Седмичен хороскоп за периода 2 – 8 Май

През настоящия период пет планети ще транзитират през земните знаци и ще наклонят везните към здравия смисъл и ясно мотивирани, чисто практични оценки, водещи до конкретни резултати и облаги- финансови и не само.

Онези от вас, които сега разчитат на своята упоритост, натрупан капацитет от знания и умения- действително могат да просперират, въпреки ретроградните планети. Последното обстоятелство показва само, че вече е дошло време да материализират своите усилия, да получат нужните-адекватни резултати в избраното от тях направление- през тази, а и следващите две седмици.

За огнените знаци /Овен, Лъв и Стрелец/– успехите действително са в сектор- доходи и възможност да повишат приходите си, да спечелят нещо значимо, в краен случай- бонус, морално поощрение, при условие, че реалната обстановка не позволява повече.

Въздушните знаци /Водолей, Близнаци и Везни/– могат да просперират чрез вид алтернативи, които се очертават на хоризонта, като разчитат на семейство, партньори-лични или делови и/или- в горе-споменатите сектори имат шанс да извършат промени, които се отчитат за тяхно добро. Ако има натрупани недоразумения, идеи за преобразувания възникнали в близкото минало- те също набират скорост.

Водните знаци /Риби, Рак и Скорпион/– в пъти увеличават своята социална активност и могат да спечелят действително от това- чрез комуникация, преговори, връзки с околните- да се доберат до собствените си цели и желания , като околните ще са своеобразен мост към по-светлото им бъдеще.

Земните знаци /Дева, Телец и Козирог/ са в най-силна позиция, те се превръщат в „мотор” за намеренията си да, през следващия близо месец могат да постигнат почти всичко набелязано, стига да е в рамките на вече придобита компетенция. Но при всички случаи- май ще стопли сърцето им и ще компенсира някой стресови ситуации от миналото и като развръзки.

Все пак, там нещо в далечината продължава да ни тормози, под формата на по-възрастни и авторитетни лица, институции, идеи за пътувания…Напрежението понякога ескалира и от факта, че хората са готови да използват и не толкова честни методи, за да задоволят желанията си. Нивото на манипулативност и агресия- продължава да е твърде високо, а мислите често няма да кореспондират в пълна степен с реалните действия. Пазете се, не се предоверявайте лесно, движете се предимно според доказани и точни ориентири в живота ви.

Новолунието от петък и събота показва, че през следващия близо месец ще се вземат важни решения относно условията на труд, здравеопазване, заплащане. И да, има вероятност някой от тях действително да сработят и в полза на „масите”, обикновения човек. Звучи хубаво и да се надяваме ,че ще се реализира!

На всички пожелавам много успехи, вяра в собствените сили, защото вярата винаги разцъфтява , а през май- може да даде плодове и повече от всякога!

Овен – Пред вас се открива уникална възможност да повишите доходите си или да се превъртите на по-високо социално ниво- според вече натрупани заслуги и потенциал. По друг начин казано-шанс да материализирате мечтите си, като проявите забележителна съзидателна инициативност, въпреки че някой от шансовете- сами ще застават на пътя ви, дори и под формата на „подарък”- от човек или Съдбата.

Все пак, вашият управител Марс е ретрограден и в известен смисъл ви тормози със стари и неразрешени въпроси – свързани с хора „стоящи далеч от вас”- в пряк или преносен смисъл, за някой-това може да са юридически казуси, за други – морална дилема по кой път за поемат.

Склонни сте също едно да мислите, а по съвсем друг начин да действате. Не е много ясно в такова положение- дали вие ще хванете някого в своите мрежи или вие ще станете жертва на нечестно, подвеждащо  поведение. Внимавайте, придържайте се максимално към доказано сработили механизми в живота ви, които водят до успехи. Всякакви залитания в тъмната част на недоизказаното,  неявното- ще продължи да ви влияе до август, ако не отстраните волево и своевремно подобни тенденции.

В понеделник и вторник ежедневието може да протече по-хаотично от обикновено- поради непредвидени ангажименти, нисък тонус или друго…В сряда и четвъртък имате възможност да канализирате избраната от вас посока онова, което сте планирали. Привличате внимание… В петък, събота и неделя сме под влияние на Новолунието- за вас то ще се окаже „старт” в някакви конкретни, добре обмислени цели, способни да преобразят живота ви през следващия месец.

 

Телец – Звездите все повече ви закрилят и подкрепят със своята енергия. Венера, вашата покровителка до края на май ще премине покрай всеки един от вас и ще сбъдне някакво желание, ще порадва сърцето ви или ще материализира мечта.

Докато Венера е в Телец вие можете да разчитате на доза късмет, на повишено обаяние, благодарение на което по-лесно ще постигате собствените си желания. Може да промените нещо във външния си вид и то ще се отчете за положително.

Мнозина имат шанс да срещнат любовта, при условие, че са сами или да преживеят прекрасни мигове с любими хора ,да изгладят евентуални недоразумения.

Същевременно, хора близки до сърцето ви са повод за радост, но и тревога, защото около тях ескалират промени, които рефлектират и върху вас самите, а в други случаи темата е доста прозаична и става въпрос за пари. Подобни казуси обаче, свързани с „чужди ресурси” не могат да се разрешат сега и веднага с „вълшебна пръчица”, така че бъдете по-дипломатични, гъвкави и тактични. С упоритост и праволинейност- няма да стане, ще срещнете силен отпор. Ако започнете съдебни дела или решите уреждате наследства- това ще се проточи дълго и ще ви коства много нерви. Ако е възможно отложете за август…

В понеделник и вторник- приятели се сещат за вас или сте в център от внимание и ви обсъждат, при това не всички са доброжелателни. Дайте най-доброто от себе си и „отсявайте сеното от плявата”. В сряда и четвъртък- справяте се с дела, които са „завлачени”, оформят се неочаквани пролуки, през които да прокарате собствените си идеи. Пазете се от крайности. В петък, събота и неделя сме под влияние на Новолунието, което пряко ви засяга /то се случва веднъж или два пъти в годината във вашия зодиакален знак/ и се свързва със своеобразно ново начало, нова енергийна програма за цялата следваща година- това важи подчертано за родените през тези дни, които явно ще преобразят живота си, но и за всички останали в различна степен- чрез пътувания, промяна в квалификацията, чрез подкрепа от любими хора, нови творчески проекти и т.н.

 

Близнаци – Вие приключвате житейски цикъл и все повече се замисляте за вид алтернативи, мечтаете за далечни хоризонти ,при условие, че статуквото не ви удовлетворява. Склонни сте да мечтаете повече от обикновено, а в някой случаи постепенно ескалира желание за усамотение- за да „презаредите” енергията си, за да имате време да помислите. Меркурий  е ретрограден и вие сте един от зодиакалните знаци, който най-силно е засегнат от тази тенденция. Меркурий силно ви принуждава да се връщате към миналото, да се стремите да изправите грешки, да попълнете пропуски или да разрешите въпроси, които дълго време не намират изход. И да, сега и през следващите няколко седмици- действително на хоризонта ще се появят нови шансове, някой , от които и непланувани.

„Горяща точка” и/или ахилесова пета са партньорските ви отношения-лични или делови. Изглежда околните не ви разбират в пълна степен, изпитват търпението ви, поставят ви ограничения, изисквания…В друг случай-около тях има някакъв проблем, рефлектиращ и върху вас самите. Каквото и да- в пряк и открит сблъсък едва ли ще излезете победители. Търсете обиколни пътища към целите ви и ще ги откривате…

В понеделник и вторник ежедневието е напрегнато- раздвоявате се между това, което вие искате и онова-което очакват от вас. Същевременно дните са показателни за- силните и слабите звена , за онова, на което ще можете да разчитате или да се борите- и то дълго, до края на годината, а понякога и повече. В сряда и четвъртък – шанс да хармонизирате връзките си, да разчитате на подкрепа… В петък, събота и неделя сме под влияние на Новолунието- което ще постави повечето от вас пред дилема или житейски кръстопът. Анализирайте, обмисляйте, насочвайте- сега е моментът…

 

Рак – През тази седмица, а и не само-през почти целия май, на вас определено няма да ви липсва приятна компания и някак ще е необичайно оживено – от любими хора, приятели…

В друг вариант- налага ви се да се доказвате в нов колектив и да смените средата си и звездите ще ви подкрепят в това отношение. Все ще се намира някой, който да ви зарадва, подкрепи…

Ако сте сами- можете да разпознаете половинката си сред свои другари, колеги.

Ако се нуждаете от подкрепа за собствените ви мечти- направете го и задължително ще се откликне на желанията ви. Колкото сте по-активни социално, толкова повече нараства вероятността да срещнете личност, която да ви подаде ръка или да преобърне живота ви.

Всичко горе-споменато обаче протича на фона на много забързано ежедневие, понякога водещо до стрес или обърквания- поради текущите, рутинни задачи за изпълнение и в повечето случаи-на работното ви място. Въпроси свързани с пътувания, образование, нови изисквания или условия на труд- са теми, които изискват внимателно обмисляне, анализ, без да позволявате противопоставяне с по-възрастни и авторитетни фигури, а понякога и конкуренти, при това- не твърде конкретни…

В понеделник и вторник сте романтично настроени, владеят ви силни емоции, а оста на събитията е- информация между която се разкъсвате в противоположни идеи, настроения, приоритети. Сряда и четвъртък са показателни до колко можете да се справите с онова, което не ви дава покой. Дребни действия имат широко отражение. В петък, събота и неделя сме под влияние на Новолунието, за вас то може да обнови най-близката среда по различни поводи,да повлияе силно на бъдещите ви планове. Подчертано и повече от обикновено ви се налага да се доказвате, същевременно- ценят ви по достойнство.

 

Лъв – Звездите ще благоприятстват по-добрия ви имидж и положение в обществото като цяло, но в рамките на вече поет път на развитие и/или като се надграждат постигнати успехи до този момент. Твърде вероятно  е да се преразглеждат важни теми относно вашата позиция или самите вие да се замисляте сериозно по кой път да поемете, да обмисляте и други алтернативи, които повече да отговарят на собствения ви потенциал, а и чувство за щастие. Важното е, че действително ще имате такъв шанс-да просперирате, но той ще е пропорционален, под формата на „таван” от възможности, според обективната обстановка /до колко позволява някакъв растеж/, според натрупания опит и качества. Наблюдавайте, анализирайте, ако до края на май- не получите своеобразен максимум, то през август можете кардинално да смените посоката си на развитие.

Все пак, вероятността сега да спечелите нещо- бонус, поощрение-морално или  материално е много голяма.

От една страна са амбициите ви, а от друга- натягащо се неудовлетворение или напрежение между вас и близки до сърцето ви хора. Понякога-това е сигнал, че трябва да им обръщате повече внимание, а в други- да преговорите отговорностите си, включително и във финансов аспект, защото точно такива прозаични теми – „приходи-разходи” –могат да са крайъгълен камък за недоразуменията, особено в понеделник и вторник, но и през останалите дни в различна степен.

Ако имате собствен бизнес- следва да сте внимателни в инвестициите, да не поемате излишни рискове, да търсите вид съдружие или друга опорна точка.

В сряда и четвъртък притежавате доза късмет, връщате се към теми от миналото , онези „горящи точки”, които не ви дават покой и да, инициативността ви ще има успех, поне ще е показателна- отново под формата на предел… В петък, събота и неделя сме под влияние на Новолунието- за вас своеобразен старт към „по-високи върхове”, забележителна пробивност, която до края на май ще трансформира пермаментно начина, по който ви възприемат околните, защото сте се проявили като борци и сте демонстрирали на какво сте готови или  защото сте се изкачили /според заслугите си/- по йерархичната стълбичка.

 

Дева – Вие сте един от зодиакалните знаци, който може да е най-силно облагодетелстван от подкрепата на звездите, а понеже вашият управител Меркурий е ретрограден- успехите се свързват с въпроси, които сте стартирали в миналото но не са довели до желания резултат, можете да попълните пропуски, да изправите грешки, а като цяло- звездите ви дават нещо като „втори шанс” или пък най-накрая да реализирате запланувано от близкото минало- под формата на развръзка и то на различни нива.

Върви ви- в теми свързани с юридически казуси, пътувания, обучение, общуване с влиятелни лица, които да се превърнат в мост за собствените ви интереси и желания, а в края на май- вие ще усетите, че по различни поводи хоризонтите пред вас са се разширили- в пряк и преносен смисъл.

„Горяща точка” за мнозина ще се окажат имуществени, домашни или семейни казуси. В това поле малко можете да влияете поне не директно, а с дипломация, защото иначе срещате яростен отпор по спорни теми. В друг случай- промени около близки хора ви натоварват, изискват да се мобилизирате и съобразявате. В оптимален- извършвате ремонт. А ако съществуват морални дилеми и дисхармония в отношенията, тогава  те явно са натрупани през годините и не са случайни, сега изискват прецизно „разнищване”-подобно на възел, но това ще отнеме време, ще ви влияе по-остро до август.

В понеделник и вторник- набелязвате всички силни и слаби страни във вашите връзки, дните са много показателни, същевременно можете подчертано да влияете и канализирате събитията. В сряда и четвъртък- шанс да спечелите нещо- под формата на морално или морално удовлетворение. Някой от вас са подвластни на силни, пречупващи преживявания, след което ще вземат важни решения или ще трансформират осезаемо гледната си точка. В петък, събота и неделя- сме под влияние на Новолунието, за вас то ще отвори нови и по-високи перспективи до края на май…

 

Везни – Вие сте в силно трансформиращ период на анализи и съответни трансформации, ако не в начина ви на живот, то поне в гледната ви точка, която се превръща и в „превратна” за бъдещите ви намерения, за онова, което смятате за правилно, неправилно, целесъобразно бъдещото ви развитие и т.н. В основата на тези равносметки може да са чисто финансови въпроси, а може и да са проведени разговори, които са оставили дълбоко впечатление в душата ви и/или пряко влияят на ежедневните процеси. При всички случаи комуникацията може да е нарушена с важни за вас хора, да е под влияние на по-голямо напрежение, което трябва съзнателно, целенасочено и гъвкаво да канализирате в една по-благоприятна за вас посока, така че вид недоразумения да не се завлачат до август или повече.

На работното ви място тенденцията внася необходимост да се справяте с повече изисквания и/или да търсите друга реализация, но нека не е на този етап, а в личен аспект- да изчистите недоразумения, нещо недоизказано и то трупано дълго време ,най-показателни във всичко горе-споменато са понеделник и вторник, като тези дни са изпълнени и с ангажименти над средното ниво…

Периодът е подходящ за търсене и намиране на вид алтернативи, при това свързани с хора „стоящи далеч от вас”, неочаквани шансове, поддръжка и то от много неочаквани източници. Интуицията ви е много силна- не пренебрегвайте вътрешния си глас, точно той ще е верен ориентир по пътя ви към тези нови и по-добри перспективи, които не винаги иначе виждате ясно .

В сряда и четвъртък- популярността ви расте, дните подкрепят общуването, воденето на преговори… Умеете да налагате мнението си, погледите са обърнати към вас с нужното уважение и заинтересованост-възползвайте се. В петък, събота и неделя е Новолунието, за вас то може да отключи възможност да спечелите нещо голямо, като разчитате на подкрепа, чужди ресурси, а понякога-уреждане на имуществени или наследствени дела до края на май.

 

Скорпион – Периодът е силно подкрепящ вашите връзки-лични или делови. Вие с все по-голяма лекота привличате внимание, печелите симпатии и уважение. Възползвайте се максимално от тази тенденция, защото поддръжката на околните действително може да благоприятства и подпомогне всички останали теми от живота ви.

Ако имате партньор до себе си- можете да разчитате на подкрепата му, да изчистите евентуални недоразумения. Ако сте сами-  да срещнете подходяща личност, която да стопли сърцето ви.

Бъдете максимално социално активни, за да се възползвате от горе-споменатата опека на планетарните влияния.

Можете да разчитате на силната си интуиция, особено в понеделник и вторник, когато усещате интуитивно правилната, успешната посока.

Слабо звено продължава да бъде финансовото ви състояние- към него следва да се отнасяте бдително, да не поемате излишни рискове. Шанс да повлияете благоприятно на приходите си, да получите заслужено възнаграждение или друго- имате в сряда и четвъртък.

Все пак е добре да припомня, че относно приходи-разходи на този етап е полезно да не поемате излишни рискове… В петък, събота и неделя сме под влияние на Новолунието, за вас то е свързано с ново начало относно партньорските ви връзки и положение в обществото като цяло. Шанс да изградете забележителни връзки до края на май- носещи ви ползи или удоволствия, а после те ще ви подкрепят и влияят и през следващите месеци…

 

Стрелец – Ежедневието ви е все по-натоварено с ангажименти, но вашите действия се ценят по достойнство и могат да доведат до повишения, бонуси, различни удовлетворения-материални, морални. На работното ви място ви уважават, харесват, като вероятността някой леки флиртове да прераснат в романтична връзка не е малка. Сега и до края на май предстоят пик от събития, които действително трябва да ви превъртят на по-високо социално ниво, ако е възможно и реалната обстановка й- извоювате си реформи и преобразувания, които са по-изгодни за вас. Ако всичко това не се случи, вероятно ще си потърсите друга реализация през август и ще успеете.

На този етап също можете да си потърсите и намерите професионална реализация, въпреки че поради ретроградното движение на планетите вероятно после ще възникнат вид предоговоряния и промени.

Повечето от вас живеят под голямо напрежение от отговорности или вид морални и други дилеми. Има въпроси, които ви натоварват повече от обикновено и те са свързани с близки, дом ,семейство, по различни поводи разходват много енергия и не само. Тенденцията може да ви подтикне да се замислите и за други варианти, които да снемат подобно натоварване-психическо или физическо…Най-показателни са понеделник и вторник. Не се претоварвайте през тези дни, пазете здравето си, то е по-уязвимо от обикновено и като цяло до август- подчертано трябва да се щадите и да се замислите за по-здравословен, оздравителен режим на съществуване.

В сряда и четвъртък- звездите са на ваша страна, подкрепят почти всичките ви желания и намерения, понякога и с доза късмет. В петък, събота и неделя е Новолунието, което ще превърти ежедневието ви на много бързи обороти, но ще ви надари с множество възможности за повишение на социалния ви статус, извършване на положителни трансформации…

 

Козирог – През тази седмица все нещо ще възникне, което да зарадва или стопли сърцето ви. Притежавате доза късмет, покачва се само-оценката в резултат на завоювани успехи и други обстоятелства, подкрепящи вашето мнение, желания и т.н.

Същевременно, продължава да ви измъчва нещо, което отчитате за извън контрола ви, но е трупано през годините, а не е случайно, в друг вариант е свързано с други лица, които действат подривно ,деструктивно на собственото ви положение. Все пак вие перманентно получавате „сигнали” в тази посока, така че много ясно можете да разберете или идентифицирате тези „слаби звена”, които трябва да отстраните своевременно, за да не се превърнат в „хронични”- спрямо връзки, условия на съществуване, че и здраве, ако не му обръщате внимание.

Понеделник и вторник са най-показателни в това отношение-  с какво трябва да се справите или загърбите окончателно..Емоционални или важни разговори, новини, „осветяващи” реалността. В сряда и четвъртък – на хоризонта се появяват някакви алтернативи- по-далечни, отново в пряк и преносен смисъл, от вас зависи да се възползвате ,да ги материализирате до края на август. В петък, събота и неделя е Новолунието, което ще ви надари с много нови и по-добри перспективи, доза късмет, които да преобразят живота ви до края на май.

 

Водолей – Мислите практично и тази тенденция ви помага да се чувствате здраво стъпили на земята, да не губите устойчивост в обективно сложни ситуации- на повишена конкуренция, ангажименти или друго, което ви натоварва над средното ниво. През това време- опорна точка е семейството ви, близките ви.

Благоприятно време да извършите някакви положителни промени в дома ви- от закупуване на вещи до ремонти, да разрешите имотни казуси- например, ако решите да сменяте жилището си, да закупувате такова, да уреждате наследства- всичко горе-споменато ще серазвие във ваша полза.

В понеделник и вторник се пазете от спонтанни и необмислени харчове, в друг случай-не позволявайте подобни теми да застават между вас и любими личности. В сряда и четвъртък-интересни ,важни новини и разговори, които внасят яснота, а понякога влияят силно на бъдещите ви планове. В петък, събота и неделя сме под влияние на Новолунието- за вас то ще зададе нов фон в дома ви, който ще ескалира като тенденция постепенно през май, а после ще ви влияе дълго…

 

Риби – Социалната ви активност е значима и отваря все по-широко „врата” към по-добри перспективи. Общувайте, преговаряйте, търсете връзки и хора, които да ви подкрепят и ще ги откриете!

Същевременно се намирате под силна преса от обстоятелства, които ви принуждават максимално да се мобилизирате, за да задържите статуквото или да се превъртите на по-високо ниво- в обективно сложна среда на конкуренция или други обстоятелства, които са се натрупали във времето и все едно сега е „натежал” моментът, да ги разрешите, да погледнете ясно в обективната действителност. С какво ви предстои да се справяте, на какво можете да разчитате – разбирате в  понеделник и вторник – тези дни са доста показателни за такива анализи и не само..

В сряда и четвъртък-шанс да спечелите нещо- заслужено и заработени, финансов бонус, морално удовлетворение и т.н. В петък, събота и неделя сме под влияние на Новолунието- за вас то ще промени връзките ви с важни за вас хора- можете да заздравите стари, да създадете нови , които да ви носят ползи или удоволствие. Почти до края на май-колкото сте по инициативни, комуникативни, толкова нараства вероятността да сключите изгоден договор, да „срещнете Съдбата”…

 

 

 

 

източник:http://horoskop-astrom.com/

снимка: ladymagazine.today

No Comments Yet

Leave a Reply