Седмичен хороскоп за периода 08.10. – 14.10.

Седмицата започва с Новолуние в зодиакалния знак Везни, така че ще ни даде втори шанс да обновим отношенията си, да ги насочим в една по-позитивна за нас посока. Всичко това ще се случи на фона на ретроградна Венера, която се счита за „владетелка на всичко ценно за нас“.

Докато Венера е ретроградна ние ще сме склонни да преоценяваме взаимоотношения, чувства, начини на придобиване на материални блага и т.н. Вероятно тези преоценки няма да са без причина, а следствие на усещане за липса, в по-мек вариант- недостиг на пари или любов, или внимание, или нещо друго важно за всеки един индивидуално. Новолунието от началото на периода и в съчетание с ретроградна Венера ще ни помогне да наваксаме с евентуални пропуски от миналото, да изправим грешки-там, където е възможно. Някой ще си върнат изгубена ценност, пропусната възможност от преди, това може и да е стара любов…вариантите са много, а обединяващо правило е, че е нещо важно за нас и такова, което ни се полага…

А ако пътищата все пак са „затворени“, причинно-следствената тенденция ни отправя към късане с част от миналото в лицето на хора или обстоятелства за придобиване на материални блага, вероятно ще трябва да разгледаме случващо се като освобождение от нещо, което не е наше, не кореспондира с нашата предопределеност и трябва да се ориентираме към друго, което ни пасва и ни прави по-щастливи. Докато е ретроградна Венера в различна степен можем да влияем на минали процеси, да ги поправяме и насочваме в по-позитивна посока, толерансът на въздействие е до 16 ноември, после всичко ще започне да се развива бързо, според това, което сме натрупали като впечатления, желания, потенциал за промяна. Но докато е ретроградна Венера, едва ли е удобно да се започват нови романтични връзки, да се сключва брак…Вероятността после да се стигне до разрив или развод е над средното ниво. Подходящо е все пак действително да оценим онова, което имаме, може би и да му придадем друга стойност, ще имаме много силен подтик в тази посока.

Посоката, която ще зададем в партньорските отношения от 08 до 15 октомври за мнозина ще се окаже крайъгълен камък за преобразувания на кариерното развитие, брак, обществено положение, имидж като минимум. Изглежда водеща цел за всички действително трябва да бъде укрепване на отношения- лични или делови, които имат влияние върху статуса им.

Ще усетим това послание на звездите пак така в личен и в обществено значим план.

Венера отговаря за паричните потоци, така че не е изключено да се преразгледат вече взети решения, които се отнасят до финансите ни, но това „преразглеждане“ ще продължи до средата на ноември. Под натиск курсът на валутата също ще търпи промени, които трябва да са в посока да се отстраняват грешки…

Овен – Седмицата започва с Новолуние, което ще ви даде право на ново начало, което да зададете в партньорските си отношения, но поради ретроградната Венера това „ново начало“ трябва да е в рамките да изчистите минали грешки, евентуални недоразумения, да скрепите и обновите вече съществуващи отношения и да ги насочите в една по-позитивна посока която ще ви влияе и през идните седмици, че и месеци.

Партньорските отношения- лични или делови в значима степен ще се превръщат във водещ и определящ фактор за вашето социално положение- кариерно развитие, обществени позиции, брак, оформяте тенденциите с пик от събития до 15 октомври.

През това време се справяте с конкуренция, борите се за интересите си и в повечето случаи успявате да наложите мнението си, да превъртите събитията във ваша полза, но вероятно за сметка на обтягане на връзки, преразглеждане на общи финансови потоци с важни за вас хора, като „воювате“, а не даром и си връщате нещо старо, ценно, но заслужено.

Мнозина заемат нови позиции в колектив, поради обновени задължения, смяна на средата, променен имидж…Обединявайте се с хора по интереси и ще заемете лидерски позиции…

Телец – Вашите позиции на работното място се обновяват, причините за това могат да бъдат нови изисквания, включително да преподпишете договори, евентуално- да обогатите знанията си, не са изключени принудителни командировки или пък попадате под прякото влияние на влиятелна личност, която ще определи вектора ви на развитие. Моментът е подходящ да се справите с повишена конкуренция, а успехите, с които се сдобиете, да ви влияят дълго след това и през идните месеци, че и години.

Ако напрежението е повече и се разминава с очакванията обаче, това може да е повод да скъсате договори и да си потърсите ново поле за реализация, там, където откривате своето призвание и то за дълго, за по-далечни перспективи на развитие. В повечето случаи и на този етап ще вземете съответните решения, ще набележите силните и слабите звена, но все още тенденциите не са напълно във ваш контрол, налага се да се съобразявате с външни фактори- партньори, лични или делови. Дори и комуникацията с тях не винаги да е лесна, налага се да преговаряте, така че те да се превърнат в мост към успехите ви, а не спирачка. Много зависи от това- как ще подходите и какво ще постигнете в този аспект.

Навлизате в период, през който преосмисляте вашите връзки, дори обществено положение. Причините могат да бъдат най-различни, но често тривиални- липса на достатъчно любов, взаимност, разбиране, че и пари…Докато е ретроградна Венера имате шанс да надникнете в дълбочина на тези процеси и да им повлияете, да ги насочите в по-подходяща за вас посока, евентуално-да си върнете нещо ценно и изгубено. А ако това е невъзможно, тогава ще направите рязък завой в средата на ноември…

Близнаци – Вие сте в период, през който можете да сбъднете ваша съкровена мечта, да разгърнете потенциала си в хоби, творчески занимания, частна инициатива, но вероятно това ще изисква някаква инвестиция или да се откажете от нещо, за да придобиете друго и по-важно. Ако рискът, който сте склонни да поемете е умерен, тогава вероятно всичко е наред, но трябва да сте по-внимателни, особено с финансови потоци, взаимодействие с банки, други финансови институции или делови партньори, за да не претърпите загуби, ако е необходимо- допитайте се до професионалисти, които да се превърнат в буфер по водещи теми, касаещи предимно материалното ви състояние.

Деца, партньори, близки до сърцето ви хора-общо, също обсебват вниманието ви, защото около тях ескалират промени, които се отразяват и на вас самите или във взаимоотношенията ви се задават преобразувания, на които трябва да реагирате. В оптимален вариант- изчиствате минали недоразумения, които свалят напрежение. Ако това е невъзможно обаче, може да настъпи трудно обратим процес на обтягане, дори късане връзки. Помислете, насочвайте, имате време…

На работното ви място ескалират някакви неразрешени теми от миналото, които могат да ви поставят на прага на кръстопът, в този процес вие ще се борите да задържите вече завоювани позиции, евентуални печалби, в повечето случаи ще ви се отдаде, но това е дълъг процес, който сега започва и ще се реши в значима степен едва през втората част на ноември. За сега трябва да бъдете внимателни при подписване на документи, ако не е наложително да пътувате-отложете, пазете се от конфликти с лица, които стоят „далеч от вас“-буквално или в преносен смисъл.

Рак – Новолунието от началото на седмицата ви дава втори шанс да подобрите средата си на съществуване, като вземете важни решения, които касаят имотни казуси, недвижимо имущество, масто-живеене, благоустройство, разбирателство в семейството и т.н.

В този процес може да се сблъскате с противопоставяне на мнения с вашия партньор или друг близък, вероятно ще се налага прояви на повече дипломатичност, гъвкавост в общуването, за да стигнете до единомислие и предимно- като не губите крайните цели и общи интереси от поглед. Така можете да преодолеете почти всички предизвикателства. Все пак решенията, които ще вземете, тенденциите, които ще зададете до 15 октомври могат да се окажат дългосрочни и дори превратни за мнозина и нека това да е в положителна посока, а не обратното, вие в значима степен и в повечето случаи ще можете да влияете на събитията.

Склонни сте да преосмисляте вашите отношения с хора близки до сърцето ви- от деца до партньори, да им придавате нова стойност и вероятно не без причина, а следствие на усещане за липса на удовлетворение. Причините могат да бъдат различни, например- около тях се обновява ситуацията и вие трябва да реагирате, за да сте адекватни на случващото се, а в по-неприятна форма- недоразумения, включително и по чисто финансови причини влияят на чувствата ви, вие може да сте склонни да си правите равносметки от типа на : „какво давам, а какво получавам“…Предвид ретроградната Венера вие можете да си върнете изгубени позиции, любов, нещо ценно за вас…или ако това е невъзможно, тогава до средата на ноември да го оставите зад гърба си и да прелистите нова страница.

Лъв – Новолунието от началото на седмицата ще ви донесе важна информация, която ще доведе до пик от събития или равносметки, взети решения до 15 октомври. Те могат да се отразят на професионалната ви реализация, договори-писмени и устни, служебни отношения и т.н. Вероятно е дошло време, през което вие по-остро и до краен предел ще защитавате интересите си, но не без причина, а защото се чувствате предизвикани от влиятелни особи.

В този процес и по един естествен начин вие ще преосмислите много ваши връзки, лични или делови, ще промените линията си на поведение, изказ в общуването и така е правилно- за да се получат различни резултати, често се налага и различен подход…Контакти, които са стойности ще останат, но останалите могат да бъдат скъсани под влияние на равносметки, понякога-повишени амбиции от ваша страна, защото е достигнат предел на търпение.

В дома и семейството ви също ескалират преобразувания, които ви връщат назад, изискват да подобрите фона на съществуване, отношенията като потърсите първопричините за евентуални недоразумения и ги отстраните. Действайте, имате втори шанс за въздействие и той ще се запечата в окончателен вариант до средата на ноември и нека е положителен, а не обратното.

Дева – Новолунието от началото на седмицата ви дава втори шанс да подействате позитивно на доходите и материалното си състояние. Имате такава възможност, която е следствие на собствената ви инициативност, упоритост и последователност при преследване на целите ви. Но за да придобиете едно, вероятно ще трябва да жертвате друго, например, може да се наложи да инвестирате в собствен бизнес, обучение и т.н. В друг вариант, разходите ви растат по близки и любими хора-от деца до партньори, също- може да ви се налага да се съобразявате повече от обикновено с влиятелни или власт-имащи персони. Каквото и да е, успехите, до които се доберете, решенията, които вземете до 15 октомври, после могат да ви влияят дълго и през идните седмици…

Взети решения, които са свързани с професионалната ви реализация може да бъдат преосмислени, предоговорени или да тръгнат назад, за да бъдат изчистени някой подробности, неясноти, неизгодни обстоятелства, които изплуват на повърхността. През тази седмица чувате новини, провеждате разговори, които могат да разколебаят позициите ви на работното място, може самите вие да смените мнението си, да искате да предоговорите някой условия на труд и т.н. В този процес и до 15 октомври можете да си възвърнете нещо заслужено като възнаграждение, заслужена отплата, а ако това е невъзможно, тогава може рязко да смените посоката си на реализация.

Воденето на преговори и разяснителни разговори към настоящия момент не води до консенсус и разбирателство, а по-скоро вникване в дълбочина на първо-причините на случващото се, това винаги е полезно, ще ви помогне да видите света около вас с „други очи“, а в бъдеще да вземете оптимално рационални, целесъобразни и обогатяващи решения..

Везни – Новолунието от началото на седмицата е във вашия зодиакален знак и следователно е едно от най-важните през годината, хубаво е да се възползвате от приливната вълна и да проявите инициативност, която ще обнови живота според вашия собствен потенциал, действия и желания. Ако не сте толкова амбициозни, тогава ще усетите този аспект като силно вълнение, предчувствия, промени на емоционално, а понякога и физическо ниво.

Повечето от вас, особено родените през седмицата- през идната година ще трябва да се справят с имуществени, битови, домашни, семейни дела и в този процес от тях ще се изисква да бъдат по-смели, да отстояват правата и интересите си, но да поемат рискове, които са умерени, за да не се окаже, че сключват неизгодни сделки или развитието им попада под влияние на друга и власт-имаща персона /буквално или в преносен смисъл/, която ги насочва.

Финансовото ви състояние може да се обърка, тенденцията може да продължи до средата на ноември, вероятно е хубаво да редуцирате разходите или да избягвате инвестиции на този етап, в повечето случаи ще се оказват неизгодни.  В друг случай- харчовете са за хоби, любими хора-от деца до партньори и са неизбежни, ако са и добре обмислени- всичко ще е наред…

Скорпион – Информационният поток през тази седмица е много усилен, ако съществуват някакви тайни, процеси извън контрола ви или зад гърба ви, но такива, които ви оказват влияние, то те сега ще станат по-видни, така че да можете да вземете съответни мерки с разяснителни разговори, срещи, пик от събития до 15 октомври, които ще ви покажат с какво да продължите, какво следва да оставите, за да не ви тежи, препятства, защото е изживяло своето време и т.н.

Вие сте склонни да преосмисляте всичко ценно за вас, това може да повлияе на линията ви на поведение, начин на изразяване, дори външен вид. Може да се потопите в собствените си чувства и преживявания, за да ги анализирате в дълбочина и в крайна сметка да решите- на какво и кого държите, с какво ще продължите. Този процес на равносметки може да е съпътстван с недоразумения в дома и семейството ви или да предизвика решения за премествания, смяна на средата и т.н. Каквото и да е, онова, което зададете като тон на съществуване и в семейството, и в най-близката ви среда на съществуване през настоящия период с известен аванс до средата на ноември, после ще се закодира трайно, така че насочвайте тенденциите внимателно…

Стрелец – Новолунието от началото на седмицата ще обнови вашите позиции в колектив, защото заемате нова длъжност, понеже гледат на вас с „други очи“ поради променена линия на поведение или пък- сте сменили средата си и т.н.

Каквото и да е, отношението с близкото ви обкръжение може да се превърне в повод за нараснали разходи, обновяване на приходите, а в най-неприятна форма- загуби. Изглежда, трябва да сте по-внимателни по въпроси приходи-разходи, също- избор на средата ви, би следвало да се стремите да укрепвате връзките си, за да избегнете някой негативни тенденции, като заложите на диалогичността, но също- следите за интересите си.

В последно време може да имате чувството, че важни за вас взаимоотношения са извън контрола ви, самите вие може да криете истинските си чувства и преживявания, но сега това може да предизвика взрив от емоционални разговори, подобно на „тенджера под налягане“, която не е издържала на напрежението и е избухнала. Вероятно е по-добре малко по малко да изчиствате евентуални недоразумения, да споделяте онова, което не ви харесва, внася смут в душата ви и изисквате да се поправи? Споделяйте чувствата си, но отчитайте и различното от вашето мнение,  преговаряйте, общувайте, опитайте се да попълните пропуски, понякога грешки от миналото, които явно ви влияят, иначе рискувате да скъсате отношения, за които по-късно може и да съжалявате…

Козирог – Новолунието от началото на седмицата може да подейства превключващо за важни за вас приоритети, които са свързани с кариерното ви развитие, брачни отношения, връзки в семейство, дома и т.н. По- голяма част от преобразуванията зависят предимно от вас самите, от собствената ви воля и желания за трансформации.

Но трябва да внимавате във взаимоотношенията си, да залагате на диалогичността и добрия тон, вероятно да сте по-гъвкави на различни нива, за да не изгубите нещо ценно. То може да е материално- от пари до имоти, но може и да е морално- усложнение на някой отношения с близки и роднини. Помислете, насочвайте.

До 15 октомври можете да зададете важни тенденции, които да се отразят на финансовото ви състояние, че и на положение в колектив.

Не забравяйте, че голяма част от случващото се зависи от вас самите, но и от контактите, които се налага да заздравите….

Водолей – Вероятно ви вълнуват по-далечни хоризонти на развитие, които може да са свързани с уреждане на взаимоотношения, договори-лични или делови. Ако ви интересуват дела, включително юридически казуси, то те може да претърпят вид обновление от началото на седмицата, но развоят им много зависи от външни и независещи фактори, вече натрупани в миналото, това може да бъдат и влиятелни конкуренти, дори недоброжелатели.

В този процес научавате тайни, ако има такива, ескалира пик от показателни събития до 15 октомври. Подходящо е през това време да сте много внимателни, да следите за подробности, които са способни да преобърнат успехите ви.

Хора стоящи далеч от вас-буквално или в преносен смисъл, също може да се оказват във фокус на внимание, крайъгълен камък за тенденциите на развитието ви. Това също могат да бъдат идеи за пътувания, премествания, които в близките дни и седмици са способни да преобразят живота ви.

Мнозина са склонни да преосмислят линията си на поведение, това влияе на имиджа ви, на общественото ви положение. Получавате втори шанс да въздействате на ключови въпроси от живота ви с толеранс от време-до средата на ноември. Нека до тогава сте получили достатъчно яснота, за да изберете оптимално правилна стратегия, с която да постигнете целите си.

Риби – Новолунието от началото на седмицата може да постави ново начало в материалното ви състояние, което е като скачени съдове за подкрепата, която можете да получите от страна на партньори-лични или делови, влиятелни личности. Това може да е обновление на финансовото ви състояние следствие на уреждане на наследствени, имуществени и други документи. Събитията се движат по-скоро по инерция и ако има някакво насъбрано напрежение, вид неуредици, то те също може да ескалират и по-скоро да предизвикат загуби, така че е целесъобразно да се стремите да бъдете изрядни във финансови документи и не само.

През тази седмица онова, което имате „общо“, зависи пряко от колектива, в който съществувате-колеги, приятели и т.н. При евентуално напрежение между вас и околните може да се предизвика необходимост да смените средата си, за да защитите интересите си като крайна мярка.

Ако имате тайни врагове, то те ще бъдат особено активни през настоящия период. Бъдете внимателни при уреждане на документи, юридически казуси, ако това ви интересува, може да имате втора възможност, но и да възникнат усложнения, следствие на скрити процеси и недоброжелатели. Опитайте се да действате превантивно…

В друг случай променяте позициите си в колектив,  а това също рефлектира върху онова, което имате.  С пик от събития до 15 октомври, вие можете да спечелите много, но и да изгубите, усетете още в началото на къде „духат ветровете“, за да можете да изберете оптимално правилна посока, да насочвате тенденциите, а може би да направите определящ избор за идните седмици, като минимум до средата на ноември.

Не поемайте излишни рискове, които касаят онова, което имате-общо, но и без известни трансформации не може…Изградете си стратегия, укрепете важни за вас отношения, преговаряйте за онова, което искате…

 

 

 

 

 

източник: http://horoskop-astrom.com

No Comments Yet

Leave a Reply