Седмичен хороскоп за периода 14-20 Май

Седмицата започва с Новолуние, което ще бележи грандиозно ново начало в живота на мнозина поради лични и променени нагласи, външни обстоятелства или общ поток от събития, които ще оставят зад гърба ни нещо „трясък“ и/или малки и големи земетресения-буквално или в преносен смисъл…

Новолунието ще се случи на фона на максимално противопоставяне между мощно желание за обновление и придържане към миналото, консерватизъм, навици,  с които ни е страх или не можем да се разделим така лесно по различни поводи. Дали ще съхраним статуквото или ще надделее преобразеното бъдеще, с какво ще ни се налага да се справяме през следващите месеци, че и години, какви са тенденциите в живота ни- усещаме, разбираме…

Новолунието ще предизвика вълна от инициативи и интереси, които да разрушат стари структури- в частния ни живот или в обществено значим аспект, в основата ще бъдат съвсем практични съждения, материални стимули, типични за Телец /новолунието е в този сектор/.

Водещ фактор за трансформациите е преминаването на Уран в Телец. Това е ключово астрологично събитие. През изминалите близо 7 години Уран беше в Овен, а сега- през идните 7 години Уран ще транзитира през Телец. Както повечето от вас знаят, Телец се свързва с паричните потоци, финансовите въпроси-общо, които преминават под въздействието на този знак. Значи- от май месец ще започнат процеси, които ще се отразят на заплащането ни, стойността на валутата…От една страна това ще се случи следствие на действия, решения на власт-имащи и управляващи, а от друга- на революционни настроения, които могат да предизвикват значими реформи, ако не по желание, то по принуда..

На 16 май Уран преминава в Телец, а едновременно с него и Марс във Водолей. Водолей е знак, който пробужда цели колективи, социални групи и органицации, които могат да станат все по-неконтролируеми, не търпящи ограничения, реагиращи изненадващо…Тенденцията може да прерасне в бунтове, които ще са трудно потушими, а като минимум- информационен „взрив“,  проводник, на който могат да станат високите технологии, като интернет например, но не само…

През тази година Марс ще остане във Водолей близо 6 месеца /традиционно е около два месеца и половина/, но сега поради ретроградното си движение ще е в този знак до 16 ноември. През това време едва ли можем да очакваме спокойствие, конкуренция ще ескалира на различни нива, както и необходимост да се приспособяваме към новото, различното и да го приемаме, да се доказваме пред групи от хора или да се приобщаваме към тях, за да не изпаднем от „кораба“…

В последно време често се говори за война, а с Уран в Телец- тя може да е предимно икономическа, предстои да видим…Тази икономическа война може придаде нова стойност на „земни“ ресурси и те ще оценяват по-високо, а това може да подейства „капсулиращо“ на общества, колективи, че и държави. Тази перспектива едва сега започва, бавно, но сигурно ще продължи да се развива и разраства през идните 7 години.

Телец не бърза, но е упорит. Сега се ориентира в най-печелившата посока, набира скорост, а после трудно ще бъде спрян, съответно и ние като него- няма да вземаме лесно решения, но когато това се случи- трудно някой ще ни отклони от поетото направление.

Използвайте Новолунието в Телец предимно, за да стабилизирате или подобрите финансовото си състояние. Не е изключено подобни желания, възможности да ви подтикнат да правите нещо, което никога не сте опитвали преди, но то да се окаже доста печелившо, дори и да е рисково. Вероятно и мнозина ще са изправени пред дилема, избор- дали да се поддадат на нещо ново, обогатяващо, но и несигурно или да се придържат към познатото и често- не удовлетворяващото. Все пак, промени ще има и е хубаво, ако не „вратата“, то поне „прозореца“ да отворим и така да сме подготвени, да не търпим щети и т.н.

Овен – През тази седмица може да изпитвате силно напрежение породен от това, което трябва да правите и онова, което ви се иска. Тенденцията може да предизвика „късо съединение“ в душата ви, след което вече нищо няма да е същото- вашето желание за свобода /в един по-общ смисъл/, да експериментирате и да опитате нещо ново, но такова, което кореспондира с финансовата ви сигурност- ще стане почти неудържимо, а едновременно с това действията и реакциите ви- креативни, но и трудно предвидими.

Вие ще изненадвате, вероятно и околните вас, а във водовъртежа на тази обновена среда на съществуване- вие ще воювате да своите интереси, ще преодолявате конкуренция, ще привличате енергични личности, които да се превръщат в мост към успехите ви.

През следващите седмици, че и месеци- вие ще се откроите като лидер и рядко ще се съобразявате особено с околните, факт, който може да предизвика възхищение, но по един естествен начин- и недоброжелатели, внимавайте, не е лошо да не предизвиквате твърде много Съдбата и да сте с една крачка напред пред предизвикателствата, да умеете да предвиждате и всички следстивя и т.н.

Седмицата започва с Новолуние, което ще засегне финансовото ви състояние, възползвайте се от тази мощна енергийна вълна, която може да ви отведе напред и нагоре, ако сте по-инициативни, решите да вложите нещо ново в дейността си.

Време е да обновите материалното си състояние-възникват интересни идеи за това, те ще са повод за внезапни, бързи печалби, но понякога и разходи. За сега- изберете вярната посока, ще имате достатъчно подсказки-какво ви обогатява, какво ви носи щети, изберете тактика и действайте!

Телец – Новолунието в началото на седмицата е във вашия зодиакален знак, така че ще ви подейства като силна приливна вълна за промяна. Мнозина, особено родените в 1 деканат, но и всички останали в различна степен ще попаднат под императивното въздействие да оставят нещо зад гърба си, изживяло своето време, това може да окаже влияние на роднинските ви отношения и да ги постави на различно ниво, някой от вас коренно и спонтанно ще преобразят бъдещите си планове за развитие, това може да е свързано с промяна на средата, включително и пътувания, със скъсване на едни договори, за сметка на нови и т.н.

Общото е, че желанието ви за свобода се поражда, развива неудържимо, ще ви подтикне да бъдете по-креативни, да разчупите статуквото, да преобразите линията си на поведение, начин на живот.

В този процес ще ви се налага да се борите за своето място под Слънцето, понеже амбициите ви са нараснали и изискват повече усилия или това са външни причини, които ви предизвикват, мобилизират, а вие ще реагирате с упоритост, която ще се отрази на социалния ви статус-имидж като минимум.

Онова, което посеете сега, ще прораства дълго-през идната една година, че и повече, не го забравяйте, не губете целите си от поглед и ще преуспеете, поне-няма да позволите а подменят интересите ви…

Близнаци – Влече ви към промяна, която е извън границите на познатото. Всъщност, вие действително трябва да се ориентирате към някакви алтернативи на развитие, за да сте максимално успешни и да не изгубите контрол над бъдещото си развитие.

Положението ви в колектив рязко може да се промени поради собствените ви решения, например-да пътувате, да се местите или обновеното ви положение е като скачени съдова за подкрепата, която получавате от околните, а тя не е същата, в обкръжението ви ще останат предимно надеждни лица, а ако изискванията към вас са се трансформирали неприемливо, може би е време да поемете в различна посока…

При всички случаи периодът е показателен за идните месеци, че и година- с какво трябва да се разделите, на какво можете да разчитате.

Оформят се някакви водещи приоритети с пътувания, уреждане на документи, дори юридически казуси. В такъв случай- се постарайте да сте изрядни, за да избегнете изненади.

Някой от вас могат да вложат много време и енергия да повишат квалификацията си, да привлекат на своя страна влиятелни и енергични личности, включително и извън близкото си обкръжение и така е правилно, в значима степен- това ключът към вашите успехи…

Рак – Звездите ви подтикват силно да обновите средата си на съществуване или положение в колектив, сега е моментът да насочвате по оптимален начин, защото позициите, които извоювате или подкрепата, която получите ще имат силно трансформиращ ефект върху сигурността ви в един по-общ смисъл или в частност- ще повлияе на материалното ви състояние.

Възможно е да възникнат нови и креативни методи за печалба, но те пак така ще са свързани с партньори или влиятелни личности ,които трябва да ви подкрепят, така че-обединявайте се, бъдете социално активни, за да преуспеете.

В душата ви се надигат силни страсти, които не ви е лесно да овладеете и трябва да канализирате в оптимално правилна посока- тази енергия може да има особено обогатяващ или разрушителен ефект, много зависи- там и в далечината дали преобладават позитивните настроения и идеи или точно обратното…

Лъв – Новолунието може да обнови социалния ви статус или имидж-като минимум, това може да е съзнателен и ваш избор, при това дълго плануван, а може да е под формата на изненада- по външни и независещи от вас причини.

През тази седмица в близкото ви обкръжение се появява енергична личност, която може да ви стимулира да се развивате, ще ви указва подчертано силно въздействие, но вие пак така-трябва да се съобразявате с нея.

Високите ви амбиции, желание за свобода, да имплантирате в начина си на съществуване нещо ново и нетрадиционно- предимно в работата ви, но не само- ще привлече на ваша страна съмишленици, партньори, но също и конкуренти, понякога-открити недоброжелатели…Какво пък- нека и в единия и в другия случай това да ви действа зареждащо- с амбиция, хъс за победа, креативност- като виждате силните страни, включително и на отсрещната страна, копирате ги или направо се възползвате от тях…

Дева – Новолунието може да обнови сърдечните ви взаимоотношения- с партньори или деца, ако имате такива. Това може да се случи по един изненадващ и спонтанен начин, следствие на проведени разговори, получени новини, ваши собствени настроения и анализи. Каквото и да е, вие сте склонни да действате спонтанно, но и креативно, така че да се справите с предизвикателствата, дори да ги превъртите във ваша полза.

С какво могат да ви изненадат близките или пък вие тях-разбирате през тази седмица, това са сюжетни линии, които ще се развиват и през идните седмици, че и години.

Както знаете- в началото винаги по-лесно се влияе, така че изберете правилната посока и действайте!

През първата част от седмицата и до 17 май се налага да сте по-внимателни с уреждането на документи, при евентуални пътувания, хора извън близкото ви обкръжение също могат да се превърнат в повод за значими преобразувания.

През втората част на периода- желанието ви да експериментирате, да се откъснете от зависимости е толкова силно, колкото и целесъобразно и може би наистина е по-добре да се оставите на течението.

Ежедневието ви става все по-динамично, натоварено, пазете се от стрес и не се претоварвайте по възможност…

Везни – По важните събития, които определят партньорските ви отношения, битови или семейни приоритети ще придобият някакъв окончателен вид до 17 май, след което вече по-трудно ще въздействате на този сектор от живота ви, за това пък можете да се ориентирате към друго и по-любимо, което ви изпълва с ентусиазъм и ви отдалечава от друго, което ви действа като „буря в душата“…

Вашият творчески потенциал и съответни възможности пред вас се отключват перманентно, вие ще ставате все по-само-уверени и инициативни, а може би и по-трудно контролируеми.

Ще ви владеят силни страсти, които трябва да канализирате в оптимално правилна за вас посока, например- да сте по-самостоятелни и да се доказвате с частна инициатива, хоби, може да експериментирате, но ще преуспеете, ако във всичко това сте намерили подкрепа в лицето на влиятелна личност, любим човек или институция.

Дали ще преобладават внезапните приходи или разходи, как се трансформира материалното ви положение, включително и чрез уреждане на имуществени и наследствени дела-разбирате през тази седмица.

Пазете се от рискове, които касаят кредити, даване на пари под наем  ит.н.

Скорпион – Новолунието показва за вас обновени партньорски отношения или обществено положение. През тази седмица ескалират процеси, при които околните ви изненадват, показват ви силни и слаби страни във взаимоотношенията, какво следва да трансформирате, защото е разрушително за  връзката ви, какво трябва да обновите- за да заздравявате контактите си, да привличате нови и креативни личности.

Всъщност в обкръжението на мнозина- родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен, се появят хора, които много ви ентусиазират, отключват усещането за свобода, тръпка към непознатото, новото и креативното. Вие може да сте силно привлечени от подобни персони, но също трябва да внимавате, защото те може да са символ и на несигурност, дори и разруха в живота ви. Отсявайте „сеното от плявата“- съответно на кого да се доверявате, кого-следва да отстраните…

В дома и семейството ви настъпват някакви промени, като за сега това са първи сигнали, леки или по-силни „земетресения“. Нека тази тенденция е повод да се разтовари напрежението, а не обратното. Иначе- в дома ви може да ескалират недоразумения, своеобразна конкуренция и желание да нареждате, но също- и подчертан стремеж да ви нареждат.. В оптимален случай- захващате се с продължителни и не леки ремонти…

Стрелец – Новолунието от тази седмица може да обнови професионалната ви реализация, ритъм в ежедневието и т.н. Вие може да преподпишете договори или рязко да смените работата си, ако настоящата не ви удовлетворява, ако не веднага-то през идните 2-3 седмици.

Социалната ви активност расте, получавате интересни, понякога изненадващи новини, които също може да са повод да променяте предварителните си планове, едни идеи могат да бъдат заменени от други и по-перспективни.

По различни поводи вие ще се чувствате предизвикани да отстоявате интересите си и все по-често можете да попадате в ситуации на словесни войни, в оптимален случай интензивни преговори, в които имате реален шанс да излезете победители.

Не е лошо да внимавате, когато пътувате, проверете автомобила си, особено на 16 и 17 май…

През тази и идните седмици звездите ще ви подтикват силно да промените навиците си, да пренаредите приоритетите си, а това да има оздравителен ефект-буквално или в преносен смисъл.

Козирог – Напрежението в душата ви генерираше инициативност в последно време, която сега и до 17 май може да е повод за ключови събития и вид развръзки, да се надяваме- само положителни или предимно заздравяващи, подобряващи средата ви на съществуване.

Новолунието през тази седмица ще обнови сърдечните ви връзки- с партньори, деца, ако имате такива, защото около тях се случват промени, на които и вие трябва да реагирате по адекватен начин или понеже- се появяват нови обстоятелства, които променят този сектор от приоритети. Каквото и да е, то вероятно ще изисква и вид инвестиция- сито материална или под формата на морална подкрепа..

Желанието да преуспеят ще е повод мнозина от вас да експериментират с нещо непознато в своята професионална реализация, това може да е творчески подход на настоящото ви работно място или нещо ново, съвсем различно и отнасящо се до собствен бизнес, но с нововъведения и пак така-инвестиции.

Водолей – До 17 май пик от информация, развръзки на обстоятелства, които сте отчитали за извън контрола ви, това може да са и тайни процеси- излизат на повърхността и вече губят своята сила и значение поне до есента.

За сега, променените условия на съществуване, които отчитате като „пролетен ден след бурна нощ“- ще ви стимулират силно да отстоявате интересите си, да бъдете максимално инициативни, да  подобрите близката атмосфера, поне- да не бъдат подменени интересите ви.

Тенденцията можете да я усетите като прилив на енергия и адреналин, най-мощно е това влияние върху родените през първи деканат, но и всички останали в различна степен.

Нека тази мощна енергия бъде канализирана в конструктивни идеи, а не напрежение, което се прехвърля в дома ви…

В дома и семейството ви настъпва вид обновление, то вероятно не винаги ще ви харесва, а по-скоро ще ви кара да се адаптирате, но си струва усилието, което трайно ще се запечата…Ако искате да смекчите това влияние- купете нещо ново, което да подейства пак така-обновяващо. Изхвърлете стари и ненужни вещи.

Марс преминава във вашия зодиакален знак на 16 май и ще остане там до 16 ноември. Помислете как да се справите с тази марсова енергия- хубаво е да сте физически по-натоварени, да си поставите някаква по-далечна цел, която да преследвате упорито, а после- получените резултати ще се развива почти по инерция и през идните две години и половина…Иначе може да изпитате нервно напрежение, да се въвлечете в конфликтни ситуации и т.н.

Риби – През тази седмица може да се случи някакво знаково събитие, чрез което да забогатеете или пък- ще промените източника си на доходи рязко и нека това не е свързано и с внезапни, не планувани разходи, че и загуби…

През тази седмица вие по различни поводи променяте начина си на мислене, факт, който по един естествен начин ще се отрази и на връзките ви. За сега получавате първи сигнали в тази посока, тоест- на кого можете да разчитате, а кой евентуално ще остане зад гърба ви.

Възможно е да се оформи някакъв фронт на въздействие, който е задкулисен, но и явен, така че силно ще ви изненада.

Ако има неща, които са извън контрола ви, но трупани дълго време- сега ще станат достатъчно видни ,за да им въздействате.

Изчерпва се някаква енергийна програма, която касае дом, семейство, доходи, комфорт на съществуване-общо, за да въздействате положително на този сектор, огледайте се за алтернативи на развитие, такива ще се появят, включително и нещо старо, но в „нова опаковка“.

Каквото и да е, помислете какво трябва да се трансформира във взаимоотношенията ви, възникват нови и интересни, креативни идеи и предложения, въпрос на избор е дали ще ги приемете…

Налага се да пестите повече енергията си, за да не се почувствате изтощени, намирайте време и за почивка…

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply