Седмичен хороскоп за периода 10-16 Октомври

Почти през целия октомври обстоятелствата около нас се променят осезаемо, защото амбициите ни са повишени и/или е изчерпана търпимостта  към несправедливости, или пък сме въвлечени в чужда „игра”, в поток от събития, които сменят декорите около нас. Трансформациите могат да са  различни – в дома и семейството, на работното място,  на държавно или международно ниво, но задължително носещи елемент на превратност, предвид, че засяга един от кардиналните знаци, а именно-Везни.

Както повечето от вас знаят, това е етап от годината, когато приоритет са обществените позиции, в частност- умението да утвърждаваме авторитета си в колектив,  да си сътрудничим, да градим дълги и качествени връзки, понеже от тях зависи успеха ни в значима степен и чувството ни за щастие.

До края на периода Луната е нарастваща, а на 15 и 16 октомври сме под влияние на Пълнолунието, което винаги се съпътства с пик от емоционални преживявания, новини и развръзки. Сега те са преумножени в своето значение и дълготрайно проявление.

През това време можем и трябва да скрепим важни за нас взаимоотношения. Създаваме трайни приятелства, любовни и делови връзки или пък се въвличаме в конкурентна борба със съперници и открити недоброжелатели.

Позитивният резултат за всеки зависи индивидуално от собствената му воля и праволинейност да преследва намеренията си до край, да се бори с текущи предизвикателства, като влага и доза креативност, толерантност, разбиране към интереса на „другите” и се съобразява с него…

Ако не сте кариеристи, тогава акцентът ще падне върху близката ви среда-дом, семейство и в края на седмицата, точно- в събота и неделя, можете да си направите равносметки за по-дългосрочни перспективи- на какво можете да разчитате, какво дестабилизира основите под краката ви и трябва да полагате повече усилия, за да се справите.

Припомням, че след Пълнолунието /на 15 и 16 октомври/- през следващите две седмици ще се движим повече по инерция, а сега е моментът да насочваме и влияем на предстоящите тенденции….

Овен – Вие сте силно фокусирани върху някаква конкретна цел, която може да има дълготрайно отражение върху социалния ви статус, обществено положение, а като минимум- имидж, който защитавате. Ако желаете да се издигнете в кариерата- сега е моментът да действате, но като си сътрудничите и обедните усилията си с влиятелни лица или пък преборите конкуренция, вид отпор от отсрещна страна. В подобен процес силата е на ваша страна, можете да си послужите с различни похвати, включително като разчитате на алтернативи, действате изненадващо и непредвидимо, разбира се не без основание, като използвате лица извън близкото ви обкръжение, а понякога и някой от вас- метод на убеждение, дори манипулации.

Ако не сте кариеристи, тогава фокусът е върху семейството и брачните ви отношения, като в този сектор също ескалират трансформации, изискващи адаптивност, наместване на пластовете…Отражението на случващото се може да е с продължителност през следващото полугодие, така че е полезно, да действате с визия за по-далечното ви бъдеще.

В понеделник, вторник и сряда- популярността ви расте, имате на кого да разчитате при нужда, възползвайте се от подкрепата на звездите! В четвъртък и петък тонусът ви може и да не е много висок, дните не протичат по предварителен график, ако съществуват скрити процеси препятстващи намеренията и успехите ви- сега можете да ги идентифицирате. В събота и неделя- енергията и ентусиазмът ви се възвръщат, но е полезно да се пазите от пренапрежение, конфликти и прибързани решения. Пик от показателни събития, новини, развръзки.

Телец – Ежедневието ви е натоварено с ангажименти, понякога и над средното ниво, извън обичайното, поради променени условия на труд, допълнителни обстоятелства, които въздействат на предварителните ви планове. Сега сте във важен, ключов момент относно вашата професионална реализация.

Налага се да се доказвате пред висше-стоящи, някой от вас- да повишат знанията и ценза си, да пътуват- принудително в командировки и/или да защитават правата си пред нелоялна конкуренция. Ако се справите с горе-споменатите предизвикателства, тогава до края на октомври имате шанс да се издигнете на по-престижна позиция. А ако това е невъзможно- да си потърсите и намерите друго и по-престижно поприще, където да демонстрирате и реализирате в пълна степен своя потенциал. Но сега е моментът да действате!

Известното напрежение в ежедневието и подсказва, че е препоръчително и да сте по-внимателни към здравето си!

Ако кариерното ви развитие не ви е приоритет, тогава може да се въвлечете в нелеки спорове с роднини и близки, като в основата на конфликта или недоразуменията са чисто материални въпроси. Все пак, през настоящия период все още можете да разчитате на доброжелателност и разбиране от страна на ваши партньори, така че ако заложите на дипломацията и толерантността- това задължително ще се отрази на по-лекото ви осъществяване на личните ви желания и намерения.

В значима степен- всичко зависи от вас самите, от подхода ви и т.н.

До сряда дребни действия имат широко отражение върху бъдещите ви перспективи, имидж и социален статус- генерално. Дайте най-доброто от себе си и това няма да остане без последици и адекватна оценка. В четвъртък и петък- можете да разчитате на приятелска подкрепа и не само, но трябва да имате предвид, че не са изключени и манипулации, внушения от близкото ви обкръжение, внимавайте! В събота и неделя- изненади, дните не протичат по предварителен график, избягвайте конфликти, не е задължително те да са във ваша полза, заложете на дипломатичността!

Близнаци – Звездите все по-силно ви подкрепят, на път сте да излезете от затруднение- финансово или свързано с чужди ресурси- морална или материална подкрепа от страна на партньори. На този етап може да имате усещането ,че вие повече инвестирате, влагате, отколкото получавате, но моментът е подходящ да идентифицирате пробойните и да ги отстраните. Варианти, които ще преобразят живота ви се оформят на хоризонта и вие трябва да ги следвате, както ви подсказва сърцето или интуицията, а не да се стремите да пробивате „стени с глава”.

Разбирате в пълна степен на кого можете да разчитате, кои връзки-лични и/или делови следва да оставите зад гърба си. Пик от събития,новини или развръзки – предстоят през втората част от период. Насочвайте до колкото е възможно и се ориентирайте по „хода на Слънцето”- образно казано.

Любими същества, включително и пораснали деца, ако имате такива- ви изненадват, но знанието винаги е „сила”, защото позволява да се вземат оптимално реалистични и целесъобразни решения.

До сряда имате шанс да разширите хоризонтите си пред вас, като заложите на общуване с хора извън близкото ви обкръжение, спечелите съмишленици, разрешите правни казуси- буквално или в преносен смисъл. Интересни, полезни новини. В четвъртък и петък- в по-остра форма се „осветяват” водещи теми за социалния ви статус- кариерно развитие или брак, имидж. Разбирате- коя част от бъдещите ви намерения е повече в сферата на илюзиите и коя- сбъдва съкровена мечта, отдалечава ви от неприятности… В събота и неделя- изненади, шансове, но и обрати, пик от събития, които са своеобразна развръзка, показателни и т.н.

Рак – Вие сте един от зодиакалните знаци, който през октомври е въвлечен в кардинални промени, касаещи преобразувания на най-близката среда на съществуване- у дома или пък на работното ви място, а може едното да влияе силно на другото, подобно на скачени съдове.

В този процес не са изключени резки трансформации, а посоката много силно зависи или се определя от ваши партньори-лични или делови, в други случаи- съобразявате се с външни обстоятелства, принуждаващи ви да си „сверите часовника”, да се адаптиран.те ,но и да се възползвате от своеобразните промени. Когато сме на прага на житейски кръстопът, определящо за успехите ни е посоката, която сами ще изберем. Така е и с вас- вие можете да решите да обедините усилията си или да се съобразите с желанията на отсрещната страна, но някой от вас ще влязат и в остра конфронтация, спорове, като резулътатът съответно ще е – превъртане на връзките ви на друго и по-високо ниво или пък тяхното скъсване, като сега можете да си спечелите съюзници, но не е изключено и врагове. Внимавайте, насочвайте, особено през втората част на периода, тенденциите, които ще оформите, после ще са трудно отменяеми, ще ви действат позитивно или напрегнато- поне до края на октомври…а може и по дълго, дори окончателно.

До сряда сте в подчертано изпитващ период, дните са подходящи да привлечете чужда подкрепа-морална или материална, да спечелите нещо значимо… В четвъртък и петък сте романтично настроени, склонни сте на компромиси, шанс за изчистване на недоразумения. В събота и неделя- пик от събития, развръзки според зададен вече вектор на развитие.

Лъв – Вие ежедневно полагате не малко усилия да се доказвате, тенденцията усилва информационния поток, предразполага към разяснителни разговори и важни новини, така че да набележите слабите звена или възможности ,на които да разчитате, от които да се възползвате.

Може да влизате в „словесни двубои”, за правата си, но целенасоченото действие и постоянството, задължително ще се закодират в по-доброто ви обществено положение, като преборите конкуренция или  открити недоброжелатели, като утвърдите авторитета си, а после- победата ви ще се закодира трайно и ще ви влияе през следващите близо две години и половина. Ако това все пак не се случи, тогава мнозина ще са склонни на крайности- да прекратят писмени и устни договори, да си потърсят по-престижно поприще, където да имплантират и демонстрират потенциала си.

За сега- водите напрегнати преговори, но полезни за бъдещите ви перспективи на развитие.

Появява се благоприятна възможност да хармонизирате отношенията си в семейството или вашият дом е вашата крепост.

До сряда дните са благоприятни да повлияете позитивно на партньорските си връзки, популярността ви расте, привличате погледи, думите ви имат чуваемост. В четвъртък и петък ви занимават материални въпроси- добър момент да получите помощ при подобни казуси- финансова, морална подкрепа ,като минимум- разбирате на кого и в каква степен можете да разчитате. В събота и неделя- информационният поток ви носи много изненади, пазете се от конфликтни ситуации.

Дева – Вие преминавате през много съществен и преобразуващ етап в развитието си, който засяга пряко връзките ви- лични и/или делови, а отражението е и върху материалното ви благосъстояние. В един вариант- финансовата ви стабилност зависи подчертано от подкрепата на важни за вас личности, в друг- промени около близките ви рефлектират и върху вас самите, карат ви да инвестирате в тях, като минимум- да се съобразявате с мнението и волята им.

Някой Деви могат да влязат в своеобразна битка за правата си- словесна или правна, а крайният резултат зависи в значима степен от упоритостта и праволинейността в поведението, готовността да защитават позициите си до край.

Все пак сте в прекрасен период, през който можете да спечелите нещо значимо, но както става ясно, не без усилие, не без да се преборите с конкуренция или други препятствия, но звездите ви закрилят в значима степен, така че вероятността да излезете победители е повече от голяма.

Тенденцията можете да я усетите в успешно проведени преговори, в които виждате, че думите ви имат чуваемост, вие сте фактор, с който се съобразяват. В този смисъл- интересни разговори , хубави новини.

Ако сте сами, можете да срещнете любовта на път, при социалната ви активност и контакти.

Ако сте обвързани- човекът до вас може да се държи по-строго и/или агресивно, дори некотролируемо, но сега е моментът да изчистите евентуални недоразумения, ако желаете, разбира се и в зависимост до каква степен се е задълбочил конфликтът…

До сряда ежедневието е динамично, натоварено с ангажименти над средното ниво, но силно подкрепящо професионалната ви реализация, възможността да спечелите нещо. В четвъртък и петък на яве излизат всички скрити процеси, ако има такива… В събота и неделя се пазете от спонтанни и необмислени харчове, въпреки че не са изключени и принудителни. В друг вариант- обсъждате теми като приходи-разходи и нека това да се случва по един целесъобразен и дипломатичен начин, а не- задълбочаващ недоразумения…

Везни – Вече три планети транзитират през вашия зодиакален знак и ви подкрепят силно-енергийно, така че вие спонтанно или не без повод- повишавате самооценката си, паралелно с покачващите ви се амбиции и шансове да превъртите животът си на по-високо социално ниво. Вероятно този процес при мнозина ще е свързан и с някакво вътрешно напрежение, конфликт и/или важен житейски избор- по кой път да поемат, дали да съхранят статуквото или да  рискуват, така че да се сдобият с по-голяма свобода и независимост, разширяващи хоризонтите пред тях, но на съответна цена.

Съдбата сега ви предлага варианти, принуждава ви да сте по-активни, да вземате решения, които трайно ще се закодират в начина ви на съществуване. Сега преминавате през вълнуващ период на шансове и предизвикателства, които можете да преодолеете, а това е само началото, първи сигнали за процес, който стартира и ще обнови в значима степен начина ви на съществуване през идната година и после нищо няма да е същото…

Бъдете инициативни, ловете своята „птица на щастието”!

До сряда ви предстоят емоционални разговори и срещи, които ще докоснат сърцето ви, съпътствани сте от доза късмет, възползвайте се! В четвъртък и петък дните са натоварени над средното ниво, възникват допълнителни ангажименти, объркващи предварителните ви планове. Пазете се от претоварване ,следете за физическото си здраве- имунитетът ви е занижен. В събота и неделя- изненади от ваши партньори, дните са под влияние на Пълнолунието, което пряко ви засяга и „осветява” водещи за вас теми, получавате „пълнота от знание”, дните могат да се окажат превратни за мнозина- пик от събития…

Скорпион – Вие сте склонни повече от обикновено да анализирате своето минало, да се вглеждате в детайли и подробности, да се стремите да изправите стари грешки, вероятно и не без причина, а в резултат на получена информация и проведени разяснителни разговори, осветяващи различни ъгълчета от вашия начин на съществуване, обикаляща действителност, контакти с близкото ви обкръжение…под подобно въздействие може коренно да смените мнението си, начинът, по който възприемате важни за вас личности, бъдещи намерения и т.н.

Мнозина от вас са изправени пред дилема и то в по-остра форма- какво да оставят зад гърба си, с какво да продължат напред, като в този процес не всичко ще зависи от тях самите, но онова, което е на път да ги напусне е ясен сигнал, че е изчерпано като възможност. Ако все пак желаете да го задържите, то задължително трансформациите трябва да се пренесат на някакво ниво, например- поемане на по-големи отговорности или съзнателен избор за компромиси, смяна на среда, линия на поведение и т.н. Всеки един индивидуално ще реши- каква цена е готов да плати, така че да постигне целите си…

До края на периода, все още можете да разчитате на подкрепата на Венера, възползвайте се! Счита се, че тази планета надарява с късмет, шансове, които като минимум смекчават други и не толкова позитивни аспекти. Полезно или благоприятно обстоятелство може да се окаже, ако обновите визията си, поглезите се, намерите начин да обърнете внимание на сее си, на онова, което вие искате, кара ви да се чувствате щастливи и действате в тази посока…

До сряда пред вас могат да се появят неочаквани или обходни пътища към успехите ви, доверете се на силната си интуиция и ще ги откриете по-лесно. В четвъртък и петък- романтични преживявания и/или новини, които ще докоснат сърцето ви. В събота и неделя ежедневието е напрегнато, носи изненади, пазете се от напрежение и конфликти!

Стрелец – Вашите желания и мечти се разпалват под влияние на нови възможности, които се оформят на хоризонта, личности от близкото ви обкръжение, подклаждащи високите ви амбиции, а и шансове да преобразите начина си на съществуване и то в посока- заемане на по-престижна позиция, но благодарение на своеобразна опека и/или даване на „зелена светлина” от водещи авторитети в живота ви. Каквото и да е, следва да се възползвате от благоволението на звездите, въпреки че ще ви се налага да платите някаква съизмерима цена- буквално или в преносен смисъл и под формата на инвестиция в по-добрия ви имижд, в бизнес или контакти…

През тази седмица разбирате в по-остра форма- кои са пробойните, от какво трябва да се пазите, за да не търпите загуби, на кого можете да разчитате и т.н.

Някой от вас ще влязат в своеобразна битка, така че да получат онова, което им се полага по право и –да, шансовете да спечелят са значими, стига да преследват целите и намеренията си до край.

Въпреки всичко, финансови рискове не се препоръчват, вие сте в етап, през който е възможен рязък завой, обрат в благосъстоянието ви в много широк диапазон- от крупни печалби до подобни загуби, крайният изход е закодиран в значима степен в дребния щифт и подробностите, за които следва да внимавате,  а също- дали са натрупани някакви дългове, принудителни плащания, уреждане на имуществени казуси и т.н. В такъв случай е препоръчително да търсите влиятелни особи, професионалисти и доказано доверени лица- които ще ви помогнат, ако поискате, ще се превърнат в буфер на не едно предизвикателство.

В любовта продължават да прозират преоценки, тайни чувства или паралелни възможности, които в края на октомври ще станат доста явни.

До сряда- интересни, вълнуващи, полезни-новини и срещи. В четвъртък и петък тонусът ви не е много висок, може да се „разкъсвате” между това, което искате да правите и онова, което ви се налага да вършите. Близки, роднини, семейство- се нуждаят подчертано от вниманието ви и го привличат по различни начини. В събота и неделя- сте под внимание на силни, запомнящи се страсти и емоции, способни да преобразят връзки близки до сърцето ви и нека това да е в една по-положителна посока. Изненади.

Козирог – Вие сте в период през който кардинално можете да трансформирате социалния си статус- кариерно развитие, брачни отношения или имидж, като минимум. Част от трансформациите може да са продуцирани от собствената ви линия на поведение и по-остра позиция, вид безкомпромисност, която сте склонни да демонстрирате, но не е изключено и да е по външни и независещи от вас причини, принуждаващи ви да реагирате, да вземете съответни мерки и решения…

В този процес имате на кого да разчитате при нужда, не са изключени и изненади- внезапни шансове, но и обрати, а за да сте максимално успешни е препоръчително да планувате действията си стъпка след стъпка…

До сряда- печелите финансов бонус, повишение, морално удовлетворение… В четвъртък и петък водите ползотворни, „осветляващи” разговори. В събота и неделя- е препоръчително  да се пазите от конфликти…пик от събития, развръзки.

Водолей – Възможностите пред вас се разширяват, но вероятно на определена цена- като ви се наложи да оставите нещо зад гърба си- човек, привързаности, включително и навици, линия на поведение, а в други случаи- като се преборите с открити недоброжелатели и конкуренти.

Житейска програма от водещи задачи за изпълнение и приоритети, да кажем от изминалите две-три години- е на път да отече, за да се обнови или да изчезне окончателно от пътя ви на развитие.

През тази седмица, някой от вас ще отворят нова страница, други- глава от своя роман, трети- цяла книга /образно казано/.

Звездите ви подкрепят по много начини и препятствията постепенно ще отпадат от пътя ви, но ще изискват и адекватни усилия, способни да накарат някой от вас да се почувстват изтощени и преуморени, с желание да „избягат“ или да се отдръпнат за малко поне от текущите събития. Всъщност, това е препоръчителна тактика, както и да сте по-внимателни към собственото ви физическо състояние.

До сряда привличате силно вниманието на околните, дайте най-доброто от себе си и то задължително е се оцени по достойнство. В четвъртък и петък- шанс да спечелите или да въздействате позитивно на благосъстоянието си. В събота и неделя-пик от новини, разяснителни разговори, изненади.

Риби – През октомври вие можете да вземете решения, които да ви прехвърлят на други релси на развитие и да засегнат- основно материалното ви състояние, онова, което имате „общо”, но също и среда на съществуване- у дома или на работното ви място.

Сега е от определящо значение да изберете вярната посока на своеобразен житейски кръстопът, да вложите в нея всичките си усилия, за да се справите с текущи предизвикателства.

През това време могат да възникнат спорове с близкото ви обкръжение- роднини, колеги, партньори. В оптимален случай- тенденцията ще ви мобилизира да отстоявате правата си, да демонстрирате най-доброто от себе си и така рязко, в края на октомври да оставите вид тежести зад гърба си и по-лесно да се издигнете към успехите и собствените ви желания. В друг краен и по-сложен вариант- въвличате се в имуществени, финансови и/или съдебни битки.

Звездите усилват находчивостта ви, появяват се и енергични, инициативни личности ,които ви насочват, стимулират и помагат, дори и това да се случва понякога по един по-предизвикателен и груб начин.

В понеделник, вторник и сряда пред вас се разкриват допълнителни шансове, но от вас зависи дали ще се възползвате от тях… В четвъртък и петък притежавате силна интуиция, на повърхността отново изплуват подробности, свързващи ви с реалността и убегнали ви до този момент. В събота и неделя- обсъждате-приходи разходи, пазете се от „резки завои”, премисляйте всяка стъпка ,за да не претърпите загуби.

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com/

No Comments Yet

Leave a Reply