да се събуди под влияние на идващата пролет.

На този етап обаче, повечето от нас ще изпитат липса на достатъчно сили и енергия, мотивация за действие. Умора, разсеяност, слаб имунитет са част от прогнозата и предупреждават да сме по-внимателни, както към психическото, така и към физическото си здраве. През втората част на периода тенденцията ще прерасне в раздразнителност.

Луната е намаляваща и така аспектирана, че по-важните дела е добре да ги отложите. Не е препоръчително и да стартирате нови инициативи, защото вероятността да се появяват непредвидени обърквания е повече от голяма.

Само големи усилия могат да довеждат до желания резултат и пак ще са съпътствани от някакви спирачки и препятствия, които трябва да се преодоляват. В значима степен те могат да се явяват при взаимодействие с държавни институции, по-възрастни и авторитетни лица, които ще внесат известно напрежение в ежедневието ни, ще изпитат търпението ни. Но няма смисъл от противопоставяне и спорове, повечето от перспективите са вече задействани и се движат напред по инерция.

За да извлечем някаква полза все пак, подходящо е да се концентрираме върху някакви оздравителни процедури, особено по отношение на хранене и диета. Интуицията е усилена в пъти- вслушвайте се във вътрешния си глас, мечтайте, визуализирайте прекрасни картини, които после да видите на яве.

Социалната активност, общуването с приятели може да ви донесе, ако не ползи, то поне удоволствие. В това поле можем да разчитаме на добронамереност, а и съпричастност.

Чувствата към любими хора са хладни или добре премерени, адекватни на това, което даваме и съответно получаваме. В този смисъл, в колективите, в които съществуваме са възможни преобразувания или пренареждане на позиции. Дайте най-доброто от себе си и ще ви оценят по достойнство, може да спечелите и неочаквана опека, поддръжка от когото трябва и в точния момент.

Основен фон за периода продължава да бъде- раздяла с илюзии, остра нужда да се оставят непродуктивни модели на съществуване зад гърба…

 

Овен – Традиционно през това време на годината вие приключвате годишен житейски цикъл, който ви подтиква да правите равносметки и да се връщате към миналото. В този смисъл може да се концентрирате върху въпрос дълбоко залегнал в подсъзнанието ви или чиито корени са в по-далечното минало, но ви тревожи и настойчиво ви подтиква да вземете мерки. Интуицията ви работи на много бързи обороти, възможно е спонтанно да осъзнаете истина, да разкриете тайна, да оформите ясно  становище- какво препятства пътя ви към успеха и какво съответно ви помага.

В този процес успявате да поддържате висока креативност, която спонтанно привлича към вас погледи- изненади и подкрепа от приятели, нови почитатели, хора, на които да разчитате. От друга страна- разяснителни разговори през втората част на периода ви помагат да разберете на кого в действителност можете да разчитате, съответно-не.

Рутинната работа ви натоварва повече от обикновено или имате нужда от почивка, да намалите темпото. На хоризонта се оформят допълнителни възможности за реализация, които могат да бъдат постигнати чрез общуване с авторитетни лица, при пътувания, идеи за допълнителна квалификация, като се осланяте на далечни роднини.

Вашият управител и покровител Марс е в Скорпион, така че ще ви стимулира да отделите голям енергиен ресурс първо за изграждане на вид стратегия към избраната цел, а после да се впуснете в нейната реализация. И така е правилно. Подобен подход може не само да ви предпази от грешки, но и значително да повиши шансовете ви за социален успех до август, който така или иначе изисква промяна.

Понеделник е най-показателен в това отношение- обръщайте внимание на случващото се, то е своеобразен лакмус за по-далечни перспективи. Във вторник, сряда и четвъртък ентусиазмът е премесен с големи отговорности, способни да ви превъртят на друго ниво, пропорционално на положените от вас усилия, а и натрупана инерция в избраното от вас направление. В петък и събота дребни действия имат широк отзвук за имиджа ви, а в неделя- приятни известия,  разтоварвате се  сред приятели.

 

Телец – Приятели, колеги, хора от близкото ви обкръжение, с които общувате в ежедневието си сега ви указват подчертано силно въздействие. От една страна околните през настоящия период могат да се превърнат в мост към собствените ви успехи, а от друга- да ви поставят в позиция, която изисква подчертано да се доказвате и да зависите от тяхното одобрение.

Въздействието на другите върху вас е толкова силно, че могат да ви подтикнат да промените първоначалните си намерения, като се доверите на тяхната оценка и визия за бъдещето. Не е изключено обаче социалните ви позиции  на работното място и в колектив да се проверяват към настоящия момент и в такъв случай би следвало да сте по-внимателни към онова, което чувате, да не се предоверявате и да „отсявате сеното от плявата”. И без това до средата на март повечето от вас ще извършат своеобразна „чистка” около себе си, защото ясно ще разберат на кого могат да разчитат и кой повече се възползва от тях при това с не твърде коректни средства. Всъщност още през втората част на настоящия период ескалира необходимост от разяснителни разговори при спорни позиции.

През цялото време сте закриляни от вашата покровителка Венера, която ви подтиква да се представяте в една по-различна и нетрадиционна светлина, но също така и доста харизматична. Вие спонтанно откривате алтернативни, обходни пътища към вашите желания, при условие, че преките са затворени. Понякога шансовете пред вас се оформят по един неочакван начин, произтичат от личности, за които не сте подозирали и са извън близкото ви обкръжение.

В понеделник- популярността ви расте, ваши партньори- лични и делови обсебват вниманието ви. В сряда и четвъртък звездите ви подтикват да коригирате част от първоначалните ви планове. Доверявайте се основно на себе си и се пазете от подвеждане. В петък и събота- звездите са на ваша страна, конструктивното ви поведение разширява хоризонтите пред вас- в пряк или преносен смисъл, а в неделя  обсъждате важни теми, имащи дълготрайно отражение.

 

Близнаци – Настъпва един от най-важните периоди за социалния ви статус, през който имате шанс да набележите бъдещи тенденции, да зададете нов вектор на развитие, като дребни действия ще имат дълготрайно отражение и вие сами ще се убедите в това. До голяма степен успехите ви обаче зависят от вашите партньори-лични или делови. Обстоятелствата около тях се променят и рефлектират върху вас или пък вие подчертано ще трябва да се съобразявате с тяхната воля и изисквания.

Ежедневието ви продължава да е твърде натоварено от ангажименти, като през втората част на периода тенденцията може да е премесена с необходимост от пътувания, уреждане на юридически казуси, общуване с хора, които стоят далеч от вас- в пряк или преносен смисъл. Подобни теми създават напрежение, но същевременно могат да намерят положителен изход или да имат благотворно влияние върху развитието ви.

В ежедневието си ви се налага да проявявате стратегия, да търсите и намирате обходни пътища към собствените ви желания и намерения, а до колко това е правилно- получавате „сигнали” още в понеделник, които се запечатват в нов ритъм.

Във вторник и сряда стари теми звучат на нов глас относно близкото ви обкръжение и отношенията ви с тях. Не са изключени разяснителни разговори или пък да осъзнаете някаква истина. В четвъртък, петък и събота ви занимават чисто финансови въпроси, това са дни на равносметки и променени нагласи. В неделя все повече се чувствате в свои води.

 

Рак – Фокусът ви от внимание все повече е върху далечни роднини, необходимост от пътувания или уреждане на спорни казуси, дори и чисто юридическо оформление на важни за вас въпроси. Същевременно развивате позиция, която се цени от влиятелни личности, авторитети, на които можете да разчитате.

Ежедневието ви е извън обичайния ритъм, но поемането на допълнителни ангажименти ще се цени по достойнство и може реално да повиши не само оценката към вас, но и реално да повиши доходите ви, особено,  ако сте на хонорар, а не твърдо заплащане.

Любовта и всичко ценно за вас се преоценява и дано оценките са в по-положителна посока, а не обратното. При всички случаи- изграждате нова стратегия относно близки до сърцето ви хора и не без основание разбира се. Показателен или превключващ по тези теми е понеделник, обърнете внимание на случващото се ,канализирайте събитията в една по-подходяща за вас посока.

Вторник, сряда и четвъртък са натоварени, но много резултатни и полезни. Пазете се все пак от пренапрежение, което може да рефлектира и върху здравето ви, то е по-уязвимо то обикновено. В петък и събота- ваши партньори/лични или делови/- изискват допълнително внимание, възможни са разяснителни разговори, внасящи значима яснота по приоритети за вас теми. В неделя- повечето от вас се нуждаят от почивка.

 

Лъв – Периодът е силно трансформиращ за вас поради променени и обективно нови условия на съществуване или защото желанието ви за обновление в начина ви на живот е толкова силно, че вие сами търсите и намирате допълнителни пътища за реализация.

Причините за това могат да бъдат чисто материални- например нараснали разходи за близки хора, хоби, развлечения, частна инициатива, както и ескалираща необходимост от уреждане на имотни или наследствени въпроси или такива, които се отчитат за „чужди ресурси”- на партньори, банки и т.н.…

Добрата новина е, че можете да разчитате на  подкрепа и одобрение от страна на другите. Сега вие по-лесно печелите симпатии или се сдобивате с партньори, които да подкрепят собствените ви успехи и желания.

Всъщност, ако нямате човек до себе си, можете да го откриете през настоящата седмица и ако това се случи, тогава връзката може да прерасне в сериозно обвързване.

В понеделник се раздвоявате между лични и служебни приоритети, тонусът не е много висок или трябва да се пазите от нервни пренапрежения.

Във вторник, сряда и четвъртък притежавате доза късмет, но той е резултат и  награда за оригиналния  ви и творчески подход за близки до сърцето ви въпроси. Това са дни, през които ревизирате чувствата и привързаността си. В друг вариант- любими хора /включително и деца/ имат повишена нужда от вашето внимание. В петък и събота сте много натоварени, понякога и с непредвидени задачи за изпълнение. В неделя- популярността ви расте, мнозина ще прекарат приятни мигове със своята половинка или ще изгладят евентуални недоразумения.

 

Дева – Партньорските отношения се превръщат във водеща тема за вас, защото имат повишена нужда от вашите грижи и внимание или понеже обстоятелствата около тях са други и ви принуждават вие да „сверите вашия часовник” от ангажименти с  техния- образно казано.

Каквито и да са причините обаче, за вас е водещо да знаете, че настъпва превключващ етап за връзките ви и е редно сега да ги канализирате в една по-подходяща за вас посока, защото зададените перспективи после ще ви влияят поне до юни. От друга страна, точно „другите” на този етап се явяват важно и превключващо звено към всяка една ваша цел. Така че е редно да бъдете максимално социално активни, така ще разширите хоризонтите пред вас ще се оформят допълнителни или по-високи шансове за развитие.

Същевременно в дома на мнозина ескалира недоразумение или напрежение, коренчето на които е от доста време. Що се отнася до семейството и близките ви, вероятно ще прозрете някаква истина, а това винаги е полезно, дори когато се разминава с очакванията ви. Поне ще можете да потърсите в дълбочина най-правилния подход за разрешаване на подобни въпроси.

На работното ви място намирате все повече поддръжници, а някой от вас могат да срещнат и любовта сред свои колеги.

В ежедневието ви има много изненади, но повечето от тях ще бъдат подкрепящ вашето развитие и спонтанна награда за вашето старание и отдаденост.

В понеделник информационният поток е много усилен- важни новини и разговори. Във вторник, сряда и четвъртък  ви е трудно да намерите баланс между лични и служебни приоритети. В петък и събота звездите са на ваша страна, успявате да превъртите евентуални негативи в позитиви или се справяте достойно с всички предизвикателства. В неделя „почивате” активно.

 

Везни – В последно време ежедневието ви е все по-натоварено, защото се нагърбвате с допълнителни задачи за изпълнение или условията ви на съществуване са се променили. В друг вариант  повишените изисквания и/или ангажименти са продуцирани от страна на шефове или по-възрастни и авторитетни лица, които внасят нов тон в живота ви.

През тази и следващата седмица тенденцията може да се превърне в причина за известен хаос или напрежение, но за вас е по-благоприятно да заложите на дипломацията, а не пряката конфронтация и евентуални спорове.

Въпреки всичко, разяснителни разговори през настоящия период са повече от вероятни, особено в дните до четвъртък. През тях може да препотвърдите договори и отношения, а може и да ги скъсате. Като минимум- получавате ценни новини, които внасят някаква яснота по приоритетни за вас въпроси.

В понеделник- можете да повлияете на финансовото си състояние, а във вторник, сряда и четвъртък- получавате новини, които могат да преобърнат ситуацията около вас. В петък и събота- тонусът ви не е много висок, а в неделя с по-голяма лекота постигате целите си.

 

Скорпион – През настоящата седмица постепенно се изострят въпроси свързани с финансовото ви състояние, защото са нараснали разходите за любими хора, защото инвестирате в творчески проекти или собствен бизнес, или пък са на лице променящи се условия на труд. Каквото и да е, би следвало да обърнете внимание на случващото се, особено във вторник и сряда, защото то може да е показателно за по-дълъг период от време- на какво можете да разчитате, съответно какво трябва да преодолявате.

До голяма степен семейната среда сега за вас е подкрепяща и не само, а за мнозина-повод за някаква сърдечна радост или обогатяване- в пряк или преносен смисъл. Ако са на лице вид разногласия в този сектор- можете да ги изгладите до края на периода, стига да пожелаете.

В понеделник може да сте доста напрегнати поради множество задачи, които трябва да изпълните. Изградете си стратегия, която да преследвате и така може да се предпазите от нервно напрежение, което иначе може да ескалира постепенно през последните дни. В четвъртък, петък и събота- важни новини, които внасят яснота по приоритетни въпроси. В неделя предпочитате да си почивате или домашните дела ви приковават у дома.

 

Стрелец – Дома и семейството все повече отнемат от времето  и вниманието ви. През настоящия период могат да се оформят и/или да изкристализират нови и трайни тенденции. При всички случаи седмицата е много показателна за онова, с което трябва да се справяте в това поле- до каква степен честолюбивите ви амбиции са подкрепени от тези на близките ви и допринасят за тях и до каква степен се свързват повече с грижи и отговорности.

Сатурн от вашия зодиакален знак настойчиво ви „бута” към трайни промени, които ще засегнат различни сфери от живота ви, а сега и почти до края на март- полето, което трябва да трансформирате или да канализирате събитията в една по-подходяща за вас посока, да зададете по-позитивен фон за следващото полугодие катоминимум е точно- дом, семейство, близки и роднини.

На какво можете да разчитате? Общувайте с повече хора, социалната ви активност може да доведе до внезапни нови перспективи пред вас, да отключи допълнителни алтернативи, които преди не сте отчитали за възможни.

През втората част на периода това може да е повод за разяснителни разговори, а също и да разберете някаква тайна. Ако имате недоброжелатели- задължително те ще се идентифицират до средата на март.

В понеделник е добре да бъдете по-внимателни, да планирате на момента, за да можете да реагирате на изненади. В друг вариант- тонусът ви не е много висок и се разпилявате между различни въпроси за разрешаване. Във вторник, сряда и четвъртък привличате внимание, на повърхността изплуват всички трупани емоции … В петък и събота ви занимава финансовото ви състояние- шанс за печалба, бонус или повишение, но също и риск от необмислени харчове. В неделя- повечето от вас се разтоварват в приятна компания. Интересни, неочаквани известия.

 

Козирог – Продължавате да сте в процес на изясняване на сложни ситуации, чиито корен е в по-далечното минало, а в друг вариант- нуждаете се от по-голяма яснота относно бъдещи перспективи и водите активни преговори, разяснителни разговори. През това време, ако е имало някакви съмнения или обърквания относно вашето мнение и това на важни за вас хора, то сега може да се разплетат, подобно на сложен и дълго заплитан възел. Възползвайте се от ситуацията- знанието винаги е сила, а тя е преумножена към настоящия момент от забележителната ви воля и намерение да преследвате целите си до край.

През тази седмица- шанс да повишите доходите си, да получите вид алтернативи за развитие, допринасящи за по-добрия ви социален статус. Същевременно не са изключени и спорове, които постепенно ескалират по чисто материални въпроси и нека те да бъдат конструктивни. Не са изключени принудителни пътувания или командировки, които после да се окажат много полезни за вас.

Бъдете внимателни на пътя, не е подходящо време обаче за закупуване на автомобил.

В понеделник- работите в конкурентна среда, налага ви се да се доказвате повече от обикновено. Разбирате на кого можете да разчитате. Във вторник, сряда и четвъртък- шансовете за успех идват от далечни или неочаквани източници. В петък и събота вие направлявате събитията, а в неделя може да се „поглезите”, да удовлетворите ваша прищявка.

 

Водолей – Основна тема е материалното ви благополучие и/или стабилност, понеже доходите са променени или разходите са нараснали значително.

Периодът е удачен да направите нужното, така че да повишите социалния си статус. През цялото време сте закриляни от Венера, която все още е във вашия сектор и ви помага с по-голяма лекота да печелите симпатии, да налагате волята и желанията си. Искайте, за да ви се даде, бъдете социално активни и някой от новите възможности ще нахлуят в живота ви по един неочакван начин с изненадващи новини.

Вие сте убедителни в изказа, преследвате целите си до край, склонни сте да разказвате и разкривате преживяванията си, а това постепенно може да ви въвлече в спорни ситуации, които ще изпитат търпението ви, ще ви изправят пред повишена конкуренция. За това става ясно още в понеделник, ден, който може да зададе тон на цялата седмица. Бъдете внимателни, дайте най-доброто от себе си ,защото дребни действия сега имат широко отражение. Вие сте под светлината на прожекторите, а по различни поводи ви се налага да действате повече стратегически, за да имате успехи, отколкото спонтанно.

Във вторник, сряда и четвъртък- стари приятели напомнят за себе си, налага ви се да се съобразявате с авторитети от близкото ви обкръжение, разбирате на кого можете да разчитате. В петък и събота онова, което сте отложили за разрешаване или отчитате за „извън контрола ви” отново напомня за себе си. Водете спокойни и конструктивни, за да превъртите събитията във ваша полза. В неделя- звездите са на ваша страна.

 

Риби – Вие сте под влияние на ярки мечти, но и равносметки, които ще ви подтикнат стратегически да поемете по-големи отговорности или да помените линията си на поведения. Нептун усилва като с лупа онова, което желаете, но също и страхове, трупани във времето неразрешени въпроси. Настоящия период ви дава ясни сигнали- на какво можете да разчитате ,кои са слабите звена ,които трябва да отстраните или оставите зад гърба си, защото са изчерпани и ще напуснат живота ви по желание или принуда. Това е валидно за всички, но особено за родените през седмицата.

До август възможен вариант за превъртане на вид негативи в позитиви е общуването с влиятелни лица, също и хора, които се отчитат за „далеч стоящи” от вас, повишаване на квалификацията, пътувания и премествания, разрешаване на спорни или юридически казуси с близки и роднини.

Напомням, че вие сега градите нова житейска програма, а докато е Слънцето във вашия сектор е добре да канализирате бъдещите перспективи в една по-подходяща за вас посока като отстраните негативите и наблегнете на онова, което ви подкрепя- ще имате достатъчно „сигнали” в това отношение.

Сатурн ще изисква от вас, ако решите да обновите начина си на съществуване да поемете по-големи отговорности. Вероятно резултатите няма да са веднага, но ще бъдат полезна инвестиция, която за дълго ще ви подкрепя, при това- не само през настоящата година.

Любовта е хладна или се ревизира, факт, който може да ви подтикне към други авантюри или поне да смените тона, с който общувате и нека той да съответства на визията ви за бъдещето в по-далечна перспектива.

В понеделник имате шанс да разширите хоризонтите пред вас като общувате с повече хора или търсите-намирате подкрепа от влиятелни лица. Вторник, сяда и четвъртък са важни за имиджа и социалния ви статус. Дните са показателно, но може и да са превключващи, превратни… В петък и събота- сте в център от внимание, околните ви оказват силно въздействие, някой могат да ви издигнат, но други да ви „завлекат”- „отсявайте сеното от плявата”. В неделя- предпочитате уединението, имате силна интуиция.

 

 

 

 

снимка: astrogalaxy.info

източник: http://horoskop-astrom.com/

 

No Comments Yet

Leave a Reply