Седмичен хороскоп за периода 23-30 Юни

Ден след Новолунието в Лъв ние сме на прага на ново начало…Новолунието е в първите градуси на Лъв, значи обновлението в живота ни ще е от „корен“, ще засегне приоритетно сфера, която се свързва с нашите сърдечни взаимоотношения, чувство на привързаност.

Онова, което искаме и е близко до сърцето ни, независимо дали става въпрос за човек, любимо занимание, творческа инициатива, водещ и неразрешен въпрос, силно ще ни стимулира, ще се превърне във фокусна, горяща точка, която няма да ни даде покой, докато не предизвика съответните желани резултати и промени.

В този процес, ние постепенно ще проявяваме повече смелост, инициативност, ще бъдем необичайно демонстративни и ярки в своите действия, изказвания също. Ще поемаме рискове или поне много силно ще ни се иска да направим нещо значимо, кардинално, преобразуващо. Тази тенденция ще ескалира с пик от „фойерверки“, попадане в необичайни ситуации, достойни за описание в роман, няма да липсва и доза драматизъм, ако не веднага, то поетапно до средата на август…Но всичко се приема по-леко, Слънцето навлиза своята най-голяма сила и без преувеличение подсказва, че е дошло време, през което трябва да повишим жизнената си енергия, своята само-оценка, а колкото и парадоксално да звучи, на този етап това може да се случи като последваме сърцето си, за да си доставим радост, обърнем внимание предимно на собствените си желания, те в повечето случаи не са случайни, а кореспондират с нашата предопределеност- в един по-общ смисъл.

Все по-трудно ще се ангажираме с рутинни занимания, най-големи успехи могат да постигат онези, които имат известна свобода в своята реализация, работата им е творческа, развлекателна и…нямат пряк шеф над главата си. Взаимодействието с висше-стоящи може и да не е от най-лесните през настоящия период. Дори не е изключено да се предоговарят заплащания, условия на труд.

В по-глобален аспект, това може да са решения, които да засегнат приходи-разходи, това може да са законодателни инициативи, може да се отрази и на курса на валутата и т.н.

В частен случай- неуредици около финансовото ни положение, допълнителни харчове, ако имаме неразплатени дългове- те напомнят за себе си…

В любовта, можем да се окажем в положение „дежа вю“ по различни поводи, да се обсъждат теми от миналото и дано те бъдат конструктивни! Направете всичко възможно да отстраните слабите звена във взаимоотношенията ви и да ги оставите зад гърба ви, кои са те-ще имаме достатъчно подсказки. Нека да прорастват само положителните до Пълнолунието на 07 август, което е съпътствано и от частично Лунно затъмнение, но тогава са предимно развръзките, пик от събития на онова, което ще създадем като перспектива през настоящия период…А поради влиянието на затъмнението-явно и в по-далечно бъдеще. В началото винаги по-лесно се насочва…

Овен – Вашият покровител Марс премина почти едновременно със Слънцето в сектора на Лъв, така че може да е предизвикал малко земетресение в душата ви, което при всички случаи е освобождаващо, ентусиазиращо, помага ви да се освободите от нещо, което ви е тормозило или предизвиквало вътрешна неувереност през изминалия близо месец.

Е, от тази седмица самоувереността ви расте, творческият потенциал и изобретателност в действията-също. Вие ставате по-смели, по-демонстративни, по-ярки, поемате рискове и някой от вас могат да излязат извън границите на обичайното си поведение.

Вероятно никой или нищо не може да застане на пътя ви, когато сте решили да последвате сърцето и желанията си. Страстите се разгарят и могат да се превърнат в горяща точка, която да преобрази личният ви живот. Рутинните занимания се изпълняват трудно, но за това пък настъпва прекрасно време за развлечения. Въпроси свързани с деца, ако имате такива- са друга важна тема, която ви радва, но и отнема голяма част от времето и енергията ви. Близки до сърцето ви хора имат подчертана нужда от вниманието ви, но и вие от тяхното също. Това може да е повод за разяснителни разговори, ярки емоционални преживявания.

Могат да се проявят отминали казуси, нещо като „старата песен на нов глас“ и нека това да е повод да се разрешат недоразумения, а не обратното… При всички случаи чувате нещо или го осъзнавате, което влияе на чувствата ви, те се променят и клонят към обективност, без украшения и розови очила…А това винаги е полезно, дава шанс да избираме вярната посока.

Телец – Въпроси свързани с дом, семейство, недвижимо имущество се превръщат в „горяща точка“, която изисква да положите повече усилия, за да се разтовари това своеобразно напрежение или да се канализира в по-подходяща посока. Вероятно това няма да се случи без вашето активно участие, отстояване на мнението ви, всъщност сега е моментът да наложите волята си, ако не желаете да попаднете под чужд контрол- буквално или в преносен смисъл.

В друг вариант- обсъждате активно  с близките си важни приоритети относно место-жителство, имотни казуси, може да изпитвате вътрешно желание за промяна, което на този етап тлее, но не е изключено да се разгори подобно на пожар, ако не канализирате тази енергия в подходящата посока, не последвате сърцето и мечтите си. Като минимум- не заявите ясно намеренията и очакванията си.

Някой Телци пък ще се захванат с ремонти, за да подобрят атмосферата си на съществуване, на други ще им се налага да обръщат повече внимание на любимите си същества. Но водещо правило е, че навлизате в ключов период, който до есента ще преобрази най-близкото ви обкръжение, а преобразуванията могат да ви влияят през идните две години и половина поне…

Възможно е отново да възникнат допълнителни или непредвидени харчове, ако има стари дългове, то те ще напомнят за себе си. Добрата новина е, че попълнения също не би трябвало да липсват, но може да се окаже, че с едната ръка получавате, а с другата давате. Може и да е за добро, само внимавайте това да не се отрази и на взаимоотношенията ви…

Близнаци – В живота ви могат да се възобновят стари теми, които генерално ви подтикват да преоцените всичко ценно за вас, от начини, по които придобивате материални средства, до партньорски отношения, които можете да преразгледате, понеже се връщат теми от миналото, чрез реални събития и попадане в ситуации от рода на „дежа вю“ или понеже самите вие сте склонни на равносметки по различни поводи. Това може да ви подтикне да трансформирате приоритетите си, линията си на поведение, може да ви въвлече в по-остри спорове.

Вие все по-активно ще отстоявате правата и мнението си, вероятно и не без причина, а защото нарастват амбициите ви и/или в близкото ви обкръжение се появява личност, която ви предизвиква.

При всички случаи- социалната ви активност расте, това се отчита за положително обстоятелство, ще ви помогне да срещнете нови и интересни, енергични личности, да насочите връзките си в една по-подходяща за вас посока и без да отстъпвате от позициите си, да преподпишете или скъсате договори. Иначе интересите ви могат да бъдат подменени, ако аргументирано не ги отстоявате. Мнозина го знаят, усещат и реагират по максимално адекватен начин.

Ежедневието ви се забързва и ви предоставя все повече възможности, на първо място като новини, предложения…

Рак – Желанието ви да стабилизирате или подобрите материалното си положение по различни поводи се превръща във фокусна точка.

Да кажем- променят се условията ви на труд и вие търсите нови варианти, също- възникват нови възможности за вашата реализация, в която вие можете да демонстрирате своя потенциал, възникват интересни идеи, а инициативността ви явно може да се увенчае с успех. Този хъс, да преуспеете, които ви обзема сега, действително може да преобрази материалното ви състояние, добрата новина е, че крайните резултати в значима степен зависят от собствената ви воля, на къде насочвате енергията си. Това може да е някакъв план за действие и проект, който ще осъществите по етапно ,стъпка след стъпка до септември, поне подобни желания и възможности ще растат, а отражението и постиженията ще са дългосрочни. Помислете, както се казва: „Господ дава, но в кошара не вкарва“.

В любовта- склонни сте да преосмисляте своите чувства, възможно е да имате усещането, че не получавате адекватна подкрепа от близките си в ежедневието. В друг случай, финансови неуредици могат да се отразят и на чувствата ви. Не позволявайте неизказани думи да ерозират връзките ви, обсъдете всичко, което ви мъчи конструктивно, вие знаете как, а и има кой да ви чуе!

Лъв – Навлизате в ключов период за цялата година, защото ден след Новолунието в Лъв, вие трябва да поставите грандиозно ново начало в живота си. Това Новолуние пряко ви засяга, то кулминира с Пълнолуние и частично Лунно затъмнение на 07 август и показва, че е дошло време да бъдете по-решителни, да преследвате мечтите си до край, а това ще се отрази на общественото ви положение, връзки и имидж.

Самите вие чувствате прилив на енергия, силите ви се обновяват, възможностите също, както самочувствието само-увереността ви. Звездите ще ви подкрепят много силно до есента, срок през който благодарение на вашата инициативност, демонстрация на собствения ви потенциал, ще имате шанс да осъществите своя мечта, като минимум- да отстоите авторитета си, онова, което сте си завоювали. Все пак, „човек е толкова голям, колкото са големи и мечтите му“! Действайте, в известен смисъл нямате избор, родените през първи деканат на зодията може да се почувстват притиснати от обстоятелствата да бъдат по-дейни, за други- това е начин да канализират в подходяща посока вътрешно и ескалиращо напрежение…

Каквото и да е, сега „кормилото на собствения ви кораб е във ваши ръце“, възползвайте се по оптимален начин!

Дева – Вие сте на път да приключите едногодишен цикъл, така че повечето от събитията се движат предимно по инерция.

Новолунието в Лъв, което традиционно изисква ново начало, за вас означава алтернативи, които можете да реализирате, на този етап те са нерегламентирани или предимно под формата на обсъждане, нещо, което изисква допълнително време и подготовка, но се оформя там на хоризонта като шанс да сбъднете мечта и т.н. В този процес вие ще имате ясни подсказки, какво следва да оставите зад гърба си, кое ви носи повече щета, отколкото полза.

Намирайте начин и да си почивате, да се разтоварвате, особено, ако се чувствате преуморени, дори да се отдръпнете от обществено-значими мероприятия и да ги погледнете от една по-далечна перспектива, която ще ви помогне да видите цялостната картина.

Препоръчително е и да планувате на момента, за да сте адекватни на случващото се, да не пропускате варианти, но също и да се пазите от изненади.

На 26 юли Меркурий- вашият покровител ще премине във вашия знак, ако има нещо скрито, то ще стане явно, през идните дни думите ви ще имат особено въздействие и чуваемост върху околните, а вие ще се възползвате…

Везни – Вие може да обсъждате важни теми относно по-далечното ви бъдещо развитие или хора, стоящи далеч от вас – в пряк или преносен смисъл ви указват много силно въздействие, вие се съобразявате с тях или те отнемат голяма част от вниманието ви. Подобни въпроси сега се осветляват, виждате ги без украса, може да получите много ценна информация.

Не е изключено да се възродят казуси от миналото, включително правни,  чрез новини, събития, тенденцията може да е съпътствана с разяснителни разговори и нека те бъдат конструктивни, за да ви измъкнат от водовъртежа на повтарящи се или неразрешени проблеми.

В близкото ви обкръжение се появява енергична личност, която ви стимулира да се развивате, да действате, може понякога да е по-агресивна или пък недипломатична, но пък да ви е полезна.

В друг случай – попадате в конкурентна среда, променени условия в колектив, когато ви се налага да се доказвате повече от обикновено. Какво по-хубаво да се откроите от околните, ще имате такъв шанс, но като разчитате на инициативността си, обединявате се и избягвате конфликти.

През втората част на седмицата ритъмът в ежедневието ви променя своя ритъм, появяват се някакви варианти, ваш е изборът дали ще ги оцените или ще ги пренебрегнете.

Скорпион – Вие сте в ключов период относно вашия социален статус-генерално, който може да ви постави в съвсем обновена обстановка от приоритети. На този етап го усещат най-силно родените през първи деканат на зодията, но и всички останали в различна степен.

Настъпва време, през което трябва да сте максимално концентрирани, за да постигнете  оптимални резултати, за да не се разминете с възможности или поне- за да отстоите вече завоювани позиции. Звездите няма да ви позволят да се отпускате, ще имате постоянни стимули да се доказвате, развивате…Постиженията или преобразуванията ще са значими, ще се отразят като минимум на имиджа ви, вие ще усвоите нови знания и умения, ще се представите в обновена светлина, предимно на борец…

Не е изключено някой Скорпиони да се почувстват предизвикани, притиснати от обстоятелствата да реагират, да бъдат по-нападателни и твърди. Това може да са финансови причини или конкретни личности. Каквото и да, препоръчително е да се фокусирате върху една приоритетна цел, подобно на лазерен лъч, а вероятността да я постигнете, да направите пробив към своя мечта и после да преобразите живота си до есента е повече от голяма!

Ако не по желание, то по принуда, декорите около вас се сменят, имайте го предвид и си изберете тактика…

В любовта е възможен известен хлад, вземете своевременни мерки, преди да се преминат определени граници.

Стрелец – Имате силното желание да разчупите статуквото, да излезете извън границите на познатото и звездите ви предоставят тази възможност, като общувате с хора, които не са от близкото ви обкръжение, като разширите влиянието си над повече хора, контактувате с тях и извличате ползи.

Някой Стрелци могат да решат да пътуват, други ще се въвлекат в полемики, които ще прераснат в по-сериозно противопоставяне, а не е изключено да ескалират юридически казуси. Те ще палят борбения ви дух, ентусиазма и мнозина ще получат отлични резултати, даже над очакваното. Не е изключено при по-младите да възникне условие за повишение на образователния ценз, квалификация и това ще гълта много енергия до есента, но може до тогава внезапно да ги пренесе на нови и по-престижни позиции на реализация и  не само.

Любовта- имате много възможности, може би не ви липсват ухажори, ако сте сами, но вероятността да изпитвате неудовлетворение не е малка, защото сте по-претенциозни или нещо от миналото не ви пуска.

Ако сте обвързани, възможно е да попаднете в ситуация на „дежа вю“, да се върнат стари чувства ,настроения, неразрешени въпроси да напомнят за себе си, а това да е повод да погледнете на връзката си трезво, без „украси“ и да вземете оптимално правилни решения , за да я оздравите.

Козирог – Вие се намирате в силно трансформиращ период, който може да се окачестви като житейски кръстопът, а за да се озовете в печеливша позиция, явно трябва да се доберете до подкрепа- материална или морална, от страна на ваши партньори или други влиятелни личности, от които зависи бъдещото ви развитие и просперитет.

Финансовото състояние на мнозина ще се промени, защото се стремите към крупни печалби, поемате рискове над средното ниво, поради външни и независещи от вас обстоятелства като нови изисквания от околните, средата ви на съществуване и т.н., все едно попадате в бързо движеща се река, а вие трябва да реагирате на момента, за да извлечете най-доброто, а и да се предпазвате от изненади.

В ежедневието ви съществуват много шансове, от които да се възползвате, често- почти на всяка крачка, но трябва да преценявате добре кое е „дар“ и кое „тежест“, не бързайте, ако е необходимо се допитвайте до чуждо мнение на компетентни или заслужили доверието ви личности.

В друг случай- възникват допълнителни и непредвидени ангажименти, въпреки че те може да са завлачени и от миналото, да са останали незавършени и сега напомнят за себе си. Опитайте се да оставите онова, което ви препятства окончателно зад гърба ви.

Водолей – Партньорските ви отношения, лични или делови, се превръщат в горяща точка поради много силни страсти и чувства, които ескалират, необходимост да наместите пластовете във взаимоотношенията си и т.н.

Имайте предвид, че фонът, който зададете сега, после ще ви влияе поне през идната година, а вероятно и повече.

Възможно е да имате усещането, че близкото ви обкръжение, в частност- любими хора, се държат по-агресивно, въпреки че това може да е полезна енергийна подкрепа, такава ,която да се стреми да ви влияе, но и насочва в една по-конструктивна посока. Изглежда, че със спорове и противопоставяне трудно ще стигнете до единомислие, по различни поводи може повече да зависите от подкрепата на близкото си обкръжение. Така че е полезно да използвате от посланията на звездите, съответно да търсите подкрепа от страна на околните, а не да се противопоставяте. Все пак изборът е ваш, но ако искате помощ и разбиране, ще ги получите, даже в повече, отколкото сте очаквали, дори и да не е по най-деликатния, дипломатичен начин…

Риби – Вашето ежедневие става все по- динамично, изпълнено с ангажименти, понякога допълнителни и доста натоварващи задачи, но за това пък, расте паралелно вашата пробивност, шанс да се изкачите по йерархичната стълбичка, като се докажете, проявите забележителна инициативност и преборите конкуренция.

Вероятно ще придобиете нови качества, умения, навици или ще се представите в обновена светлина, която ще защити или повиши авторитета ви. Тенденцията ще прораства до есента и ще преобрази професионалната реализация на мнозина. Все пак всичко зависи от индивидуалните ви мечти, планове, какви са собствените ви амбиции, приоритетно- в кариерното развитие.  До есента в това поле се случват трансформации, а вие трябва да ги насочвате според всичко горе-споменато.

Обръщайте внимание и на здравето си, също, не позволявайте близките и семейството ви да страдат от липса на внимание поради други приоритети, опитайте се да балансирате оптимално.

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply