Седмичен хороскоп за периода 22-28 Май

Съществува една притча за зодиакалните знаци, която показва кои зодиакални знаци какво са заграбили като дарове от Земята и как се възползват от това, накратко, тази прерасказана придча може да е асоциативна препратка към настоящия период.

И така, преди много години Бог отворил една зала, извикал всички зодиакални знаци и им казал, че това е Земята, прекрасна градина, от която могат да вземат каквито си дарове поискат. Но на вратата имало обръч от огън и животните се спогледали в почуда. Овен се втурнал пръв, безумно смел и нетърпелив, не се страхувал от предизвикателствата. За това Бог му дал като награда- дарът да бъде пръв във всичко, с което се заеме, защото умее да рискува…След като излязъл от залата, практичният Телец, преценил, че явно няма нищо страшно и за това и той може да влезе в залата. Видял, че нетърпеливият Овен е пропуснал да вземе много скъпоценности и материални блага и нали е търпелив, упорит, издръжлив, успял да се натовари с всички и да ги изнесе…Следа съобразителния Близнак, той бързо се шмугнал в залата, но бързо установил, че всичко е заграбено? Той решил да използва чара и дар-словото си, така че да омагьоса Телец, да му стане посредник, така че да препродаде заграбеното от Телец и да си вземе своят процент комисионна…така хем, няма да носи тежест, хем, ще печели…Така Бог дал дарът на Близнаци да печелят чрез изобретателния си уми и комуникативност, и без особено усилие от нищо да правят нещо-образно казано…Притчата е асоциативна препратка към настоящия период, защото Слънцето вече транзитира през изобретателния Близнак и ще просперират всякакви спекуланти, оратори, дори манипулатори. Понеже Меркурий е в Телец /отговарящ за паричните потоци/, явно „който и за каквото да говори, все ще става въпрос за пари“ или изгода…В действителност през идния близо месец на преден план ще излязат „хора на словото“ и колкото са социално по-активни, толкова повече ще преумножават шансовете си за печалба. Мнозина го усещат инстинктивно, че е дошло време да общуват, да създават връзки, защото там се крият шансовете, да кажем- установили сме, че някакви възможности от изминалия месец на Телец са изчерпани и търсим други начини за компенсация или пък-възниква вариант да преумножим благата си.

Новолунието от 26 май показва, че през идните две седмици ще се водят важни преговори относно заплащане, едни ще забогатяват чрез изобретателност и дори хитрост, а други ще загубят, защото са били подведени…

В по-глобален план се очакват подобни решения, които да се отразят на благосъстоянието на цели социални групи от хора…

Информационният поток се усилва в пъти и се превръща в най-голямото богатство.

Все по-трудно ще се задържаме на едно място, ще се привличаме от разнообразието, движението, въздухът, свободата…факт, който ще се отрази на не едни партньорски отношения…

Овен – Социалната ви активност перманентно се усилва, съответно- информационният поток, срещи, преговори, които ще направят живота ви все по-динамичен, изпълнен с възможности и предизвикателства.

Желанията на повечето от вас са преувеличени, факт, който предизвиква буря от емоции от у вас, особено при родените през втори деканат, но и всички останали в различна степен. В основата може да е силна фокусна точка- високи амбиции, трансформирани лични отношения, да кажем-брачни или пък промяна във финансовите потоци. Всичко това ви стимулира силно, можете скокообразно да се придвижите напред и нагоре, преодолявайки предизвикателствата, стига на не прекрачите определени граници, при които ще предизвикате точно обратен ефект.

При всички случай- имиджът, начинът по който ви възприемат околните се променя, защото вие се представяте в различна светлина и/или често се оказвате в център от събития, особено в понеделник и вторник. През тези дни трудно владеете емоциите си, но можете сами да направлявате събитията и крайният резултат е пряко свързан със собствената ви инициативност, онова, което демонстрирате пред света.

В сряда и четвъртък разбирате коя част от идеите си можете да материализирате. В петък и Събота сме под влияние на Новолунието ,за вас то може да е ново начало за вашите връзки-лични и делови, договорни отношения, които вероятно ще се предоговорят, поне някой, други- ще се скъсат, а като трети вариант- можете да общувате с нови и интересни хора, които да разнообразят и освежат ежедневието ви, да ви носят ползи. В неделя- се пазете от крайности.

Телец – Тайни желания или такива, които са свързани с по-далечни хоризонти, буквално или в преносен смисъл все повече обсебват вниманието ви, а това може да са също вид алтернативи, от които да сте силно привлечени, както в личен, така и в делови аспект, вероятно и не без причина, а като следствие на равносметки, провокации, които отчитате за извън контрола ви, но влияят силно на психиката ви, на всекидневните ангажименти, на паричните потоци.

Възможно е въпроси, които касаят пътувания правни казуси, договори, хора стоящи далеч от вас, които обсебват вниманието ви по различни поводи и могат да трансформират бъдещите ви планове. Шансове да преобразите начина си на съществуване и да превъртите вид предизвикателства в позитиви съществува, но като платите съответна цена- буквално или в преносен смисъл, може би е от съществено значение да прецените всичко „за“ и „против“, дали си заслужава цената и т.н. Отговори или „тласък“ в една или друга посока- получавате в понеделник и вторник.

В сряда и четвъртък, ако има нещо  скрито като емоция или процеси, и то излиза на повърхността, но вие можете да направлявате потокът от събития. Новолунието от петък и събота поставя своеобразно ново начало в материалното ви благо-състояние, сигурност, онова, което имате-общо. Дните са показателни, същевременно е подходящо да направите първи стъпки, дори и символични в посока, която може да ви облагодетелства и желаете да прораства през идните седмици. В неделя водите емоционални разговори.

Близнаци – Слънцето вече транзитира през вашия зодиакален знак и по различни поводи ще повдигне само-увереността ви, способността да насочвате и да влияете на бъдещи тенденции.

Вие може да проявявате забележителна креативност, вероятно голяма част от истинските ви мисли и планове остават скрити и така е правилно, за да можете да се предпазите от евентуални недоброжелатели, да извървите целия набелязан път и постигнете оптимални резултати. Вие сте в процес на преоценки, които ви поставят пред избор, особено в отношенията ви в близкото обкръжение, но не само. Вероятно позицията на мнозина се трансформира в колектив, вие установявате на кого можете да разчитате, съответно- кой се оказва ненадежден или направо влияе негативно на материалното ви положение, имидж…Така едни връзки могат да бъдат заздравени, но други ще отпаднат от живота ви или както се казва: „вече няма да е същото“…Показателни в подобен план са понеделник и вторник, получавате „ясни сигнали“, дори някой ще сменят колектива си, позициите, които заемат в него. Подходящо време да отстоявате активно мнението си, завоюването до този момент, възможно е да бъдете въвлечени в „словесна война“ и да спечелите от това.

В сряда и четвъртък се налага да намалите темпото и да бъдете по –внимателни, защото ви убягват подробности или ескалират непредвидени обстоятелства. В петък и събота се под влиянието на Новолунието, което е едно от най-важните за вас, понеже е във вашия зодиакален знак. Подходящо е да направите нужните стъпки, дори и на идейно ниво, да стартирате енергийна програма, която ще ви влияе дълго, поне през идното полугодие. В неделя може да се поглезите с покупка…

Рак – Месец преди Слънцето да нахлуе във вашия зодиакален знак вие може да се чувствате преуморени, а събитията се движат повече по инерция, отколкото да можете да ги насочвате волево. Вероятно е добре да намалите темпото, така че да си направите вид равносметка за изтичащата ви лична година- какво ви е радвало, какво ви е помагало, какво ви е препятствало и е създавало дискомфорт в душата ви. В подобен процес ще ескалират процеси, които ще „наместят пластовете“ под краката ви и то под въздействие на влиятелен партньор, покровител, човек, който указва силно влияние върху решенията ви, социалният ви статус-генерално.

Седмицата е „тестова“ за взаимоотношенията ви, те могат да се трансформират, посоката зависи много от натрупани вече енергии, но също от нагласите ви да съобразявате повече с промени, които се диктуват точно от важен за вас човек.

В кариерното ви развитие, във високите ви амбиции и мечти, там в далечината се оформят нови възможности, но в повечето случаи са само проекти, които обмисляте, „проблясват“ като идея, предложение или изненада. Те първа това ще се превърне във фокусна точка, в която ще вложите много енергия и ресурси. За сега „усетете на къде духат ветровете“, изградете си стратегия.

В понеделник и вторник дребни инициативи имат широко отражение, показват „таван“ от възможности или вид развръзки… В сряда и четвъртък няма да ви липсва компания, хора на които да разчитате. Интересни известия. В петък и събота сме под влияние на Новолунието, за вас те показват с какво трябва да продължите, какво се налага да промените в ритъма на ежедневието си  и не само. В неделя на повърхността изплуват всички трупани от вас емоции.

Лъв – Ежедневието ви протича под напрежение или се налагат вид трансформации в неговия ритъм, поради нови условия, които се поставят от власт-имащи, да кажем- на работното ви място, понеже заемате нова позиция на работното ви място и ви се налага да се доказвате повече от обикновено.

Вариантите са много, но своеобразен пик от показателни събития или вид превратна точка в кариерното ви развитие или социален статус-общо се проявява в дните до сряда.

Ако ескалират подобни събития и се налага кардинална промяна, тогава след Новолунието в петък и събота вие  постепенно ще станете социално доста активна,  ще имате шанс да разширите кръга си на влияние, като общувате с повече хора, заздравите стари връзки и създадете нови. В неделя предпочитате уединението, почивката или компанията само на близките ви.

Дева – Хора близки до сърцето ви- от партньори до деца са повод за силни емоционални преживявания, защото около тях ескалират промени, които се отразяват и на вас самите или пък ви се налага да инвестирате в тях…

В друг вариант, това може да е творчески проект, частен бизнес, ако имате такъв и той изисква повече внимание, някакви преоразувания, за да е по-успешен.

Финансови рискове и вид задлъжняване на този етап са крайно нежелателни, особено в понеделник и вторник, когато е полезно да се пазите от загуби, необмислени харчове. Това са показателни дни за подкрепата, която можете да получите от важни за вас хора, не са изключени и подобни разговори на теми приходи-разходи и т.н.

В сряда и четвъртък звездите са на ваша страна, имате шанс да материализирате дългоочаквани проекти. Дните са показателни да по-далечни перспективи на развитие. В петък и събота сме под влияние на Новолунието ,което е едно от най-важните за вас и през идните две седмици може да преобрази социалния ви статус, материално положение, имидж като минимум. В основата или като вид причини могат да бъдат точно- лица, които се отчитат за близки до сърцето ви, евентуално- семейството ви, домашни или имуществени казуси за разрешаване. В неделя няма да ви липсва компания.

Везни – Водещ мотив за вас е разширите границите на възможното, чрез разширяване на кръга ви на общуване с околните, повишение в квалификацията, понякога-принудителни пътувания…

Възможно е при някой Везни да ескалира необходимост от разрешаване на юридически и спорни казуси, като в този случай ще трябва да проявят повече агресивност, настойчивост и инициативност, така че събитията да се развият в тяхна полза и всъщност, повечето от вас ще постъпват точно така.

В дома ви също ескалират някакви преобразувания, те може да са пряко свързани с партньорските ви взаимоотношения, промени около вашата половинка, които рефлектират и върху вас самите или това са обсъждания, отнасящи се до благоустройството на дома ви, имуществени казуси и т.н. В такъв случай, ще трябва да се съобразите с част от създадени и натрупани вече тенденции, въпреки че все още можете да им влияете и да ги насочвате, през юни- те ще имат по-императивен характер. Помислете, как да се възползвате по оптимален вариант от посланията и подкрепата на звездите към настоящия момент.

Популярността ви расте, имате шанс да скрепите връзките си или да създадете нови с креативни личности, които да ви носят полза, удовлетворение. Все пак околните ви изненадват, проявяват непредвидимост в реакциите си, така че бъдете по-внимателни и на щрек. Показателни за силните и слабите страни в този сектор са понеделник и вторник.

В сряда и четвъртък не са изключени повишени разходи, но действията ви са конструктивни и водят до отлични резултати. В петък и събота сме под влияние на Новолунието, за вас то ще подейства освобождаващо в информационния поток, ще започнат да се оформят по-дългосрочни перспективи на развитие. В неделя сте емоционални, вероятно и не без причина…

Скорпион – Периодът е силно трансформиращ за вас, приоритетно поради промени, които засягат материалното ви благополучие, професионална реализация, в частност- подкрепа, която получавате от страна на влиятелни, важни за вас персони, от лични до делови партньори, шефове и т.н. Каквото и да е, информационният поток е много усилен, до четвъртък ви дава ясни сигнали с каква част от договорките до този момент можете да продължите, каква- отпадат и откриват нови перспективи на развитие.

Вие сте в ключов период, през който можете да въздействате финансите си, имате шанс да се доберете до вид стабилизация на приходите, като разчитате на натрупан опит, авторитет, използвате креативен подход и внезапни шансове, които трябва да оцените. Все пак, даровете при вас няма да дойдат „даром“, налага се да отстоявате правата си, също-да се пазите от подвеждане и „удари под кръста“ при воденето на преговори.

Но разяснителни разговори на тема приходи-разходи, повишение на заплащането са повече от вероятни. Ако все пак везните не се наклонят във ваша полза, тогава след Новолунието в петък и събота вие може да се окажете на прага на житейски кръстопът, така че да потърсите и намерите нови източници за печалба сега и през идните близо две седмици. Това може да се случи не без подкрепата от страна на влиятелни личности.

Понеделник и вторник са натоварени, изпълнени с ангажименти, интересни и показателни разговори за професионалната ви реализация. В сряда и четвъртък е подходящо да заздравите отношенията си с ваши партньори /лични и делови/. В петък и събота сме под влияние на Новолунието, подходящо е да поставите своеобразно ново начало като наблегнете на възможността да градите мостове, да привличате на своя страна хора, на които можете да разчитате… В неделя сте емоционални и много прозорливи, евентуални пътувания могат да ви разтоварят.

Стрелец – Водещ фокус са партньорските ви връзки, защото около тях ескалират промени, които рефлектират върху вас самите, понеже взаимоотношенията ви изискват някакво изясняване или пък „те“ се държат по-предизвикателно към вас, трансформират линията си на поведение, стремят се да налагат волята  и мнението си и т.н.

Каквото и да е, подходящо е да се стремите да намирате вид компромисно, скрепващо звено, да водите конструктивни разговори, а не да се противопоставяте, защото навлизате в ключов период, когато задавате фон във взаимоотношенията ви, който после ще ви влияе дълго, поне през идното полугодие. До сряда събитията се движат повече по инерция, показват ви силните и слабите звена в контактите ви, особено в понеделник и вторник. През тези дни набелязвате „пробойните“ , които ви струват скъпо-буквално или в преносен смисъл. През тези дни сте много емоционални, възможни са разходи над средното ниво за любими хора, хоби…Ако всичко „за“ и „против“ е добре премислено, не са поети излишни рискове, значи- няма проблем. Но ако поемате прекалено големи рискове, по-скоро ще претърпите загуби.

В сряда и четвъртък ежедневието е напрегнато и резултатно, а в събота и неделя можете да поставите ново начало във важни за вас отношения. В неделя- прекарвате цветно, емоционално…

Козирог – Ежедневието ви става все по-напрегнато, поради високите ви амбиции или пък допълнителни и непредвидени задачи за изпълнение. Част от тях може да са свързан с миналото, неразрешени казуси, които натежават и не позволяват повече да бъдат обикаляни, други пък ви разпиляват в посока, която е свързана с дома и семейството, трети- нови условия на труд, но и допълнителни възможности за реализация, особено след Новолунието в петък и събота.

На този етап установявате, че можете да разчитате предимно на себе си, на собствените си усилия и компетентност, но за това пък звездите ви надаряват с достатъчно мощ, енергия и варианти, за да се справите, ако не веднага, то поетапно и през идните две седмици.

Подходящо време да подобрите фона на най-близката ви среда на съществуване, да извършите трансформации, които да снижат известно напрежение, което ескалира в последно време. То може да по чисто прозаични причини, но коренчето може също и да е по-дълбоко, показателни са понеделник и вторник, тогава не са изключени разяснителни разговори от типа: „какво давам, а какво получавам“, в оптимален случай- това са неизбежни инвестиции в недвижимо имущество, любими хора, семейство…

В сряда и четвъртък звездите са на ваша страна, а през последните дни на седмицата ежедневието трудно протича по предварителен график, така че е препоръчително да планувате на момента.

Водолей – Слънцето вече транзитира през Близнаци и ще ви даде малко повече „въздух“, свобода на изява, поне ще ви изведе извън кръговрата на рутинни задължения, относно дом семейство, поне- ще ви надари с повече шансове и варианти да влияете на тези процеси.

Любими хора- от партньори до деца, ще играят все по-важна роля в живота ви, ще отнемат голяма част вниманието ви, могат да разнообразяват ежедневието ви, но и да променят предварителните ви планове. През тази седмица можете да получите интересни известия, предложения от тях, особено през втората част на периода и предимно след Новолунието в петък и събота. Това може да се окаже своеобразно ново начало за вас  и отношенията ви.

В друг случай имате подчертана необходимост да си починете, да се отдадете на хоби, също- добре се развиват творчески проекти.

Информационният поток е много усилен, от една страна може да ви надари с внезапни шансове, да ви изненада приятно, а от друга- мнозина могат да узнаят някаква тайна,  да чуят думи, които да ги разтърсят емоционално. Показателни са понеделник и вторник. В сряда и четвъртък забавяте ход, а през втората част на периода може да имате усещането, че се разделяте с товар или поне по-лесно възприемате текущите предизвикателства.

Риби – Ангажименти, които са свързани с вашия дом и семейство стават все по-важни, отнемащи значим енергиен ресурс, а понякога и чисто материален. Задават се трансформации в този сектор, като сега е моментът да направите нужното, за да подобрите фонът си на съществуване, да го обновите, особено след Новолунието в петък и събота.

В оптимален вариант вие можете да проведете ремонти, да изгладите спорни казуси, да отхвърлите задачи, включително и такива, които са трупани дълго в миналото. През това време е препоръчително да избягвате конфронтации с по-възрастни и авторитетни лица, ако не можете да сте на едно мнение, поне можете да бъдете по-дипломатични и както се казва: „ако не можем да прескочим един камък, то поне можем да го обиколим“.

При някой Риби не е изключено да се възобновят стари теми в партньорските отношения, нещо като „старата песен на нов глас“, отнесете се така, все едно слагате „точка“, вземате адекватни и крайни решения, за да не ги пренесете и в бъдеще.

Към настоящия момент е важно да умеете да разпределяте ангажиментите си-лични и делови, за да не е едното за сметка на другото…

В понеделник и вторник са възможни извънредни разходи, нека да са добре обмислени, имате шанс и да спечелите, да получите бонус или финансово поощрение. В сряда и четвъртък интересни, полезни разговори и срещи, а през втората част на периода е полезно да не се претоварвате, въпреки че ще имате усещането, че сте претрупани от задачи за изпълнение…Следете и за физическото си здраве!

 

 

 

 

източник:http://horoskop-astrom.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply