Седмичен хороскоп за периода 10-16 Юли

Ден след Пълнолунието новата седмица стартира доста емоционално за мнозина, но напрежението продуцирано от различни фактори- вътрешни, под формата на преживяване или външни-реални събития, постепенно започва да утихва, като се запазват само последиците, а те все още резонират с висока честота. Добрата новина е, че се появяват условия, които могат да ни измъкнат от сложни ситуации…

До края на периода нашата самоувереност расте, настройката ни е по-позитивна от обикновено, с по-голяма лекота откриваме варианти и приемаме различни предизвикателства.

Както вече съм споменавала, Венера отговаря за паричните потоци, за любовта, дори чувството на щастие в един по-широк смисъл и докато Венера е в Близнаци- ние можем да открием всичко горе-споменато чрез общуване, социална активност над средното ниво, която може да ни изненада приятно на всеки ъгъл, ние може да срещнем шанс, онова, което търсим и стига да сме по-активни, динамични, подвижни, инициативни…

Същевременно звездите продължават силно да натягат някакво желание или направо- необходимост от промяна, по-дълбока трансформация и наместване на пластовете- в личния ни живот, в кариерното ни развитие, начин на мислене и как възприемаме обикалящата действителност-като минимум. Дано всеки използва тази мощна енергия в една по-позитивна посока, а не разрушителна. На този етап, ескалира една паралелна тенденция- да се преследват мечтите на всяка цена, да се поемат големи рискове, често: “целта да оправдава средствата“, а по-агресивни личности, могат определено да преминат някой граници- да наранят себе си или близките си. Внимавайте! Нека енергията да е конструктивна като винаги си представяме последиците и в по-дългосрочна перспектива….

В края на периода действията ни стават все по-резки, непредвидими, можем да изненадваме, нас да ни изненадват…

Овен – В душата на повечето от вас все още се съхранява някакво напрежение, което е под формата на безпокойство, желание за промяна или необходимост да се преодолеят куп предизвикателства, да се адаптирате към някакви нови условия на съществуване, бързо променяща се обстановка и т.н.

Каквото и да е, интензитетът, пикът от провокации вече е зад гърба ви, остава само силната воля, енергия, която ви мотивира и мобилизира до краен предел, също- можете и трябва да насочвате в една по-положителна посока, въпреки че към края на седмицата ще ви е все по-трудно да се контролирате.

В позитивен вариант- вие можете да прекрачите всякакви граници на възможното, чрез социалната ви активност, вие можете да сбъднете своя мечта, водите успешни, ползотворни преговори, чувате добри новини, можете да изгладите евентуални различия с ваши партньори /лични или делови/, да увеличите популярността си.

В не толкова подкрепящ случай- сътворявате чудеса от храброст, но поемате непремерени рискове, които могат да ви въведат в подобни рискови ситуации. Най-напрегната точка е дома и семейството ви, теми отнасящи се до местожителство или имотни казуси, ако не форсирате събитията, те ще се разрешат по етапно и в по-подходяща за вас посока…

Телец – Пикът от важни новини или разяснителни разговори, вид прозрения са вече зад гърба ви, остават равносметките и последиците, от тук нататък можете и трябва да си изградите вид стратегия, за да извлечете ползи от текущата ситуация и имате реална възможност за това- да превъртите вид негативи в позитиви, да получите морално или материално възнаграждение…

В текущите дела се справяте и адаптирате все по-леко и успешно, прекрасно време да се докажете като специалисти и да утвърдите позициите си или да извървите още няколко крачки напред.

Въпреки всичко, това се случва на фона на известно напрежение, което все още витае във въздуха и може да прерасне в словесна война, ако не внимавате, особено през втората част на периода, тогава не са изключени и изненади.

Внимавайте, съзнателно избягвайте да ви въвличат в по-остри конфликти, които трудно ще утихват…

При пътувания, също е полезно да сте по-бдителни от обикновено, проверявайте за изправността на превозното средство и т.н. По-дългосрочните перспективи и шанс за тяхното подобрение сега се свързват пряко или приоритетно с професионалната ви реализация. Ориентирайте се в посока на „попътен вятър“ и можете да стигнете доста далеч.

Близнаци – Към настоящия момент вие сте под силната опека на Венера, която може да минимизира всяко едно предизвикателство или да го преобърне във ваша полза и вие трябва да усещате тази тенденция- на събитийно ниво, под формата на шанс или подкрепа от страна на околните, под влияние на особено вътрешно състояние и усещане, което ви кара да се чувствате по-спокойни, само-уверени, вероятно и не без причина. Но е полезно да се възползвате от прекрасната аспектация на звездите и да извлечете максимални ползи.

Мнозина ще направят точно така- ще бъдат социално по-активни, могат да променят нещо във външния си вид, линия на поведение и това ще се отчете за положително, могат с по-голяма лекота да привличат внимание, симпатии, но спонтанно ще преоценят хора, приоритети и т.н.

Все пак, слабо звено си остава материалното ви положение, въпреки всички подкрепящи елементи, вие сте в опасен период да загубите нещо значимо- то може да е материално, но не само. В оптимален случай- това е ваше решение, вид инвестиция. В не толкова подкрепящ вариант- не сте преценили добре всички рискове, действали сте необмислено и сега събитията се развиват по инерция и като следствие, остава само да коригирате, като преговаряте, търсите и намирате подкрепа- ще имате подобна възможност.

Дали сте поели в правилна посока, а по-далечните перспективи са сбъдната мечта или приличат на „въздушна кула“, разбирате в по-ярки и цветни краски в четвъртък и петък. Най-големи шансове се разкриват в сърдечните ви връзки, творчески дела, частна инициатива. Ако имате пораснали деца- те също могат да се превърнат в повод за радост.

Рак – От известно време Марс създава силно напрежение в душата ви, което изисква движение, амбиция, промяна, подтиква ви да се доказвате и в оптимален случай това е енергия, която можете да канализирате- в променен подход, който да даде отлични резултати.

Вие трансформирате линията си на поведение, показвате се като боец, който е готов да се бори и отстоява себе си, целите си до краен предел. Това разбира се ще се отрази на връзките ви-лични и делови, на общественото ви положение /общо/. В оптимален случай- през изминалата седмица вие сте достигнали до изводи, които сега ще ви помогнат да откриете силните и слабите звена във вашите отношения, ще действате така, че да отстраните „болните“, а това ще има реален и оздравителен ефект…Ако това все пак е невъзможно, тогава няма да се поколебаете към по-крайни и радикални мерки, включително разрив и късане на контакти. Важното е да знаете какво искате, за да не пристигнете другаде, образно казано.

Това, което може да ви помогне и да разсее ескалацията от напрежение е, шансове за алтернативни печалби, те могат да дойдат при вас по един неочакван начин и/или от хора стоящи далеч от вас, под формата на предложения за нерегламентирани доходи, подаръци, бонуси и т.н.

Също- сега можете да разрешите имотни или наследствени казуси, да повлияете положително на домашната и семейната атмосфера, като закупите вещи, направите ремонт или пък у вас става по-шумно, имате гости, може и да пътувате и това ще ви подейства особено освежаващо. Каквото и да е, възползвайте се от аспектацията на звездите, бъдете максимално активни и инициативни в избрано от вас направление, за да не прерасне в нервно напрежение и да не се прехвърли върху партньорството ви…

Лъв – Ежедневието ви продължава да протича под влияние на значимо напрежение поради борба за власт, да кажем на работното ви място, но не само, допълнителни и непредвидени ангажименти, вид трансформации в условията на труд и т.н. Каквото и да е, на този етап можете да въздействате на тези процеси като преговаряте, търсите и намирате подкрепа…

Общувайте, бъдете социално активни и можете да срещнете щастието по един неочакван начин, доста преувеличен и извън представите ви.

Всъщност, вид позитивни оценки постепенно обземат съзнанието ви и вземат връх над останалото. Причината може да е действително от успешните разговори, които водите ,все по-осезаемо внимание, което получавате, приятни, интересни нови, често и от лица извън близкото ви обкръжение.

Постепенно навлизате в период, когато ще заемете ново и по-престижно място, ще заздравявате стари или ще създавате нови и по-надеждни контакти, а може и да пътувате, да повишите квалификацията си и т.н. В това направление звездите ви дават „зелена светлина“, а първите сигнали, усилващи се ветрове на промяната ги усещате вече…

Дева – Ако е имало някакво напрежение в близкото ви обкръжение, което е рефлектирало и върху вас самите, това може да е колектив- на работното ви място, може да са приятели, партньори, пораснали деца, ако имате такива- пикът от събития в този случай е вече зад гърба ви, както се казва: “каквото е било, случило се е“, сега остават последиците, които могат да ви отредят ново положение сред горе-посочените групи от хора, отношенията ви вече са се трансформирали в една или друга посока, въпреки че пластовете в горе-посочените полета продължават да се наместват, а за да се премине по-леко през този процес- трябва да се проявява съзнателна толерантност, да се избягват преки сблъсъци и конфликти, които ще имат по-скоро обратен ефект, отколкото положителен.

Това, което разсейва напрежението и дава изход- често може да се случи по един неочакван начин, чрез неявни преговори, използване на обходни пътища и алтернативи.

Също- сега имате шанс да попълните пробойните и да компенсирате част от повишените ви разходи.

Подходящо е да се възползвате от аспектацията на звездите и да преговаряте за повишение на доходите ви. Ако все пак това е невъзможно според длъжността, която заемате, тогава- вашите действия се ценят по достойнство, привличате с по-голяма лекота внимание, получавате одобрение и подкрепа, трансформирате имиджа си в една по-положителна посока. Не е изключено и да сте силно изкушени от някаква тайна мечта, която става все по-възможна, а дали ще я последвате или не, все пак е въпрос на избор.

Везни – По важните събития, които предизвикваха промени на социалния ви статус- кариерно развитие, брак, домашни условия на съществуване или имидж- са вече зад гърба ви, събитията се движат повече по инерция вече, а това, което се съхранява е силната воля, която трябва да използвате, за да изкачите своя връх до горе-образно казано…Звездите ви подтикват да сте максимално инициативни, борбени, иначе може да попаднете в бурен поток от трансформации, които ще ви отведат незнайно къде.

Вие все още сте под опеката на Юпитер, сега тя изисква разширение, да демонстрирате потенциала си, да го разгърнете и имплантирате в по-дългосрочни перспективи. Това послание е императивно, то набира скорост и ви принуждава да не си позволявате отпускане сега и до октомври 2017 година. Добрата новина е, че притежавате доза късмет, на този етап той се изразява в отличната ви комуникация с околните, възможност да разчитате на приятели, колеги, влиятелни лица, включително и такива, които са извън близкото ви обкръжение…

До края на седмицата можете да се изправите и пред необходимостта да направите някакъв решаващ избор, с дългосрочно отражение, това важи за всички, но подчертано за родените през първи деканат на зодията…

Скорпион – Нещо в по-далечните ви перспективи на развитие може и да ви тревожи, но то вече е придобило достатъчно ясни очертания, за да го идентифицирате, да не го обикаляте, а да вземете мерки, в известен смисъл сте и принудени да действате по подобен начин. В този процес трябва да избягвате въвличането ви в по-остри спорове, особено, ако касаят правни и юридически казуси, общуване с влиятелни лица и т.н.

Взаимоотношенията са достатъчно обтегнати, препоръчително е да се опитате да избягвате разяснителни разговори на този етап, най-добре се вижда картината на обикалящата действителност при спокойно време, а не буря…

Разбира се, това не означава, че не бива да отстоявате мнението и правата си, напротив. Но можете да използвате дипломация, обходни пътища, препоръчително е да не афиширате твърде намеренията си. Възникват и алтернативи, също- от хора, за които не сте подозирали.

През тази седмица можете да спечелите нещо значимо или да повлияете положително на материалното си положение и не само- точно като разчитате на подкрепа, някакви варианти, които се оформят, а може да са убягвали от полезрението ви до този момент. Всъщност- необходимостта да направите избор- дали да поддържате статуквото или да последвате някаква по-далечна мечта, да се откажете от нещо старо и да направите рязък завой към друго-ново, става все по-остра и вие го усещате по различни начини…Мислете, анализирайте, шансовете и предизвикателствата са „ръка за ръка“.

Стрелец – Вие продължавате да сте в силно трансформиращ период, но пикът от предизвикателства е зад гърба ви, остават последиците, които може да се изразяват, отразят на важен избор, начин на мислене, приоритетно- материалното ви състояние и сигурност. В основата на тези решения може да са хора от близкото ви обкръжение- семейство, партньори-лични или делови и т.н.

Все пак е полезно до края на седмицата да не поемате прекалено големи рискове, които да рефлектират върху финансите ви, особено в края на седмицата.

Ежедневието ви става все по-динамично, позитивните оценки вземат връх поради нови възможности, които се оформят на хоризонта, подкрепа, която получавате от страна ва важни за вас хора…

Популярността ви расте, някой от вас могат да заемат ново и по-престижно място поради преместване, променени ангажименти и др. Няма да ви липсва подкрепа, компания, ако ги търсите, ще ги намерите…

Шанс да хармонизирате отношенията си с любим човек или да срещнете любовта, ако все още сте сами. Животът ви предоставя много възможности, ключът към щастието и успехите ви са в усилената комуникация, среща с повече персони, които ще променят средата ви на съществуване, ще ви издигнат в обществото или пък ще ви срещнат с „неслучайни“ персони…Тази тенденция вече набира скорост, добре е да усетите на къде духат ветровете и да насочите платната си, да се възползвате от попътния вятър- ако използваме метафора.

Козирог – През тази седмица продължават да се наместват пластовете под краката ви в зависимост от партньорските ви отношения-лични или делови, които явно ви указват значимо въздействие. Пикът от събития е вече зад гърба ви,  можете по-ясно да оцените всички подкрепящи  взаимоотношения ви елементи, както и слабите звена, за да ги отстраните, на ясно сте и с последиците при не разрешаване, задълбочаване на разногласията и т.н.

До края на периода важни за вас хора могат да проявят забележителна твърдост и решителност, която да изисква сериозен компромис от ваша страна. Помислете от какво можете да се откажете, за да придобиете друго и по-значимо.

При всички случаи социалният ви статус, бъдещи перспективи на развитие и то в по-далечна перспектива, зависят от тенденции, които започват да се оформят сега и преминават през одобрението и подкрепата на „другите“-общо. Имайте го предвид и насочете усилията си в тази посока, ще имате шанс да насочвате потока от събития като се сдружавате, привличате на своя страна влиятелни съюзници, отхлабвате негативното въздействие на конкуренция, дори-открити недоброжелатели и врагове.

Като професионалисти или при изпълнение на текущите ви ангажименти се справяте отлично, това няма да остане незабелязано, неоценено и без последици. Дайте най-доброто от себе си, бъдете максимално инициативни, за да са по-значими резултатите ви.

Водолей – Съществува особено напрежение при изпълнение на текущите ви ангажименти, причината може да е повишена конкуренция, изисквания към вас или външни и независещи от вас обстоятелства, които вече са достатъчно ясни, за да ги отстраните от пътя си или пък да си изградите някаква стратегия, за да се справите с предизвикателствата.

Шансове, които да разредят напрежението се появяват на различни нива- например, можете да разчитате на подкрепа от страна на близки до сърцето ви хора- партньори, пораснали деца, влиятелни личности извън близкото ви обкръжение.

Хубаво е към настоящия момент да не се претоварвате твърде, по-добре се справяте с въпроси, които ви дават известна свобода на действие, включват творчески процес, отколкото да са само рутина.

Ако имате възможност дайте си почивка, обърнете внимание и на физическото си здраве.

Вие сте в подходящ период да изгладите евентуални различия с вашия любим, да скрепите връзката си или ако сте сами- да срещнете любовта. Възникват идеи за пътувания, премествания, звездите ви подтикват да разчупите границите на възможното пред себе си, да излезете извън статуквото и тази тенденция набира скорост, ако не по желание то по принуда- използвайте нови методи, за да получите по-добри резултати!

Риби – Вие сте под влияние на много силни емоционални преживявания, защото хора близки до сърцето ви действат крайно, непредвидимо, имат нужда подчертано от вниманието ви. В друг случай около тях ескалират промени, които се отразяват и на вас самите, а в подобен процес вие преосмисляте чувствата си, онова, което отчитате за ценно и свързващо звено между вас и другите.

Това, което може да снижи напрежението е възможността да подобрите най-близката си среда на съществуване като закупите вещи, съдействате за  благоустройството на дома си, уредите имуществени казуси, хармонизирате отношенията в семейството ви и т.н.- ще имате подобен шанс.

В ежедневието също ще получавате интересни предложения, те могат да повишат доходите ви или да се окаже, че „всяко зло е за добро“, вид трансформации и не винаги по вкуса ви, се обръщат във ваша полза или попадате под крилото на някаква влиятелна опека.

Каквото и да е, вашият социален статус и материално положение са под императивното послание за преобразувания, усетете на къде „духат ветровете“, за да извлечете максимални ползи, а не обратното. Резултатът ще е най-видим в края на тази и началото на следващата година, а за сега- можете и трябва да насочвате, имате достатъчно „подсказки“ и стимули да действате.

 

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply