Седмичен хороскоп за периода 24-30 септември

Слънцето вече транзитира през зодиакалния знак Везни и традиционно през това време от годината ни фокусира върху партньорските отношения. Причините могат да бъдат различни, например, усещаме, че инициативността, желанието за просперитет и вид обновление в живота ни, към които сме се стремили през изминалите месеци са достигнали до превратна точка, в която разбираме, че „дори и сам войнът да е войн“, все пак се нуждае от подкрепа, за да осъществи своите планове или за да се почувства по-щастлив-общо.

Силното Его през това време от годината се пречупва пред необходимостта да се делегират отговорности, да се получи материална или морална подкрепа, защото собствените ни ресурси са на изчерпване или понеже е невъзможно да продължим напред и да постигнем собствените си цели без да проявим повече толерантност, без да скрепим връзките си-лични или делови. Ще забележим през настоящия период, че действително повече шансове за успехи се оформят пред нас, ако сме социално по-активни, ако съумеем да получим одобрение, общуваме с повече хора, преговаряме за интересите си. Липсата на толерантност и разбиране- над обичайното ще ни сблъсква с всякакви препятствия, които трябва да преодоляваме. Под натиск на определена личност- любим човек, влиятелна персона- ние можем да променим бъдещите си планове, можем да се съобразим с нови условия, изисквания, но така да си гарантираме сигурност- в един по-широк смисъл и дори да превъртим евентуални предизвикателства в позитиви. Иначе- съществува вероятност да попаднем в ситуация, която ще изпита нашата устойчивост, това е риск, избор, който или ще превърне някой в безусловни лидери, но ще ги принуди да платят съответна цена, или ще преобрази социалния им статус- кариерно развитие, имидж, брак – в посока, която е натоварваща, меко казано и то за дълго, за идния близо месец като минимум, а най-вероятно ще ги въвлече във водовъртеж от преобразувания, които ще приключат през втората част на януари 2019г.

Периодът е определящ, превключващ за нашите взаимоотношения- те трябва да бъдат оздравени, да преминат на по-позитивно ниво, поне – да се изчистят натрупани негативи от миналото. Сега най-силно можем и трябва да влияем, да насочваме подобни приоритети, по един естествен начин ще ескалират разяснителни разговори, равносметки на кого и в каква степен можем да разчитаме, какво трябва да трансформираме в линията си на поведение и не само, за да скрепим личните си и делови контакти. Припомням, че те ще са крайъгълен камък за бъдещото ни развитие до края на годината. Хубаво е да се вслушваме в думите на отсрещната страна, за да не бъдем изненадани и/или притиснати от обстоятелствата да го сторим после.

Възможно е да се върнем към стари приятели, колеги, съдружници, които ще напомнят за себе си и могат да са ни особено полезни. Но ако имаме конкуренти, дори недоброжелатели, с които не сме разрешили спорове, то те отново ще се активират и е препоръчително да използваме друга тактика, за да получим и по-добри резултати от миналите…

В обществено – значим аспект се обединяват социални групи от хора, за да защитят интересите си, не са изключени революционни нагласи, а власт-имащи са принудени също да се съобразят с колективни настроения…

Управляващи структури на различни нива също се насочват в посока сътрудничество, диалогичност, за да съхранят позициите си, авторитета си…Ако това е невъзможно, тогава късането на връзки ще завлачи по-сериозни последици, отколкото се предполага може би…

Все пак всеки има избор, ще има достатъчно подсказки – коя част трябва да отстъпи, дали си струва и т.н…

Овен – През тази седмица ескалират приоритети, които са свързани предимно с партньорските ви отношения-лични или делови. Ако има натрупани недоразумения между вас, то те ще ви се представят в по-ярки краски и е въпрос на избор как ще реагирате.

Обединяващо правило е обаче, че околните ви указват подчертано силно влияние и независимо от посоката, която ще изберете- тя ще е под известен натиск и ще укаже влияние на обществените ви позиции, кариерно развитие, ще засегне важни теми свързани с по-далечни бъдещи планове и т.н. В оптимален вариант- водите разяснителни разговори, които ще изчистят минали недоразумения, ще подействат стабилизиращо, оздравяващо, дори и да е за сметка на някакъв компромис от ваша страна. В друг случай- рискувате, късате връзки, поемате по-големи отговорности, които сте преценели предварително,  че можете да понесете като последица.

Припомням, че през този период от годината вие задавате фон във взаимоотношенията ви, който ще ви съпътства дълго, поне през идното полугодие, така че насочвайте внимателно.

Вашата брачна половинка, ако имате така, може да ви се струва по-дейна, инициативна, но изискваща също така повече внимание, прояви на толерантност и т.н. Ако отговорите на тези изисквания, можете да си спестите доста бъдещи недоразумения и не само…

В животът ви се възвръща стар приятел, колега, съратник, който може да ви мотивира, енергизира, а понякога- дразни.

Повечето от вас са социално много активни, справят се с конкуренция, доказват се в колектив и си отвоюват лидерски позиции.

Популярността ви расте, но това е възможно предимно при подкрепа и съдружие…

Телец – Ежедневието ви става все по-динамично и натоварено, от една страна това е прекрасен период да се докажете на работното място, да завоювате нови и по-престижни позиции, а от друга- изглежда, че нищо не се случва спонтанно и толкова лесно, трябва да се съобразявате повече от обикновено с вид нови правила и условности от вън, изисквания на влиятелни или по-възрастни и авторитетни личности.

В този процес вие може да преосмислите по-далечни перспективи на развитие, може да решите да предоговорите или преподпишете договори и/или , ако статуквото е крайно неудовлетворително, тогава да потърсите и откриете нова реализация, която повече ще пасва на потенциала ви, желанията ви и т.н.

Хора „стоящи далеч от вас“-буквално или в преносен смисъл внасят смут в душата ви, обърнете им внимание, вземете мерки, които да превъртят тяхното влияние в позитив, а не да се превръщат в спирачка.

В партньорските отношения- на този етап се радвате на повече разбиране, толерантност, подкрепа, дори и понякога да ви изглежда, че човекът до вас е по-емоционален и непоследователен, в повечето случаи е доброжелателен…

Близнаци – Звездите ви подкрепят през настоящия период, вие имате шанс да разгърнете потенциала си- дава ви се повече свобода, право на избор, с по-голяма лекота постигате намеренията си.

Няма да ви лисват внимание и възможности предоставени от околните, но вероятно ще трябва да направите избор- в каква посока да влеете усилията си, понеже се разпилявате в различни посоки. От една страна искате да получите по-голяма независимост, занимават ви и лични приоритети, а от друга- рутинните задължения също ви притискат…

Моментът е подходящ да се „върнете към себе си“, онова, което истински желаете и да го постигнете, звездите ще ви подкрепят!

Хора близки до сърцето ви от деца до партньори- може да са повод са силни емоции, шанс да разчупите границите на възможното, традиционното, дори като предприемете пътувания, опитате нещо различно, но същевременно те могат да се превърнат и в повод за повишени разходи.

Чисто материални въпроси отново могат да застанат между вас и близките ви, нека това да бъдат конструктивни разговори, а не разногласия без изход

Могат да се активират стари и неразрешени спорове с хора „стоящи далеч от вас“-буквално или в преносен смисъл, това може да са неизрядни документи също, бъдете внимателни, ако водите юридически казуси.

Възможни са пътувания и те разкриват допълнителни алтернативи за развитие, особено, ако търсите такива…

Рак – Теми свързани с дом, семейство, благоустройство, недвижимо имущество и дори место-живеене стават все по-актуални в живота ви. Както и да решите да обновите, за да освежите и подобрите фона си на съществуване, все ще трябва да съгласувате подобни теми с близките ви, приоритетно с вашия партньор. В такъв случай- възникват разяснителни разговори, вероятно не винаги ще се чувствате подкрепени, напротив, налага се на този етап подчертано да се съобразявате с мнението на отсрещната страна, за да избегнете неприятности, дори вид дестабилизация на различни нива.

В този процес не са изключени разяснителни разговори, които в оптимален случай ще изчистят недоразумения, които са трупани дълго и не от вчера. Вероятно ще се наложи да проявявате по-голяма толерантност и разбиране, за да се  адаптирате към променена линия на поведение от страна на важни за вас хора и така е правилно, ако желаете да избегнете загуби- буквално или в по-широк смисъл.

Възможно е да решите да инвестирате чисто материални ресурси или време в дома си и това ще има положителен, дълготраен ефект.

До средата на ноември материалното ви благосъстояние е като скачени съдове за подкрепата, която можете да получите, възползвайте от настоящите тенденции, за да спечелите, а не обратното, ще има провокации и „подсказки“ в едната и другата посока.

Лъв – Социалната ви активност расте, вероятно не без причина, а защото се чувствате предизвикани да отстоите правата и интересите си. В този процес ще откриете енергични личности, които ви подкрепят, застават на ваша страна и се превръщат в мост към успехите ви.

Не е изключено да си върнете стари съдружници, партньори, мнозина ще имат подобен шанс, особено, ако го искат и търсят.

Ако имате спорове с недоброжелатели обаче, то те също ще ескалират и ще напомнят за себе си, периодът е отличен да ги насочите този път в една по-конструктивна посока чрез разяснителни разговори.

Въпреки всичко ежедневието на повечето от вас е доста натоварено, не са изключени допълнителни изисквания, дори противопоставяне с по-възрастни и авторитетни лица, това може и да е собственият ви бунт, недоволство срещу наложени правила и норми, които ви ограничават и потискат. Крайният изход много зависи от подхода ви, от способността ви да лавирате между ваши и чужди интереси. Ако компромисът е все пак невъзможен, тогава можете да скъсате договори и отношения до края на септември, да промените средата си на съществуване, за да откриете по-подходящо за вас място под Слънцето, позволяващо да разгърнете потенциала си…

Дева – Настъпва време, през което можете да материализирате вашите цели, да получите своеобразна награда за положени от вас усилия…Дава ви се възможност да повишите доходите си, ако това е невъзможно на настоящата ви работа, тогава поне- получавате морално удовлетворение, утвърждавате авторитета си, а успехите, до които се доберете- после може да се разгръщат дълго, да кажем- през идните около две години.

Ако настоящата реализация не ви удовлетворява, тогава можете да си потърсите нещо ново и в повечето случаи ще се оказва старо и добре познато. В друг вариант- ако желаете можете да си върнете минали шансове за реализация.

Ако имате не приключили ангажименти обаче, те отново ще напомнят за себе си и няма да търпят повече отлагане.

Ежедневието ви е все така динамично, натоварено, но и доста резултатно. Препоръчително е обаче да не се претоварвате, за да съхраните здравето си, да не активирате хронични болежки и т.н.

Все така можете да разчитате на чуваемост на думите ви, повод- да проведете конструктивни разговори, да чуете добри новини и т.н.

Везни – Слънцето транзитира през вашия зодиакален знак вече и ще почувствате подкрепата на този мощен енергиен източник с прилив на енергия, покачване на адреналина, само-увереността, възстановителните сили, борбеност, вяра в собствените възможности, отключване на творческият ви потенциал и т.н.

Ако до скоро сте били склонни да прикривате истинските си мисли, то вече изказвате открито мнението си, може да се превърнете в център от внимание и/или дебати, които в повечето случаи вие инициирате и предизвиквате полезни за вас разяснителни разговори.

Припомням, че през тази част от годината вие градите енергийна програма за цялата предстояща година е подходящо действително да сте максимално инициативни, вашите действия ще прорастват дълго и няма да останат без адекватни последици. Отстоявайте мнението и интересите си, за да не изгубите контрол над тенденциите, особено по приоритети, които са свързани с дома и семейството ви.

В този сектор все още съществува напрежение, което може да е свързано с благоустройството на дома, место-живеене, закупуване на жилище, уреждане на имотни казуси. В друг вариант- по-възрастна и авторитетна личност обсебва времето ви, изисква повече грижа и/или да се съобразявате с нея…Каквото и да е, подобни теми не са от вчера, но сега клонят към необходимост от вземане на мерки, за да ги завлачите тези неразрешени теми и за дълго в бъдеще. Помислете, не бързайте, изградете си стратегия и пак така- в по-далечна перспектива, това ще се налага по различни поводи…

Скорпион – Преди да продължите напред все още ще трябва да се съобразявате и ангажирате с недовършени дела от миналото, които често засягат дома и семейството ви, но може и да са други лични приоритети. Каквото и да е- сега можете да потърсите-откриете авариен изход, алтернатива или неочакван вариант за бъдещо развитие. Не насилвайте събитията, по скоро следвайте естественият им ход и всичко ще е наред. Вие сте закриляни от Съдбата на този етап, дори и да съществуват някакви дестабилизиращи фактори, ще можете да ги отстраните или минимизирате.

Венера е във вашия знак- с по-голяма лекота привличате погледи, печелите симпатии, възползвайте се по оптимален начин.

В дома и семейството ви се активират стари и неразрешени казуси от типа на „старата песен на нов глас“, това може да са недовършени ремонти, но ни неизяснени спорове с близките ви.

Сега се получава пролука за въздействие, особено, ако сте по-гъвкави в намеренията и изказа си.

Въпреки всичко, през тази седмица може да узнаете тайни, ако имате скрити врагове или дестабилизиращи ви задкулисни обстоятелства, то те ще станат по-видни.

Взаимодействието с близки и роднини, дори братя или сестри, ако имате такива- е затруднено, набелязват се дълго трупани недоразумения, опитайте се конструктивно да отстраните различията, ако това е невъзможно, вероятно ще се наложи кардинално да смените подхода си…

Стрелец – Социалната ви активност е много висока, дава ви шанс да се превърнете в лидери, да завоювате по-престижни позиции в колектив. В повечето случаи това не е даром, вие влизате в словесни двубои, борите се за интересите си и действително успявате да наложите мнението си.

По различни поводи може да ви се налага да се доказвате над обичайното пред околните, това може да са нови позиции, които заемате в колектив, нови изисквания, своеобразен „тест“ за устойчивост на вече установен статус и т.н. Каквото и да е- постигате целите си, ако преговаряте, като успявате да привлечете съмишленици и т.н.

Любовта ви продължава да се ревизира, владеят ви силни страсти, но рядко изразявате истинските си преживявания, това може да е повод да трансформирате линията си на поведение или да се привлечете от нова връзка, но пак така тайна или с неясно бъдеще…

Финансовото ви състояние е сложно, вероятно ще се наложи да редуцирате разходите, за да избегнете финансова дестабилизация, за да не останете на „червено“ и т.н.

Козирог – Навлизате във важен период, през който ви се дава шанс да промените социалното си положение, да повишите доходите си, като минимум да получите вид морално удовлетворение. Ако статуквото не ви удовлетворява, тогава можете да потърсите и откриете нещо по-подходящо за вас, стига да проявите по-голяма инициативност.

Въпреки всичко мнозина се чувстват предизвикани да се съобразяват с някакви външни и независещи от тях обстоятелства, които не винаги ще кореспондират със собствените ви представи за бъдещо развитие и просперитет. Вероятно ще ви се налага да правите някакви компромиси с интересите ви, а в друг случай- да поемете още по-големи, освобождаващи от зависимости, но и натоварващи отговорности.

Дребни действия имат широко отражение, може да вземете някакви превратни решения, които за дълго да определят вектора ви на развитие.

Все още можете да разчитате повече от обикновено на добронамереност от близкото ви обкръжение, възползвайте се по оптимален начин от тази възможност.

Ако имате стари и неизплатени дългове- буквално и в по-широк смисъл, то те могат да напомнят за себе си. Не е изключено обаче- да получите и награда за минали усилия, да си върнете нещо изгубено, също- да можете да си върнете минали източници за печалба и т.н. Подобни шансове ще имате и често ще е въпрос на избор- по кой път ще поемете.

Водолей – Занимават ви въпроси, които са свързани с по-далечни перспективи на развитие. Вероятно искате или се налага да излезете извън границите на познатото, за да намерите изход от сложни и заплетени ситуации или пък да успеете да постигнете по-високи резултати от настоящите, да канализирате енергията си в оптимално продуктивна посока, за да не прераства тя  в нервно напрежение. Действайте, към настоящия период инициативността ви ще води  до пробив и успехи…

Може да възникнат идеи за пътувания, премествания, в друг вариант- налага ви се да уреждате документи, да се справяте със спорни казуси, включително юридически, ако това ви интересува, тогава тези приоритети отново ще се активират и сега можете да им влияете повече от обикновено.

Въпреки всичко трябва да сте внимателни за подробности, те не са от вчера, а натрупани тенденции в миналото и изискват по-радикални решения преди да продължите напред- дали и до колко сте съгласни да правите компромиси или все пак трябва да оставите нещо в миналото, защото вече е изчерпано и повече ви натоварва, действа ви като спирачка и т.н…

Риби – Занимават ви приоритети, които са свързани с финансовото  ви състояние, можете да повлияете по един по-положителен начин на тази тема, ако търсите и откривате материална, морална подкрепа от страна на партньори и влиятелни личности. Възможно е да се активират скрити шансове за печалба, допълнителни или такива, които са свързани с минали възможности. Оценявайте и се възползвайте дори от дребните шансове, по-късно те може да се преумножат и да се превърнат в нещо стабилно.

Периодът е трансформиращ, ако са изчерпани едни ресурси, вие сте като на прага на житейски кръстопът, така че да наваксате загубите или да изберете оптимално обогатяваща посока за вас.

По-възрастни и авторитетни лица могат да се превръщат в препятствие, особено в колектив, на работното ви място и т.н. Опитайте се да не задълбочавате евентуални конфликти, които могат да се превърнат и в повод за загуби.

До колко можете да разчитате на близкото си обкръжение, дали ви носи позитиви или точно обратното, разбирате в по-ярки краски в понеделник и вторник.

Обединявайте усилия с хора стоящи далеч от вас, евентуални пътувания също може да се превръщат в повод за приятни преживявания, разкриване на нови и по-позитивни перспективи на развитие.

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply