Седмичен хороскоп за периода 23-29 Октомври

Още от началото на седмицата Слънцето вече ще транзитира през зодиакалния знак Скорпион и веднага ще попадне в орбис на съвпад с Юпитер, а този астрологичен факт ще преувеличи като през лупа нахлуващите нови социални тенденции в живота ни- в личен и обществено значим план, променени нагласи, перспективи на развитие…

Препоръчително е през настоящия период-подчертано и до Пълнолунието-също, да бъдем особено инициативни, „да посеем семена“, които ще прорастват през цялата идна година или до ноември 2018г. Всички събития проявили се сега ще отчитат буен ръст за дълго и ние сами ще се убедим в това.

Традиционно секторът на Скорпион предразполага към значими, знакови трансформации, касаещи дори психическото и физическото ни състояние. През идните дни ще бъдем доста емоционални, не са изключени изблици на чувства, страст, ревност…Ще преследваме целите си до краен предел, като действаме рисково или използваме стратегия.

Интуицията ни се усилва в пъти и често точно тя- ще ни предпазва от капитални грешки.

Продължава да ескалира вероятността- тайни процеси да станат явни, също да ни въвлекат или ние да се отдадем на скрити идеи, възможности, връзки и т.н.

Настъпва моментът, в който отново трябва да коригираме линията си на поведение, ако желаем да съхраним добрия тон или да запазим нещо ценно за нас- връзки и/или материални блага, в друг вариант- налага се да жертваме едно, за да придобием друго…Прогнозата може да се реализира и като разплата със стари дългове, инвестиции в собствения ни имидж или в близки и любими хора.

От началото на седмицата Марс транзитира през Везни и до 10 декември ефективността на нашите действия ще се определя пряко от способността ни да си сътрудничим, да привличаме енергични или влиятелни лица на наша страна, да обединяваме усилията си с хора имащи сходни на нас интереси и т.н. И „сам войнът е войн“- но при Марс във Везни не е точно така…Осъзнато, принудително или спонтанно- ние ще реагираме на това послание на звездите, ще се стремим да изграждаме контакти, за да сме по-успешни и/или по-щастливи. Паралелно ще сме склонни да квалифицираме околните в две крайности- „доверени лица, на които залагаме всичко“ и врагове, с който ще се конфронтираме,  конкурираме…Препоръчително е все пак да залагаме на баланса и справедливостта, които до 10 декември все по някакъв начин ще избият, дори и не винаги да ни изглежда така…

Овен – Навлизате в период, през който можете да преумножите благата си като разчитате на подкрепа от страна на влиятелни лица или партньори. Хубаво е да усилите тази тенденция със собствена инициатива и в желаното направление, а после „посетите семена“ ще прораства дълго и не само през идния месец, а и година. Разбира се, всичко зависи и от мащаба на вашите амбиции, но колкото са по-големи те, толкова по-далеч можете да стигнете.

Владеят ви силни страсти, все по-силно желаете да трансформирате нещо в начина си на живот и действително мнозина ще трансформират начина си на съществуване- като среда, бъдещи перспективи на развитие, материална обезпеченост, популярност…Възможно е в този бурен процес да имате усещането, че се намирате на прага на житейски кръстопът, а тогава- изборът, който ще направите ще има определящо значение.

Марс, вашият покровител- преминава във Везни и до 10 октомври вие ще имате подчертана нужда да си сътрудничите, за да сте по-успешни. Причините могат да бъдат в нараснала конкуренция, която по-лесно ще преборите, ако имате съмишленици, също- социална активност и популярност, които могат да се превърнат в мост към желаните резултати. Дали преобладават „приятелите“ или „недоброжелателите“, до колко се влияете и зависи общественото ви положение от тях- разбирате в по-остри нотки през настоящия период.

Не е изключено да изпитвате и някакви колебания, съмнения, а те се нуждаят от „второ мнение“ като минимум, за да се изчистят.

В близкото ви обкръжение се появява личност, която може силно да ви стимулира, дори и понякога да ви изглежда нетактична, че прекалено се намесва във вашите планове, но на този етап подчертано- не е препоръчително да се конфронтирате, дори и да има провокации.Поглеждате с „други очи“ на важни за вас личности.

Телец – Навлизате в ключов период относно партньорските ви отношения, също- популярност, имидж. През тази и следващата седмица е особено благоприятно да търсите и намирате подкрепа от страна на влиятелни личности, да бъдете социално по-активни, а околните често ще са енергията и свързващото звено към успехите ви. В положителен аспект- няма да се налага да полагате големи усилия, изглежда, че по-голяма част от работата ви /в един по-общ смисъл/, ще се извърши от някой друг.

В не толкова подкрепящ вариант- може да ескалира усещането, че прекалено много зависите от волята на важни за вас хора и „кормилото“ не е във вашите ръце.

При всички случаи- ще има на кого да разчитате, ако желаете да изгладите вид недоразумения с любими хора- сега е моментът да въздействате, тенденциите после ще прорастват дълго и ще са фон за взаимоотношенията ви. Ако все пак това е невъзможно и преобладават конфликтите, това може да е сериозен знак за непреодолими различия…

Ако сте сами- можете да срещнете любовта.

Ежедневието ви става все по забързано с допълнителни ангажименти или условия на труд. Имиджът ви на работното място се променя или връзки с колеги, изисквания и т.н. Насочвайте внимателно, не позволявайте да ви въвличат в некоректност!

Близнаци – Навлизате във важен период относно професионалната ви реализация и ако желаете да завоювате по-престижни позиции- сега е моментът да действате, като градите връзки с влиятелни лица, демонстрирате своята квалификация, действате смело, понякога рисково, но и стратегически.

Ритъмът в ежедневието ви се забързва, нарастват предизвикателствата, но и шансовете пред вас.

Ако не се удовлетворени от реализацията си, можете да се ориентирате в друга и по-подходяща за вас сфера-по желание или принуда. Успехите, които завоювате през настоящата и следващата седмица, ще ви съпътстват дълго и ще ви гарантират изкачване по йерархичната стълбичка за идната година.

Склонни сте да действате стратегически и можете да направите своеобразен пробив в кариерното си развитие или друга водеща тема, подобно на сбъдната тайна мечта.

Сърдечните ви взаимоотношения се тестват за стабилност, налага се да инвестирате повече в любими хора, за да ви се възвърне по адекватен начин после даденото или да съхраните онова, което желаете във връзките си…Ако има стари дългове между вас и околните /буквално или в преносен смисъл/, вид недоразумения- те ще изискват „изчистване“ …

Рак – През тази седмица звездите ви дават шанс да разгърнете потенциала си, да реализирате творчески проекти и да сбъднете своя съкровена мечта. Под влияние сте на силни страсти, чувства и ярки преживявания, търсите любов и взаимност и можете да ги откриете,  да зададете за дълго един по-положителен фон във взаимоотношенията ви, стига да не прекрачите определени граници в общуването. Ако все пак това се случи и „пробие“ вид негативизъм или недоразумения, после трудно ще бъдат стопирани. Припомням, че аспектациите на звездите са такива, че всичко „посято“ сега ще прораства бързо и бурно-хубаво, но и лошо. Имайте го предвид и насочвайте съзнателно, внимателно.

Ако имате пораснали деца- те ще се превърнат в повод за радост и гордост.

Ако нямате, но желаете, периодът е особено подходящ да се сдобиете с такова…

В дома ви ескалира необходимост от някой промени, в оптимален случай- това са ремонти, които ще повишат комфорта. В не толкова подкрепящ вариант- налага се все повече да отделяте време и енергия, за да се справяте с домашни или семейни приоритети и/или- близкото ви обкръжение ви указва подчертано влияние на бъдещите ви планове, налага ви се да се съобразявате повече от обикновено в името на общото благо.

Лъв – Навлизате във важен период, през който можете или трябва да хармонизирате семейната си среда на съществуване, да изгладите евентуални недоразумения и т.н. В друг вариант- оформя се възможност да разрешите имотни казуси- чрез покупко-продажба, премествания и т.н. Усилията ви положени към настоящия момент и до пълнолунието- ще имат особено благотворен ефект върху най-близката ви среда и за дълго.

Възможно е при някой лъвове да се появи шанс да увеличат броя на членовете у дома- чрез партньор, раждане на детенце …Не е изключено и да се появи радостен повод за празнуване.

Социалната ви активност расте, паралелно с информационния обмен. Понякога ще се чувствате предизвикани да отстоявате мнението си до край, да бъдете по-категорични, дори резки. Тенденцията може да породи емоционални разговори, които да преобразят живота ви или да променят предишното ви мнение, а може и да скъсате някой връзки и/или договори, които не ви устройват или отчитате за извън контрола ви. Каквото и да е- думите ви имат чуваемост, ако не се прекрачат определени граници на добрия тон ще можете да превъртите почти всяко предизвикателство във ваша полза. Друг е въпросът дали знаете какво точно искате, мнозина желаят вид трансформация от „корен“, но все още не са определили посоката, а в душата им бушуват силни страсти и нека емоциите, интуицията и дълбоко заложени духовни нужди, предопределеност /в по-широк смисъл/- да ви води…

Дева – Социалната ви активност постепенно ще се усилва, паралелно и на информационния поток. Хубаво е сами да бъдете по-активни- да създавате полезни контакти, да общувате с повече хора, включително и с влиятелни лица, защото щастието може да ви връхлети първо като хубава новина, после като успешни преговори, а може би и под формата на привличане на „неслучаен“ човек на ваша страна.

Сега вие сте особено убедителни в изказа, не пропускайте шанса да изказвате идеи, а после те да срещат подкрепа и да се имплантират в реалността.

Подходящо време да изгладите недоразумения с партньори, ако има скрити процеси между вас, то те могат да станат явни.

Материалното ви положение е все още нестабилно, особено през втората част от периода- препоръчително е да не поемате излишни рискове.

Същевременно нарастват амбициите ви за печалба, ще влагате доста усилия, за да стабилизирате или повишите доходите си, на този етап- първи стъпки в нова посока и/или промяна в стратегията, която може да ви облагодетелства, да кажем- като си намерите съдружник или опека…

Везни – Навлизате в ключов период относно материалното ви състояние или онова, което имате-общо. Звездите са благосклонни към вас и ще ви надарят с шансове над средното ниво да спечелите нещо значимо или поне да направите първи стъпки в посока, която ще повиши статуса ви до края на 2018 година. Припомням, че онова, което се „посее“ сега и до Пълнолунието, после ще прораства бурно и бързо през идните месеци…Помислете, действайте, звездите ще ви подкрепят.

Същевременно, препоръчително е да се пазите и от прекалено високи или необмислени харчове, преуголемени  желания, които могат да ви разминат с очакванията….

Някой от вас ще изживеят  кардинални трансформации в дома си и в повечето случаи- такива, каквито сами са предизвикали.

Марс нахлува във вашия зодиакален знак и до 10 декември ще ви принуди да сте по-дейни, инициативни, за да не премине влиянието на тази планета в нервно напрежение. Същевременно, усилията, които полагате  ще са енергийна програма за идните две години и половина. Помислете на къде искате да канализирате физическите си ресурси, така че да се преумножават благата пред вас…

Скорпион – Вие навлизате в ключов период, който може да прелисти нова страница в живота ви и да открие пред вас съвсем нови и по-широки хоризонти на развитие. Тенденцията се отнася за всички, но подчертано за родените през първи деканат. През тази седмица е важно да бъдете максимално инициативни и то като се концентрирате върху по-дългосрочни цели на развитие. Те може да са свързани с материалното ви благополучие, евентуални творчески процеси или това да е ново начало в личните ви и романтични връзки.

През настоящия период и до Пълнолунието, вашите действия ще са последвани от резултати, които ще прорастват бързо, бурно и не само през идния месеца, и година. Подобен шанс ще се появи отново през август 2018г.

За сега е важно да усетите на къде „духат ветровете“ и да се възползвате от попътен вятър.

В този процес е твърде вероятно да научите някаква тайна, касаеща чувства, любими хора или друго близко до сърцето ви. Знанието е винаги сила, възползвайте се, но като не афиширате прекалено собствените си намерения, действате стратегически и „по-тихо“…

Ревизирате всичко ценно за вас- от любов до начини на придобиване на материални блага, вероятно не без причина, а поради осъзнаване на истини, новини и т.н.

От тази седмица и до 10 декември в живота ви настойчиво ще се появяват изкушаващи алтернативи, дали ще се възползвате от тях или –не, често ще бъде въпрос на избор, но понякога ще бъдете и доста мотивирани в подобна посока, защото виждате, усещате, че стари приоритети са вече изчерпани, също- налага се да смените тактиката, за да смените и крайния резултат…

Стрелец – През тази седмица вие можете да сбъднете свое тайно желание или да се доберете до скрити ресурси, опека, обходни пътища, които ще ви отведат до набелязани цели.

Навлизате в период на силни равносметки, които ще ви принудят да оставите нещо зад гърба си или като минимум- ще се отразят на линията ви на поведение и изглежда, че все по-малко ще сте склонни да афиширате истинските си намерения, за сметка на вътрешен процес- съчетание от обновени идеи, желания и прорастваща стратегия.

Конкуренцията около вас се усилва, в положителен вариант това ще ви стимулира, а в не толкова подкрепящ случай- може да попаднете под „обстрела“ на енергична личност, която се стреми да ви измести, да наложи претенциите си над вас и т.н. Хубаво е да сте доста внимателни, да не позволявате да ви въвличат в отношения, които пряко могат да „бръкнат в джоба ви“, особено през последните дни.

В дома ви можете да изчистите евентуални недоразумения, обсъждат се теми, за които се намира начин за  разрешение и т.н. Ако има нещо недоизказано или неявно, то ще се прояви.

Козирог – Вие сте в много силен период, през който можете да привлечете на своя страна влиятелни личности, да попаднете под вид опека на околните или пък извоювате нови и по-престижни позиции. Подходящо е да сте социално по-активни, инициативни, така че да усилите горе-споменатите тенденции.

В друг вариант- сменяте средата си на съществуване или „декорите“ около вас не са същите, а от вас се изисква да сте максимално гъвкави и адаптивни, за да се впишете в новия „сюжет“. Имате шанс за това,  но е въпрос на избор.

Ако предпочетете да бъдете твърди и праволинейни, тогава можете да попаднете в рискови ситуации или обрати.

При всички случаи- имиджът ви се трансформира, насочвайте внимателно, градете връзки, стабилизирайте отношения, общувайте с повече хора и ще преуспеете…

Водолей –През тази седмица можете да ескалират ключови събития, които да се отразят на социалния ви статус, някой от тях ще са продуцирани от собствената ви инициативност и високи амбиции, а други- ще са под формата на кулминация на вече създадени тенденции. Възможно е да получите голяма награда за вече положе ни усилия, но не е изключено и да попаднете в обстановка на принуда, в която трябва да действате, за да не ви изместят, за да защитите правата си и/или да превъртите евентуални предизвикателства в позитиви. Прогнозата е валидна за всички, но подчертано за родените през първи деканат.

Получавате шанс за кариерно развитие и изкачване по йерархичната стълбичка, но това най-добре ще го реализирате като привлечете на своя страна влиятелна личност, общувате с авторитети, които ще ви подадат ръка при нужда…

Партньорските ви отношения се „проверяват“ за устойчивост, изискват да се надградят и развият, явно статуквото не може да бъде съхранено. Диалогичността и проявите на толерантност са способни да отворят не една врата пред вас, същевременно прекалено високите претенции към „другите“ почти винаги ще ви разминават с очаквания резултат. Имайте го предвид и си изградете стратегия и в по-дългосрочна перспектива. Случващото се през настоящия период и до Пълнолунието може да има доста широк отзвук, да прораства бързо и бурно- и хубаво, и лошо…Но на този етап можете да влияете и насочвате в значима степен.

Шанс за печалба, подобряване на доходите. Същевременно, ако водите юридически казуси, възможно е да ескалира значимо напрежение. Пазете се от „удари под кръста“, може да получите някаква тайна информация, от която да се възползвате. Бъдете внимателни при пътувания, избягвайте спорове с далечни роднини, особено през втората част на периода.

Риби – През настоящия период ентусиазмът ви расте паралелно с нови възможности, които се оформят на хоризонта и ви надаряват с допълнителни варианти за развитие. Изглежда, че сега е важно да експериментирате, да надникнете отвъд познатото и да завоювате нови и по-високи върхове- в кариерното развитие, като повишите знанията и квалификацията си, общувате с хора извън близкото ви обкръжение, водите преговори и така предизвикате своето щастие или късмет.

Подходящо време да сключите дългосрочни договори, особено, ако са международни, да пътувате.

Ако водите юридически дела, сега имате шанс да наклоните везните във ваша полза, стига да сте по-инициативни.

Родените през втори деканат, но и всички останали в различна степен, проявяват забележителна креативност при преговори, могат да използват скрити способи или изобретателни начини да постигнат своето.

Приятни, интересни или полезни известия от далечни роднини, хора „стоящи далеч от вас“-общо.

Пазете се от внезапни, необмислени разходи над средното ниво, не е подходящо да се теглят кредити, да се задлъжнява, особено през втората част на седмицата. В друг случай- възникват непредвидени харчове, ако е възможно- не поемайте рискове и се опитайте да ги минимализирате. В този процес преоценявате някой приятелства или връзки, които ви носят повече щета, отколкото полза, ще имате ясни подсказки на кого можете да разчитате…

Ескалира необходимостта да направите необходимото, за да стабилизирате или повишите доходите си, това е възможно, ако потърсите подкрепа от партньори-лични или делови, влиятелни особи- звездите ще ви подкрепят в това направление…

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply