Седмичен хороскоп за периода 25 Април – 01 Май

След Пълнолунието през изминалата седмица сега настъпва време, когато ще трябва да се движим според зададени тенденции през изминалия близо месец, който за мнозина беше доста бурен и изпълнен със събития- за едни спонтанно озоваване на съвсем нов път на развитие, за други- вид развръзки в личен и професионален аспект, за трети равносметки под влияние на много силни емоционални преживявания,  които на този етап като последица ще трябва да се изправи в една по-позитивна посока.

Разбира се, горе-споменатата тенденция не се гради само върху тълкувания от Луната, но и от факта, че голяма част от планетите, които отговарят за социалния ни статус се движат ретроградно, а от 28 април към тях ще се присъедини и Меркурий, който също ще ни връща назад в близкото минало, така че ще ни подтиква към анализи, варианти, които да отпушат по-добри перспективи пред нас. Винаги е хубаво да имаме план А и план Б, В…, но при ретрограден Меркурий най- добре могат да се оценят различните варианти, като се обърнем към натрупан опит, съответни уроци и т.н.

Ретроградния Марс също ще действа в посока- да изправим стари грешки, пропуски, да усъвършенстваме своите начинания, така че после при обръщането на планетите отново в директен ход- да постъпваме по-целесъобразно, така че да сме по-успешни…

Обобщено, звездите към настоящия период изискват да забавим ход, да се огледаме в общата житейска картина, която ни обикаля, преди да продължим напред. Подобни  „паузи” са полезни, дори от гледна точка на психическото и физическото ни здраве и животът перманентно ни подтиква към тях- „след дългия ден трябва да има спокойна нощ, а утрото е по-мъдро вечерта”, така че след кратка „въздишка”, отново ще можем да получим своите шансове в началото на май.

За сега е полезно да знаете, че периодът е крайно неблагоприятен да се започва нещо ново, подходящо е само да се доразвива, усъвършенства и шлифова вече постигнатото, поне да се анализира…

През първата част от седмицата се чувстваме много натоварени или изпитваме силно вътрешно напрежение, че има много неизпълнени задачи, а като че ли не достига време и ресурси, за да ги доведем до край. През втората част- социалната активност нараства, така че дава благоприятна атмосфера да прекараме почивните дни в приятна компания, да порадваме сърцето с хора, които са се сетили за нас и са демонстрирали внимание.

Във всеки един момент винаги може да ви повлияе положително вярата в собствените сили. И не забравяйте- „потенциалът ражда събития”.

 

Овен – Слънцето от Телец ще се стреми да приземи натрупаните силни преживявания през изминалия месец с практични оценки и равносметки, така че по-ясно и коректно ще можете да се ориентирате към онова, което е наистина полезно за вас, а не се продуцира само от желания, страсти- към конкретна идея или човек.

Рутината през тази седмица ще ви натоварва повече от обикновено, но натрупани ангажименти едва ли ще ви дадат шанс да почивате, поне не-през първата част от периода.

Хора, които се отчитат за „далеч стоящи” от вас- в пряк или преносен смисъл ще са повод за напрежение, това може да са също „далечни роднини”, висше-стоящи личности. В друг случай у вас ескалира някаква морална дилема- по-кой път да поемете, при трети- се натяга положение с юридически казуси. При всички горе-споменати теми сега е подходящо да забавите ход, да не прибързвате, да се огледате за различни допълнителни варианти, при условие, че в миналото поетата посока не е довела до удовлетворение.

Венера ви закриля до 28 април- възползвайте се максимално от тази планета, като се само-рекламирате например, общувате с повече хора- това може да отпуши неподозирани и стабилни шансове.

Телец – Слънцето вече „осветява” вашия зодиакален знак, а по друг начин казано- вашия собствен потенциал, който по-лесно ще можете да демонстрирате пред другите, а те пък ще трябва да го забележат, оценят по достойнство.

Факт е, че все още може да имате усещането ,че не ви достигат сили, за да се справите с всички предизвикателства, особено в частта на финансите, но на 28 април Венера- вашата покровителка ще навлезе в Телец и ще ви закриля близо месец, ще създава щастливи обстоятелства, така че да спечелите онова, което би порадвало сърцето ви или пък се отчита за полезно за вашето бъдеще. Ако Венера не сбъдне всичките ви желания, значи те не са вашите „дарове”, но ще има други, към които ще трябва да обърнете поглед и да, шансовете пред вас се преумножават.

По кой път да поемете- ще сте склонни много да размишлявате, да се връщате назад към миналото, особено през последните дни. Повечето от вас настойчиво се съсредоточат върху един приоритетен въпрос, който ще се превърне във фокусна точка и през май, а различните варианти, които ще обмисляте, ще се окажат в основата на значими промени.

В понеделник и вторник най-силно са показани бъдещи перспективи, на какво можете да разчитате, какво трябва да преодолявате в един по-далечен план. В сряда и четвъртък действате много конструктивно и можете да постигнете отлични резултати в обективно сложна и/или изпитваща атмосфера на доводи и контра-доводи. В петък, събота и неделя- по различни поводи сте в център от внимание, дайте най-доброто от себе си, все едно ви гледат или преценяват под лупа.

 

Близнаци – Звездите все по-силно ви подтикват към равносметки, вземане на важни решения, които явно на този етап не искате да изказвате публично или поне оставяте нещо недоизказано и за себе си.

Причините може да се коренят в обикалящата ви среда, която или иска да ви променя и да ви влияе силно, или изглежда не проявява достатъчно разбиране към собствените ви виждания. Тенденцията ще ви подтикне да се замислите за вид алтернативи за бъдещото ви развитие и то на различни нива- от професионална реализация, до обвързаност, при условие, че настоящето не ви носи нужното удовлетворение. И да, различни нови шансове и варианти ще се разкриват пред вас през следващите няколко седмици, понякога по един неочакван начин, друг път- като получите подкрепа и то от лица, които не са от близкото ви обкръжение.

На този етап е полезно да помните, че не е удачно да се конфронтирате, а да градите връзки, и „мостове”, защото просперитетът и реализацията на желанията ви зависят повече от всякога от подкрепата и одобрението на околните.

Вие сте отлични стратези по рождение, а тази тенденция ще се усили в края на периода и след като Меркурий обърне своя ход в ретрограден. През следващия близо месец вие ще търсите обходни пътища към вашите цели, поне много внимателно ще ги обмисляте и да, това ще се окаже много подкрепящо обстоятелство за вас…

В понеделник и вторник – ескалира всичко натрупано във взаимоотношенията ви-лични или делови. Дните са важни за вашата популярност, статус, дайте най-доброто от себе си, насочвайте в една по-позитивна посока. Ако има някакви претенции или „опорни точки” в лицето на „другите”- ще можете да ги разберете и оцените. В сряда и четвъртък ви занимават чисто финансови въпроси- не са изключени подобни разговори с вашите близки на тема- „какво давам, какво получавам” и т.н., особено в семейството. В петък, събота и неделя- звездите са на ваша страна и ви позволяват да „развихрите” въображението си и с по-голяма лекота да постигате намеренията си, да въздействате на любими личности. Някой от вас ще предприемат пътувания и в повечето случаи- ще прекарат приятно, но и изненади не са изключени, както и бързо променяще се обстановка.

 

Рак – Популярността ви расте, вашата активност перманентно се увеличава и/или необходимостта повече да се доказвате пред важни за вас хора, за да завоювате по-доби позиции за себе си или поне да съхраните статуквото. Вероятно ще е необходимо да се „нагаждате” повече от обикновено към чуждите виждания и/или „ да си сверявате часовника” в частта- общи интереси.

При подобна тенденция със сигурност ще се появят поводи да преосмислите някой връзки, да търсите варианти да ги оздравите, но също – нараства вероятността да се появят ваши почитатели, поддръжници, личности на които да разчитате, тенденцията се усилва през последните дни на седмицата и ще ескалира почти през целия май.

В понеделник и вторник ежедневието е много натоварено от ангажименти, някой от които и допълнителни, непредвидени, внимавайте това да не прерасне в нервно напрежение, пазете се от конфликти и/или по-остри спорове, особено на работното ви място. В сряда и четвъртък- фокусна точка са вашите партньорски отношения- дните са много показателни в този смисъл, при някой- развръзки при натрупани вече енергии и/или разяснителни разговори. Същевременно, сега най-силно можете да влияете на подобни теми. В петък, събота и неделя се раздвоявате между практични оценки и усилваща се емоционалност, способна да ви подтикне към равносметки. Пазете се от необмислени или спонтанни харчове…

 

Лъв – Настъпва важен период  за социалния ви статус- кариерно развитие и/или брачни отношения. На този етап ще намалите максимално устрема си напред, за да прецените най- вярната и благоприятна за вас посока и разбира се- поводи за това ще има, както нови възможности, така и провокации.

През следващия близо месец дребни действия ще имат широко отражение върху бъдещите ви перспективи, като минимум- имидж пред околните, който се променя в резултат на обновена линия на поведение от ваша страна. Някаква тема и варианти настойчиво ще се въртят около вас със съответните развръзки в края на май. Възможностите пред вас постепенно ще се увеличават и почти пропорционално на нарастващите ви амбиции и концентрация от усилия в дадено направления.

В понеделник и вторник звездите са на ваша страна, притежавате доза късмет, умеете да извличате ползи и в обективно сложни ситуации. В сряда и четвъртък ежедневието ви е много натоварено ,понякога с допълнителни и непредвидени ангажименти, но действията ви са резултатни и се ценят по достойнство. В петък, събота и неделя привличате внимание, няма да ви липсва приятна компания.

 

Дева – Звездите ще ви дадат шанс да разширите хоризонтите си пред вас като увеличите кръга си от познати, влиятелни хора и поддръжници, с които да общувате със съответните ползи от това, като предприемете реални пътувания,  действия, които да повишат образователния ви ценз, може и знания по интересуващия ви профил, а всичко горе-споменато ще има благотворен ефект върху социалния ви статус- генерално,  тенденцията ще се усилва почти през целия май и ще има особено благотворен ефект върху реализацията на собствените ви планове.

И така, като че ли шансовете пред вас и в повечето случаи не са в близкото ви обкръжение. А у дома- ескалира някакъв възел от неразрешени въпроси. Те може да са свързани с конкретна личност, която се отчита като по-агресивна , стимулираща ви да действате в дадена посока или пък- изпитваща търпението ви и действаща повече като дразнител, отколкото да има полезно въздействие. В този смисъл- най-показателни са за бъдещи тенденции- понеделник и вторник, когато стават ясно до колко и как можете да въздействате на ситуацията.

При някой деви се появява необходимост от уреждане на юридически дела, сключване на договори като звездите отново ще ги подкрепят.

От 28 април и до 22 май Меркурий започва да се движи ретроградно и ще ви подтикне да се върнете назад, към стари и неразрешени въпроси, да потърсите и намерите по-добри варианти за бъдещото ви развитие, все едно се появява втори шанс по водеща за вас тема. В сряда и четвъртък хора близки до сърцето ви са повод за силни емоционални преживявания. Петък, събота и неделя са динамични, но и натоварени, „почивате” активно.

 

Везни – Силните емоции, които ви владееха през последните седмици сега започват да се успокояват под натиска на съвсем практични оценки, които между впрочем са способни силно да изкривят предишните ви виждания и визия за бъдещето.

Съвсем реално сте склонни да анализирате- до колко можете да разчитате на ваши партньори /лични или делови/, до колко ви е изгодно да останете в тяхната компания, какво трябва да се промени във взаимоотношенията ви, като при това ще отстоявате мнението и правата си по един доста настойчив начин, до степен на агресивност или други методи- не твърде специфични за вас, особено в понеделник и вторник, но и през останалите дни в различна степен. Информационният поток през това време е много усилен, внася яснота по приоритетни въпроси и/или трупани недоразумения, разяснителните разговори са  полезни, стига да не се преминат определени граници на добрия тон.

В крайна сметка ви се налага да се адаптирате към променена обстановка, а ако не правите компромиси, едва ли ще преуспеете и сега балансът е много важен, за да имате оптимални постижения.

По някой теми ,за които сте взели решение   ще дадете „задна скорост”, но и околните ще са склонни да преосмислят вид договорености. Всъщност, периодът е най-благоприятен да забавите ход, така че да изберете най-вярната посока. В сряда и четвъртък тонусът ви не е висок или се раздвоявате между лични и служебни ангажименти. Не се претоварвайте! В петък, събота и неделя няма да ви липсва приятна компания, която да порадва сърцето ви.

 

Скорпион – Фокусна точка за вас са все повече партньорските взаимоотношения, защото в това поле предстоят трансформации, защото на човека до вас предстоят промени, отразяващи се и на вас самите, а ако сте сами- защото се появява личност, която силно привлича вниманието ви.

При всички случаи – периодът е изключително благоприятен да укрепите стари връзки ,да създадете нови и надеждни, като през следващия близо месец тези тенденции ще се окажат водещ мотив, който може да сбъдне ваше желание- независимо дали е в личен или професионален аспект.  Някой Скорпиони пък ще са подтикнати да преосмислят обвързаността си, но обединяващото е, че сте в ключов етап от развитието си по горе-споменатите въпроси, посоката, която ще зададете после ще ви влияе дълго, така че добре я преценете още в началото, а ретроградния Меркурий ще ви помогне да се върнете назад и да вникнете в случилото се през изминалия близо месец и то- в дълбочина, да видите какво ви помага, пречи, как да го преодолеете.

В понеделник и вторник са възможни спонтанни или принудителни разходи. В друг вариант-обсъждате се финансови потоци и нека разговорите да са конструктивни, а не да са повод за недоразумения. В сряда и четвъртък- приятели се сещат за вас, интересни и приятни, емоционални известия. Ежедневието ви обаче е напрегнато поради много ангажименти или конкретна личност, която изпитва търпението ви, но в такъв случай се опитайте да не влизате в конфликти, защото резултатът може да е непредвидим. В петък, събота и неделя предпочитате семейството си или компанията само на най-близки до вас хора.

 

Стрелец – Повечето от вас са под влияние на силни емоции или напрежение, поради многото ангажименти ,които трябва да отхвърлят или понеже обстановката около тях е доста динамична и променлива и не им дава възможност да се отпуснат.

През тази седмица ви се налага да се адаптирате към променени условия, които ще уравновесят страстите с практични оценки или пък текущи задачи за изпълнение. Променя се фокусът ви на внимание в съвсем друга посока, при това- не толкова интересна и предизвикателна, но за това пък много по- продуктивна и полезна за социалния ви статус като цяло.

В понеделник и вторник привличате внимание, „осветяват” се приоритетни теми или тенденции от близкото ви минало- като резултат или развръзка, става ясно какъв имидж сте създали, до колко можете да разчитате на подкрепа според зададени вече перспективи. В сряда и четвъртък- действията ви се ценят по достойнство и може да получите финансов бонус, морално поощрение и т.н. Но и значими разходи- също са доста вероятни. В петък събота и неделя- сте търсена и предпочитана компания, информационният поток ви кара да се адаптирате към новините, които получавате- емоционално, но не само.

 

Козирог – Водеща тема за вас все повече се оказва вашето семейство и дом, защото в това поле ескалират промени, на които трябва да обърнете повече внимание, а след 28 април и почти през целия май- да насочвате в една по-позитивна посока.

В друг вариант- възникват важни идеи да премествания, покупка на мебели и други ценни вещи, уреждане на имотни въпроси и във всичко горе-споменато ще ви провърви, дори и на базата на известни задръжки, преоценки, включително и като се връщате към теми от миналото в това поле.

Съществувате в напрегната среда- конкурентна, с повишени изисквания, а понякога и на откровени недоброжелатели. Внимавайте, пазете си „гърба”, особено в понеделник и вторник, когато обстоятелства или хора- стоящи против личния ви интерес и добри позиции ще се проявят по различни начини.

В сряда и четвъртък- имате силни предчувствия, изяснявате си въпроси, които перманентно ескалират, но се отчитат за извън контрола ви. Някой от вас узнават тайна, други- са пределно искрени и крайни в изказа си. В петък, събота и неделя- звездите са на ваша страна, възползвайте се, за да порадвате сърцето си! Същевременно сте много емоционални, на повърхността изплуват всички преживявания със съответните последици.

 

Водолей – Водеща тема за вас все повече се оказва вашето семейство и дом, защото в това поле ескалират промени, на които трябва да обърнете повече внимание, а след 28 април и почти през целия май- да насочвате в една по-позитивна посока.

В друг вариант- възникват важни идеи да премествания, покупка на мебели и други ценни вещи, уреждане на имотни въпроси и във всичко горе-споменато ще ви провърви, дори и на базата на известни задръжки, преоценки, включително и като се връщате към теми от миналото в това поле.

Съществувате в напрегната среда- конкурентна, с повишени изисквания, а понякога и на откровени недоброжелатели. Внимавайте, пазете си „гърба”, особено в понеделник и вторник, когато обстоятелства или хора- стоящи против личния ви интерес и добри позиции ще се проявят по различни начини.

В сряда и четвъртък- имате силни предчувствия, изяснявате си въпроси, които перманентно ескалират, но се отчитат за извън контрола ви. Някой от вас узнават тайна, други- са пределно искрени и крайни в изказа си. В петък, събота и неделя- звездите са на ваша страна, възползвайте се, за да порадвате сърцето си! Същевременно сте много емоционални, на повърхността изплуват всички преживявания със съответните последици.

 

Риби – В последно време социалният ви статус /кариерно развитие, брак/ се „тества” на различни нива , а през тази седмица ще имате шанс да подействате благотворно на тенденциите чрез дар словото ви ,чрез усилващата  ви се социална активност, като между впрочем тенденцията ще нараства през целия май и ще ви даде шанс да оздравите стари връзки, но като промените или преоцените нещо в тях, да създадете нови, които да ви носят ползи или емоционално удовлетворение.

До какво са довели действията ви през изминалия близо месец, кои са опорните ви точки и слаби звена- разбирате в понеделник и вторник, това са дни, когато най-силно можете да влияете на бъдещи перспективи, да насочвате, но като се съобразявате със зададена вече посока, а не се стремите да вървите срещу течението.

В сряда и четвъртък популярността ви расте, налага ви се да се доказвате или отстоявате себе си- повече от обикновено.В петък, събота и неделя- предпочитате компанията на най-близките ви хора, в друг вариант пътувате и това разтоварва вид напрежение.

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

снимка: kshamastroloji.blogspot.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply