Седмичен хороскоп за периода 2-8 Юли

Луната вече е намаляваща, така че ще поддържа тенденции, които вече сме задали. Но това не означава, че периодът ще е спокоен, напротив. Продължава да ни се налага да преодоляваме препятствия, които изисква да сме максимално организирани и последователни, да не губим целите си от поглед. При това- колкото повече проявяваме вътрешна отговорност и дисциплина, толкова по-малко ще бъдат наложените ограничения отвън.

Хора, които по природа са борбени, ориентирани са в правилната посока и разчитат предимно на себе си, няма да усетят толкова това послание на звездите, периодът за тях ще се окаже градивен и успешен, ще докажат в по-ярки краски на какво са способни в изпитващи моменти. Всички силни личности ще имат шанс да извоюват някаква лична победа.

След 04 юли постепенно се намират варианти, които да разтоварват ескалиращото напрежение. Ние продължаваме да бъдем все още под влияние на силни ,крайни емоционални преживявания, но точно те и през настоящата седмица ще ни разкрият начини да се справяме с всяка ситуация като разчитаме на интуицията си, вслушваме се във вътрешния си глас и забелязваме „подсказки“ към вярната посока. Можем да градим стратегии като осъзнаваме, че най-важното е да сме обединени с важни за нас хора, като получаваме подкрепа-материална, морална…

В периода на Рак сме, а в него винаги се наместват пластовете под краката ни, все пак това е кардинален знак, през който се случват кардинални трансформации и сега- както никога преди…. През този период всеки един трябва да открие своето „място под Слънцето“, независимо дали това е съпътствано с утвърждаване на авторитета на работното място или скрепване на семейството…

Почти през цялата седмица ще ставаме свидетели на гръмки, преувеличени или театрални изказвания. С лекота ще се въвличаме в словесни войни, не са изключени знакови новини, обединени по интереси групи от хора ще противостоят на лидери, управляващи и т.н.

Каквото мислим това ще казваме, но не винаги ще го изпълняваме на практика или ще довеждаме делата до край. Припомням, че Марс е ретрограден, така че може да изпитваме някой колебания в поетата от нас посока, а може и да ни се налага да се връщаме по-скоро назад и да изправяме минали грешки, пропуски и т.н….

Марс е ретрограден до 27 август, през това време не се препоръчва да се започва нещо ново, например-работа, но можем да си върнем нещо появило се преди като перспектива.

При ретрограден Марс по-лесно се разделяме с неща, които са ни дразнили, препятствали, но не ни е стигала смелостта да ги оставим зад гърба си.

При ретрограден Марс дамите могат да се съберат със стара любов и т.н.

През цялата седмица, особено през втората част е полезно да се пазим от аварии на техника, да сме по-внимателни на пътя и т.н.

Овен – През тази седмица се появяват благоприятни условия да въздействате на теми, които са свързани с вашия дом и семейство.  Възможно е да решите да инвестирате в този сектор,  а това ще хармонизира средата ви на съществуване или пък- вашата половинка ще по- благоразположена,  ще ви подкрепя,  ще градите общи стратегии за бъдещото ви развитие.

Дори и  да усещате някакво напрежение,  то след четвърти юли ще започне постепенно да се разтоварва.

Същевременно, хора от близкото ви обкръжение- приятели, колеги, лица с които работите,  ще изпитват търпението ви.  Може да ескалират въпроси от миналото между вас,  които все още не са намерили решение,  но сега това е необходимо  и нека се случи с конструктивни разговори, а не конфликти.  Иначе- може да стигнете до разрив, който трудно ще се оправи после.  В оптимален вариант- постигате лидерски позиции в колектив,  това е своеобразна победа и следствие на борбения ви характер.

Не може да се каже, че ще получавате подаръци,  но може да се сдобиете  с награда- морална или материална за полаганите от вас усилия и то по един внезапен начин. Пазете се и от необмислени, спонтанни разходи, за да не съжалявате по-късно.

Телец – Информационния поток около вас продължава да е много силен. През тази седмица се появяват хора, които силно ви подкрепят. Установявате,  че има на кого да разчитате,  а в друг вариант- това е прекрасен период да скрепите отношенията си с важни за вас хора,  да получите помощ,  особено, ако се нуждаете от такава.

Можете да въздействате позитивно и на партньорските си отношения,  да ги скрепите чрез пътувания, вид развлечения,  разнообразяване на обстановката около вас, като водите  разяснителни разговори и т.н.

Същевременно,  на вас ви се налага да отстоявате завоювани вече обществени позиции. Вероятно съществувате в ескалиращата обстановка на конкуренция,  пред вас могат да се изправят въпроси за разрешаване,  които  сте допуснали в живота си през изминалите месеци- да кажем през май. Тези въпроси могат да засягат дома и семейството ви, условия на съществуване или сигурност- общо. През втората част от седмицата водите дебати в дома и семейството си, които могат да прераснат в недоразумения, дори скандали, ако не внимавате. В оптимален вариант това са конструктивни спорове, които ще дадат голяма яснота за следствията от минали действия и какво предстои- поне през идните два месеца. Заложете на диалогичността, избягвайте конфликти, които ще са трудно потушими и ще имат последици. Най-добре, ако е възможно прекарвайте повече време навън и с приятели…

Близнаци – През тази седмица се появяват благоприятни възможности да въздействате позитивно на финансовото си състояние.  Причините за това могат да бъдат успехите ви на работното място,  може да сбъднете и съкровена мечта,  която се отнася до социалния статус, кариерно развитие и т.н.

Ако все още изпитвате някой материални затруднения,  то те са провокирани предимно от ваши партньори, натрупани в миналото дългове, ако имате такива. Но както казах вече,  вие намирате начини да се справяте и тенденцията се усилва след четвърти юли.

Почти през цялата седмица може да се чувствате предизвикани в словесни двубои  от хора,  които стоят далеч от вас- буквално или в преносен смисъл,  това също може да са далечни роднини.  Следва да сте по-внимателни при подписването на документи,  особено юридически  или свързани с пътувания. Това може да са теми от миналото,  които не са намерили своето решение и сега отново се възвръщат към вас, за да ги разясните.

Използвайте момента и наблегнете на конструктивните разговори,  опитайте се да превъртите предизвикателствата в ползи,  за да не се въвлечете в дълги и трудно разрешим конфликт, разрив в лични и делови контакти.  Все пак,  ако някои отношения се влошат,  достигнат някакъв краен предел,  това ще ви даде шанс да вземете по-радикални мерки,  да смените подхода си, да действате по- смело,  така че да не позволявате повече да подменят интересите ви,  да ви влияят негативно и т.н.

Рак – През тази седмица се чувствате  все повече в свои води,  защото откривате начини да се справите с всички предизвикателства.  Оформят се благоприятни перспективи на развитие,  които може да са свързани с пътувания,  помощ от далечни роднини…

В друг вариант- отдавате се на хоби,  давате си почивка и това има особено  благоприятен ефект върху тонуса ви и не само.  Седмицата е прекрасна да си дадете малко почивка и да се откъснете от рутината.  Ако заниманията ви обаче са творчески  или имате собствен бизнес,  тогава делата ви пак така- ще бъдат във възход.

Мнозина получават сърдечна радост от деца и други близки до сърцето им хора. Това, което може да вгорчи настроението ви  са повишените разходи.  Следва да сте по-внимателни при взаимодействието с банки или други официални институции. Ако имате стари дългове,  те ще напомнят за себе си.  Теми отнасящи се до застраховки, данъци и т.н.-  могат да внасят смут в душата ви,  да предизвикват конфликти и недоразумения.  За да избегнете тази негативна тенденция,  опитайте се да бъдете изрядни,  ако се налага потърсете професионална помощ, за да избегнете пропуски и следващи усложнения.  Партньорските отношения се стабилизират,  но все пак трябва да внимавате- чисто материални приоритети да не застават между вас и любими хора.

Лъв – През тази седмица се появяват благоприятни възможности да въздействате позитивно на дома и семейството си,  на атмосферата си на съществуване.  В друг вариант- предпочитате усамотението или пък да пътувате,  за да се предпазите от ескалиращо напрежение.  Моментът е подходящ да инвестирате в дома си,  да направите вид преобразования в този сектор,  които ще допринесат за хармонията,  разбирателството и т.н.

Ежедневието на повечето от вас е извън обичайният ритъм,  защото така предпочитат и се занимават със странични ангажименти или пък- това е необходимост наложено отвън. Каквото и да е,  вероятно ще възникнат спонтанни идеи как да пренаредите приоритетите си,  за да сте по- успешни, но и не толкова натоварени,  да имате време и за себе си, че и за здравето си.

Ваши партньори- лични или делови,  продължават да се държат по- агресивно.  Вие може да попадате в ситуация на повишена конкуренция,  която ви въвлича в разгорещените дебати или словесни войни,  а в този процес,  вие трябва да отстоявате интересите си, за да не бъдете подменени.

Все пак е полезно да залагате на диалогичността,  защото може да попаднете в конфликтни ситуации,  които трудно ще се разрешат през идните седмици, че и повече.  В оптимален вариант-  вие привличате силни и енергични партньори,   от които можете да се възползвате.  Някой дами  могат да получат известие от стара любов,  въпрос на избор е как ще реагират…

Дева – През тази седмица може да се проявявате като лидер в колектива,  в който съществувате-  сред колеги или приятели.  Популярността ви расте,  водите много конструктивни разговори,  разбирате- на кого можете да разчитате.  В повечето случаи-  се радвате на силна подкрепа от близкото ви обкръжение,  думите ви има чуваемост  и допринасят за хармонизиране на отношенията ви.

Въпреки всичко,  ежедневието ви е доста натоварено,  дори над средното ниво.  Причините за това може да са допълнителни ангажименти,  с които трябва да се справяте,  а в по-неприятна форма- това са конкуренти и недоброжелатели,  трябва да внимавате- да не ви въвличат в интриги и неконструктивни спорове.

Ако има нещо тайна,  ако някой върши нещо зад гърба ви,  вероятно ще го разберете през тази седмица…

Полезно е да не се претоварвате,  за да не пострада и физическото и здраве.

Везни – През тази седмица се появяват благоприятни възможности  да въздействате отлично  на кариерното ви развитие или социален статус-общо, имидж като минимум. Тенденцията може да доведе до шанс да повишите доходите си,  да се изкачите по йерархичната стълбичка,  като минимум-  да получите морално удовлетворение.

Ако търсите работа,  действа ли сте и в миналото в тази посока,  то сега може да получите позитивни резултати.  В друг вариант-  ежедневието ви излиза извън обичайния ритъм,  защото се отдавате на хоби или нещо приятно,  което ви разнообразява.

Преживявате приятни,  интересни,  запомнящи се моменти. Хора близки до сърцето ви- от деца до партньори-  ви мобилизират,  понякога напрягат,  изискват повече внимание.  Не е изключено да възникнат недоразумения  по теми, които не са от вчера.  В такъв случай е препоръчително да им обърнете внимание, за да не ги завлачите и в бъдеще,  още повече, че възникват шансове за това,  варианти за въздействие и т.н.

В близкото ви обкръжение текат шумни дебати,  понякога ескалират и конфликти,  бъдете внимателни- не позволявайте да ви въвличат  в тях.

Недоразумения  натрупани в дома и семейството,  това също може да са имуществени казуси,  задължения спрямо по-възрастни и авторитетни лица в дома ви-  клонят към  развръзки  или се създава някакъв окончателен фон, който трябва да имате предвид и след получената яснота- да действате оптимално целесъобразно, за да съхраните фундамента в живота ви…

Скорпион – През тази седмица вие може да се чувствате отново закриляни от Съдбата,  дори и да възникват някои затруднения,  вие може да ги преобръщате във ваша полза  или да минавате между капките- образно казано.

Водеща конфликтна зона,  която може да се появи и ескалира поетапно- това е домът и семейството ви.  Причините за това могат да бъдат- недоразумение от миналото,  които отново се възвръщат като „старата песен на нов глас“,  а в друг вариант- това са спорове  с ваши близки относно кариерното развитие или други ключови въпроси,  които ви касаят.  Не е изключено също- това да са завлачени ремонти,  които не протичат по график.  Каквото и да е,  можете да разтоварите това напрежение  чрез конструктивни разговори- думите има чуваемост,  околните са склонни да се съобразяват с вас.

В известен смисъл- през настоящия период и се въвличате в своеобразна  конкуренция със семейството си, това може да е борба за налагане на мнение, че и интереси.  Чувствате се предизвикани да ги защитавате  и в повечето случаи ще успявате,  стига да не се преминат някои граници на добрия тон. Щастие ви носят пътуванията,  ако се отдадете на почивка и извън дома ви,  вероятно ще си  спестите някой неприятни ситуации и преживявания…

Стрелец – През тази седмица можете да хармонизирате отношенията в дома ви.  Можете да разчитате на семейството си,  дори да попълните финансови загуби,  като се осланяте на вашия партньор.  В друг вариант- хармонизирате средата си на съществуване  като инвестирате в дома си- и това се отчитат за благоприятно обстоятелство.

С по-голяма лекота се справяте с имуществени казуси,  ако това ви интересува. Успехите ви на този етап в значима степен се определят от моралната или материална подкрепа,  която можете да получите.  Редно е на този етап да търсите тази подкрепа в най-близкото си обкръжение.

По-голямата част от промените са вече зад гърба ви,  събитията се движат повече по инерция,  появяват се благоприятни възможности да въздействате позитивно на материалното си състояние,  поне разходите започва да се редуцират.  През цялата седмица сте склонни да се въвличат в конфликти,  вероятно и не без причина,  а защото сте предизвикани,  трябва да отстоявате интересите си и т.н. Не е подходящо през тази седмица да подписвате договори, да се водят преговори, разяснителни разговори, бъдете внимателни,  ако пътувате…

Избягвайте скандали, особено с роднини, там победители едва ли ще има.

Козирог – През тази седмица може да въздействате позитивно на партньорските си отношения,  особено през втората част от периода.  Водите емоционални и запомнящи се разговори,  околните ви оказват силно влияние,  но в повечето случаи- това влияние е конструктивно и подкрепящо.

Въпреки всичко,  периодът не може да се окачестви като гладък и спокоен за вас,  поради високите ви амбиции,  които ви мобилизират и ви карат да действате несвойствено,  поради други външни причини,  които показват,  че е дошло време за промяна.

Периодът е отличен  да бъдете социално активни,  да изградите лидерски позиции в колектив,  да преумножите връзките си, да се сдружите с влиятелни лица и така можете да стигнете далеч-буквално и в преносен смисъл.

Разходите ви през тази седмица са големи,   моментът не е подходящ да подписвате финансови документи,  ако е възможно отложете.  Все пак ако имате стари дългове,  те могат да напомнят за себе си.  Полагате много усилия, за да стабилизирате материалното си положение  и в този процес може да възвърнете някаква отминала възможност,  можете да попълните пропуски от миналото,  да се справите с пробойни,  в които изтичат ресурсите ви. Все още може да се чувствате предизвикани от ваши партньори- да действате крайно в определена посока.

През тази седмица се запечатват някакви важни уроци,  равносметки,  анализи на миналото,  които ще влияят и на бъдещите ви отношения и нека тези равносметки- и ви скрепят още повече, а не обратното.

Водолей – Седмицата е важна за професионалната ви реализация, а сега- вие сте в прекрасен период да се покажете в оптимално добра светлина, това да повлияе на доходите ви или на репутацията ви като минимум.

Ако не сте доволни от текущите ви ангажименти, моментът е подходящ да отстоявате правата и интересите си и да превъртите събитията във ваша полза.

Вие сте енергични, понякога импулсивни, склонни да воювате до краен предел за интересите си. Но за сега се налага да забавите малко темпото, да се вгледате в минали ваши действия, които не са довели до нужния резултат или пък- това са недовършени дела, нещо, с което трябва да се заемете отново. Подобен водовъртеж от задачи за изпълнение могат да внесат смут или напрежение в душата ви, което не бива да прехвърляте върху партньорите ви-лични или делови, за да избегнете конфликти, които трудно ще укротите после.

Възможно е да изпитвате силни колебания по кой път да поемете, а сега да получите известна яснота след важни новини, разяснителни разговори и т.н. Все още се радвате на добронамереността на важни за вас хора, така че ако не прекрачите границите на добрия тон- може да превъртите всяко предизвикателство във ваша полза, в значима степен всичко зависи от вас и вие сами ще се убедите в това.

Риби – През тази седмица хора близки до сърцето ви- от деца до партньори могат да се превърнат в повод за радост и приятни преживявания.

Успешно се справяте с дела, които изискват творчески подход, ако се занимавате със собствен бизнес. Но ако работата ви е рутинна, тогава няма да ви е лесно да се концентрирате и да се справяте, вероятно ще усещате, че се нуждаете от почивка или външни фактори ще разбъркват предварителните ви планове.

Възможно е зад гърба ви да текат скрити процеси, може да имате неявни врагове и ако е така, то те сега ще се проявят по особено ярък начин.

В друг вариант- теми от миналото, които се влачат дълго, отчитали сте за извън контрола ви- отново напомнят за себе си.

Програма от интереси, касаеща и финансовото ви състояние отново става актуална, напомня за себе си и може да намери подходящ изход, ако не веднага, то през идните седмици, а сега- да се стартира процес в тази посока…

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply