Седмичен хороскоп за периода 13-19 Август

Слънцето е в Лъв и традиционно през това време ние се обръщаме към онова, което е най-близко до сърцето ни, искаме да порадваме душата си с любов, развлечения, хоби, дори и това хоби да е професионална реализация. През това лято нашите желания са силно преувеличени, ярки и водят до крайности със съответните последици.

До средата на седмицата ние може да сме все още с усещането, че нещо недостига, за да сме напълно щастливи- това може да е обич, която очакваме от другите, а може и да са финансови средства, които разходваме със забележителна лекота или не ни е лесно да задържим, преумножим и т.н.

През втората част от периода тенденцията започва да се променя, ние сме по-склонни да залагаме на диалогичността, да разглеждаме събитията от различни ъгли, така че да спечелим онова, към което се стремим, а не да го изгубим. Склонността към компромиси или необходимостта да жертваме нещо, за да придобием друго става все по-очевидна и всеки сам ще прецени за себе си каква цена е готов или трябва да плати. Разбира се, всичко зависи от собствените ни амбиции. Съответно, колкото по-големи постове заемаме или се целим на високо, толкова по-големи трябва да са поетите отговорности, също- необходимостта да дадем, за да получим.

Въпреки че Луната е нарастваща, припомням, че Меркурий и Марс са ретроградни и ни се налага да се справяме с въпроси от миналото или новото начало е част от зададени вече перспективи, добре познато старо и т.н. До 19 август ние подчертано се справяме по-гладко с теми, които вече са ескалирали, дори вниманието ни е насочено в такава посока и изисква да се фокусираме повече назад, за да попълним пропуски, изправим евентуални грешки, открием варианти, за да си върнем съществували преди шансове и т.н. , преди да продължим напред.

Качествено ново начало или оформяне, подписване на документи е целесъобразно едва след 19 август. До тогава- можем да градим стратегии, да набелязваме нови и нетрадиционни начини за печалба /в един по-широк смисъл/, но в рамките на горе-описаното, следва да се пазим от преувеличения, които в последно време преобладават, така че да се предпазим от разочарования, разминаване с очакванията…

В любовта- леки флиртове прерастват в романтични отношения, но краят е неясен, несигурен…

В обществено-значим, социален или професионален аспект, предстоят много реформи, които до началото на септември може да са съпътствани от изненади или публични скандали…Следете за подробности, усетете на къде „духат ветровете“ , за да реагирате оптимално целесъобразно. Трансформациите обхващат предимно власт-имащи, бюрократични структури….

Овен – Вероятно имате нужда от почивка, работният процес протича с ентусиазъм само, ако е свързан с творчество или частна инициатива. Иначе- все ще намирате начини и поводи да се разтоварвате или направо да избягвате- рутинните задължения.

Под влияние сте на много силни емоционални преживявания, причина за тях са любими хора-от деца до партньори, които обсебват вниманието ви. Всичко случващо се с тях е преувеличено и нека да е в положителна посока, а не обратното. Постарайте се да е така като действително намерите време за повече развлечения, за онова, което „душата ви иска“.

До средата на седмицата може да имате усещането, че все нещо не ви достига, за да сте напълно щастливи- внимание, любов или пари…В друг вариант харчите много, давате много в един по-широк смисъл, за да получите онова, което искате. През втората част на периода усилията ви започват да дават резултати, вие сте в център на внимание, можете да изгладите евентуални недоразумения в настоящите си отношения или да започнете нова романтична връзка.

Отново се актуализират приоритети със социалния ви статус или имидж като минимум. Това е добре позната стара тема, но сега могат да възникнат нови варианти, така че да превъртите евентуални предизвикателства в ползи-материални, морални, възникват варианти, някой от тях също са от миналото, но сега ги оценявате или можете да се възползвате от тях…

Телец – Все още за вас водеща тема е домът и семейството ви, в този сектор се случват най-значимите преобразувания, тук най-силно можете да въздействате, бих казала също, че сега е моментът да хармонизирате средата си на съществуване, да създадете фон, който после ще ви влияе дълго, да кажем през идното полугодие, но може и повече.

В този процес може да възникнат стари и неразрешени спорни въпроси с вашия партньор, част, от които са преувеличени и ако не се внимава- могат да доведат до недоразумения, дори разрив, който трудно ще бъде потушен.

До средата на седмицата пътувания, теми свързани с хора стоящи далеч от вас или по-далечни перспективи на развитие ви изглеждат сложни, а понякога с песимистични оттенъци. През втората част на периода ежедневието ви става все по-натоварено, но рутинните задължения са повод за удовлетворение, справяте се добре, срещате подкрепа в лицето на колеги и т.н., намират се варианти и изход за заплетени казуси /лични и делови/.

Може би е по-добре действително да се концентрирате върху професионалната си реализация или поне да прекарвате повече време на вън, ако на този етап домашната атмосфера е по-скоро напрегната, тенденциите са извън контрола ви.

Близнаци – Вашият покровител Меркурий е ретрограден и ви подтиква да изпитвате съмнения по кой път да продължите напред, в друг вариант- склонни сте да се връщате към миналото, това може и да е необходимост, защото продължават да ви застигат въпроси, които засягат бъдещото ви развитие, но са се породили  в близкото минало.

Информационният поток е много усилен, прави ежедневието ви доста натоварено, защото сте социално много активни, преговаряте за интересите си, отстоявате вашето място под Слънцето, поне-се стремите да задържите завоюваното.

Някой от вас трябва да променят мнението си, линията си на поведение, евентуално да се откажат от взети вече решения, да потърсят варианти преди да продължат напред, понеже се налага да лавират между своите и чуждите интереси.

До средата на седмицата- се пазете от преувеличения, подвеждащи новини, да се предпазите от разминавания с очакванията. Вие ще се справите, съществува голяма вероятност /поне за повечето от вас/- да извлекат големи ползи и дори да превъртят негативни в позитиви, подобно на това, че в „мътна вода най-лесно се лови риба“…

През първата част на периода хора близки до сърцето ви или хоби, развлечения- са повод за повишени разходи.

През втората част на седмицата чувате приятни, полезни известия, които ще ви помогнат да спечелите нещо ценно за вас.

Рак – Водеща тема може или трябва да бъде материалното ви благо-състояние, понеже разходите са нараснали, източниците за печалба могат да се променят или са неустойчиви, под въпрос. Каквото и да е- моментът е подходящ да въздействате на вашата сигурност в един по-широк смисъл като се замислите или възползвате от стари варианти за придобиване на блага, от вече съществували възможности, които сега пак могат да застанат на пътя ви и е ваш избор дали ще ги приемете или пък-не.

Получават се „първи сигнали“ или възможности да разчитате на нови и креативни хора, които внезапно да разкрият неочаквани възможности пред вас. В друг вариант-оформят се процеси за смяна на средата ви на съществуване, околните ви изненадват, но и ви даряват доста шансове, помислете кои от тях да приемете.

Вашият дом е вашата крепост, въпреки че до средата на периода може да изпитвате известен дискомфорт от твърде властно или нетолерантно поведение от страна на вашия партньор. През втората част-евентуални недоразумения във вашето семейство могат да бъдат изчистени, съответно-вие можете да разчитате на близките си, те на вас, можете да закупите вещи или да предприемете действия, които допълнително да въздействат в положителна посока на средата ви на съществуване.

Лъв – Меркурий е ретрограден във вашия зодиакален знак, така че вие често може да се оказвате в център от дебати на неизяснени въпроси от миналото, които сами инициирате, защото търсите отговори и решения. Такива постепенно ще се намерят, особено през втората част на седмицата, защото думите ви имат чуваемост, получавате приятни, полезни известия, провеждате подобни срещи.

Все пак и до 15 август е нецелесъобразно да водите разяснителни разговори на работното си място, да спорите с по-възрастни или власт-имащи особи, защото това едва ли ще доведе до очаквани от вас резултати, напротив-може да скъсате отношения, дори договори, внимавайте, помислете първо какво действително искате, а на този етап и при повечето от вас това е спорно. Учете се от стари „уроци“ и без това са възможни ситуации в ежедневието или на работното ви място под формата на „дежа вю“. Ако желаете различен резултат, използвайте различни похвати на въздействие-това правило винаги „работи“.

В друг вариант-ежедневието ви може да е извън обичайния ритъм поради принудителни пътувания, налага ви се да избирате между това, което „трябва“ и онова, което „искате“.

Пазете се от преувеличения, особено до 17 август- те могат да ви изиграят лоша шега, да ви разминат с очакванията, дори да ви разочароват.

Дева – Ретроградният Меркурий винаги предизвиква колебания или съмнения в душата ви, вид несигурност докато не си изясните известни подробности от миналото. Сега имате такава възможност, като надникнете отвъд видимото, разберете първо-причините на случващото се, а понякога-това може да са тайни, които вече не могат да останат скрити.

Каквото и да е- пазете се от преувеличения в изказвания, ако е възможно не вземайте окончателни решения, те едва ли ще се окажат „окончателни“, но ще повлияят на бъдещото ви развитие. Нека по-важните дебати и разговори да се проведат след 19 август.

За сега- опитайте се да стабилизирате финансовото си положение, това е напълно възможно, особено през втората част на седмицата, когато могат да се появят неочаквани и паралелни източници за печалба, подкрепа /морална, материална/, като повлияете положително на юридически казуси, разчитате на далечни роднини или влиятелни личности…

Любовните ви отношения са в крайности- или много романтични, или напълно лишени от здрав смисъл…

Везни – Налага ви се да се доказвате повече от обикновено пред околните, защото заемате нови позиции в колектив или пък сте сменили средата си на съществуване и/или подчертано зависите от одобрението на „другите“-общо. В този процес получавате силна подкрепа от Венера, която е във вашия зодиакален знак, вие с по-голяма лекота печелите симпатии, привличате погледи и тенденцията ще я усещате все по-силно през идните дни.

Същевременно близкото обкръжение може да е повод за повишени разходи, например-вие инвестирате средства в собствения си имидж, а може и да позволявате колеги, приятели да се възползват от вас-чисто финансово.

В най-неприятна форма- трябва да се пазите от загуби, които могат да бъдат провокирани от тях. Но както казах вече, вие имате пълни шансове да въздействате и да насочвате процесите, дори и да има някакви предизвикателства пред вас, то те ще бъдат смекчени или напълно унищожени, особено през втората част на периода.

Все пак някой от вас се чувстват неспокойно, поради семейни, битови или имотни казуси. Вероятно се осъществяват преобразувания в този сектор на живота ви, които ще останат трайни, но се появяват и внезапни шансове за въздействие, това е своеобразен изход, вариант и т.н….все пак, последните приоритети ще изискват повече време, за да стабилизират пластовете под краката ви, но сега набелязвате алтернативи, които застават на пътя ви.

Скорпион – До средата на седмицата може да чуете новини, да проведете разговори, които да внесат смут в душата ви, да ви помогнат да надникнете отвъд видимото, но онова, което засяга нещо ценно и любимо за вас, а понякога-генерално социалния ви статус.

Част от наученото е силно преувеличено, информацията колкото и да е полезна, може да е и доста неточна, поне-неустойчива като перспектива на развитие, която ви се представя като вариант.

През втората част на периода вече не всичко изглежда толкова сериозно, а понякога и заплашващо, получавате изненадващи новини, които може да са подкрепящи и от страна на партньори /лични или делови/.

Откриват се и се обсъждат алтернативи за кариерното ви развитие или социален статус-общо. Ваш е изборът дали ще ги приемете, но те ще се разгръщат постепенно и ще ви окажат дългосрочно влияние за идните 6 месеца като минимум, така че внимателно обмислете бъдещите ви перспективи на развитие.

Склонни сте да криете истинските си чувства, за някой това може да е повод за натрупване на напрежение, за други- своеобразно бягство от текущи задължения, остро отстояване на мнение, „словесна война“, която имате реални шансове да спечелите стига да не прекрачите определени граници и не губите целите си от поглед.

Стрелец – При повечето от вас преобладават позитивните оценки, защото разчитате на по-далечни хоризонти, шансове за реализация, които да надскочат границите на възможното към настоящия момент. Тук и сега може и да усещате вид препятствия, но там в далечината се оформят красиви картини или вие сте склонни да ги рисувате, да действате в подобна и мащабна перспектива, и така е правилно.

През първата част на периода взаимодействието с близкото ви обкръжение е сложно и нееднозначно, от една страна имате на кого да разчитате, а от друга- не са изключени равносметки, събития, които да ви дистанцират от определени лица, внасящи повече затруднения в живота ви, отколкото ползи.

През втората част на седмицата влиянието ви над околните се преумножава и влияе позитивно на настроението ви, имате на кого да разчитате и все някой ще порадва сърцето ви.

Бъдете внимателни, ако пътувате, пазете се от преувеличения, на този етап не подписвайте дългосрочни договори, не вземайте окончателни решения по юридически казуси-успехът ще е спорен.

Материалното положение на почти всички  е затруднено, но се появяват и внезапни, нови и дори дълготрайни варианти за печалба, особено, ако ги търсите…

Козирог – Вие сте в силно трансформиращ период, може да изпитвате колебания относно ключови въпроси, които се отнасят до бъдещото ви развитие, те могат да засягат материалната ви сигурност, особено онази, която е като „скачени съдове“, за подкрепата, която можете да постигнете от важни за вас хора. Възможно е около тях да ескалират трансформации, които да се отразяват и на вас, а може и това да касае темата- до колко и на кого можете да разчитате.

Явно направените анализи ще са ви много полезни и могат да доведат до покачване на благосъстоянието ви, може да повлияе в положителна посока на имиджа ви, особено, ако съзнателно потърсите и намерите желаната опека, действате първо в тази посока и съвсем стратегически.

Понякога сте склонни да бъдете твърде взискателни и безкомпромисни, както към себе си, така и към близкото ви обкръжение. Така може да играете ролята на истински лидер, с който се съобразяват, но може да предизвикате и хлад в отношенията ви, помислете, балансирайте умело между вашите и чуждите интереси.

Бъдете активни, инициативни, за да се разтоварите от евентуално ескалиращо напрежение…Шанс да си върнете пропуснати възможности на различни нива, ако това въобще е възможно- ще го разберете през тази или следващата седмица.

Водолей – Водеща тема си остават партньорските ви отношения, възможно е да чувствате известна несигурност по подобни приоритети, защото те се държат непоследователно, колебливо, провокират ви или пък вие самите не знаете какво всъщност искате. Каквото и да е, хубаво е на този етап да обновите отношенията си като отстраните евентуални слаби звена, отчетете минали действия, събития, до какво са довели те, за да изберете оптимално правилна посока в бъдещите ви перспективи на развитие.

Сега най-силно можете да влияете на този сектор, същевременно тенденциите, които създадете ще ви влияят дълго, като минимум през идното полугодие.

Полезно е и да не вземате окончателни решения относно вашите връзки до 19 август, а само да обмисляте, търсите и намирате най-правилните мерки.

Отново се възобновяват стари и неразрешени казуси от доста време, които касаят социалния ви статус или сигурност-предимно материална, но не само. Ако има обстоятелства или хора, които действат зад гърба ви или са извън контрола ви, а трябва да приключите рязко с тях, това ще стане особено видно до началото на септември, сега получавате отново „сигнали“, подобно на „дежа вю“, оценете ги, насочвайте, използвайте нетрадициони методи на въздействие.

Риби- Ежедневието на повечето от вас е извън обичайния ритъм поради стари и недовършени дела, допълнителни ангажименти или промени на работното място. Полезно е сега да пренаредите приоритетите си, така че да бъдете оптимално успешни, да завоювате нови и по-престижни позиции или поне да задържите постигнатото.

През втората част на периода нарастват шансовете ви за печалба следствие на подкрепа, която получавате от влиятелни личности или институции.

Евентуални юридически казуси дори и да не протичат лесно, еднозначно, все пак могат да се преобърнат във ваша полза, стига да сте самите вие достатъчно инициативни в тази посока.

В любовта- изпитвате силни страсти, през първата част на седмицата си правите хладни равносметки или ви застигат развръзки от минали ваши действия, а през втората- можете да си върнете нещо скъпо и изгубено в чувствата и не само, ако искате и в зависимост кое е най-ценното за вас на този етап.

 

 

 

 

Източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply