Седмичен хороскоп за периода 20-26 Март

Още в началото на седмицата Слънцето ще премине в Овен. Този сектор от зодиака, съответно- годината, се свързва с възстановителни  сили, които дават шанс природата да се „събуди”, а едновременно с нея и ние, с обновена енергия, ентусиазъм, жажда за живот-общо.

Слънцето, символизиращо нашето Его и същност, постепенно ще ни „захрани”, ще ни насочи към собствения ни потенциал и  желания, които ще „избият” , прораснат и разцъфтят. Не случайно мотото на Овен е: „Аз съм”, така че почти спонтанно и неудържимо ние ще демонстрираме на какво сме способни и всъщност, така е правилно, дори и понякога да изглеждаме леко егоистични- сега е моментът да утвърдим себе си и позициите си, за да не бъдем изместени и/или попаднем под зависимост на друга и по-властна личност!

Това е периодът, през който ние трябва да обърнем приоритетно внимание на личните си нужди и да ги канализираме в посока, която ще ни помогне максимално да се приближим и/или осъществим своята предопределеност, дори- мисия в един по-философски смисъл на думата. Действията ни през тази седмица ще обслужват пряко онова, което е разпалило огънчето в душата ни- любов, материален успех, кариерно развитие или друго….Но все ще има нещо, което ще ни мотивира, няма да ни дава мира, ще ни стимулира мощно да сме инициативни, да покажем най-доброто от себе си. Крайният резултат ще зависи в значима степен от това, дали сме преценили правилно възможностите си, на подаръци не можем да разчитаме, а по-скоро на повишена конкуренция, дори вид състезание, в което ще завоюваме заслужено място. През тази седмица то ще бъде в рамките и на вече създадени тенденции и/или теми от миналото, които сега можем да приключим с успех. Въпроси възникнали в края на февруари и началото на март могат отново да се актуализират, ще ни дадат право на „втори опит”- да си върнем нещо изгубено и/или да изчистим евентуални недоразумения, поне- да потърсим и намерим обходни пътища и варианти. Можем да проявим забележителна изобретателност, която да материализира мечтите ни, полезно е да се вслушваме в интуицията си.

Нова идея или възможност витае във въздуха, но седмица преди Новолунието не е препоръчително да се захващаме с нещо качествено ново. Ако вид „обновление” е в рамките на нещо старо и под формата на развръзка-да, но иначе- трябва да сме по-внимателни, все още се „наместват пластовете под краката ни”, подчертано през втората част на седмицата, този процес може да е свързан с реални сътресения и/или изненади, така че е хубаво да не прибързваме, да не се стремим към бързи и рискови резултати…Марс от сектора на Телец ще ни „държи” здраво стъпили на земята, така че ще ни предпазва в известна степен в не една провокативна ситуация…Събитията в повечето случаи ще се нареждат така, че в крайна сметка ще извличаме най-доброто от събитията или пък после ще се окаже, че „всяко зло е за добро”…

Овен – Слънцето вече транзитира през вашия зодиакален знак и постепенно ще ви надари с  много сили и енергия, те ще се обновят едновременно с целите ,които си поставяте, в този своеобразен преход се сменя в линията ви на поведение, така че вие все по- смело ще преследвате мечтите си, спонтанно или обмислено- ще успеете да овладеете /да намерите изход/ за онези процеси, които сте считали за извън контрола ви до скоро.

В живота ви настъпва обновление, което ще прораства през идния близо месец, за сега все още се съобразявате със стари ангажименти, развръзки и/или зададени тенденции от миналото, но периодът е прекрасен да изберете вярната тактика, посока, да откриете и алтернативи, които да материализират мечтите ви, а в друг случай- пряко да рефлектират върху по-доброто ви материално състояние.

Родените през първи деканат привличат силно погледи, често се оказват в център от събития. Родените през втори деканат- обират плодовете на минали свои действия, а за родените през трети деканат- „водите са най-бурни”, трябва да се стремят да владеят емоциите си, за да не претърпят обрати, за които не са готови.

Информационният поток е много динамичен, носи изненади, особено през втората част на седмицата. Той може да е повод да скрепите някой връзки, но онези, които се отчитат за некачествени- могат да бъдат рязко влошени или скъсани. Внимавайте, премисляйте всяка крачка.

Социалното положение /кариерно развитие или брачни отношения/, също може да се промени бързо, но в значима степен- посоката на събитията се определя вече от вас…

Телец – Вие все по-силно мечтаете за „далечни хоризонти”- буквално или в преносен смисъл, защото искате да разчупите статуквото, понеже виждате в далечината по-съблазнителни цели, такива, които могат да осъществят желанията ви, да ви направят щастливи…Но не е изключено и някаква принуда да ви „бута” на далеч…

И да, на практика вид алтернативи действително се преумножават пред вас на различни нива- начин на придобиване на материални блага, откриване на любовта…Предвид ретроградната Венера, която е ваш закрилник, вие вероятно няма да сте уверени какво искате, а може и да възникват някой препятствия по пътя ви. Но шансове задължително ще се оформят, понякога ще изплуват неочаквано под повърхността, а в други случаи- ще ги задържате като паралелна, не рядко скрита  възможност, от която да се възползвате на един по-късен етап или стъпка след стъпка.

Периодът е удачен да си върнете нещо, което сте изгубили в края на февруари или началото на март, ако желаете разбира се…

Ежедневието ви продължава да е доста напрегнато, възможно е да възникват обстоятелства, които да ви изненадват или отчитате за такива, които са трудно контролируеми…Ако имате недоброжелатели или „подмолни течения” в живота ви, те задължително ще напомнят за себе си. В този смисъл не са изключени изненади,  полезно е да си „пазите гърба”. Но знанието или истината са винаги полезни, дават яснота, помагат да се вземат оптимални решения. В подобен процес Марс от Телец ще ви надари с достатъчно енергия, пробивност, изобретателност, така че да превъртите евентуални негативи в позитиви или пък да привлечете на своя страна съмишленици, хора, които да ви подкрепят и се превърнат в мост към собствените ви успехи.

Все пак, през втората част на седмицата е препоръчително да не поемате излишни рискове, периодът не е благоприятен за сключване на договори, а ако водите юридически дела, допитайте се до посредник-доверено лице или доказан професионалист, който да играе ролята на „буфер”.

Близнаци – Вашето обществено положение се променя-на работното място, в колектив, не са изключени подобни трансформации и на ниво- приятелства, любовни връзки. Обединяващо звено е, че имате на кого да разчитате, може да преоткриете и „нови- стари” другари, да разширите кръга си на влияние. Но тези процеси протичат и с елемент на изненада, вероятно ще има и такива лица, които няма да отговорят на очакванията ви, а вие ще прецените дали да ги задържите в близкото си обкръжение или-не.

Успехите ви подчертано се влияят от одобрението на околните, а в друг вариант- по различни поводи ви се налага да се доказвате повече от обикновено. Добрата новина е, че притежавате достатъчно ресурси и механизми, за да им влияете…

През настоящия период може да възникне и неочаквана алтернатива, която да повиши социалните ви позиции, особено, ако търсите такава.

Рак – Вие сте в ключов период относно вашия социален статус- кариерно развитие или брачни отношения. Основен двигател на тези промени могат да бъдат собствените ви амбиции, но в повечето случаи ключова роля играят вашите партньори-лични или делови.

Изглежда, че тяхното мнение натежава, трябва да се съобразявате с него и/или вашите действия, бъдещи намерения са подобно на скачени съдове за важни за вас хора. В друг вариант- промени около „другите” рефлектират и върху вас самите, разбира се последната „дума” или избор- е ваш. При всички случаи периодът е динамичен, изисква да сте максимално концентрирани, за да насочвате събитията в по-подходяща за вас посока. Към настоящия момент тя трябва да е съчетание от личен интерес и способност да се обединявате, да привличате съюзници на своя страна. В такъв случай можете да преуспеете и рязко да се превъртите напред и нагоре-образно казано. Ако предпочетете друго- може да влезете в остра конкуренция и/или водите под краката ви могат да станат доста бурни, тогава, трябва да сте достатъчно подготвени, да имате вид „застраховка”.

Показателни са вторник и сряда. През втората част на седмицата са възможни изненади, планувайте на момента, за да не пропуснете някакъв шанс, но и да сте адекватни на евентуални провокации.

Лъв – Оптимизмът или само-увереността ви постепенно ще нарастват по различни поводи. Изглежда, че по-сериозните и притискащи събития са зад гърба ви, а към настоящия момент, дори и  да съществуват, на хоризонта се оформят и нови варианти, които могат да повдигнат тонуса ви.

Все още ежедневието е доста динамично, натрупани енергии и тенденции от миналото ви влияят подчертано, прогнозата може да е съпътствана от усилен информационен поток, разяснителни разговори, крайни решения…Всички те пък се отразяват приоритетно върху професионалната ви реализация, кариерно развитие и то в по-далечна перспектива. Мнозина се оказват на житейски кръстопът и вероятно през настоящия период ще вземат някакви крайни, определящи мерки, които в бъдеще да свалят част от напрежението.

Ако сте много натоварени в ежедневието, полезно е да си намерите и подходящ „буфер” да се разтоварвате, развличате, така че да не пострада и физическото ви здраве.

В друг случай- решавате рязко да се измъкнете от своеобразен кръговрат, като пътувате, разширите границите на възможното пред себе си с повишена социална активност, привличане на полезни, приятни особи, на ваша страна и извън близкото ви обкръжение.

Съдбата може да ви срещне с хора или обстоятелства от края на февруари и началото на март, а ако има някой недоразумения, пропуски- получавате втори шанс да ги изправите. Бъдете внимателни в изказа си, особено през втората част на периода, за да се предпазите от изненади или обрати.

Дева – Периодът е важен за материалното ви състояние, той може да търпи резки обрати, в зависимост от подкрепата, която получавате от ваши партньори-лични или делови, а също и любими хора, включително и пораснали деца, ако имате такива, понеже ви се налага да инвестирате в тях и/или тяхното мнение е определящо за вас.

Ако имате собствен бизнес, вероятно и той ще изисква някакви трансформации, включващи разход на средства.

Каквото и да е, следва към настоящия период да не се поемат излишни рискове, нека те да са премерени, консултирани със специалисти по интересуващия ви профил…

Ако водите имотни дела, налага ви се да разрешавате наследствени казуси, тогава тези процеси няма да протекат без ескалация на напрежение, вид конкуренция…Опитайте се да стопирате своевременно подобни нагласи, „задушете ги в зародиш”, за да не прорастват, ще се оформи подобна възможност.

През тази седмица се появява пролука, която ви дава шанс да изгладите евентуални недоразумения с близките ви, да стабилизирате връзките си.

Също- да си върнете нещо изгубено от края на февруари, началото на март и/или подобна тема ще обсеби вниманието ви и ще възникнат варианти, за да спечелите.

Везни – Влиянието на ваши партньори-лични или делови все повече нараства в живота ви и определя бъдещите ви перспективи на развитие.

В делови аспект- това е ключов период, през който може да се увеличи популярността ви, но също конкуренцията, необходимостта да се борите, за да преуспеете. Около вас обстановката е динамична, важното е, че откривате поддръжка, ако я желаете, за сметка на собствената ви амбиция и предприемчивост, такт. Периодът е удачен да направите пробив в кариерното ви развитие, да утвърдите позициите си, да сложите известен ред в хаоса и не без подкрепата на влиятелни лица.

В личен аспект- няма да ви липсва внимание, самите вие може да сте силно привлечени от определена персона, навлизате във важене етап, определящ и/или показателен за личните ви взаимоотношения. На този етап- получавате шанс да изчистите евентуални недоразумения, да си върнете стара любов, ако желаете…Може да водите и важни разяснителни разговори с дългосрочно отражение- относно условията на живот /дом/, също да ескалират теми с имуществени казуси. В такъв случай е препоръчително да не отстъпвате от позициите си, а ако не се чувствате достатъчно силни, да привлечете на своя страна съмишленици, да се възползвате от професионалисти и посредници по интересуващия ви профил. Показателни са вторник и сряда.

През втората част от седмицата е полезно да сте внимателни в общуването, изградете си стратегия, за да защитите интересите си, околните могат да ви изненадват, хубаво е да сте подготвени.

 

Скорпион – Ежедневието ви е много динамично, изпълнено с предизвикателства, но и възможности. Все по-водеща тема е вашата професионална реализация, поради променени условия на труд, повишена конкуренция или нови възможности, които се оформят на пътя ви, но изискват да сте мобилизирани, инициативни.

В друг случай- ежедневните ангажименти налагат значима адаптивност от ваша страна, принуждават ви да сте по-гъвкави и адаптивни, да планувате на момента, за да избегнете обрати или да се предпазите от нежелани изненади.

Около вас има енергична особа- личен или делови партньор, от който можете да се възползвате сега- като енергийна подкрепа, под формата на съвети или друго. Полезно е да се „обединявате”, а не да късате връзки. През тази седмица ви се дава шанс да изгладите евентуални недоразумения с околните, ще разчитате на интуицията си, понякога ще се проявявате като стратези и така е правилно.

В понеделник ежедневието е натоварено, но резултатно и вие ще спечелите нещо. Но ако имате стари дългове- те също ще напомнят за себе си. Във вторник и сряда- знакови новини, разяснителни разговори с дълготрайно отражение. Не водете спорове, ако не сте готови за всякакви развръзки и следствия. В четвъртък и петък- се раздвоявате между лични и служебни приоритети, вътрешната ви сила и устойчивост растат. Получавате подкрепа от близките си, подходящо време да изчистите евентуални недоразумения.В събота и неделя звездите са на ваша страна-възползвайте се!

 Стрелец – С навлизането на Слънцето в Овен, вашият тонус и само-увереност постепенно ще се покачат. Желанието ви да експериментирате, да „гребете с пълни шепи от живота” е забележително и само по себе си ще повдигне тонуса ви, ще оформи щастливи обстоятелства, които да порадват сърцето ви.

Авантюристичният ви дух обаче може да рефлектира пряко и върху джоба ви, а колкото по-големи рискове предприемате, толкова по-значими могат да са разходите, в по-неприятен вариант-загубите.

В оптимален случай- вие инвестирате в любими хора, пораснали деца, ако имате такива и/или собствен бизнес. Вероятно тогава, тези инвестиции ще са оправдани, стига и да са премислени.

Внимание през настоящия период няма да ви липсва, но хора близки до сърцето ви могат доста да ви изненадват с поведението си. Периодът е подходящ да скрепите стари връзки, да изчистите евентуални недоразумения от близкото минало, но не и да започвате нови. Показателно време, за да разберете на кого и в каква степен можете да разчитате, така че своеобразна чистка на обкръжението ви-не е изключена, но ще има оздравителен характер.

През тази седмица можете успешно да разрешите и въпроси свързани с дома и семейството ви, да изясните евентуални недоразумения, да сложите „ред в хаоса”.

Козирог – Все по-водеща тема е вашият дом и семейство, условия на съществуване и/или имотни казуси. Каквото и да е- вие играете ролята на ключов фактор, който сам ще определи хода на събитията, поне- в значима част. Все пак- близките ви често ви изненадват с поведението си, не са изключени и промени около тях, които да рефлектират и върху вас, а вие да вземете окончателно, крайно решение…

В друг случай- вие изграждате фундамент, здрава основа от цели и приоритети, които ще имат отражение върху кариерното ви развитие, обществено положение-общо. В този вариант- вие сте на прага на житейски кръстопът, посоката, която ще изберете сега ще се отрази и ще прораства осезаемо до октомври като минимум, често и в много по-дългосрочна перспектива. Показателни са вторник и сряда, през тези дни може да се чувствате силно предизвикани, също- оказвате се в център от събития или внимание. Насочвайте внимателно, дребни действия имат широко отражение.

Благоприятно време да хармонизирате близката си среда, да инвестирате в нея или да получите максимална подкрепа от обкръжението ви са четвъртък и петък.

В събота и неделя- интересни, емоционални новини и разговори, които могат да докоснат сърцето ви, да стоплят отношенията ви и т.н.

Водолей – Социалната ви активност трябва да е значима, защото от това зависят почти всички сфери от живота ви. От една страна може да сте провокирани да общувате с повече хора, за да утвърдите авторитета си, за да се справите с казуси, които перманентно застават на пътя ви, а вие ги отчитате за „стихийни” и/или извън контрола ви, а от друга- за да не пропуснете шансове, също- да сте адекватни на случващото се, да не позволите да бъдете изместени.

„Знанието е сила”, защото помага да се вземат оптимално точни и правилни решения, сега вие получавате интересни новини, изненади, които могат да променят коренно предварителните ви планове. В подобен процес- някой връзки ще бъдат оздравени, но-други прекратени или ще изискват вид преосмисляне и корекция. Нещо подобно може да се случи и в договорните ви отношения.

В повечето случаи обаче- една възможност ще бъде заменяна от друга, отпадат ненадеждните, безперспективните. И да, колкото сте социално по-активни, толкова повече варианти и шансове ще се разкриват пред вас, но за да се справяте със стари и/или текущи казуси, а не да започвате нещо качествено ново…

Ако има нещо скрито или такова, което трябва да остане зад гърба ви, то ще се прояви в по-ярки краски- във вторник и сряда. В четвъртък и петък привличате погледи, оказвате се в център от внимание и сами насочвате потокът от събития. В събота и неделя получавате подарък, подходящо време да хармонизирате домашната атмосфера, включително и със закупуване на вещи.

Риби – Все по-важен и водещ въпрос е материалното ви състояние, поради нараснали разходи, променени приходи, условия на труд и т.н. Същевременно сега ви се дава шанс да си възвърнете нещо старо, да спечелите от казуси възникнали в близкото минало, да кажем- края на февруари или началото на март.

Социалната ви активност перманентно се усилва и през настоящия период можете да направите своеобразен пробив в избраното от вас направление, да сбъднете мечта, като съчетаете творчески подход, но и по-голяма твърдост в изказани намерения.

По различни поводи разбирате кой ви носи повече щета, на кого можете да разчитате- подобни теми са като скачени съдове за финансовото ви благосъстояние, показателни са- дните до сряда.

През втората част на седмицата не са изключени изненади- бързи, внезапни приходи- над средното ниво, също-под формата на алтернатива и/или хонорар, но не са изключени и значими разходи, според вече набрали скорост тенденции. На този етап не се препоръчва да се стартира нещо качествено и ново, отнасящо се до материалното ви състояние, но да се възползвате от стари възможности, да попълните пропуски- да.

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply