Седмичен хороскоп за периода 15-21 Май

Лайтмотив през тази седмица е да повишим комфорта си на съществуване и индивидуално ще припознаем това усещане в една водеща, приоритетна цел, така че ще вложим енергия, ресурси- под формата на инициатива или чисто финансови средства, в тази своя идея, мечта и т.н.

В крайна сметка, всеки един ще реши да инвестира в нещо, което му носи удовлетворение, удоволствие, ако преценките „за“ и „против“ са добре премерени и не „влачат“ прекалено големи рискове, значи- всичко е на ред и само ще порадваме себе си или близките си.

Така или иначе през настоящия период подчертано трябва да дадем нещо, за да получим, това правило действа подобно на скачени съдове. Ако не сме съгласни, тогава звездите ще намерят друг начин да „приберат своето“- образно казано и пак да сме в  разход над обичайното ниво.

Мотото: „Аз искам“, продължава да звучи остро, дори се усилва през настоящия период и ни подтиква да сме социално по-активни, да търсим и създаваме връзки, да градим „мостове“ с околните, за да постигнем намеренията си. И така е правилно- успехите сега минават през обединяване на усилия, водене на преговори, сключване на договори и споразумения. Добро желание за горе-споменатото има, а онова, което може да спъне този процес е прекалено големите очаквания към ответната страна, също и претенции от рода: „какво давам, а какво получавам“, факт, който ще е като крайъгълен камък за партньорските отношения-лични и делови през тази седмица. Явно е, че трябва да минимизираме подобни съждения, ако желаем да съхраним добрия тон. Общо- сега можем да скрепим отношенията си, ако проявим щедрост, всъщност- точно така ще демонстрираме чувствата си, обратното- ще предизвиква конфликти или други недоразумения.

През седмицата може да се усети емоционален вакуум, а той да преумножи флиртовете, бързото започване на любовни авантюри, които обаче могат да свършат пак така-бързо.

От 17 май Меркурий ще транзитира през Телец, ще успокои мислите ни, в дните на прехода ще сме леко разсеяни, дори объркани, докато се ориентираме в нова обстановка на „обновен начин на мислене“- по-практичен, носещ ползи…

В събота Слънцето се кани да напусне сектора на Телец, а от неделя вече ще транзитира през Близнаци.  Така че през тези дни ще се движим повече по инерция, според натрупани вече енергии, емоционални преживявания, склонни сме да си правим равносметки- отново в чисто материален аспект, вероятно не без причина.

Овен – Водещ мотив за вас през тази седмица си остава материалното ви благосъстояние, като за целта могат да възникнат много оригинални идеи- как да спечелите или да постигнете вид сигурност-общо. До сряда е оптимален срок да прокарате някакви свои идеи, а до края на седмицата изтича енергийна програма, така че в края на периода можете да си направите вид равносметки до какви резултати водят миналите ви действия.

През цялото време социалната ви активност е много висока, вие се стремите да градите и заздравявате връзки-лични и делви и така е правилно, защото максимални успехи можете да получите точно чрез вид съдружие, освен това сте в прекрасен период да водите преговори, да стигате до дългосрочни споразумения. Този процес не може да протече без инвестиция или компромис от ваша страна. Вие „влагате“  и проектирате големи очаквания спрямо важни за вас хора. Ако не сте съгласни, тогава тенденцията може да се изроди в конфликт: „какво давам, а какво получавам“ със съответни разочарования и дори недоразумения, които няма да отшумят бързо. Имайте го предвид и бъдете умерени, не губете крайните си цели от поглед!

В понеделник и вторник се „осветява“ социалния ви статус, дребни действия имат широко отражение върху имиджа ви! В сряда и четвъртък можете да направите своеобразен пробив към намеренията си, няма да ви липсва подкрепа, популярността ви расте. Настроението е променливо, пазете се от прибързани действия. В петък, събота и неделя е полезно да не се претоварвате, дните трудно протичат по предварителен график.

Телец – Вие сте доста ангажирани в последно време, възможно е да ескалират допълнителни задачи за изпълнение, които ако отхвърлите успешно, това ще се закодира върху положението ви на работното място и ще има положителен ефект върху позициите и авторитета ви, а може и реално да повиши доходите ви, да получите бонус, морално удовлетворение като минимум.

Все пак не са изключени и някой скрити процеси, такива, които се отчитат за извън контрола ви и объркват предварителните ви планове. Сега можете да ги идентифицирате в пълна степен и да ги отстраните, ако желаете. В оптимален случай- това е тайна мечта, хоби, връзка с човек извън близкото ви обкръжение, отношения, които не афиширате на този етап, но гълтат време, ресурси, вие инвестирате в тях с идея да се прехвърлите на други релси на развитие, поне- да попълните празноти- в джоба и в сърцето си, образно казано.

В не толкова положителен вариант- трябва да минимизирате въздействието на лица, които „смучат“ от ресурсите ви, да се пазите от „удари под кръста“ и т.н. Показателни са понеделник и вторник.

В сряда и четвъртък променяте линията си на поведение, вероятно и не без причина, нещо скрито може да стане явно, защото трудно прикривате истинските си мисли, поради текущи провокации и т.н. Меркурий преминава във вашия зодиакален знак, ще отключи постепенно по-висока социална активност, комуникативност, способност да влияете на околните чрез дар словото си, да налагате мнението си… В петък, събота и неделя няма да ви липсва компания, но трябва да избягвате лица, които се стремят да ви манипулират, да се възползват от вас, вие ще ги усетите…

Близнаци – По-голяма част от важните за вас преобразувания са вече зад гърба ви и вече се движат повече по инерция. Все пак понеделник и вторник са оптимален срок, през който все още можете да въздействате положително на партньорските си отношения и да ги насочвате-лични и делови, да водите преговори и т.н. Първите дни от седмицата са трансформиращи за мнозина, после преминавате в друга фаза на равносметки и анализи…Ако нещо не ви удовлетворява, вероятно ще се замислите за вид алтернативи, обходни пътища, така че да постигнете намеренията си.

Забавяте ход- образно казано и така е правилно, понякога трябва да действаме точно така, за да не ни убягнат подробности, а те на този етап са важни, дори могат да имат водещо значение и вие го усещате – интуитивно или според текущите предизвикателства.

Сега може да вложите основен енергиен ресурс, така че да се утвърдите в колектив, да получите подкрепа от колеги, приятели, защото заемате нова длъжност, в изпитателен срок сте или нещо се е променило в условията ви на съществуване и изисква точно това, поне- това е подходящ начин да се разтоварите. Понякога може да ви изглежда, че давате повече, отколкото получавате, но на практика- това е подходящият или единственият път към момента, за да преуспеете, получите вид сигурност, дори-увенчаете с успех дълги усилия през изминалите месеци…

В сряда и четвъртък настроението ви е доста променливо, разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате. Водите интересни, ползотворни разговори с визия за по-далечното бъдеще или получавате подобни „сигнали“, притежавате и доза късмет. В петък, събота и неделя може да сте по-крайни в равносметките си, в решенията си, да сте на прага на житейски кръстопът и е важно коя посока ще изберете.

Рак – Вашите планове за бъдещето са ярки, прекроявате ги, възникват нови идеи, които ще обсъждате с околните.

Имиджът ви продължава да се променя, вие влагате много усилия, за да подобрите социалния си статус, а значима част от тази обща картина е семейството ви, домът ви, защото в този сектор се случват значими преобразувания, които се отразяват и на вас самите, понеже  действате съобразно мнението на близките си.. Вариантите са много, но обединяващо правило е, че вие инвестирате в любими хора, в дома си, може да е недвижимо имущество или друго, което ще подобри фонът ви на съществуване, ще се отрази на брака или кариерното развитие?! Каквото и да е от горе-посочените варианти, явно не можете да пестите усилия и средства, ако искате да подобрите фона, да се превъртите на по-високо ниво и т.н.

Понеделник и вторник са показателни до колко и в каква степен можете да разчитате на ваши партньори-лични или делови, кои са скрепващите звена, кои-слабите, елиминирайте последните, през тези дни най-силно можете да влияете и да насочвате тези процеси. От сряда и четвъртък в живота ви може да се появи личност, която да ви указва значимо въздействие, а вие да се възползвате от съдействието й. Постепенно се променя начинът по който комуникирате с приятели, колеги, възниква необходимост да преговаряте, да търсите и получавате повече подкрепа и действително можете да я получите, особено, ако действате в тази посока. Възниква шанс за алтернативна печалба или получаване на вид спонсорство. В петък, събота и неделя ви обземат носталгични настроения…

Лъв – През тази седмица е оптимален срок, през който можете да влияете на ключови въпроси относно бъдещото ви развитие, да насочвате процесите волево като проявявате инициатива, борите се за своето място под Слънцето, като минимум- въздействате положително върху имиджа и авторитета си.

Най-големи усилия, които влагате е в преговори, включително и с влиятелни лица, хора извън близкото ви обкръжение и т.н. Получавате ценна информация относно по-далечното ви бъдещо развитие и според това знание- скрепвате връзки, преподписвате договори или пък ги късате, при условие, че не ви удовлетворява чутото. Имате шанс да стигнете до отлични споразумения, стига претенциите и очакванията ви да не са твърде високи, тогава те могат да се спукат подобно на балон. Внимавайте, бъдете умерени и ще разширите кръга си на възможности в лицето на обстоятелства или хора, които ви подкрепят, иначе-точно обратното.

Понеделник и вторник са натоварени, ескалират непредвидени ангажименти, пазете се от конфронтации и заложете на дипломатичността, въпреки някой провокации. В сряда и четвъртък променяте линията си на поведение според случващото се, популярността ви расте, защото вие сте по-активни и/или получавате важни известия. В петък, събота и неделя не са изключени повишени разходи или разяснителни разговори на подобни теми, внимавайте това да не внесе хлад в отношенията ви. Това са дни на равносметки…

Дева – През тази седмица е оптимален срок, през който можете да въздействате на въпроси свързани с юридически казуси, евентуални договори, с по-далечна перспектива и отражение върху бъдещото ви развитие. В друг вариант- трябва да вземете важни, окончателни решения за пътувания, премествания, преквалификация, вид алтернативи, от които да се възползвате, а те да ви измъкнат от кръговрат, който не ви носи особено удовлетворение.

Разходите ви са значими или нарастват по различни поводи, в оптимален вариант инвестирате в кариерното си развитие, имидж или уреждате приоритети отнасящи се до наследства, недвижимо имущество.

Все пак, ако е възможно- полезно е да не задлъжнявате през настоящия период, да не поемате прекалено големи рискове. Ако водите преговори за доходите ви, вероятно ще трябва по-твърдо или стратегически, аргументирано да отстоявате мнението си, сега е моментът и не бива да отстъпвате…

В любовта- вие трансформирате чувствата си, те са тясно свързани със съвсем практични оценки, понякога прозаични теми като приходи-разходи са крайъгълен камък на добрия тон и не само. Понеделник и вторник са показателни-дали това, което давате може да се възвърне, до каква степен можете да разчитате на околните.

В сряда и четвъртък постепенно придобивате по-голяма увереност, твърдост, дните са натоварени, понякога над средното ниво, но и доста резултатни. В петък, събота и неделя- партньорът ви привлича вниманието, подходящо време да изгладите недоразумения, поне си ги изяснявате.

Везни – Мнозина могат да имат усещането, че са на прага на житейски кръстопът, така че изборът, който ще направят ще рефлектира приоритетно върху материалното им благо-състояние или сигурност-общо. В този процес- водещ мотив е да скрепвате партньорските си отношения, те могат да са лост към големи печалби или пък загуби, зависи какво сте готови да инвестирате или жертвате в името на обединивящи цели, бъдеще и т.н.

В понеделник и вторник можете да проведете много конструктивни разговори, които да скрепят връзките ви, поне да имат дълготрайно и трансформиращо въздействие.

През цялата седмица са възможни интересни известия, новини, преговори, които ще наместват пластовете между вас и важни за вас личности. Понякога може да имате усещането, че повече давате, отколкото получавате, но на този етап не бива да се съмнявате в добронамереността на околните, друг е въпросът дали това ви удовлетворява, как ще се възползвате от това обстоятелство и т.н.

В сряда и четвъртък притежавате доза късмет, а в петък, събота и неделя- е препоръчително да реагирате на момента, защото дните едва ли ще протекат по предварителен график.

Скорпион – На повечето от вас им се налага да бъдат гъвкави в общуването, да бъдат по-дипломатични и отворени към другите, за да преодоляват по-лесно текущи предизвикателства. Някаква енергийна програма на въздействие изтича през тази седмица в горе-посочената тема, а може и вие просто да загубите интерес към определена кауза, да решите, че не си заслужава, че повече влагате, отколкото получавате, така че да смените тактиката си..

Полезно е да се концентрирате върху една и водеща цел, да не разпилявате ресурсите  си, за да постигнете максимални резултати. Фокусирайте се, не се претоварвайте, полезно е да обръщате внимание и на сигналите на физическото ви здраве.

Препоръчително е да усетите на къде „духат ветровете“ и да насочвате платната-образно казано, показателни- на какво можете да разчитате, какво препятства успехите ви- разбирате в понеделник и вторник по различни начини- разяснителни разговори, известия…

В сряда и четвъртък се раздвоявате между лични и служебни ангажименти, можете да разчитате на близките си или пък да изчистите евентуални недоразумения в дома ви. В петък, събота и неделя притежавате силна интуиция, притежавате доза късмет, преживявате силни емоции.

Стрелец – Ежедневието ви продължава да е много динамично, вие пренареждате приоритетите си, някой- могат да сменят ритъма в ежедневието  си под въздействие на текущи предизвикателства. Каквото и да е, това е оптимален срок, през който можете волево да насочвате в една по-положителна посока процеси, които се отнасят до професионалната ви реализация или пък здраве?

Социалната ви активност е много висока, привличате внимание, няма да ви липсва приятелска подкрепа, ако я желаете, а ако сте сами- да срещнете любовта.

В близкото ви обкръжение има партньор, от чиято енергийна подкрепа можете да се възползвате или пък това е личност, която ви указва значимо въздействие, насочва ви, а понякога може и да ви дразни, но е по-добре да обедините усилията си в обща цел, отколкото да се конфронтирате..

В друг вариант- трябва да внимавате да не ви въвлекат в безпринципна конкуренция…

Ангажиментите с дома и семейството ви продължават да са свързани с някаква грижа, дори недоразумения, които на този етап можете да разрешите с повече търпение и скоро в значима степен предизвикателствата ще утекат, но ще останат последиците, така че насочвайте съзнателно, за да хармонизирате атмосферата, сложите ред в хауса- буквално или в преносен смисъл.

В понеделник и вторник не са изключени извънредни разходи, това може да е инвестиция в хоби, любими хора, ако всичко е добре планирано, без излишни рискове, ще даде прекрасен резултат. В сряда и четвъртък възникват допълнителни обстоятелства, които ще повлияят на мнението и настроението ви, постепенно ще възбудят необходимост от разяснителни разговори с партньора ви, но не само. Полезни, интересни, важни-новини и разговори. В петък, събота и неделя- имате нужда от почивка или сте приковани към дела, които не са ви твърде по вкуса.

Козирог – Амбициите ви са много големи, но мнозина се разкъсват между лични и служебни ангажименти или трябва да направят важен избор, като едното влияе на другото…например, семейството ви може да ви указва значимо влияние при вземането на решения относно вашата реализация или пък самата ви реализация се отразява върху отношенията ви у дома и вие трябва да прецените кое е по-важно за вас, да балансирате.

При мнозина натежават целите отнасящи се до кариерното израстване и до 19 май сте в прекрасен период да направите крачка напред и нагоре, да се изкачите по йерархичната стълбичка, като инвестирате в бъдещето, имиджа си, „жертвате“ нещо…

Понеделник и вторник привличате внимание, притежавате достатъчно козове, за да насочвате събитията. Дните могат да се окажат превключващи, всичко зависи предимно от собствената ви воля, как ще реагирате на случващото се. Не ви е лесно да прикривате емоциите си, внимавайте това да не повлияе на преценката и реакциите ви. В сряда и четвъртък- шанс да спечелите нещо, а в петък, събота и неделя водите разяснителни разговори, напрегнати преговори, в които се налага да не се предоверявате, да бъдете по-гъвкави и дипломатични в комуникацията, за да извлечете ползи и се предпазите от конфликти и не само…

Водолей – През тази седмица е оптимален срок, през който можете да въздействате на теми отнасящи се до дома и семейството ви и да ги насочвате в една по-положителна за вас посока, да създадете по-позитивен фон на съществуване, след това изтича вид енергийна програма- от задачи, приоритети в този сектор. Те могат постепенно да се допълнят от нови възникнали идеи и настроения, отнасящи се до благоустройството, взаимоотношения, имотни казуси, место-живеене и т.н.

През цялото време информационният поток е много усилен, носи ви знания относно по-далечни хоризонти на развитие или това са идеи за пътувания или преквалификация и вие инвестирате в тях…

В друг случай- ескалират юридически казуси, командировки, необходимост да преговаряте, включително и с хора извън близкото си обкръжение, да преподписвате договори, да се само-рекламирате, да сте социално по-активни, за да извлечете максимални ползи от настоящия период….

При пътувания и разговори могат да се открият неочаквани шансове пред вас, въпреки че в понеделник и вторник подобни начинания носят елемент на риск, изненада, а ако има нещо тайно, препятстващо чувството ви за щастие – то ще се прояви.

Сряда и четвъртък са „вашите дни“, възползвайте се, а в петък, събота и неделя не са изключени повишени разходи и нека това да не се отразява на настроението ви.

Риби – През тази седмица разходите ви нарастват, причината за това може да са инвестиции в дома ви, в близки хора, уреждане на имотни казуси или друго…Каквото и да е, то трябва да повлияе благотворно на чувството ви за комфорт, да има положителен ефект, стига този процес да не е свързан с прекалено големи рискове, необмислени харчове и т.н.

Социалната ви активност през тази седмица все още е висока, това е оптимален срок, през който можете да утвърдите нови и по-престижни позиции в колектив и със съответните ползи от това. След това събитията се движат повече по инерция или интензитетът на волевото влияние върху тази сфера на влияние се снижава. Не е изключено през настоящия период да стигнете до някакво окончателно мнение, да получите подобни отговори, да сложите край на преговори, договори или те да преминат на друго ниво в конкретика и детайли.

Любовта на този етап е на заден план или поне се измества от чисто материални приоритети.

В понеделник и вторник може да спечелите нещо значимо, но не без да платите съответна цена-буквално или в преносен смисъл. В сряда и четвъртък на хоризонта се оформят алтернативи, от които можете да се възползвате, ако желаете. Ако има не явни процеси, информация, която ви е убягвала, през тези дни може да се проясни. В петък, събота и неделя сте емоционални, на повърхността изплуват всички трупани преживявания. Хубавото е, че можете да насочвате тенденциите, от вас зависи какво ще демонстрирате пред околните, а то няма да остане незабелязано.

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply