Седмичен хороскоп за периода 04 – 10 Януари

Още в първите дни на новата седмица ние ще изпитаме дълбока вътрешна необходимост от вид пренастройка. Мнозина ще имат силни предчувствия, могат да бъдат по-раздразнителни от обикновено, особено мъжете, някой ще се чувстват изморени или ще изпитат друг вид физическо неразположение.

Дамите пък ще са под влияние на някакви носталгични настроения или  мисли, които ги карат да се връщат назад и да преосмислят своите чувства.

Всъщност, всички без изключение, но в различна степен според начина си на живот, ще е склонен да преоценява „ценностите” за него-от хора до материални блага. Това е в личен аспект, а в глобален- може да се отрази през тази и следващите две седмици върху курса на валутата например, но задължително ще възникнат някакви важни преобразувания, които се свързват с паричните потоци.

Нещо значимо се пречупва в съзнанието ни, съответно-намерения, поведение, решения и последици.

Най- силно се усеща тенденцията през почивните дни- събота и неделя и под влияние на Новолунието. Както знаем Новолунието  задава винаги „ново начало” , а сега конфигурацията на звездите подсказва, че то може да бъде квалифицирано още като „началото на края” на един дълъг процес, който ще ни раздели с онези структури, които вече са изживели своето време, независимо дали става въпрос за глобални перспективи или за собствения ни малък свят.

От 05 до 25 януари Меркурий ще е ретрограден при това в зодиакалния знак Козирог, така че най-комфортно или уверени в себе си ще бъдем на познат терен, а не като се впускаме в непознатото. Вероятно това ще играе и роля на полезна „спирачка” към настоящия момент. Както знаят повечето от вас, ретроградния Меркурий ни дава шанс да се обърнем навътре към себе си, да анализираме миналото-провали, успехи и по един логичен, практичен начин да потърсим първоизточника на случващото се, така че да изберем най-правилната посока. Това послание е най-силно при транзит на Меркурий в Козирог. Възползвайте се! Въпреки че повечето от вас съвсем инстинктивно ще постъпят точно така- ще охладят страстите и съвсем разумно, стратегически ще продължат напред, вероятно в края на януари…

На този етап обаче е почти безсмислено да водите разяснителни разговори, да спорите, не е желателно да се подписват документи, особено на 06 и 07 януари.

Не бързайте, не се претоварвайте през настоящия период, не се устремявайте рязко в нови задачи, намерете време за адаптация- на психическите и чисто  физическите ви ресурси…

 

Овен – Вие се намирате в период, през който можете да вземете важни решения относно вашият социален статус, някой от които ще бъдат продуцирани по един внезапен начин и не без причина разбира се, а като отговор на обективно нови обстоятелства, които постоянно ви подбутват да действате, особено през последните няколко седмици.

Вие сте все така креативни, инициативни, но нещо ще ви спира да сте крайни, а на този етап ще сте по-склонни да преосмисляте позициите си, да анализирате и вероятно трупащите се енергии ще действат в края на януари подобно на „пусков механизъм”.

Още в началото на периода Марс-вашият покровител, навлиза в сектора на Скорпион и ще ви „гмурне” в море от силни страсти- независимо дали става въпрос за човек или цел, към каквото и да се устремите, то през следващите няколко месеца ще бъде съпътствано от стратегия, воля, която е способна да трансформира живота ви значима степен.

Трудно ще владеете емоциите си, но те ще ви стимулират да извършите по-сериозни преобразувания в начина си на живот, а най-показателни за тенденциите са събота и неделя.

Нещо значимо или много показателно са случва с вас до средата на настоящия месец, което може да се отрази на бъдещите ви перспективи за цялата 2016 г.

Приятелство, чувства и съпричастност откривате при пътувания и/или среща с хора, които стоят далеч от вас, също и „стари” другари, които ще напомнят за себе си…

Най-изпитващи са понеделник и вторник, а най-подкрепящи-сряда, четвъртък и петък.

 

Телец – Вашата покровителка Венера е в „плен” на Сатурн и подобно на нея вие можете да попаднете в нечии „мрежи”- на стара любов и чувства, на някаква друга страст, на която е трудно да устоите, а същевременно я анализирате до „точка на замръзване”!

В такъв ред вие преосмисляте всичко ценно за вас, вероятно и не без основание.

Периодът е изпитващ за материалното ви състояние, не са изключени принудителни или неразумни харчове, че и измами- внимавайте да не ви подведат, не теглете кредити, не давайте пари на заем-трудно ще си ги върнете.

Хора стоящи далеч от вас/включително чужденци или далечни роднини/ ви оказват много силно въздействие, а в някой случаи- пречупващо за бъдещите ви намерения.

В друг вариант-решавате да се преквалифицирате, да пътувате, да се местите- към настоящия момент по принуда, но в по-далечна перспектива тенденцията ще има благотворен ефект.

Някой от вас ще се впуснат да разрешават правни въпроси и в този случай е целесъобразно да внимават за „подводни камъни”, че и умишлено подвеждане. Подходящо е да си намерите „буфер”, ако е възможно под знака на Дева, която да ви съдейства и напътства…

От началото на седмицата ескалира вероятност в живота ви да се появи личност, която енергично да ви стимулира в една или друга посока, да ви указва значимо въздействия- това може да е настоящия ви партньор /личен или делови/, а може да е нова фигура, която ще се „включи” в живота ви и то за дълго-  като динамо и полезен стимулатор или  пък като дразнител с подобно отражение- принуждаващо ви да действате като отговор на вид предизвикателство…показателни са понеделник и вторник, но не само. В сряда, четвъртък и петък сте много емоционални и крайни, дните са съпътствани от ярки преживявания В събота и неделя сте пробивни, рационални и почти нищо не може да застане на пътя ви.

 

Близнаци – Основна тема в живота ви сега е материалното ви благополучие, което е на път да се промени, а сега можете да му повлияете в положителна посока като разчитате на семейството си, уредите някакви имуществени и наследствени казуси. Пазете се само от задлъжняване, защото някой от вас ще бъдат силно изкушени от „бързи пари”, но с бавно или трудно връщане после.

В живота на повечето Близнаци настъпват трансформации, ако реално и на събитийно ниво, то поне в начина им на мислене и в резултат на натрупан опит, който ще се ревизира и осмисли.

В този смисъл- вие ще погледнете с други очи на ваши партньори /лични или делови/, ще се разделите с някакви илюзии, а същевременно ще имате значим шанс да им влияете, да насочвате връзките си в една по-положителна за вас посока, показателни, а  и пречупващи в тази връзка са сряда, четвъртък и петък. През тези дни популярността ви расте, вие сте център на внимание и указвате значимо въздействие върху околните.

Някой Близнаци ще се върнат към стара любов или романтика от миналото ще напомни за себе си.

Ежедневието ви е все по-напрегнато от ангажименти, но с възможност да повишат благосъстоянието ви до средата на януари или поне да извлечете някакви ползи, включително да утвърдите авторитета си, да повлияете благоприятно на имиджа си.

Понеделник и вторник изискват значима адаптация, вашият покровител Меркурий обръща своя ход и постоянно ще ви принуждава да търсите ясни ориентири, доказани във времето, а не да рискувате… До 25 януари вие сте във важен трансформиращ период на преоценки, избор на нови позиции и не само. В събота и неделя намерете начин да релаксирате в приятна компания-имате нужда от това.

 

Рак – Основен фокус за вас се превръщат партньорските отношения, защото нещо се променя в това поле, понякога и по един внезапен, неочакван начин. Следете за тенденциите- те могат да покажат лоялността към вас, да изпитат търпението ви, но също и да разкрият нови и неподозирано по-добри хоризонти за общото ви бъдеще.

Имайте предвид, че активната ви позиция по горе-споменатите въпроси е много важна, защото постепенно може да отключи по-добри позиции за вас, като въздействието ви нараства със съответните развръзки в края на януари.

Така че е полезно да си изградите стратегия, вероятно и под въздействието на различни ретроспекции и да насочвате събитията в една по-благоприятна посока- ще имате възможност за това.

Ежедневието ви е все по-динамично, натоварено, но същевременно възникват обстоятелства, които могат да подобрят социалния ви статус- чрез повишение, получаване на вид опека от по-възрастна и/или влиятелна личност, чрез налагане на авторитета ви благодарение на доказан опит  и професионализъм, който сега се цени по достойнство, особено в сряда, четвъртък и петък.

В понеделник и вторник притежавате магнетично излъчване и влияете силно на околните. В събота и неделя се пазете от прибързани и крайни реакции.

 

Лъв – Ежедневието ви е много натоварен с ангажименти, вероятно някой от тях са непредвидени и ви извеждат извън обичайния ритъм.

Но тази и следващата седмица са прекрасни да се докажете на работното си място или да откриете други начини, така че да повишите благосъстоянието си трайно или пък да спечелите нещо, най показателни са в това отношение събота и неделя, това са дните на Новолунието, когато е полезно да анализирате, да вземете важни решения относно бъдещи перспективи, въпреки че някой преобразувания ще бъдат просто неизбежни, но сега и през следващата седмица можете да ги насочвате и да им влияете в значима степен.

По отношение на любовта- вие привличате внимание, възможно е стара любов да напомни за себе си и/или друга влиятелна фигура да заеме по-активна позиция, да изисква чувствата ви да преминат на друго и по-високо ниво. Ако това е невъзможно, тогава „колелото на Съдбата” ще се завърти в друга посока-надолу, но статуквото трудно ще се задържи и ще изисква по-голям ангажимент-в пряк и преносен смисъл.

Най-хубавите ви дни са сряда, четвъртък и петък.

 

Везни – Основен приоритет за вас е дома, семейството, недвижимо имущество. В този сектор нещата се променят, като през втората част на тази и през следващата седмица възникват някакви алтернативи, допълнителни обстоятелства, които могат да повлияят положително на горе-споменатия сектор, дори да изчистят евентуално трупащо се напрежение и конфликтни ,спорни ситуации. Сега най-силно можете да влияете на бъдещи перспективи, а показателни и превключващи са събота и неделя.

Същевременно сте склонни да водите важни, разяснителни разговори, да преговаряте, да отстоявате позициите си, възникват теми, може и новини, които да имат дългосрочно отражение.

Чрез дар словото си вие можете в пълна степен да преобърнете негативи в позитиви, да се доберете до успехи, понякога по един бърз и неочакван начин-възползвайте се, особено в сряда, четвъртък и петък, но и през останалите дни в различна степен!

В понеделник и вторник се пазете от необмислени харчове, но и вие може да получите някакво финансово възнаграждение, подарък, поощрение…

 

Скорпион – Водите разговори, получавате новини ,които оставят траен отпечатък в съзнанието ви, а в някой случай могат и да преобърнат начина ви на живот. През тази и следващата седмица едва ли ще ви липсва компания и внимание. Но животът постоянно ви изненадва, а във всяка ситуация вие ще откривате полезна или приятна подкрепа от околните.

До края на януари имате шанс да повишите доходите си, въпреки че и разходите ви не са малко ,но възникват някакви „компенсиращи” механизми.

Любовта е идеалистична, но някак „изстудена” от практични оценки и анализи, които ви лишават от всякакви илюзии и „розови очила”.

Вероятно в основата на тази тенденция за мнозина ще бъдат чисто материални въпроси за разрешаване, други практични разминавания в оценки и реалност.

В понеделник и вторник привличате внимание, влияете силно на околните, възползвайте се! В сряда, четвъртък и петък- получавате заслужена разплата- в пряк и преносен смисъл. В събота и неделя избягвайте спорове и конфронтации.

 

Стрелец – Основен приоритет за вас през тази и следващата седмица е финансовото ви състояние и необходимостта да го стабилизирате. Такива възможности ще имате, включително и някакви допълнителни варианти и алтернативи, които са ви убягвали до този момент.

Въпреки всичко и непредвидените и/или необмислените разходи са значими.

Абсолютно нежелателно е сега да инвестирате в частна инициатива, освен,  ако не сте крупен предприемач и пак вероятността от непредвидени обрати ще съществува, така че е по-полезно да не рискувате…

В друг случай-разходите ви са за деца, вид хоби, на къде ви отвеждат трансформациите в това поле- най-показателни са дните около Новолунието в събота и неделя. Същевременно, това е време, през което в значима степен можете да влияете и насочвате събитията в една по-положителна за вас посока, а постиженията и тенденциите после ще се развъртат месеци напред.

Венера вече е във вашия сектор-Стрелец и ви закриля, тя ще подчертава чара и авторитета ви, но същевременно ще ви връща към някакви стари преживявания, романтични усещания под формата на „Дежа вю”. Причината може да е във ваши вътрешни усещания и търсения, а може да е в резултат на изненади от хора свързани с вашето минало и близки то сърцето ви.

Най хубавите ви дни са сряда, четвъртък и петък.

 

Козирог – Слънцето е във вашия зодиакален знак, така че традиционно през това време от годината вие вземате едни от най-важните решения и/или събитията са много показателни, имат широко отражение през следващите месеци, поне като фон…

Сега тази тенденция е усилено от ретроградното движение на Меркурий, който от 05 до 25 януари постоянно ще ви принуждава да преосмисляте важни детайли от миналото, да градите нова стратегия за бъдещето съобразно направените анализи. Вероятно и провокации в това отношение ще има и те ще произтича основно от най-близкото ви обкръжение, домашни условия на съществуване, семейство, които ви напрягат и ви действат, ако не – дестабилизиращо, то поне ви влияят силно  и ви насочват в една друга посока, а не тази, която предпочитате.

Основно щастие, а и възможност да откриете по-добро ниво на реализация, вие откривате при пътувания, чрез хора „стоящи далеч от вас” или защото предприемате преквалификация, нов курс на обучение.

Любовта се ревизира- вие не казвате всичко открито или към вас не са напълно честни.

В понеделник и вторник- приятели се сещат за вас, можете да разчитате на подкрепа, ако я желаете. В сряда, четвъртък и петък- откривате обходни пътища към целите си, някой от вас научават тайна или осъзнават истина. В събота и неделя вие направлявате събитията, на повърхността изплуват всички трупани емоции, това са дните на Новолунието- веднъж или два пъти в годината чрез Новолунието от вашия сектор, вие в пълна степен направлявате бъдещите перспективи или можете да създавате такива, които са по-положителни за вас.

 

Водолей – Вие приключвате годишен цикъл и януари е силно трансформиращ за вас. Вероятно чрез собствените ви усещания или други – външни и независещи от вас причини, вие ще попадате на своеобразен житейски кръстопът и ще трябва да вземате важни решения, в коя посока да поемете.

Важното е, че пред вас съществуват варианти и вие в повечето случаи ще се добирате до тях благодарение на новини, внезапни нови шансове, които застават на пътя ви.

Не всичко чуто обаче ще е о вкуса ви. Информационният поток около вас продължава да бъде много усилен, вие научавате тайна или обстоятелства, които са стояли зад гърба ви, подробности, които са ви убягвали- застават пред вас и изискват адекватни решения.

Знанието винаги е било „сила”, възползвайте се от нея и без излишни емоции. Ще имате така възможност, която в края на януари е способна да превърти социалния ви статус на съвсем друго ниво.

На този етап обаче, не е целесъобразно да прибързвате и да изказвате окончателни мнения, ако се налага подобно нещо, то ще се развие от само себе си, а вие ще последвате, реагирате на обстоятелствата по най-адекватен начин.

Стари приятели се сещат за вас или отминали чувства се възобновяват, току виж се върнете към някоя отминала любов…

В понеделник и вторник дребни действия имат широко отражение. В сряда, четвъртък и петък няма да ви липсва, а събота и неделя са рискови, превратни, ако не внимавате…

 

Риби – През настоящия период положението ви в колектив или в обществото се променя по различни причини. Вие имате шанс да се превъртите на ново и по-високо ниво, благодарение на подкрепата на околните.

Същевременно ескалират рискови фактори в това поле, които могат да ви подведат и да предизвикат значими загуби. По отношение на финансовото ви състояние би трябвало да сте много внимателни, да се вслушвате във вътрешния си глас, да не позволявате външни вмешателства и необмислени, рискови ходове, които да доведат до загуби.

През тази и следващата седмица съществуват значими възможности да спечелите нещо важно- материално, под формата на морално удовлетворение, повишение на доходите, подарък…

Имиджът ви се променя, дайте най-доброто от себе си, защото сега сте „под светлината на прожекторите”, а впечатленията, които ще оставите ще завлекат след себе си и съответни реални последици, събития.

В понеделник и вторник притежавате силна интуиция и почти инстинктивно следвате най-правилната посока. В сряда, четвъртък и петък- дребни действия имат широко отражение, дните са с подчертано въздействие върху социалния ви статус. В събота и неделя е Новолунието, а то винаги е показателно, за вас с отражение през следващия месец върху приятелски връзки, близка среда на съществуване…Насочвайте в началото, когато се въздейства най-лесно.

 

 

 

 

 

източник:http://horoskop-astrom.com/

снимка: www.teenproblem.net

No Comments Yet

Leave a Reply