Седмичен хороскоп за периода 16-22 Януари.

Предстои една много интересна седмица, а за да преведем от астрологичната символика посланията на звездите, ще приемем, че те играят роли,  чиято пиеса ни се отразява, и е интересно, полезно да опишем техните влияния…

И така, Венера ще има водещо участие, тя е най-близко до Земята и съответно до нас- хората, на нея й се придават не една характеристики, включително и тази, че тя е като магнит, с който се отключват нашите желания, онова, което привличаме…Когато нещо завладее душата ни и много силно искаме да го притежаваме, тогава без съмнение- нашият магнит се е активирал на крайна степен и желае страстно…Какво? Зависи от индивидуалния хороскоп, но Венера няма да ни остави да скучаем, да бъдем безразлични, тя ще ни държи „будни”, „магнетизирани”, обсебени от човек, идея или цел.

Реализацията зависи от Марс, който ще попадне под строгия „надзор” на „владетеля на Времето”- Сатурн. По друг начин казано- ще се реализират само онези очаквания, които кореспондират с нашата предопределеност и визия за по-далечно бъдеще. Останалите ще се спират или ще срещат отпор от предчувствия и/или вътрешни спирачки, които си слагаме сами, от по-възрастни и авторитетни лица, институции, дори- от натрупани дългове- буквално или в преносен смисъл.

Контролирано ще преминават тази своеобразна бариера също онези, които умеят да балансират между своите и чуждите интереси, да се съюзяват, да се придържат към истината…Истината- дали сме поели в правилна посока, дали сме преценили и сме се съюзили с подходящите личности, ще стане повече от очевидно по различни поводи. Остава ни да правим изводи и анализи, да се движим по текущи задачи и приоритети подсказвани от Луната…В първите два дни- това са рутинните задължения, навици и работа, в сряда и четвъртък- партньорските връзки, а през последните дни- ще е подходящо да се изчистим от всичко ненужно, създаващо ни повече дискомфорт, отколкото щастие…Вероятно и за това ще бъдем доста мотивирани и подтиквани…

На 20 януари Слънцето преминава във Водолей и постепенно ще ни откъсне от формалности и задръжки. При самия преход можем да се почувстваме психически и физически уязвими, но както казах вече- това е  време, през което можем и трябва да се освободим от нещо, за да извършим променим към по-добро в личен или по-глобален план.

Овен – През тази седмица можете да придвижите напред или да довършите дела, които пряко засягат кариерното ви развитие, обществено положение, имидж. Най- силно въздействате на процесите до 20 януари, като в ежедневието ви на този етап преобладава повече „трябва”, отколкото „искам”. През целия период може да се натъквате на скрити процеси, на такива, които сте отлагали или са ви убягвали до този момент, но сега отново застават на пътя ви, за да бъдат разрешени.

Възможно е да се чувствате преуморени или да ви е трудно да изберете посока. Най-точен ориентир към настоящия момент е интуицията ви, доверявайте й се, движете се по път с най-малко съпротивление, ако не ви отворят на една врата, опитайте на друга, но не форсирайте събитията, защото ще се окаже, че „вместо да изпишете вежди, ще извадите очи” или ще имате усещането, че се мъчите да побиете стена…

На хоризонта се очертава приятна алтернатива- свързана с професионалната ви реализация или лични връзки.

Партньорските отношения се ревизират, в подобен процес прозирате истини, може да възникнат разяснителни разговори, които да изчистят недоразумения, а може и при вид неудовлетворение да потърсите-намерите нова и вълнуваща любов, която ще допринася за по-добрия ви социален статус, но ще е с личност, която е твърде различна от вас или на този етап няма да е възможно свободно да афиширате чувства, да придвижвате отношенията си безпрепятствено, а ще се налага да се съобразявате с допълнителни фактори.

В понеделник и вторник ежедневието е натоварено, но извън обичайния ритъм, защото възникват допълнителни ангажименти или сте по-разсеяни и нямате желание за рутинни задачи… В сряда и четвъртък популярността ви расте, интересни, полезни известия. В петък, събота и неделя сте доста емоционални, спонтанно може да се освободите от своеобразен товар, поне на мисловно ниво и под формата на решение.

Телец – Занимават ви теми свързани с договори, пътувания, преквалификация, премествания, хора „стоящи далеч от вас”- ви указват значимо въздействие и всичко горе-споменато е повод да се разплете сложен възел, затегнал се в началото на януари.

Вашето положение в колектив се променя, моментът е подходящ да повишите влиянието си, като разчитате на подкрепа от страна на влиятелни лица, минали обещания, придобит опит и авторитет и т.н.

Ще има хора, които ще са ви много полезни, способни действително да ви превъртят на по-високо ниво или да сбъднат ваша сърдечна мечта. В плен сте на мощни емоционални преживявания, които ви стимулират да се целите на далеч и действително можете да успеете.

Същевременно, не всички от близкото ви обкръжение са толкова доброжелателни, има и такива, които буквално могат да сложат „прът в колелата ви”, а отношението им към вас да е такова, че пряко да се отрази на финансовото ви състояние. В друг случай това е изострена конкуренция, също- натрупани дългове, необходимост да се разнищят спорни въпроси за вашите финанси, които изтичат или се спират…Наклонете везните във ваша полза с конструктивни разговори, без да се противопоставяте, това е все едно да „пробивате стена с глава”. Обединявайте се, бъдете дипломатични, това е императивно условие за успехите ви към настоящия момент.

На лице е ярък контраст между лица, които действително ви подкрепят, обичат и такива, които не са на ваша страна. Ще имате поводи да ги идентифицирате в ярки краски, да си направите изводи и да изберете вярната посока. Важното е, че винаги ще получавате подадена ръка, ако я търсите, искате…

В понеделник и вторник практичните ви оценки и подход се ценят високо, притежавате и доза късмет. В сряда и четвъртък ежедневието е напрегнато, не са изключени изненади, „бързайте бавно”, пазете се! В петък събота и неделя- партньори /лични или делови/ обсебват вниманието ви, фокусирайте се върху положителните аспекти, елиминирайте негативите, „сверете си часовника”. Притежавате достатъчно ресурси, за да въздействате на околните, възползвайте се!

Близнаци – През тази седмица отново обръщате поглед към реални факти ,които ще ви подействат доста отрезвяващо. Става ясно кои от мечтите ви са осъществими, кои ви влияят негативно, лакмус е – финансовото ви състояние, дали преобладават приходите и чувството на удовлетвореност. Ако имате стари дългове- те ще напомнят за себе си, вид развръзки на вече предприети действия застават на пътя ви, материализират се и нека да е с положителен знак за вас.

През настоящия период имате шанс да въздействате положително на имиджа си, той и без това се трансформира по различни поводи. Дайте най-доброто от себе си и това задължително ще бъде забелязано, оценено, ще има дълготрайно отражение, включително и чисто материално, ако това е ваш приоритет.

Отношенията с партньорите ви /лични или делови/ са размити, някак неясни и могат да клонят в крайности- от такива, които съдействат за вашата стабилност, до такива, които се оказват повече илюзия…Отсявайте „сеното от плявата”, ще имате и поводи и възможности, особено през първите дни.

На 20 януари Слънцето ще навлезе във Водолей и постепенно ще ви освободи от задръжки, съмнения или друго…

В понеделник и вторник- сте разсеяни или трудно контролирате потокът от тенденции, те се движат повече по-инерция, водят до развръзки, осветяват водещи приоритети като- кариерно развитие, семейство… В сряда и четвъртък околните ви изненадват, притежавате доза късмет, но не поемайте прекалено големи рискове, за да избегнете обрати. В петък, събота и неделя ежедневието е доста натоварено, но и резултатно.

Рак – Все още водеща тема са партньорските ви отношения, не е изключено да се актуализират минали теми от края на декември и началото на януари, така че окончателно да се изяснят. През настоящия период можете да въздействате силно на този сектор от живота ви и да трансформирате връзките си към по-добро. Те така или иначе са в процес на промени, насочете ги в по-позитивна посока, най-силно можете да им въздействате до 20 януари, а емоционалният фон, който им зададете, после ще ви влияе дълго.

Друга фокусна точка е професионалната ви реализация, препоръчително е да не форсирате събитията в този сектор, ако се налага да преминете на „друг коловоз”, вероятно ще е във ваша полза или ще изпитате облекчение. Пазете се от конфронтации с по-възрастни и авторитетни лица, вид нелоялна конкуренция. Оформя се „таван” от възможности към настоящата ви реализация, в по-ярки краски се проявяват подкрепящите елементи, също- слабите звена, които следва да бъдат отстранени.

Ежедневието е натоварено и извън обичайния ритъм, но е препоръчително да обръщате внимание и на физическото си състояние, здраве, не пренебрегвайте „сигналите”.

През тази седмица е препоръчително да се движите повече по течението, когато става дума за работа. Но времето е подходящо- да привлечете повече внимание, симпатии, да увеличите популярността си, действайте в направление- обединение на ваши и чужди цели и ще преуспеете.

От 20 януари чисто финансови приоритети стават все по-важни и през идните седмици може да им въздействате- отново, като постигнете съгласие, обсъдите ги с близките си.

В понеделник и вторник- информационният поток е много усилен, полезни, интересни новини, разяснителни разговори. В сряда и четвъртък сте доста емоционални, „бързайте-бавно”. Изненади. В петък, събота и неделя- притежавате силна интуиция, все някой ще докосне сърцето ви!

Лъв – До 20 януари рутината, практичните оценки- преобладават в живота ви. После- постепенно енергиите ще се променят и вие ще почувствате вид облекчение, все едно се освобождавате от товар- поради реални събития или защото- така сте решили, „узрели” сте да продължите напред като промените гледната си точка, при условие, че не можете да въздействате в пълна степен на обстоятелствата.

Популярността ви перманентно ще се усилва.

Хора близки до сърцето ви- партньори или пораснали деца, ако имате такива, са друга фокусна точка. Склонни сте да си правите равносметки, поради чисто финансови причини или защото ескалират теми натрупани в миналото, не са изключени прозрения, виждате околните такива, каквито са-без „розови очила” и нека това е полезно, а не разочароващо. Не позволявайте само чисто материални въпроси да застават между вас и любимите ви същества.

Ако се налага- инвестирайте в тях или по-светлото ви общо бъдеще, вероятно ще се наложи нещо подобно или вид компромис, имате избор, той си е ваш! Превключващи или показателни в това направление са понеделник и вторник. В сряда и четвъртък- интересни, полезни новини, изненади. Не е подходящо да водите разяснителни разговори, освен, ако не сте готови да рискувате и приемете всякакви последици. В петък, събота и неделя- освободете се от всичко ненужно- у дома, освободете място за вид обновление, освежаване на атмосферата.

Дева – Ако сте сами, през настоящия период можете да срещнете любовта. Около вас могат да се появят партньори, които да ви подадат ръка и в чисто делови аспект също. Към настоящия момент вие притежавате много силни „козове” или ресурси, за да въздействате на околните, стига да поискате.

Хора близки до сърцето ви- обсебват вниманието ви, включително и пораснали деца, ако имате такива, защото около тях ескалират трансформации, рефлектиращи и върху вас самите, защото предстоят промени, които трябва да обсъдите, въпроси от миналото- не получили окончателен отговор и т.н. До 20 януари е оптимален срок да въздействате на всичко горе-споменато.

Ако имате сключен брак или сте в дълга връзка, тогава може да имате усещането, че вашата половинка се държи прекалено взискателно към вас или така, че ви натоварва повече от обикновено. Причините могат да бъдат всякакви и най-различни, но не са случайни, а дълго трупани. Ако сега преминете този своеобразен тест на звездите- безпроблемно, значи- всичко в личния ви живот е стабилно. Иначе- полезно е да се пазите от конфликти и недоразумения, трябва да изчиствате разногласията  спокойно и конструктивно, за да не се задълбочат, за да не се премине някаква критична точка, зад която трудно ще има връщане назад.

Меркурий, вашият управител и покровител отново е в Козирог- връща ви към миналото, прави ви подчертано практични, „здраво стъпили на земята”, така че едва ли ще изгубите целите си от поглед…

Понеделник и вторник са „вашите дни”- дайте най-доброто от себе си! В сряда и четвъртък са показателни за материалното ви благосъстояние. В петък, събота и неделя информационният поток е усилен, „осветяващ”, интересни, полезни новини и срещи.

Везни – През настоящия период е възможна ескалация на напрежение на работното ви място, поради допълнителни задачи за изпълнение, променени условия на труд и т.н. Препоръчително е сега да избягвате преки конфликти и взаимодействие с по-възрастни колеги, шефове и т.н. Не се претоварвайте, обръщайте внимание и на физическото си състояние. На този етап- не е полезно да се форсират събитията, а по-скоро да се движите по течението или в рамките на нужното, без резки завои или поемане на излишни рискове.

Умереният тон, зад който стои и вече натрупан авторитет- ще се ценят високо и задължително ще има лица, които ще ви подкрепят, ще играят ролята на буфер, ако се наложи.

До 20 януари е оптимален срок, през който можете да извършите положителни трансформации в дома си, да придвижите напред и в една по-подходяща посока въпроси свързани с недвижимо имущество, условия на съществуване, семейство…Не е изключено да се актуализират теми от декември и началото на януари, които да се разрешат в края на настоящия месец, поне да се получи нужната яснота.

Ако сте сами, можете да срещнете подходяща личност на работното ви място, а ако сте обвързани- моментът е подходящ да скрепите връзката си.

В понеделник и вторник тонусът ви не е много висок, ежедневието не протича по предварителен график..В сряда и четвъртък привличате внимание, сами задавате тон на тенденциите- възползвайте се! В петък, събота и неделя- шанс да спечелите нещо, да получите разплата за вече положени усилия.

Скорпион – През тази седмица може да чуете думи, които силно да докоснат сърцето ви. Ако сте обвързани- разяснителни разговори, могат да изчистят евентуални недоразумения, да стоплят взаимоотношенията ви, можете да стигнете до решения, които да имат дългосрочно и положително отражение.

Ако сте сами- подходящо време да срещнете любовта.

При всички случаи социалната активност може да отвори не една врата пред вас и е препоръчително да сте по-инициативни.

Възраждат се стари и неразрешени въпроси от декември и началото на януари. Сега- можете да им въздействате много повече, да ги насочвате и канализирате в избраното направление, въпреки че се „оттласквате” от вид застой- предимно в края на януари и що се отнася до професионална реализация, договорни и служебни приоритети.

През настоящия период могат да възникнат допълнителни харчове, такива, които да объркат бюджета ви. Не поемайте излишни рискове, за да избегнете или минимизирате загуби.

В понеделник и вторник- разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате. В сряда и четвъртък-изненади и/или обрати. В петък, събота и неделя- привличате внимание, притежавате достатъчно ресурси, за да  насочвате в значима степен сами събитията, възползвайте се!

Стрелец – През настоящия период може да решите да инвестирате в дома си и това ще се отчете за позитивно. В друг вариант- сега имате шанс да хармонизирате семейните отношения, можете да разчитате на подкрепа от страна на близки и роднини.

Без оглед на това- в душата ви  може да назрява вътрешен конфликт, породен от натрупани в миналото енергии, недоволство, неразрешени спорни казуси. Не е изключено да се проявят спорове и разяснителни разговори, чиито „коренче” не е от вчера. В оптимален случай- това са принудителни ремонти, но полезни…

Както става ясно, в значима степен от вас зависи- какъв фон ще зададете, на къде ще поемете, важното е, че имате избор и варианти! Полезно е също да знаете, че ако оставите разногласията да ескалират, после-те трудно ще бъдат заглушени, ще имат широк отзвук. Имайте го предвид!

До 20 януари се изясняват и финансови казуси, поне разбирате- на какво и в каква степен можете да разчитате, „на къде духат ветровете”

След 20 януари социалната ви активност ще нарасне със съответните ползи.

Понеделник и вторник са „осветяващи”, показателни за общественото ви положение /кариера, брак/, обърнете внимание и на подробностите, елиминирайте евентуални негативи. Привличате погледи, действията ви се забелязват, оценяват по достойнство. В сряда и четвъртък-околните ви изненадват, няма да ви липсва компания. В петък, събота и неделя- предпочитате почивка, най-близките ви хора…Нещо скрито може да стане явно.

Козирог – През тази седмица може да водите много напрегнати разговори, чрез които да разберете коя част от желанията ви са осъществими, да сбъднете тайна мечта или поне да се възползвате от вид алтернатива.

Онова, което ви препятства- ще застава като стена, в подобен процес ще изясните подробности, ще идентифицирате хора или обстоятелства заставащи на пътя ви към успеха или щастието, не е изключено да ви въвлекат в словесна война, ако трябва да отстоявате себе си. Ако има нещо скрито, то ще стане явно и това винаги е полезно, защото ще ви помогне да изберете вярната посока.

Вие все още сте в период, през който думите ви имат чуваемост и указват подчертано въздействие върху околните, така че според социалната ви активност и целите, които си поставяте- задължително ще възникнат и обстоятелства, новини, които да ви порадват.

В понеделник и вторник разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате. В сряда и четвъртък – дребни действия имат широко отражение. В петък, събота и неделя няма да ви липсва компания.

Водолей – Материалното ви благосъстояние е водеща тема, може да запълните загуби или „пробойни”, като потърсите-намерите вид алтернативи за печалба и извън близкото ви обкръжение, извън традиционното или познатото,  като поемете умерен риск, инвестирате в бъдещето си, предприемете нужните стъпки  и т.н.

Вие приключвате един житейски цикъл, а той винаги е свързан с равносметки, анализи- какво да оставите зад гърба си, с какво да продължите, през тази седмица- в ярки краски разбирате кой или какво ви носи повече щети /буквално или в по-общ смисъл/, на къде да се ориентирате.

Тенденциите могат да доведат до окончателно скъсване на отношения с определени лица или договори, които са изчерпани. Онези, които се съхранят- са издържали сериозен „изпит” и ще останат пак така дълго в живота ви.

На 20 януари Слънцето навлиза във вашия зодиакален знак и вие постепенно ще се почувствате по-уверени, свободни, ще имате енергия и мотивация да продължите напред- преобразени в различна степен и посока- втората част на седмицата е доста показателна.

Любовта се влияе подчертано от практични оценки и финансови приоритети. Нека това да не е повод за ескалация на недоразумения, особено в понеделник и вторник. В сряда и четвъртък- изненади, интересни, полезни новини. В петък, събота и неделя- трансформации, дребни действия имат широко отражение върху имиджа ви като минимум, насочвайте!

Риби – През тази седмица някой ваши инициативи относно социалния ви статус генерално- кариерно развитие, брачни отношения, ще бъдат съпътствани от сериозни равносметки и/или ще срещат сериозен отпор, в лицето на развръзки, пик от събития „осветяващи” миналото и показващи бъдещето, също- кои теми са вече изчерпани.

В подобен процес, ще се появят и подкрепящи обстоятелства, хора, ще имате на кого да разчитате, може да промените позициите си в колектив- реално, чрез нова длъжност и премествания или защото се представяте в различна светлина и околните ви приемат с „други очи”. Трансформациите могат да засегнат линията ви на поведение, също- външен вид и те ще се изтълкуват като позитивни, полезни.

Подходящ, благоприятен период да утвърдите авторитета си, да се изкачите по йерархичната стълбичка.

Ако все пак, нещо е на път да си отиде, защото е невъзможно да се развива, тогава не се опитвайте да „разбивате стена с глава”, потърсете „отворена врата” и ще я намерите.

Припомням, че сте по „опеката” на Венера, която ще ви закриля до 03 февруари и дори и да възникват някой трудности, тя ще ги смекчава, ще ви надарява с доза късмет.

На 20 януари Слънцето ще навлезе във Водолей и близо месец преди рождените ви дни, ще ви подтикне да си правите равносметки, да забавите ход, да се вглеждате в детайлите, онова, което е извън контрола ви или е останало неразрешено и изисква да вземете мерки.

Понеделник и вторник са показателни за партньорските ви отношения, същевременно през тези дни най-много можете да влияете на връзките си и да ги насочвате в по-подходяща за вас посока. В сряда и четвъртък се опитайте да спечелите-морална и/или материална подкрепа, преговаряйте. Пазете се от спонтанни или необмислени разходи, въпреки че не са изключени и принудителни. В петък, събота и неделя- интересни, емоционални разговори и известия.

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

No Comments Yet

Leave a Reply